פרטיטורה

• הוסף לסימניות
שאלה - אם יש מישהו שמתמצא בקריאת פרטיטורות.
במצב שמופיע בתפקיד של אחד מכלי הקשת, שני תווים יחד כמו סול ורה, איך אני יודע אם הכוונה לבצע את שני התווים בחלוקה בין הכינורות השונים, או שהכוונה שכל כנר בפני עצמו מבצע את שניהם יחד ע"י משיכת הקשת על שני מיתרים בו זמנית?

האם מישהו מכיר מדריך באינטרנט בעברית או באנגלית, לכתיבת פרטיטורות לתזמורת סימפונית?
תודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קלאסיקה;1954983:
שאלה - אם יש מישהו שמתמצא בקריאת פרטיטורות.
במצב שמופיע בתפקיד של אחד מכלי הקשת, שני תווים יחד כמו סול ורה, איך אני יודע אם הכוונה לבצע את שני התווים בחלוקה בין הכינורות השונים, או שהכוונה שכל כנר בפני עצמו מבצע את שניהם יחד ע"י משיכת הקשת על שני מיתרים בו זמנית?

האם מישהו מכיר מדריך באינטרנט בעברית או באנגלית, לכתיבת פרטיטורות לתזמורת סימפונית?
תודה

אם את מדברת על פרטיטורה ספציפית את יכולה להעלות אותה או לשלוח במייל ואני אשמח לנסות לעזור.

• הוסף לסימניות
בד"כ בפרטיטורה רגילה של סימפוניה למשל, לכל כלי קשת קו משלו בחמשה משלו.
אמור להופיע בצד שמאל של השורה כיתוב לאיזה כלי מיועד הקו.
בפרטיטורה למקהלה יכולים להופיע שני קולות באותו קו שאחד מהם למשל הסופרן והשני האלט אבל זה יהיה מצוין בצורה ברורה כשהמקל של תווי הסופרן פונים כלפי מעלה ושל האלט לכיוון מטה.

• הוסף לסימניות
צרפתי את הפרטיטורה לדוגמא, בתפקיד הויולות שמופיעים שני צלילים יחד.
לגבי התשובה של נוי, אני שואל לגבי מצב שבאותה שורה בכלי קשת כמו בדוגמא הנ"ל מופיעים שני תווים באותו כיוון, זה מצוי בהרבה פרטיטורות לסימפוניות ועוד.
דרך אגב בעמוד 3 מופיעים 3 צלילים בויולות - איך זה מתחלק? והאם גם במצב שמופיע כזה דבר בכינורות או בצלו הכללים דומים?
תודה!

קבצים מצורפים

• IMSLP30473-PMLP16016--Brahms-_Hungarian_Dances_No.5.pdf
    KB 177.7 · צפיות: 39
  • הוסף לסימניות
כל כלי מנגן בדיוק את מה שכתוב לו בשורה שלו ואין עוד כל חלוקה פנימית. לגבי עמ' 3 מסתבר שזה נכון- הויולות מנגנות 3 צלילים יחד וזה אפשרי בהחלט.

• הוסף לסימניות
תודה על התשובה.
אני מנגן שנתיים על כינור ואין לי כ"כ הרבה ידע אבל נראה לי שאי אפשר להפיק שלושה צלילים יחד זה פשוט לא מסתדר עם הזווית של הקשת על המיתרים (אם מישהו יודע אחרת, אשמח אם יתקנו אותי...) לא אמור להיות הבדל במבנה המיתרים בין כינור לויולה, ובכל מקרה נתקלתי בהרבה יצירות שמופיעים שלושה צלילים לכינורות ראשונים או שניים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קלאסיקה;1957802:
צרפתי את הפרטיטורה לדוגמא, בתפקיד הויולות שמופיעים שני צלילים יחד.
לגבי התשובה של נוי, אני שואל לגבי מצב שבאותה שורה בכלי קשת כמו בדוגמא הנ"ל מופיעים שני תווים באותו כיוון, זה מצוי בהרבה פרטיטורות לסימפוניות ועוד.
דרך אגב בעמוד 3 מופיעים 3 צלילים בויולות - איך זה מתחלק? והאם גם במצב שמופיע כזה דבר בכינורות או בצלו הכללים דומים?
תודה!

מאחר שהתווים מחוברים בקו אחד, מסתבר שמדובר בכינור אחד. כנראה שבראהמס חיפש פה אפקט מיוחד. לגבי השלש תווים ביחד, מנגנים את זה עם שבירה כזאת -- קצת כמו ארפג'יו מהיר. ושוב, זה יוצר את האפקט המחיוחד.

יש פעמים ששני כינורות יהיו כתובים בשורה אחת בפרטיטורה, אבל אז לרוב אמור לבוא ההוראה divisi.

ובפרטיטורה שהבאתם, כמובן שלאורך כל הפרטיטורה קרן I ו-II וטרומבון I ו-II כתובים על אותה חמשה.

• הוסף לסימניות
אני לא כל כך חושב שמדובר באפקט מסוים, אני נתקלתי בהרבה פרטיטורות שמופיעים שלושה צלילים בכינורות, כמו אצל בטהובן בסימפוניות. ראיתי גם סרטים של תזמורות מנגנות בפרטיטורות מוכרות לי, וזה לא נראה שמנגנים כמה צלילים ביחד, אבל אני לא בטוח בזה.
לגבי הטרומבונים, והקרנות, כמובן החלוקה היא בין הנגנים כי אי אפשר לבצע שני צלילים יחד בכלי נשיפה, אבל בכלי קשת אני לא בטוח...
אני חושב שבסימפוניה 40 של מוצרט, בתפקיד הויולות, באמת מבצעים את זה על שני המיתרים בו זמנית, למרות שבפרטיטורה באמת שני התווים מחולקים, העליון עם רגל למעלה, והתחתון עם רגל למטה. או שצורת הכתיבה פשוט שונה.
בכל מקרה תודה רבה!

• הוסף לסימניות
מאחר שהתווים מחוברים בקו אחד, מסתבר שמדובר בכינור אחד. כנראה שבראהמס חיפש פה אפקט מיוחד. לגבי השלש תווים ביחד, מנגנים את זה עם שבירה כזאת -- קצת כמו ארפג'יו מהיר. ושוב, זה יוצר את האפקט המחיוחד.

יש פעמים ששני כינורות יהיו כתובים בשורה אחת בפרטיטורה, אבל אז לרוב אמור לבוא ההוראה divisi.

ובפרטיטורה שהבאתם, כמובן שלאורך כל הפרטיטורה קרן I ו-II וטרומבון I ו-II כתובים על אותה חמשה.

במחשבה שניה, נראה לי שאתה צודק לגבי צורת הביצוע, הסתכלתי עוד פעם בסרטון ביוטיוב בביצוע של תזמורת, וזה כן נראה ככה.
יש לך אולי דוגמא לפרטיטורה שמופיעה שם ההוראה divisi באחד מכלי הקשת?
תודה

• הוסף לסימניות
תודה
מתוך איזה ספר זה לקוח?
(האנגלית שלי עדיין לא משהו... האם מה שכתבת לגבי הנגינה על שלושה מיתרים יחד, גם מופיע שם או שככה מסתבר לך?)

• הוסף לסימניות
לא בטוח, חיפשתי divisi וזה מה שיצא לי. עוד לא הספקתי לעיין בקובץ.

ככה ידוע/מסתבר לי. יש את זה הרבה בפרטיטות של בך, ועוד.

אגב, מה שמעניין זה שצורת הקשת השתנתה במשך הדורות. כך שבתקופתו של באך ~1700 הקשת היתה עגולה יותר והשערות רופפים יותר, כך שבעצם היה אפשר לנגן על שלשה, וכמדומני אפילו ארבעה, מיתרים בו-זמנית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;1958787:
לא בטוח, חיפשתי divisi וזה מה שיצא לי. עוד לא הספקתי לעיין בקובץ.

ככה ידוע/מסתבר לי. יש את זה הרבה בפרטיטות של בך, ועוד.

אגב, מה שמעניין זה שצורת הקשת השתנתה במשך הדורות. כך שבתקופתו של באך ~1700 הקשת היתה עגולה יותר והשערות רופפים יותר, כך שבעצם היה אפשר לנגן על שלשה, וכמדומני אפילו ארבעה, מיתרים בו-זמנית.

זה נראה לקוח ממדריך לתיווי, אני באמת מחפש כזה מדריך באינטרנט לתיווי פילהרמוני.
תודה על העזרה והסבלנות...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה