כללי פרופילי צבע

• הוסף לסימניות
אלו פרופילי צבע אמורים להיות מוגדים בפוטושופ ובאילוסטריטור?
השאלה שלי נובעת בעקבות שינוי בתצוגת צבע בין התוכנות. האם יש קשר בין הדברים?

• הוסף לסימניות
קודם כל מומלץ שברירת המחדל בכולן תהי'ה זהה.

פרופיל צבע נותן תצוגה שאמורה לשקף סוגי פלט שונים
למשל, עבודה ב-RGB שונה מאוד מ-CMYK כי טווח הצבעים המודפסים מצוצמם בהשוואה לצבעי המסך.
הדפסה ב-CMYK על סוגי נייר שונים תתן תוצאות שונות מהותית - למשל, נייר עיתון הוא בעל טווח צבע מצומצם ביחס לסוגי נייר אחרים.
הפרופיל נותן תצוגה התואמת את הפלט המבוקש.
לכן יש צורך לדעת מה הפלט - האם זה מודפס באופסט? דיגיטלי? (בדיגיטלי קיבלתי המלצה להשאיר ב-RGB כי הם מבצעים את ההמרה טוב יותר בעצמם. תלוי בכמה צבעים המכונה משתמשת)

עקרונית, הפרופיל המומלץ לעבודה ב-RGB הוא
ADOBE RGB 1998
ול - CMYK על נייר כרומו
FOGRA 27
או
EUROSCALE COATED
(פרופילים המבוססים על סטנדרט אירופאי שהוא הקרוב ביותר למה שיש היום בארץ)
כמובן אם מדפיסים בחו"ל או על נייר עיתון וכו' צריך לשנות את הפרופיל בהתאמה, ולשמור עם העבודה את הפרופיל שלה, וכדאי גם להודיע לדפוס שיש לעבודה פרופיל צבע מוגדר.
אגב, יש בתי דפוס שישמחו לשלוח לך פרופיל ספציפי שלהם וכדאי להשתמש בו, ואם בדפוס לא יודעים בכלל מה זה פרופיל צבע אולי עדיף לחפש דפוס אחר...

הערה לסיום - יש לקחת בחשבון שככל הנראה יהיו בכל מקרה הבדלים בין התצוגה על המסך לבין התוצאה בדפוס, כי רוב המסכים בימינו לא מכויילים, וגם מסך שעבר כיול זה לא מחזיק לתק' ארוכה (המסך כל הזמן מזדקן, וצריך לכייל אותו כל כמה חודשים).

• הוסף לסימניות
איראלס, תודה רבה על התשובה המפורטת!

עוד שאלות:
האם ניתן גם בקורל להגדיר פרופיל צבע?
אם אני מבקשת פרופיל צבע מהדפוס, איך אני מוסיפה אותו?
האם יכולים להיות הבדלים ממש משמעותיים בין פרופילים, משהו שיגרום לתוצאה הרת אסון, או שזה זניח?

בנוסף. אם כבר דיברת על כיול. האם ידוע לך או למישהו אחר על איש מקצוע שמתמחה בנשא שאפשר להיעזר (בתשלום) לצורך כיול המסך?

• הוסף לסימניות
קורל - אני משערת שאפשר, לא מכירה את התוכנה.

הוספת פרופיל: בהגדרות פרופילים יש לך אפשרות של LOAD את מטעינה את הפרופיל שקיבלת והוא נכנס לרשימה.

הבדלים בין פרופלים? ברור.
תפתחי קובץ פוטושופ ותתחילי לשחק עם הפרופילים - בין RGB ל-CMYK, ובין COATED ל-UNCOATED
יש צבעים שיישארו אותו דבר, ויש צבעים שיישתנו לגמרי.

לגבי כיול -
הבעי'ה, לפי מה שהבנתי, שכיול ע"י איש מקצוע זה דבר שצריך לעשות שוב ושוב כי המסך כאמור כל הזמן משתנה. יש מכשירים לכיול ואפשר לעשות זאת לבד, לדעתי זו האופצי'ה הכי טובה.

לא יודעת איזה מכשיר מומלץ, רק עכשיו נודע לי על האפשרות לכייל בעצמי, ואני בהחלט שוקלת לקנות מכשיר כזה.

בהצלחה, שבוע טוב!

• הוסף לסימניות
יש לי תוכנה לכיול שהגיע עם המסך. אבל זה תהליך קצת ארוך, ובאמצע התיאשתי.
אני צריכה מישהו שיכוון אותי פעם אחת. בהמשך אסתדר לבד.
בכל אופן, אם תשמעי על המכשיר ההוא, תעדכני...

• הוסף לסימניות
בקורל תנסה בtools>color managment.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה