פרמוט!!

• הוסף לסימניות
מעלות מול חסרונות.

למה נועד FAT32 ולמה נועד NTFS.

האם נכון שמקצר את חיי הארדיסק?

בבקשה כל מי שיודע חומר בנושא אנא להגיב.
תודה.

• הוסף לסימניות
fat32 זה מערכת קבצים ישנה שנוצרה עוד בזמן ווינדוס 95 ומיועדת לנפח מוגבל של הארדיסקים, משא"כ מערכת ה NTFS, וכן מהירות העברת הנתונים יש הטוענים שזה יותר מהיר בחדשה, כמובן שחוץ מ- דיסק און קי כולם משתמשים ב NTFS.
אני מאמין שיש עוד הבדלים אבל זה מה שאני זוכר עכשיו...

• הוסף לסימניות
יש לי כונן חיצוני 400 GB של WD קבלתי מפורמט לFAT32 ושמתי עליו חומר יש עניין לפרמט אותו לNTFS?

• הוסף לסימניות
400GB מומלץ NTFS

• הוסף לסימניות
ב fat32 יש מגבלה של קבצים עד 4 + GB, בNTFS לא. *חשוב מאוד לפעמים* (עריכת וידיאו ועוד)
NTFS נקרא יותר מהיר
בNTFS יש גם מידע על אבטחה עבור כל קובץ (הרשאות גישה / שינוי / קריאה ועוד), בFAT32 אין.
בNTFS יש אפשרות לקבצים דחוסים, בFAT32 לא.

לכשאזכר בעוד הבדלים, אכתוב אותם.

• הוסף לסימניות
אכן. המעלה הגדולה בכוננים ניידים שכדאי לפרמט אותם לNTFS זה בשביל שתוכל להעביר קבצים הגדולים מ4 ג"ב. חשוב במיוחד לעורכי סרטים!!

מעלה נוספת בNTFS שניתן לשלוט בו ב"הגדרות אבטחה" ולהגביל משתמשים מלגעת בקבצים ותיקיות מסויימות.

• הוסף לסימניות
FAT:
תמיכה מ-DOS ומעלה, ובכל גירסאות WinNT.
מגבלה של 4 ג"ב (לי משום מה זכור 2ג"ב). גודל קובץ מקסימלי הוא 2 ג"ב.
FAT32:
תמיכה מ-Win98 ומ-Windows 2000. אין תמיכה ב-NT.
גודל מחיצה של 512 מ"ב עד 2 TB. אם מפרמטים את בסביבות Windows XP הוא לא נותן מעל 32 ג"ב.
NTFS:
תמיכה מ-Win2000 ומעלה. ב-NT יש תמיכה רק עם SP6 (כמדומני).
לא ניתנת לשימוש בתקליטונים ובאמצעים נשלפים דוגמת דיסק און קי.
גודל הקובץ המרבי - כגודל השטח איחסון.
הטיפול בקבצים מהיר הרבה יותר.
אם משתמשים בקבצים קטנים, ישנה אפשרות לפרמוט עם גודל אשכול של 512 לצורך חסכון בשטח דיסק, בקבצים גדולים לפרמט עם גודל אשכול הגדול ביותר לצורך גישה מהירה יותר לדיסק. (רלוונטי רק לכמות ענקית של קבצים מתחת ל-4 ק"ב...).
ישנה תמיכה בדחיסה כמו שפעיל כתב, אבל אני כמעט ולא מכיר מישהו שמתמש בזה.
ישנה תמיכה חכמה בהרשאות אבטחה לכל משתמש במחשב. הגדרת גישה לכתיבה/מחיקה/קריאה ועוד...
באופן כללי NTFS היא המערכת המומלצת, היא מהירה יותר, חכמה יותר, עם בקרת שגיאות לצורך הפעלה של סורק הדיסק. מאידך, היא גוזלת משאבי מעבד. כך שאם אתם בדור הפנטיום 3, כדאי לעבוד עם FAT32.
בכוננים חיצוניים ישנה עדיפות ל-FAT32 (אם אין מגבלה של 2 ג"ב לגודל קובץ, כגון אצל עורכי וידאו), כי ככה יש תמיכה גם במערכות ישנות או שאינן של MSו(MAC תומך?).

לשם המרה של כונן מ-FAT ל-NTFS יש להשתמש בפקודה הבאה:
Convert /FS:NTFS X:
לשם המרה הפוכה יש למחוק את אמצעי האחסון ולפרמט מחדש, או להשתמש בתוכנות חיצוניות לניהול דיסקים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RCpro;289699:
FAT:
לשם המרה של כונן מ-FAT ל-NTFS יש להשתמש בפקודה הבאה:
Convert /FS:NTFS X:
לשם המרה הפוכה יש למחוק את אמצעי האחסון ולפרמט מחדש, או להשתמש בתוכנות חיצוניות לניהול דיסקים.

קודם כל המון תודה.

ז"א שבשביל להמיר מFAT לNTFS אני לא צריך לפרמט ויכול להשאר עם כל החומר בלי לפחד שילך?

• הוסף לסימניות
לביטוח, תפנה למייקרוסופט.
אבל התשובה חיובית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RCpro;289704:
לביטוח, תפנה למייקרוסופט.
אבל התשובה חיובית.

לא ידעתי שניתן להמיר בלי לעשות פורמט.
אבל אני עדיין חושש להמיר את הארדיסק של החצי טרה שלי...
ואם משהו ימחק??....... :p ......

(למרות שאני כל-כך צריך אותו בNTFS...)

• הוסף לסימניות
אני חושב שחשש שלך רלוונטי, אם פתאום יהיה הפסקת חשמל באמצע ההמרה וכדו'.
לא יותר מזה.
אתה יכול לעשות גם סריקת דיסק לפני כן.

מנסיון, לא היה לי עם זה בעיות, בשונה מפרטיישן מג'יק שלעיתים נדירות נתקע באמצע והולך לך כל החומר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RCpro;289958:
אני חושב שחשש שלך רלוונטי, אם פתאום יהיה הפסקת חשמל באמצע ההמרה וכדו'.
לא יותר מזה.
אתה יכול לעשות גם סריקת דיסק לפני כן.

מנסיון, לא היה לי עם זה בעיות, בשונה מפרטיישן מג'יק שלעיתים נדירות נתקע באמצע והולך לך כל החומר.

תודה!
אולי אנסה, יחד עם איזה קאפיטל תהילים או שנים....

• הוסף לסימניות
יש אפשרות ללא מחיקה כך:
לכתוב בשורת הפקודה
convert X: /fs:ntfs
במקום x לכתוב שם כונן ללחוץ אנטר לחכות עד שיגמור לכתוב ולעשות הפעלה מחדש,

יש פה קישור עם 2 אופציות הראשון עם איתחול השני בלי:
http://www.upf.co.il/file/3409531.html

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה