כללי פרוג - אתר חרדי?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אתמהה???
לאחר הרצאה אתמול בערב, בנושא האינטרנט, והאתרים 'החרדיים' חשבתי, האם פרוג, שבעבר היה פורום מקצועי ונקי, היום, גם?----
תכנסו לכמה אשכולות, תבדקו כמה התגובות עניניות, ולכמה יש נימה אישית (-האסורה על פי ההלכה!!!)
האם במשך השנים, לא נוצרו קשרים בין גברים לנשים? כבר מכירים את ה'ניקים' ויודעים איך להגיב לכל אחד? האם ההלכה מתירה זאת?
'בור ששתית ממנו מים, אל תזרוק בו אבן' - פרוג הוא האתר הכי יעיל ושימושי עבור הגרפיקאים, חבל בשביל כולנו שהוא הולך לאיבוד.... בואו נעצור, נתבונן ונתחזק.
מנהלים, אולי יש מקום להלחיף את שמות הניקים פעם בכמה חודשים?
ובודאי שיש צורך לחזק שוב ושוב את ככלי הפורום הבסיסי, רק תגובות עניניות ומקצועיות,
ואולי, כדאי לפרט את ההלכות בנושא עבודה בין גברים ונשים, ובאינטרנט.

נ.ב.
אשמח לתגובות עניניות בלבד, מהטעמים המוזכרים לעייל.

• הוסף לסימניות
ההיכרות של ה'ניקים' מותרת וראויה אבל בתנאי שהיא לצורכי עבודה נטו.

• הוסף לסימניות
מסכימה עם גרפוטו, אני כבר זמן ממושך חושבת האם להחזיק עדיין את פרוג פתוח.
מצד אחד, אין על פרוג, אני נעזרת הרבה (ומשתדלת גם לעזור)

מצד שני, כפי שהוזכר, לפעמים זה ממש נראה פורום חברים, אולי בגלל 'איש את רעהו' אולי בגלל פוליטיקות אחרות.

אני יודעת שיתעצבנו המתעצבנים ויגידו 'יאללה , אתם, אסור כבר לומר מילה... תפסיקו להצטדק'
אך אם הפורום הוא באמת חרדי, הוא צריך להיות כפוף לדעת גדו"י המתירים אך ורק לצורך עבודה ולא מילה אחת מעבר...

• הוסף לסימניות
אני בעד

• הוסף לסימניות
ברוב מקומות העבודה, נשים עובדות תחת גברים וגברים
פונים לנשים ולהיפך בענייני עבודה ואין בזה איסור כל זמן שלא גולש
מעבר למקצועיות. מאחר ופה זה בכלל ניקים ולא קשר ישיר,
והרי למדנו עכשיו מכל המהומות שהיו על הדרת נשים, שגדולי
דור מתירים אפילו לשבת ליד גברים באוטובוס... אז מה זה פרוג
לעומת הדרת נשים?
מסתמא לא צריכה להיות בעיה אבל אני לא פוסק וכל אחד יכול לשאול אצל רבו.

• הוסף לסימניות
ואולי קל יותר להקים פורום לנשים בלבד?
עבור נשים, המילה האישית ויחסי הרעות הן חלק בלתי נפרד מההתנהלות, כולל בענייני עבודה וכחלק בלתי נפרד מיחסי עבודה (ב"חילונית" מדוברת קוראים לזה "נטוורקינג").

• הוסף לסימניות
האתר פרוג הינו אתר מקצועי.
הוא מאושר ומלווה על ידי רבנים.

ישנם מנהלים העושים מלאכתם בנאמנות ומוחקים הודעות שאינן רלוונטיות.
פורום איש את רעהו נועד רק בשביל לעזור ולסייע בין גולשי האתר, לשם חסד.
הודעות שאינן קשורת לכך - דינן מחיקה. גם כשמישהי כותבת מה עושים עם עכבר שמסתובב בבית, היו כאלו שדיווחו הודעה רעה במקום להתייחס ברצינות, ולנסות לעזור לאדם חסר אונים.

אתר פרוג בעברו היה במתכונת הרבה יותר משפחתית, ובשנים האחרונות אידקנו את הפיקוח על המיקוד המקצועי, שאפילו אין כאן נושאי מזל טובים לסוגיהם בהוראת רבני משמרת הקודש והחינוך.

כמו"כ אין מצב להזכיר כאן את פלטפורמת הפייסבוק ורשתות החברתיות למינהן גם בהקשרים מקצועיים. ואין כאן תמונות של נשים אפילו בהקשר מקצועי.

כפי שגולשי האתר יודעים קיים גם פיקוח על הקשר האישי בין גולשי האתר, וזה מצויין בדף ההודעות האישיות. ולא ידוע לנו כלל על שום קשר שאינו מקצועי או חריג הנעשה במסגרת מקצועית זאת.

השי"ת יעזור לנו להמשיך הלאה במתכונת מקצועית זאת. וכמובן באם איתרתם הודעה שאינה קשורה הנכתבה בשגגה או בזדון ח"ו, אנא המשיכו לדווח.

חיים דיקמן
פרוג.
(ניתן לפנות גם באישי).

• הוסף לסימניות
וזה שמפנים לכל מיני קישורים לא ראויים (ואפילו לפיסבוק...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מחשבת;702134:

זה ממש ממש גרוע, וכשמקבלים דיווח מתקנים.
אך שימי לב, שאנו יוצאים מנקודת הנחה שהגולשים הינם בני ישראל כשרים המקפידים הרי על קלה כבחמורה, ולכן קישורים אלו מפריעים להן, ומתוך כך הרי שבוודאי אינם נחשפים ח"ו לאינטרנט השם ישמור, ומשתמשים רק בסביבה מוגנת.....

וד"ל.:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מחשבת;702134:

מה זה פייסבוק?

• הוסף לסימניות
נח איש צדיק בדורותיו, אומר רש"י: יש דורשים לשבח ויש לגנאי.

אני אישית מתייחס לאתר 'פרוג' כאתר צדיק בדורותינו ודורש את זה לשבח.
ולא רק ביחס לאתרים חרדיים אחרים, אלא גם ביחס לעיתונות הכתובה שמלאה בפוליטיקה, רכילות וכו' וכו' וכו'.

עד כמה שידוע לי, הנהלת האתר עושים הכל שהפורומים יהיו כמה שיותר מקצועיים וכמה שפחות אישיים, כך שהאשכול הזה אינו צריך לפנות להנהלה, אלא לפנות אלינו הגולשים שניזהר תמיד לשמור על מקצועיות וכבוד הדדי.

המשך הפריחה והשגשוג של הפורומים, תוך שמירה על טוהר המחנה - תלויים רק בנו.

• הוסף לסימניות
שד' יעזור לכם הלאה
לא לדעת מה זה פיסבוק....
תבורכו!

• הוסף לסימניות
שוב, גדולי ישראל יצאו נגד האינטנרט עוד לפני הבעיה של נשים וגברים, הבעיה של 'חברות ליצים' שכל אחד יושב וכותב מה שעומד לו על הלשון, בלי לחשוב פעמיים, כל אחד כותב 'הלכות' לפי דעתו הרמה...
כל האתרים החרדיים, מה הם? שגדולי ישראל יצאו נגדם??? יושבים משועממים ומביעים דעה על כל העולם...., אז גם בפורום של נשים, אם הוא הולך להיות עניני ומקצועי הוא ישאר בעייתי.

עניני נטו - יש לזה גדרי הלכה, ואין בזה עניין של דעה אישית, מה אני או את חושבות.

ולגבי המזל"ט- נכון שהם ירדו, ובאמת הם היו בעיה הלכתית קשה, אבל עדיין יש בהחלט מה לשפר ולהשתפר, והרבה.
צריך להכיר במציאות, להיות ערניים כל הזמן....
תכנסו לאשכולות שלפני ואחרי ודברים יגידו...
אם אתם רוצים דווקא דוגמאות.....(לשניה נכנסתי לפורום 'איש לרעהו'- קרמבו - חובה לצפות)
אני יודעת שהמנהלים עושים מעל ומעבר ולכן אכפת לי, אני יודעת שזה כלי עזר הכרחי היום לגרפיקאיות/ים, ועל זה הצעקה, אם לא היה חשוב לי, הייתי פורשת מזמן, ואתם הייתם מסתדרים מצויין....

בהחלט, אני פונה לכל החברים, ויותר מלהם, אני פונה לעצמי, כי לפי הרוח של התגובות, ניתן לדעת בדיוק איזה חרדים מסתובבים כאן, ולאן הרוח נושבת.... וכל אחד יחליט לבד היכן מקומו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפוטו;702145:
שוב, גדולי ישראל יצאו נגד האינטנרט עוד לפני הבעיה של נשים וגברים, הבעיה של 'חברות ליצים' שכל אחד יושב וכותב מה שעומד לו על הלשון, בלי לחשוב פעמיים, כל אחד כותב 'הלכות' לפי דעתו הרמה...
כל האתרים החרדיים, מה הם? שגדולי ישראל יצאו נגדם??? יושבים משועממים ומביעים דעה על כל העולם...., אז גם בפורום של נשים, אם הוא הולך להיות עניני ומקצועי הוא ישאר בעייתי.

עניני נטו - יש לזה גדרי הלכה, ואין בזה עניין של דעה אישית, מה אני או את חושבות.

ולגבי המזל"ט- נכון שהם ירדו, ובאמת הם היו בעיה הלכתית קשה, אבל עדיין יש בהחלט מה לשפר ולהשתפר, והרבה.
צריך להכיר במציאות, להיות ערניים כל הזמן....
תכנסו לאשכולות שלפני ואחרי ודברים יגידו...
אם אתם רוצים דווקא דוגמאות.....(לשניה נכנסתי לפורום 'איש לרעהו'- קרמבו - חובה לצפות)
אני יודעת שהמנהלים עושים מעל ומעבר ולכן אכפת לי, אני יודעת שזה כלי עזר הכרחי היום לגרפיקאיות/ים, ועל זה הצעקה, אם לא היה חשוב לי, הייתי פורשת מזמן, ואתם הייתם מסתדרים מצויין....

בהחלט, אני פונה לכל החברים, ויותר מלהם, אני פונה לעצמי, כי לפי הרוח של התגובות, ניתן לדעת בדיוק איזה חרדים מסתובבים כאן, ולאן הרוח נושבת.... וכל אחד יחליט לבד היכן מקומו.

אהבתי את החתימה... (אני מקווה שמותר עדיין לומר זאת)
אני חושב שר' דיקמן כתב בצורה הברורה ביותר שאחריה כבר אין שאלות. פרוג הוא אתר מקצועי נטו. אם יש מעידה - חובה על רואה המעידה לדווח לפרוג וההנהלה תתקן / תמחוק / תחסום. בסה"כ במשך כמה וכמה שנים שפרוג קיים הוא הוכיח את עצמו כאתר מקצועי לעילא ולעילא, וממש לא כאתר חברתי.
אני חושב שעל כל אחד, כולל פותחת האשכול, להרים את הכפפה, ובמקום לנסות לסגור /להחרים (כמהלך הרוח הרעה שפושה במחוזותינו לאחרונה) - לתקן ולשפר. בידינו הדבר - דיווח קצרצר להנהלה והדברים נפתרים במהרה.

יותר מכך - זו לדעתי כבר חסידות של ...

• הוסף לסימניות
לדעתי פרוג אתר מקצועי נטו, המנהלים עושים מעל ומעבר, העזרה פה אין לה אח ורע, יש כאלו שלולא פרוג יהיו בבעיה, מי שחושב שיש איזה בעיה שבבקשה יסגור את האתר ויחפש להסתדר במקום אחר.

רמז: אין מקום כזה.

• הוסף לסימניות
אני אישית, רואה בפרוג אתר מקצועי.
(שימו לב כתבתי".")

אתר נפלא ובו עזרה הדדית בתחומים מקצועיים.
כמובן לעיתים יוצא שמרוב תגובות מכירים כבר את הניק.
אז מה?

אני יודע אישית, שכאשר אני מגיב לתגובות אני משתדל להשתמש בלשון כללית"כתבת" ולא את כתבת/אתה כתבת.

מהסיבה הפשוטה,
לרוב אני כלל לא שם לב אם מי שאני מגיב על דבריו הוא גבר או אישה.
ואיני רוצה לטעות...

זה נקרא אתר לא צנוע?!

• הוסף לסימניות
והנה עוד אשכול שהולך לצבור צפיות מפה ועד לא יודע איפה בשביל הנייעס, אולי כדאי לנעול אותו בשלב הזה (כולם הבינו מה רצתה פותחת האשכול, כולם הבינו מה ענו לה)
מעבר לזה אתר פרוג לא מכיל רק חרדים. יש פה עוד הרבה אנשים עובדי ה' שלא כולם נכנסים בקטגוריה הזאת (לדעתך כמובן לדעת הקב"ה סיכוי גבוה שאחרת)

אוהב0ישראל "מילה בסלע"
פותחת האשכול "שתיקותה בתרי" (כזה דבר שולחים בהודעה פרטית למנהלים)
יאללה אפשר למחוק את ההודעה :)

• הוסף לסימניות
הדיון אינו מקצועי וענייני לנושאי האתר....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה