קורונה פרופורציות....

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
ופה יש את טבלאות משרד הבריאות (זהירות קובץ כבד)
לפי עיר, לא לפי שכונה. ועדיין מעניין. אפשר למשל לעקוב אחרי החולים הראשונים בארץ. כמעט כולם מיישובים שאינם חרדיים...

ופה יש מלא מידע סטטיסטי:

יש לציין,
שהמידע שם תקף כל עוד הוא מוכיח שהקורונה פוגעת בעיקר בחילונים..

• הוסף לסימניות
סתם לגבי תפרח בראש הרשימה, שווה לבדוק אם הישיבה לא מעבירה בחורים לכתובות בישוב, עבור קומבינות ממינים שונים, כמקובל במחוזותינו. זה יסביר, כמובן.
תפרח זה באמת הזוי.
לא גרה שם,
אבל קרובי משפחה כן.
הם טוענים שאין בית שאין בו חולה כמעט.
ולמה הזוי - כי מי שמכיר יודע
שהם שמרו מאד מאד בהוראת המרא דאתרא שם...
ככה שזה גזרה אמיתית:(

מה שכן אפשר להסביר לדעתי:
א. בחורי ישיבות שחזרו (אצל הקרובים שלי 2 בחורי ישיבה חזרו והתגלו עם קורונה אחרי כמה ימים)
ב. בגלל שזה מקום קטן - חולה אחד וכולם נדבקים.
2/3 בתי כנסת, 2 חנויות קטנטנות בערך,
ככה שכולם מגיעים לאותם מקומות, וכולם נחשפים לכולם.

• הוסף לסימניות
הגרף הזה מעוות מיסודו!
ירושלים כרגע במקום נמוך ממש בתחלואה לנפש. (79 חולים פעילים, לכל 10,000 תושבים!!!)
אי אפשר לקחת עיר של מיליון תושבים, ולהציג את מספר החולים בה ליד ערים של 200,000 תושבים, או 10,000 תושבים.
זה פשוט עיוות לא הוגן.
ולכן צריך לקחת את תפרח, מושב של כמה מאות משפחות, ולהגדיל אותו יותר מירושלים...
כמו השם של האשכול, הגרף הזה נועד לתת פרופורציות על כמות התחלואה בארץ. אם בערים קטנות כמו רכסים ואלעד התחלואה גדולה יותר מעיר כמו באר שבע, זה אומר שהתחלואה גבוהה במיוחד במגזר שלנו. העובדה שבירושלים רשומים 900,000 תושבים, אינה יכולה לחפות על העובדה שבשכונות החרדיות יש תחלואה גבוהה מאד. אולי אם יחלקו את מספר החולים במספר המצביעים לעירייה, התוצאות יהיו הגיוניות יותר.
הצבעים באופן אקראי או שיש להם משמעות?
הכחולים הם החרדים לחלוטין, הירוקים הם ערים חילוניות בעיקרן, והצהובים הם ערים מעורבות עם ערבים.

• הוסף לסימניות
מי שמכיר יודע שהמרא דאתרא מאד מחמיר, אבל יש סמכויות נוספות שם, שלא כל כך החמירו...

• הוסף לסימניות
א. בחורי ישיבות שחזרו (אצל הקרובים שלי 2 בחורי ישיבה חזרו והתגלו עם קורונה אחרי כמה ימים)
זה דווקא נשמע הסבר הגיוני למדי :(

• הוסף לסימניות
תפרח זה באמת הזוי.
לא גרה שם,
אבל קרובי משפחה כן.
הם טוענים שאין בית שאין בו חולה כמעט.

דוקא הנקודה של מקום קטן לדעתי לא נכונה כי הם גרים בבתים פרטיים ולא בבניינים כך שזה לא משנה.
ובתי כנסת חברה שלי שגרה שם אמרה שיש שמירת מרחק ויש גם תפילה בחוץ.
וחברה שלי מפחדת להוציא את האף מהבית. 1 מכל 20 חולה.
אבל האמת גם במודיעין עילית אני מפחדת

• הוסף לסימניות
זה דווקא נשמע הסבר הגיוני למדי :(
לא בהכרח. כשמדובר על מקום ליטאי לחלוטין, שבו אמורה להיות הקפדה חמורה על מסיכות על האף והפה בכל מקום ציבורי, מקומות ציבוריים לא אמורים להיות מוקד הדבקה.
מה שכן - יתכן שמדובר על הדבקה של משפחות, בסעודות שבת וחג המוניות. שמעתי על משפחה מורחבת שישבה לסעודות שבת, בתחילת השבת היה שם חולה אחד, ובסיום השבת יצאו משם עשרים וחמישה חולים... כשמדובר על מושב של ארבע מאות משפחות - מספיקה הדבקה של עשר משפחות בשביל לייצר מספר כזה מכובד של '506 חולים ל-10000 איש'.

• הוסף לסימניות
מי שמכיר יודע שהמרא דאתרא מאד מחמיר, אבל יש סמכויות נוספות שם, שלא כל כך החמירו...
מעניין,
דוקא מכירה יחסית.
למה כוונתכם?
דוקא הנקודה של מקום קטן לדעתי לא נכונה כי הם גרים בבתים פרטיים ולא בבניינים כך שזה לא משנה.
בטח משנה!
תעשי חשבון -
בעיר - הולכים לבית כנסת אחד בשחרית, לאחר במנחה, ולמעריב - בכלל יש מניין בחצר הבניין לדוגמא.
לקניות - פעם ליש, פעם לבר כל, פעם למכולת שכונתית.
וכן הלאה.
לא כולם מגיעים לכל מקום, ממילא נחשפים לפחות אנשים...
שם -
רובם מתפללים בבית כנסת אחד, קונים באותה מכולת, כל הבנות בבית ספר אחד וכנ"ל הבנים...
מספיק חולה אחד שהסתובב - וכל המושב נדבק.

• הוסף לסימניות
לא בהכרח. כשמדובר על מקום ליטאי לחלוטין, שבו אמורה להיות הקפדה חמורה על מסיכות על האף והפה בכל מקום ציבורי, מקומות ציבוריים לא אמורים להיות מוקד הדבקה.
מה שכן - יתכן שמדובר על הדבקה של משפחות, בסעודות שבת וחג המוניות. שמעתי על משפחה מורחבת שישבה לסעודות שבת, בתחילת השבת היה שם חולה אחד, ובסיום השבת יצאו משם עשרים וחמישה חולים... כשמדובר על מושב של ארבע מאות משפחות - מספיקה הדבקה של עשר משפחות בשביל לייצר מספר כזה מכובד של '506 חולים ל-10000 איש'.
בהינתן העובדה שאנחנו בתקופת חגים זה סופר הגיוני.
גם אני חיה בעיר קטנה, עיר שסבלה מאד בגל הראשון.
ונראה שאף אחד פה לא למד לקח. רבים מתנהגים כאילו אין קורונה.

• הוסף לסימניות
מעניין,
דוקא מכירה יחסית.
למה כוונתכם?

בטח משנה!
תעשי חשבון -
בעיר - הולכים לבית כנסת אחד בשחרית, לאחר במנחה, ולמעריב - בכלל יש מניין בחצר הבניין לדוגמא.
לקניות - פעם ליש, פעם לבר כל, פעם למכולת שכונתית.
וכן הלאה.
לא כולם מגיעים לכל מקום, ממילא נחשפים לפחות אנשים...
שם -
רובם מתפללים בבית כנסת אחד, קונים באותה מכולת, כל הבנות בבית ספר אחד וכנ"ל הבנים...
מספיק חולה אחד שהסתובב - וכל המושב נדבק.
יש כמה בתי כנסת ויש מניינים בחוץ
בית ספר כבר מזמן אין.....ההדבקות עכשיו לא קשורות בית הספר.
מכולת אני לא חושבת שיש במכולת שלהם יותר אנשים בבת אחת מאשר ביש או שפע. והייתי שם כמה פעמים גם במכולת...בטח לא יותר מאשר בשעות לחץ בסופרים בערים אחרות. וזו לא מכולת קטנה. היא גדולה בהרבה למשל מאהבת חסד

ולכל אחד יש חצר...אולי מוזנחת אבל יש מקום לילדים

כך שזה לא ממש מדויק.
אני אחרי שיחה ארוכה הערב עם חברה שגרה שם.

• הוסף לסימניות
ובתי כנסת חברה שלי שגרה שם אמרה שיש שמירת מרחק ויש גם תפילה בחוץ.
וחברה שלי מפחדת להוציא את האף מהבית. 1 מכל 20 חולה.
אבל האמת גם במודיעין עילית אני מפחדת
ובבני ברק לא מפחיד?
1 מתוך 4 חולה!
ע"פ הנתונים הרשמיים, בלא רשמי, 1 מתוך 2 חולה :(

• הוסף לסימניות
יש בתפרח גם כאלו שלא מקפידים על ההנחיות.

• הוסף לסימניות
ובבני ברק לא מפחיד?
1 מתוך 4 חולה!
ע"פ הנתונים הרשמיים, בלא רשמי, 1 מתוך 2 חולה :(
מאיפה הבאת את זה?
זה ממש לא נכון
תפרח במקום הראשון, מ"ע אחריה ורק אחר כך ב"ב.

יישובמאומתיםחולים פעיליםחולים חדשים ב-7 ימים האחרוניםבדיקות ב-7 ימים האחרוניםחולים פעילים ל- 10,000 נפש

תפרח27211181282511
מודיעין עילית9130244519398379318
רכסים12123792911277306
בני ברק220195604418115841279

• הוסף לסימניות
מאיפה הבאת את זה?
זה ממש לא נכון
תפרח במקום הראשון, מ"ע אחריה ורק אחר כך ב"ב.

יישובמאומתיםחולים פעיליםחולים חדשים ב-7 ימים האחרוניםבדיקות ב-7 ימים האחרוניםחולים פעילים ל- 10,000 נפש

תפרח27211181282511
מודיעין עילית9130244519398379318
רכסים12123792911277306
בני ברק220195604418115841279

זה נתון מלפני כמה ימים.
אנסה לחפש את המקור.
בכל אופן, הנתונים עוד מדאיגים בהחלט במגזר החרדי.

• הוסף לסימניות
יש בתפרח 2,200 תושבים ו272 חלו בסה"כ, נתונים די דומים ליתר הערים החרדיות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה