פרסומאים: כך נשווק את יציאת מצרים

• הוסף לסימניות
מקור
פרסומאים: כך נשווק את יציאת מצרים
אז ככה היו כותבים את זה במשרדי הפרסום של מצרים הפרעונית • "הכול החל כשמלך מצרים יצא ב'קמפיין' חצוף ויומרני להשמדת עם ישראל כשהוא לא בוחל באף 'מדיה' • יוני אגסי

הכול החל כשמלך מצרים יצא בקמפיין חצוף ויומרני להשמדת עם ישראל כשלשם כך הוא לא בוחל באף מדיה – מי היאור, עבודות הפרך והטיט שבפירמידות.

הוא לא השכיל להבין שהיושב בשמים רוקח עבורו אסטרטגיה שתמוטט אותו ואת ממלכתו. מעבר לכך, הוא לא העלה בדעתו שעצם השעבוד של עם ישראל, הוא חלק משמעותי מהטקטיקה שננקטה נגדו.

הדבר היחידי שעניין את פרעה היה לעשות יח"צ לכיסאו המפואר – אותו ריפד במשרתים, עבדים, ואפילו בחיות נועזות.

למרות היותו שולט בשבעים שפות – קופירייטר לא יצא ממנו. זאת משום שלא ידע את לשון הקודש – עובדה שהתאמץ מאוד להסתיר מעמו.

בשלב מסוים כשהיה נראה כי הכול אבוד, קרא הקב"ה למשה, שהיה עד אז תקציבאי האחראי על עדר כבשים ועיזים, האכלתו וטיפוחו. למרות היותו מגמגם, נבחר משה להיות הדובר הבלתי מעורער שמעביר את דבר ה' לפרעה, ולאחר מכן אף לעם ישראל.

עם תחילת פגישותיו מול פרעה, הראה משה את כוחו בניסים והשתמש לשם כך באותה פלטפורמה בה השתמשו מכשפי הממלכה, על מנת להוכיח להם כי הוא בא בשליחות ה'.

כשפרעה נשאר בעיקשותו לא לשלח את העם מארצו, החל הבורא בשיווק חווייתי של ניסים גדולים והמטיר על המצרים עשר מכות בזו אחר זו, כאשר הקונספט נשמר לכל אורך התהליך – פגיעה קשה במצרים מבלי שתגיע לפתחי היהודים.

המצרים חוו שיווק גרילה כאשר הצפרדעים קרקרו בתוך בטנם ואף ריפדו את מיטותיהם, אבל פרעה גילה נחישות ועשה עצמו כלא מבין את הפוינט. אז הגיעה המכה האחרונה ממנה פחד – מכת בכורות, שהביאה ליציאת עם ישראל מארץ מצרים.

לאחר שיצא עם ישראל, התחרט פרעה ורדף אחריהם להחזירם, עד שהשיג אותם על שפת ים סוף. אז זכה עם ישראל לנס קריאייטיבי במיוחד, כשנקרע הים בעברם בו כבדרך המלך תוך שהם חוזים בטביעת המצרים באותו ים עצמו.

לאחר כל התלאות, הגיע הרגע למתג את העם כעם הנבחר – בנתינת ה' תורה לעמו.

מאחר והאומות מיאנו לקבלה זכה בה עם ישראל, ומשה רבנו עלה לשמים להוריד את הבריף – ממנו מסתעפת התורה שבעל-פה.

• הוסף לסימניות
מדהים מה לא עשו המצרים כדי להיכנס לדיון ב'פרוג'..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משיקו;1243994:
מקור

לאחר כל התלאות, כשהגיע הרגע למתג את העם כעם הנבחר – בנתינת ה' תורה לעמו – החליט הקב"ה לעשות קד"מ לתורתו בין אומות העולם.

מאחר והאומות מיאנו לקבלה זכה בה עם ישראל, ומשה רבנו עלה לשמים להוריד את הבריף – ממנו מסתעפת התורה שבעל-פה.

הי, לא נשמע לכם כבר קצת צורם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1244070:
הי, לא נשמע לכם כבר קצת צורם?
לגבי ה"בריף"
זה נראה לי על פי הרש"ר הירש
שמסביר שתורה שבכתב היא תקציר (בריף בלע"ז) של התורה שבע"פ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1244107:
לגבי ה"בריף"
זה נראה לי על פי הרש"ר הירש
שמסביר שתורה שבכתב היא תקציר (בריף בלע"ז) של התורה שבע"פ.

נעבך.

יורים חץ וחגים סביבו עיגול?....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1244215:
נעבך.

יורים חץ וחגים סביבו עיגול?....
אני נעבך?
או שהרעיון של הרב הירש?
או שזה שהסברתי שכך הרב הירש אומר?
או שזה שהכותב השתמש ברעיון לצורך הכתיבה שלו?

פתח בחץ וסיים בעיגול, ללמדך?

• הוסף לסימניות
אולי כך משווקים את יציאת מצרים?

/userfiles/site1393/files/bode d%20bemitsrayim.pdf

• הוסף לסימניות
מה זה הכתובת הזו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;1244409:
אולי כך משווקים את יציאת מצרים?

/userfiles/site1393/files/bode d%20bemitsrayim.pdf

זה הכתובת של הקובץ שעלה מהאתר במחשב שלך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1244306:
אני נעבך?
או שהרעיון של הרב הירש?
או שזה שהסברתי שכך הרב הירש אומר?
או שזה שהכותב השתמש ברעיון לצורך הכתיבה שלו?

פתח בחץ וסיים בעיגול, ללמדך?

נעבך להצדיק כזה פוסט- לא כל דבר מקשרים לעולם הפרסום. יש מושג של קודש ויש מושג של חול.

עוד לא ראיתי ברש"ר הירש את המילים: בריף, קד"מ ושאר הירקות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1244449:
נעבך להצדיק כזה פוסט- לא כל דבר מקשרים לעולם הפרסום. יש מושג של קודש ויש מושג של חול.

עוד לא ראיתי ברש"ר הירש את המילים: בריף, קד"מ ושאר הירקות.
חלילה
לא באתי להצדיק את הפוסט
דיברתי ספציפית על המושג הזה, שלדעתי חשוב שאנשים יכירו
וד"א בתרגום לאנגלית תמצאי את המילה הזאת בכתבי הרב הירש..
ועוד הערה: כמי שמכירה את כתבי הרב הירש, את בוודאי מכירה את הדרך של הרש"ר להשתמש בלשון המדוברת להסברת מושגים מסויימים, להבדיל מרבנים אחרים שלא השתמשו בשפת המדינה ובדימויים מודרנים.

• הוסף לסימניות
לזה התכוונתי.

קבצים מצורפים

• בודד במצרים.jpg
    KB 1,009.6 · צפיות: 26
  • בודד במצרים2.jpg
    1.1 MB · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;1244505:
לזה התכוונתי.

אף פעם לא ידעתי, שהיהודים נגאלו ממצרים כדי להתבודד במדבר בגדול והנורא...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף הול;1244562:
אף פעם לא ידעתי, שהיהודים נגאלו ממצרים כדי להתבודד במדבר בגדול והנורא...

אני לא ברסלברית וגם לא משהו שמתקרב לזה בכלל.
אבל בכ"ז אני מרשה לעצמי...
התבודדות אין פירושה להיות בודד במדבר גדול ונורא.
התבודדות פירושה להתנתק מהכל ולתת לעצמך להתחבר לרבונו של עולם ממקום פנימי, עמוק, אמיתי ומחפש.
אני חושבת שהנקודה הזו שייכת לכל יהודי באשר הוא
רק שאני לא חושבת שזה חייב להיות בנסיעה לאיזה יער נידח.
זה יכול להיות כאן ועכשיו ובכל מקום, גם במטבח מול הררי כלים וגם בין אנשים...

• הוסף לסימניות
גרף הול
כנראה שלא קראת טוב. יצאו ממצרים בזכות התפילה וההתבודות, מציע לקרוא שוב.

וואלד
בוודאי. גם באמצע השוק, כדברי רבי נחמן, או מתחת לטלית, או מתחת לשמיכה, כפי שמובא על דוד המלך. שעיקר התבודדותו היתה מתחת לשמיכה "בדמעתי ערשי אמסה". העיקרלדבר עם ה' כדבר איש אל רעהו. אך המובחר הוא בשדה, שם רחוק יותר מעביות הגשמיות, קרוב יותר לבורא. הרחבות על כך נמצא בספרות. (ספר השתפכות הנפש, מומלץ).

זה לא שייך לברסלב, אלא לכל יהודי באשר הוא. ודווקא משום כל רואים היוזמים חובה בלהרחיב פעילותם לכל עם ישראל באשר הם.

• הוסף לסימניות
למה כל מי שמדבר על קרבת אלוקים אומרים "ברסלב" מי שהוא לא ברסלב הוא לא יכול להתבודד עם אלוקיו? זה שקהילה מסוימת בעמי"ש מתמקדת בנושא מסוים בקשר שלה עם ה' זה אומר שמי שמשתייך לקהילה אחרת לא יכול לקחת דברים טובים מהעדה השנייה? ואם זה מגיע מהברסלבים מה זה אומר? שזה לא שייך לאף אחד אחר מעמי"ש,
חכם אמיתי הוא מי שיודע לעבוד את ה' בכל כוחו ובכל דרך שיכולה לעזור לו,
כמה טוב שיש כל כך הרבה דרכים טובות שעוזרות לנו בעבודת ה',
כמה יפה לראות כל כך הרבה ליטאים וספרדים מגיעים בהמוניהם לשמחת בית השואבה של ויזניץ וכ'
אם זה מה שיעזור לאותם אנשים לעבוד את ה' ביתר עוז מה הבעיה?
זה כל כך קשה לראות אנשים שפוסלים אחרים רק בגלל שהם לא עובדים את ה' באותה הדרך שהם מכירים. (כמובן שכל האמור מדבר על בית ישראל אשר מקיימים את כל מצוות ה' וד"ל).
אני מכה היום על חטא שבמקום ממנו הגעתי קיטלגו אנשים לפי מוצא,קהילה, כיסוי הראש(פאות מטפחות וכד') .
היום במבט לאחור אני רואה שזה דבר כל כך אנטי יהודי מובהק.
כי בשמיים לא מבינים בפראקים
מבינים ביראת שמיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;1244722:
בוודאי. גם באמצע השוק, כדברי רבי נחמן, או מתחת לטלית, או מתחת לשמיכה, כפי שמובא על דוד המלך. שעיקר התבודדותו היתה מתחת לשמיכה "בדמעתי ערשי אמסה". העיקרלדבר עם ה' כדבר איש אל רעהו. אך המובחר הוא בשדה, שם רחוק יותר מעביות הגשמיות, קרוב יותר לבורא. הרחבות על כך נמצא בספרות. (ספר השתפכות הנפש, מומלץ).

זה לא שייך לברסלב, אלא לכל יהודי באשר הוא. ודווקא משום כל רואים היוזמים חובה בלהרחיב פעילותם לכל עם ישראל באשר הם.

אני לא אוהב להיכנס לפולמוסים שכאלה. אבל היציאה המאורגנת והממסדית - הופכת את כל הנושא הרוחני למשהו מעושה ומאולץ יותר, וחבל.

אני יודע שבתור חסיד ברסלב, כל השיקולים יפלו הצידה ולא תבין בכלל על מה אני מדבר. אבל בתור בנאדם 'כלל חסידי' [או איך שתקרא לזה], זה גורם קצת דחיה פנימית לכל הנושא הזה.
[אגב, ידוע מאמר גדולי ישראל, שהצום הכי חשוב הוא תוך כדי אכילה, הגילגול שלג הכי רצוי הוא מתחת לפוך, וההתבודדות הכי עילאית היא בין אלפי אנשים... הצנע לכת עם אלוקיך]

הייתי מציע לך בתור ת'פתח להתחיל בנושא של התבודדות בין בני אדם, ומול הררי כלים וכליי. ולהוסיף בתור נדבך 'נוסף' את המעלה המיוחדת שבהתבודדות בהרים. אבל ככה כמו שזה - למי שלא ברסלבר בנשמתו - זה סתם דוחה.
דעתי העניה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DESIGNIK;1244754:
למה כל מי שמדבר על קרבת אלוקים אומרים "ברסלב" מי שהוא לא ברסלב הוא לא יכול להתבודד עם אלוקיו? זה שקהילה מסוימת בעמי"ש מתמקדת בנושא מסוים בקשר שלה עם ה' זה אומר שמי שמשתייך לקהילה אחרת לא יכול לקחת דברים טובים מהעדה השנייה? ואם זה מגיע מהברסלבים מה זה אומר? שזה לא שייך לאף אחד אחר מעמי"ש,
חכם אמיתי הוא מי שיודע לעבוד את ה' בכל כוחו ובכל דרך שיכולה לעזור לו,
כמה טוב שיש כל כך הרבה דרכים טובות שעוזרות לנו בעבודת ה',
כמה יפה לראות כל כך הרבה ליטאים וספרדים מגיעים בהמוניהם לשמחת בית השואבה של ויזניץ וכ'
אם זה מה שיעזור לאותם אנשים לעבוד את ה' ביתר עוז מה הבעיה?
זה כל כך קשה לראות אנשים שפוסלים אחרים רק בגלל שהם לא עובדים את ה' באותה הדרך שהם מכירים. (כמובן שכל האמור מדבר על בית ישראל אשר מקיימים את כל מצוות ה' וד"ל).
אני מכה היום על חטא שבמקום ממנו הגעתי קיטלגו אנשים לפי מוצא,קהילה, כיסוי הראש(פאות מטפחות וכד') .
היום במבט לאחור אני רואה שזה דבר כל כך אנטי יהודי מובהק.
כי בשמיים לא מבינים בפראקים
מבינים ביראת שמיים.

חבל שאי אפשר לצלצל פעמיים!

• הוסף לסימניות
גרף. הול

כשבפורים יצאו יותר מ-3000 איש לא ברסלברס לשדה לדבר עם ה', שוב לא צריך לשקול כל שינוי. אלה שמשלמים על כך יש להם את המטרה שלהם, וזה השדה. מאד נשמח אם תממן קמפיין שידבר על התבודדות בין אנשים. הם רוצים אחרת, כציווי רבי נחמן שאמר ש"אי אפשר להיות איש כשר באמת בלי התבודדות".

כשם שמותר לפרסם עשרות עמודים כל שבוע על מותרות, שוקולדים וקוקה קולה, לא יקרה כלום אם כמה בודדים "יזדעזעו" למראה פרסום רוחני.

לגבי המספרים אתה מוזמן לקרוא כאן: http://www.pashkevil.co.il/25998/

• הוסף לסימניות
בכבוד בואו נראה מה אפשר לייצר מהתבודדות ביחד
זה מאתגר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה