פרסום נועז לספר עיון בגמרא...

• הוסף לסימניות
מה אתם אומרים? נועז מדי?

קבצים מצורפים

• פרסום לשערי עיון.jpg
    KB 471.8 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
בהחלט מקורי ומעניין!

אבל (ואני מבקש סליחה מראש); אולי ל"מרכז הרב" זה מתאים...
כנראה, שבעקבות פרסומת יומרנית בסגנון זה, בבתי המדרש הישיבתיים הספר יוחרם - ולא בגלל זהות המחבר (דבר שע"פ רוב לא מפריע ל"אוצר הספרים" של הישיבות - מידיעה).
בקיצור, מאד תלוי לאיזה קהל וציבור מיועד הספר והפרסומת.
לענ"ד.

• הוסף לסימניות
לדעתי, צורם מאוד.
זה ממש משחק בדברים הכי מקודשים לנו,
חוץ מזה, ברור הרי שאין מתחרים חלילה לרש''י ובעלי התוס' הקדושים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחליאלי;978803:
לדעתי, צורם מאוד.

כנראה שלא הבנת את הפרסום.
הכוונה היא, שכל ה'ראשונים' מרוכזים בספר אחד, ולכן כביכול רש"י ותוספות עזבו את מקומם הטבעי (דף הגמרא) כדי לעבור לספר...

בכל מקרה, מדובר פה בפרסום סרק שלעולם לא יתפרסם. זה רק שיעורי בית עבור קורס הפרסום...

• הוסף לסימניות
וה'שיעור בית' הכי חשוב זה לא מה התכוונת, ולא איך תסביר מה התכוונת, אלא מה יבינו. מה יראו!
ופה הבינו שהפירוש הנ"ל תופס את מקומם של רש"י ותוספות, דבר יומרני שאף אחד מגדולי רבותינו הראשונים לא העיז להעלות על דל שפתיו - חלילה.
אכן, ככה לומדים.

• הוסף לסימניות
את המודעה עצמה הייתי פוסלת מיד מהסיבות שהוזכרו למעלה (אגב, גם ב'מרכז הרב' זה לא היה עובר :)), אבל עצם זה שחשבת על הרעיון מראה שאתה בכיוון הנכון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחליאלי;978803:
לדעתי, צורם מאוד.

נכתב ע"י naamah;978830:
את המודעה עצמה הייתי פוסלת מיד מהסיבות שהוזכרו למעלה (אגב, גם ב'מרכז הרב' זה לא היה עובר :)), אבל עצם זה שחשבת על הרעיון מראה שאתה בכיוון הנכון.

אני חושב שנסחפתם בגדול.
בתור תלמיד ישיבת מרכז הרב, אני חושב שמודעה כזאת היתה מתקבלת בחצי חיוך. יתירה מזאת, לא ברור לי איך ניתן להבין מהמודעה שהספר מתחרה ברש"י ותוספות? הרי כל העניין הוא (והרי זה גם מה שאומרת הכותרת) שרש"י ותוספות מצאו מקום חדש עם יתר הראשונים...

בקיצור, כנראה שלבחורי ישיבה יש יותר חוש הומור מלאנשי שיווק מהוקצעים ;)

• הוסף לסימניות
ממש לא

• הוסף לסימניות
לקח לי זמן להבין, כי הבנתי שיש עומק מסויים במודעה ולאחר זמן מסויים עמדתי עליו.
אדם ברחוב, וגם בישיבה, באם לא יפול לו האסימון תוך 4 שניות איבדנו את האפקט.
לדעתי הרעיון חזק אבל להדגיש יותר את ה'פוינט'.
אהה, ועוד משהו, הצבעים. לפענ"ד הצבעים לא מדברים אל קהל היעד שלך שאמור להיות בני תורה. את הבעז' למעלה אפשר להשאיר אבל את הסגול תשקול הטב להחליף לבורדו או חום או למשחק כלשהו בינם.
ועוד נקודה חשובה, הזווית של הגמרא קצת מציקה לי, ולכן דרך אגב גם הנקודה לא זועקת מהמודעה, באם הגמרא היתה בזווית ישרה כמו של בחרנ ישבה ואברך כולל בהווה ובעבר זוכר את הגמרא, כלומר מולו בדיוק זה יותר יכנס לאיפה שצריך במוח. (אם אתה כל כך רוצה אפקט של סטנדר כלומר החלק העליון של הגמרא מוגבה קצת, אפשר פשוט לשחק עם הצרה והרחבה כלומר להצר את החלק העליון ולהרחיב את התחתון וזה יראה כסטנדר, אבל שוב, לא לפגוע יותר מדאי בצורה המקורית של הגמ')
[מבקש סליחה מכל הלב על שהרסתי לך את כל העבודה כי תצטרך למחוק מחדש את כל הרשי והתוספות, אבל זהמתבקש וזועק. סורי]
ועוד הצעה קטנה לסיום [באמת, אבל באמת אחרונה...] למען ההבנה והקליטות הייתי משנה את הכותרת לציור של רשי (הציור הידוע כדי שיזהו אותו..) ועם המשפט כבר אין לי מה לחפש על הדף, אני רץ לשערי עיון או משהו כזה, גם קצת פחות פרובוקטי, ום נועז דיו כדי להשאר עם אותה כותרת של אשכול ולא לפתוח אשכול חדש...

• הוסף לסימניות
דרך אגב, בלי לזלזל אבל לא כל ה'מפורשים' שמצאו בית חדש ועברו דירה מהעמוד גמרא הינם ראשונים
(הרג"א, רעב עקיבא אייגר וכו'...)
נ.ב. אולי המינוח המתאים הינו "עברו דירה" שבו גם יותר מודגש מה הנקודה

• הוסף לסימניות
חזק ומקורי. המסר לא הכי ברור.
אפשר חלילה לטעות ולומר: לא צריך יותר רש"י ותוספות...

• הוסף לסימניות
הרעיון נחמד
אך לדעתי המסר העיקרי העולה מהויזואל, אינו שהראשונים עברו דירה, אלא שהם חלילה מיותרים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה