כללי פרסומת לבית קפה

• הוסף לסימניות
איך זה עכשיו?
בזכות ההערות, ההארות ועזרת כמה ניקים טובי לב...

• הוסף לסימניות
ערטילאי מידי.
לא מובן מה את רוצה לומר...
שזו מסעדה ששבעים בה? אז מה הקשר לחושים?
ובמיוחד שרגש הוא לא חוש אז אין סיבה לכתוב "כשבא לך לאכול ולהרגיש"...

• הוסף לסימניות
כל הקטע הזה של "לשבוע" ו"לדעת לאכול " וכדו' עושה הרגשה קצת (סליחה על ההגדרה...) "בהמית" מידי...
זה מדבר מידי לתאוותנות,
נכון, שכל אכילה מקורה בתאוה אך כשהמסר פונה רק לתאוות האכילה נטו,
זה עושה הרגשה יותר של "מסעדת פועלים" (וגם לכזה סגנון מסעדה המסר קצת מידי בוטה...)
לקהל המגיע לבית קפה שמיועד לאניני טעם, צריך לדבר ברוגע, לפנות למקום של בילוי, הנאה, טעם משובח (בלי לקשר לעובדה שיוצאים שבעים...) וכדו'

לדוג' המשפט במלבן השחור יכול להשאר בלי המילה "לאכול" "כשבא לך להרגיש וכו'..." זה מסר שפונה שמושך, אנשים באים לבית קפה כדי "להרגיש" (רוגע, שלוה, הנאה וכדו') וכשכל המסר מדבר על "מה תרגיש אצלינו..." אין צורך לפרט "לאכול ולהרגיש".
מעבר למשפט הזה, השאר צריכים עוד שכתוב רציני...
(אולי אפשר לנסות במקום "לדעת לאכול וכו'" "להרגיש את הטעם, עם כל החושים זו האמנות שלנו")

ולגבי הביצוע הגרפי: השתפר והשתדרג בהרבה!, הפונט מצוין -משדר חמימות ונעימות,
(אך להרגשתי, המלבן השחור קצת מפריע, הוא מתחרה עם הויז'אל המרכזי)

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
גרפית,נחמד מאוד.
אבל...לא מגרה.

• הוסף לסימניות
הביצוע יפה מאוד אך לענ"ד יש כאן מס' בעיות:
הלוגו של בית הקפה משדר מסר אחר לחלוטין מהויזואל במודעה.
בעוד שהויזואל משדר יוקרה דרך ההקישים הלוגים הברורים: (כך זה הסתדר אצלי אוטומטית) פסנתר, מוסיקה קלאסית, קונצרט... ומכאן מסעדה יוקרתית, אנינת טעם ואפילו מחירים יקרים ועוד.
לעומת הלוגו שמשדר חמימות משהו, חציפות אפילו, אולי אוכל טוב אבל בוודאי לא יוקרה מוקפדת.
הרעיון עצמו וודאי טוב, השאלה אם המסר עובר נכון
מה שמביא אותי לשאלה השנייה- מה הוא בעצם המסר?
"לשבוע זה עם כל החושים וכו"- הניסוח לקוי ולא נכון
כשבא לך לאכול ולהרגיש? להרגיש מה?
כשבא לך- מתקשר עם פיצריה, שוב חוזר חוסר הקשר לויזואל
לדעת לאכול עם כל החושים- זו האמנות שלכם או שלי (הלקוח?)
אולי- לדעת להשביע את כל החושים, לדעת לפנק את כל החושים- זו האמנות של בית הקפה (המוכרן) הלקוח יודע לאכול (-:
הפונט הנ"ל הרבה יותר טוב
מסכימה עם קודמי בקשר לחוסר הקשר בין שני הויזואל'ס במודעות
לענ"ד רעיון מצוין וביצוע יפה שזקוק לעיבוד מחדש של כל החשיבה הרעיונית
- מה המסר הרצוי? למי פונים?
בהצלחה

• הוסף לסימניות
הראשון יפה - כותבים אמנות ולא אומנות (-:

בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי10;898133:
איך זה עכשיו?
בזכות ההערות, ההארות ועזרת כמה ניקים טובי לב...

אתייחס לעניין הטיפוגרפיה -
שימי לב לתמונה: נקייה - אוורירית.
האם פס שחור מתקשר באמת עם התמונה?
האם גודל הטקסט (וברמיזה "גודל") באמת משרת את הקונספט, או שהטיפוגרפיה צריכה להיות יותר שקטה ע"מ לתת תחושה אוורירית יותר?

בנוסף, אני שואל, מכיוון שמדובר בפרוייקט גמר:
האם האיור נוצר על ידיך או שהורדת מהאינטרנט? האם את יכולה לראות "קדימה" כיצד תעצבי את המודעה הבאה?
התחושה שלי כרגע - וייתכן כי אני טועה, היא שמצאת דימוי טוב, אבל השאלה היא האם את יכולה לספק את ההבטחה שאת נותנת כמעצבת גם לעתיד העבודה עם הלקוח הדמיוני (ואני אסביר:).
זה לא משנה כלל וכלל מאיפה הדימוי, אבל הייתי ממליץ לפתח שלוש כרזות ולא אחת, עם דימויים שונים (לא אותו איור). זאת על מנת לראות בצורה קצת יותר כוללת את הכיוון שאליו את הולכת. כי (בתקווה) הלקוח יחזור אליך לאחר המודעה הראשונה ויבקש עוד מודעה באותו הסגנון, בעקביות, באותה האיכות.

להבהרה, הנה משהו קטן:
כרזה אחת זו מילה יחידה, אבל היא קצת "מרחפת".
שתי כרזות - כמו שתי מילים, כמו "אני הולך" (השאלה היא לאיפה).
שלוש - אמירה מלאה - זה משפט עם התחלה וסוף וקונטקסט.
זה כמו שאם אני הולך בטבע ואני רואה סימן מוזר שחוזר על עצמו בסדרה ובקצב, כנראה שזה יותר מיד המקרה.

בעניין המסר הפרסומי - אוכל הוא האמנות שלו - אחלה מסר שמבוצע טוב במודעת ה"פסנתר". אולי כדאי אפילו לצמצם ל"האמנות שלנו". הקופי של השורות מתחת (הקטנות) הוא חשוב וכדאי לך לעבוד על זה. מילים כמו "איכות", "מקצוענות", "אדיבות", "אמינות" - אלה מילים מתות, שחוקות עד דק. כשאני הולך לבעל מקצוע אני מניח מראש שיש לו את התכונות האלו, אחרת אין בכלל על מה לדבר. מה הערך המוסף? רמז - "אוכלנו-אמנותנו". פתחי את התובנה הזו.

הלוגו בפינה גדול מידי. האייקונים - לא תורמים ומיותרים. אני ממליץ לכוון את המודעה כך שתהיה מדויקת ושהטיפוגרפיה תיתן כבוד לדימוי.

בהצלחה
ירונימוס.

• הוסף לסימניות
תודה גדולה לכל המגיבים. קראתי בעיון כל תגובה וקיבלתי המון ידע ותובנות,
אך לצאת ידי חובת הכל- א"א...
מצו"ב פרסומת ברוח שונה מהקודמות לה, אשמח לחו"ד.

• הוסף לסימניות
רותי, את מדהימה!!
נראה לי שכדאי מעט להכהות את הOO
אה... והייתי מנסה להבהיר את הרקע.

• הוסף לסימניות
לטעמי כדאי לך להמשיך עם הכיוון הקודם ולסיים איתו. בהצלחה.

• הוסף לסימניות
שינוי כיוון רציני!
הלוגו משתלב מעולה עם המודעה
וברור שהמסר השתנה לחלוטין..
לטעמי מצוין.
MORNING כותבים עם O אחת

• הוסף לסימניות
ירון- איך אמשיך? אתה אומר "אחלה מסר" אחרים אומרים "בהמיות",
הפס השחור הובא בשיגור מיוחד בעקבות הארה בפרטי ואתה שואל אם הוא באמת קשור.. וכן הלאה...
אני עצמי התבלבלתי. מצד אחד המסר בעיני טוב (אני יצרתי אותו...) ומצד שני אכן צודקים המעירים.
:(

חני- תודה רבה. מקווה שאת לפחות סיימת עם הכל.

• הוסף לסימניות
הראשון מעולה

• הוסף לסימניות
מעולה!
משדר זמינות קלילות חמימות
את הרקע מעט להבהיר
הצלחות

• הוסף לסימניות
עצה טובה

באופן כללי ניכר אצלך כישרון גדול, הן מבחינה רעיונית והן מבחינה עיצובית.

אבל אם אני לא טועה, נראה לי שאת עובדת בצורה ספונטנית, ללא בריף, וללא יעד מוגדר.
לפי הקצב של שינוי המודעות מבחינת התוכן והעיצוב, לא נראה לי שיש לך כיוון כל שהוא.

את צריכה קודם כל לדעת מה מייחד את הבית קפה, מה הסגנון שלו, מה את רוצה להביע במודעות, וכו' - ורק לאחמ"כ להתחיל בביצוע.
אני חושבת שיהיו לך ביצועים מדהימים.

בכל אופן, בהצלחה רבה!

:)

• הוסף לסימניות
אכן, קודם להחליט מה את רוצה להגיד?
ואח"כ - איך אני רוצה להגיד?
ורק אח"כ לפתוח תוכנות.

• הוסף לסימניות
לטעמי כדאי לך להמשיך עם הכיוון הקודם ולסיים איתו. בהצלחה.
סליחה על הערה, אבל נראה שאתה טועה, ירון, איך יתכן שהלוגו שלה, שמגלם בתוכו בית קפה ספונטני ושוקק יכול להתאים לאוירה של הפרסומת הראשונה שמייצגת קרירות והמון סטייל...
ואם אתה ממליץ לה להמשיך, אז בבקשה, תאמר לה איך...
יותר עדיף שתמשיך בסגנון החדש, הוא יותר מאפיין את הלוגו!
רות10, אולי תראי לנו עוד דברים שעשית לפרויקט שלך שנוכל סופסוף לעלות על הקונספט שלך...?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ראש בריא;898803:
סליחה על הערה, אבל נראה שאתה טועה, ירון, איך יתכן שהלוגו שלה, שמגלם בתוכו בית קפה ספונטני ושוקק יכול להתאים לאוירה של הפרסומת הראשונה שמייצגת קרירות והמון סטייל...
ואם אתה ממליץ לה להמשיך, אז בבקשה, תאמר לה איך...
יותר עדיף שתמשיך בסגנון החדש, הוא יותר מאפיין את הלוגו!
רות10, אולי תראי לנו עוד דברים שעשית לפרויקט שלך שנוכל סופסוף לעלות על הקונספט שלך...?

ייתכן כי אני טועה :)
הבעייתיות היא לענ"ד בתהליך העבודה. הבעיה היא שהיא שאפה ליצור מודעה פרסומית. כפי שנאמר כאן - מתחילים מן הקונספט של המקום, אל הקופי, אל הדימוי, אל האסתטיקה. נראה שרותי לא הלכה לכיוון הזה, אלא התחילה באפיון ערטילאי של מקום, ועברה לדימוי שהוא טוב. לכן במקום לבלבל אותה, הלכתי על מה שאני מניח שהיא שואלת - מה יפה יותר. כי בשביל שפתרון יהיה "נכון", דרושות שאלות נכונות. בשביל לקבל תשובות טובות - צריך לשאול שאלות (אפילו טובות). לכן אני לא יכול להציע מה "נכון" לפתרון מכיוון שלא ברור מהו המקום ומהו הקונספט שלו (שאם כן היה ברור - היה משתקף באופן אפילו חלקי - במודעות עצמן).

אולי השאלות שצריך לשאול הן -
רותי - מהו הבריף של התרגיל?
האם את שואפת ללכת לכיוון של קמפיין פרסומי?
האם תוכלי לתאר לנו את הקונספט, את המקום, את האופי?
מהן התובנות אותן את מבקשת להעביר בפרסומים הנ"ל?
מיהו קהל היעד?
מיהם המתחרים בשוק ומה השפה, הפרסום, והשיווק שלהם?
מהם התוצרים שאת חושבת לעצב לאותו לקוח דמיוני?
אלו שאלות שחשוב לכל מעצב העוסק בפרסום לשאול.
לא רק מה "יפה" - אלא מה "נכון".

• הוסף לסימניות
אולי השאלות שצריך לשאול הן -
רותי - מהו הבריף של התרגיל?
האם את שואפת ללכת לכיוון של קמפיין פרסומי?
האם תוכלי לתאר לנו את הקונספט, את המקום, את האופי?
מהן התובנות אותן את מבקשת להעביר בפרסומים הנ"ל?
מיהו קהל היעד?
מיהם המתחרים בשוק ומה השפה, הפרסום, והשיווק שלהם?
מהם התוצרים שאת חושבת לעצב לאותו לקוח דמיוני?
אלו שאלות שחשוב לכל מעצב העוסק בפרסום לשאול.
לא רק מה "יפה" - אלא מה "נכון".
יפה, את זה היא היתה צריכה לעשות בלוגו, אבל היא עכשיו בשלב של הפרסום, וגם אם היא תשאל עכשיו את השאלות הללו הן לא יעזרו...
כעת היא צריכה לשאול שאלות שיתאימו לקרייאיטיב הפרסומי שיתאים ללוגו ולכל אוירת המקום.
כי עכשיו היא בנקודת על חזור, היא לא תשב לעשות לוגו חדש שיתאים למודעה! אבל היא כן יכולה לעשות מודעה חדשה שתתאים ללוגו, ולמה שהו משדר לרואים אותו.
את הנקודות שהזכרת למעלה, היא היתה צריכה לשאול לפני שהיא בכלל ידעה על איזה לוגו היא תלך.

וסליחה, רותי10 שאנחנו עוקפים אותך...

• הוסף לסימניות
תודה גדולה. דווקא החכמתי לראות את ההתכתבות שלכם.
כתבתם דברים נכונים ויפים, אך שכחתם דבר חשוב אחד. לא למדתי פרסום!!
בכל אופן, אני מעלה כאן את התפריט שעשיתי, לבקשתכם.
(דרך אגב, אתמול היתה ההגשה. וקיבלתי ביקורת על הלוגו...:(
דוווקא הוא- שחשבתי שהוא מושלם, וכל מי שראה אותו חשב כך...)

ירון- המיוחד בבית הקפה שלי הוא תפריט מגוון ברמה גבוהה, עיצוב מוקפד ואווירה חמה ומזמינה. המקום מודרני וחדשני. לא עוד בית קפה רגיל, אלא בית של קפה מיוחד.
תודה רבה לכולכם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה