השאלה הראשונה היא לאיזה סכום הוא רוצה להגיע בנוסף לכולל, 1000, 2000, 6000.משנה סוף קידושין "רבי מאיר אומר לעולם ילמד אדם את בנו אומנות נקיה וקלה ויתפלל למי שהעושר והנכסים שלו וכו'"
אברך שעד היום הוריו עזרו לו מאד ועתה מחפש פרנסה כמו שכתוב במשנה. יש לכם רעיונות לנקיה וקלה שלא צריכים ללמוד את כל הסוגיא של העבודה הזו וכן שאפשר להתעסק בו בשעות שלו וכו' ?
מכירה מהנדס מכונות (יותר מהנדסאי) שמובטל כבר תקופה ארוכה...עדות ששמעתי בשבת:
"אהלן נתן, שאלת מה שלומי.
שלומי טוב ב"ה.
לאחרונה התחלתי ללמוד מסלול במימון מלא של הנדסאי מכונות.
העבודה מכובדת, ובד"כ מול מחשב.
אבל אין אצלנו בקורס זן מסויים של אברכים, כי הם חוששים שהנדסאי מכונות זו עבודה 'מלוכלכלת' ולא מכובדת.
בעייתם..."
אתם בטוחים?מכירה מהנדס מכונות (יותר מהנדסאי) שמובטל כבר תקופה ארוכה...
אין תחום שמחכה לך. אבל בכל תחום יש מקום לטובים. וכמובן צריך ס"ד.
אנחנו בטוחים ביותר. אשמח אם תעביר אלי הצעות עבודה ואעביר אליו.אתם בטוחים?
לפי הידע הצנוע שלי (הוא באמת צנוע, אין פה ענווה מזוייפת) הנדסאי מכונות הוא תחום מבוקש, היות וגם בעולם החילוני יש היצע מאוזן מאוד, ולא עודף היצע.
(בין השאר משום שנשים מתנזרות מתחומי הנדסה רבים)
כתבתי על כך פעם טור, טיפ יומי, שעודד אנשים לחפש תעסוקה באפיקים אפורים ולא נוצצים כמו צילום או אדריכלות או עיצוב ברים...
אשמח אם תפנו באישי, אני חייב ללבן את הנקודה הזו, רק בשביל הידע שלי.אנחנו בטוחים ביותר. אשמח אם תעביר אלי הצעות עבודה ואעביר אליו.
בכל מפעל מחזיקים מהנדס אחד ולפעמים על תקן של חצי משרה לצורך תחזוק של מכונות קיימות. החברה היחידה שהייצור שלה מתבצע בארץ (וגם הוא עובר עכשיו לחול) היא כתר פלסטיק שנמצאת בצפון.
אין לי מה להוסיף. סיפרתי את הידוע לי מהכרות אישית עם הנ"ל.אשמח אם תפנו באישי, אני חייב ללבן את הנקודה הזו, רק בשביל הידע שלי.
בבחינה מקרוב, זה לא כמו שכתוב במשנה. המשנה אמרה שאדם צריך ללמד את בנו, ולא שאדם יגיע לנשוי פלוס ואין לו מקצוע. אין כוונתי ח"ו לסכסך בינו ובין הוריו שעזרו לו מאד, רק הערה כללית לכולם, מוטל עלינו לעשות לבנינו "כמו שכתוב במשנה".
את התשובות היפות כבר כתבו לפניי.
מורים למתמטיקה.במחשבה שניה, אולי הכי קוסט אפקט זה לנצל את הצורך בציבור שלנו. חסרים מאוד אנשי מקצוע בתחום החינוך מהמין הגברי
החל ממורים למתמטיקה וגאוגרפיה וכלה במרפאים בעיסוק, עובדים סוציאליים ופסיכולוגים
אבל שוב חזרנו לאומנות שצריך ללמוד במשך כמה שנים
אפשר גם כתיבת סת"ם (מצריך כתב יפה ויכולת ישיבה מרוכזת לאורך זמן)
נכון מאוד,מה שמקיימים זה המשך הגמרא
תניא רבי נהוראי אומר מניח אני כל אומנות שבעולם ואיני מלמד את בני אלא תורה שכל אומנות שבעולם אין עומדת לו אלא בימי ילדותו אבל בימי זקנותו הרי הוא מוטל ברעב אבל תורה אינה כן עומדת לו לאדם בעת ילדותו ונותנת לו אחרית ותקוה בעת זקנותו בעת ילדותו מהו אומר {ישעיה מ-לא} וקוי ה' יחליפו כח יעלו אבר כנשרים בזקנותו מהו אומר {תהילים צב-טו} עוד ינובון בשיבה דשנים ורעננים יהיו:
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: ilan p ו-בעיקר להודות2 //