• הוסף לסימניות
פרפר שצילמתי בהרי האפלצ'י

קבצים מצורפים

• IMG_1165.JPG
    KB 154 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
כל כך חד! תמונה יפה.
אהבתי את ה'השתקפות'
מפריע לי ה'רקע' של פרפר מטושטשת מאחורי הפרפר החדה.
גם נראה לי קצת שרוף מקדימה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י solo snaps;607615:
כל כך חד! תמונה יפה.
אהבתי את ה'השתקפות'
מפריע לי ה'רקע' של פרפר מטושטשת מאחורי הפרפר החדה.
גם נראה לי קצת שרוף מקדימה.

חד?
השתקפות?
שרוף?

אנחנו מסתכלים על אותה תמונה???

• הוסף לסימניות
התמונה יכולה להיות חדה יותר, אבל עדיין הוא מפוקסת יפה על ראשו של הפרפר.

הפרפרים בעלי צבעים נהדרים והפרפרים ברקע לדעתי מוסיפים מראה של סביבה טבעית.

הפרפר בחלק הימני די דומיננטי למרות שהוא כבר בחלק הרדוד, לכן חבל שהוא חתוך מעט מצד ימין (ואם כבר היה כדאי גם להתחשב ולא לקצץ את כנפי הפרפים שברקע, אבל זה כבר פחות כואב).

• הוסף לסימניות
התמונה יכולה להיות חדה יותר, אבל עדיין הוא מפוקסת יפה על ראשו של הפרפר.

הפרפרים בעלי צבעים נהדרים והפרפרים ברקע לדעתי מוסיפים מראה של סביבה טבעית.

הפרפר בחלק הימני די דומיננטי למרות שהוא כבר בחלק הרדוד, לכן חבל שהוא חתוך מעט מצד ימין (ואם כבר היה כדאי גם להתחשב ולא לקצץ את כנפי הפרפים שברקע, אבל זה כבר פחות כואב).

• הוסף לסימניות
איזור הפוקוס לא מספק הייתי רוצה לראות יותר חדות בתמונה עם כמה פרפרים לא רק על הראש של אחד מהם לפחות אחד שלם.

• הוסף לסימניות
איזור הפוקוס לא מספק הייתי רוצה לראות יותר חדות בתמונה עם כמה פרפרים לא רק על הראש של אחד מהם לפחות אחד שלם.

• הוסף לסימניות
תגובה לתגובות

אוקי דבר ראשון עשיתי קרופ לתמונה מכיון שבתמונה המקורית ידידינו קצת נאבד שם (לטעמי)
העדשה היא 50MMשל CANON 1.4 .התמונה צולמה במפתח צמצם 2.0
התמונה לא חדה כיון שאולי הרבה מאד זמן לא עשיתי CCD למצלמה (דרך אגב המצלמה היא XTIשל CANON)
מצו"ב התמונה האורגינלית
הייתי רוצה לראות את הקרופ שלכם :) אם צריך :confused:

קבצים מצורפים

• IMG_1165 (2).JPG
    KB 74.2 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י menachem;607981:
אוקי דבר ראשון עשיתי קרופ לתמונה מכיון שבתמונה המקורית ידידינו קצת נאבד שם (לטעמי)
העדשה היא 50MMשל CANON 1.4 .התמונה צולמה במפתח צמצם 2.0
התמונה לא חדה כיון שאולי הרבה מאד זמן לא עשיתי CCD למצלמה (דרך אגב המצלמה היא XTIשל CANON)
מצו"ב התמונה האורגינלית
הייתי רוצה לראות את הקרופ שלכם :) אם צריך :confused:

מת על הפורום הזה... בכל יום לומדים מושגים חדשים בצילום...

ולתמונה...
התמונה מראש לא מספיק חדה וקרופ פגע עוד טיפה בחדות.
החשיפה שלך נכונה... והצלחת להוציא את הגוונים הכהים כמו שצריך - יפה מאוד!
50 מ"מ היא לא עדשה אידיאלית לצילום מאקרו.

• הוסף לסימניות
50MM היא לא עדשה אידיאלית לצילום מאקרו אבל תראה איזה יופי הצלחתי להוציא את התמונה למרות ה ''תנאים''

• הוסף לסימניות
מה שתמיר מנסה לומר הוא שה CCD לא קשור לצילום הזה ולא בכלל,
אין בעיית חדות, יש בעיית איסו שלא מתאים כל כך, יש בעיית עדשה שהיא לא עדשת מאקרו, ויש בעיה בידע צילום מסוג זה צריך הרבה טכניקה וזוויות נכונות שיוציאו תמונה טובה.

50mm 1.4 היא עדשה מצויינת לפורטרטים אבל בוודאי לא למאקרו.
לגבי ה"שריפה" בתחתית התמונה, זה כמובן לא שרוף אלא טשטוש הנובע מעומק שדה רדוד מאוד (F2).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י menachem;608002:
50MM היא לא עדשה אידיאלית לצילום מאקרו אבל תראה איזה יופי הצלחתי להוציא את התמונה למרות ה ''תנאים''

טוב... החמאתי לך. אבל אל תתלהב
זאת לא תמונה שהייתי מעלה לכאן ;)

התוצאה טובה יחסית
החשיפה בכלל לא קשורה לסוג העדשה..

• הוסף לסימניות
יש בעיית איסו שלא מתאים כל כך

צודק האמת היא שהתמונה צולמה ב-ISO800 :(
היה שם די חשוך זה צולם על הבוקר בתוך יער.

• הוסף לסימניות
אני לא חושב שהבעיה כאן היא איסו גבוה, בוודאי שלא הבעיה העיקרית. איסו 800 הוא עדיין נסבל בפרט בגודל המוצג בפורום.

הייתי קורפ כך (על הדרך מעט חידדתי, מעט הפחתתי בהירות וטיפהל'ה הוספתי קונטרס):

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה