מ. י. פרצמן
סופרת ועורכת, מנהלת קהילת כתיבה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
אבל עכשיו אם אני רוצה לגבות, איך אני מגבה? הרי הוירוס יגובה יחד עם שאר הדברים.לכן מומלץ לגבות מלבד בענן - גם בדיסק קשיח חיצוני.
ולנתק את הדיסק מהמחשב מיד לאחר הגיבוי.
התיאור לא לגמרי מדוייק. אם אין חיבור, והוא לא פיזית על המחשב, הוא לא יכול 'לטייל' במחשב.והוא מטייל בו להנאתו בלי שום צורך בחיבור.
זו כנראה פעילות שלך מהפעלות קודמות של הראוטר. אם אין כתובת IP קבועה, הספק מחליף מידי פעם כתובת אבל זה יכול להיות באותו טווח.נמצא שם עוד כתובת IP דומה
מאוד לשלי, אבל עם סיומת אחרת
מעניין.התיאור לא לגמרי מדוייק. אם אין חיבור, והוא לא פיזית על המחשב, הוא לא יכול 'לטייל' במחשב.
אבל הוירוס/תולעת וכו', בהחלט יכול להמשיך לעבוד. דוגמת וירוס הכופר, מספיק שהוא הצליח לחדור איכשהו, יותר הוא אינו צריך חיבור לרשת לכאורה. הכל נעשה אוטומט בתוך המחשב.
איך?אספקת חיבור באופן עצמאי
ושוב, זה לא ידני, כי הוא לא שם. אבל כן, אפשר ליצור תוכנה כזו שתפעיל את הרשת שוב. זה בתנאי שהרשת כובתה באמצעות תוכנה. אבל מחשב שלא מחובר פיזית לרשת, לדוגמא, אין לו כרטיס רשת אלחוטית ואין לו כבל רשת מחובר, אין דרך לטייל בפנים.ברגע שמישהו נמצא לי על המחשב הוא יכול להדליק את הרשת חזרה גם אם אכבה אותה
לא פרוע כל כך. ככה גם אני עושה, וכלום לא נאבד.אבל סתם שיטה פרועה שעלתה במוחי עכשיו לאור השאלה המאתגרת שלך:
מכירה מקרוב אחת עם ג'אמבו מפוצץ ששווה עשרות אלפים אם לא יותר שפרצו לה.טוב, מתברר ששאר הסיפורים שתכננתי להעלות הם חסיני פרסום.
אם יש אנשים שחוו פריצה בעצמם, אשמח שיספרו זאת כאן. ככל שיש יותר מודעות למתרחש בשטח כך גוברת הזהירות.
נו באמת! מיסיס כתיבה....למוחרת
תקין ביותרנו באמת! מיסיס כתיבה....
כשמפעילים את האפשרות לאימות דו שלביהבעיה מתחילה בטלפונים כשרים שלא מקבלים SMS, ואז אני יכול להשאר עם הלשון בחוץ [מעשים שהיו, הייתי צריך להכנס דחוף לחשבון שלי ממכשיר זר ולא הצלחתי]. יש פתרון לזה?
@מ. י. פרצמן @למדן וידען

תוכלי להעלות צילום מסך מזה?וכעת, אחרי שפתחתי חשבון חדש. שוב אני מקבלת התראות מגוגל על ניסיונות פריצה.
וכשהם שואלים אותי אם אני רוצה שהם יטפלו בזה אני מאשרת.
ניסוחי הבטיחות של גוגל כן יכולים לתת אשליה של 'האם את רוצה שנאבטח לך את החשבון?'...תוכלי להעלות צילום מסך מזה?
אפשר לטשטש פרטים מזהים שלך.
אבל שנוכל לראות מה הם כותבים ומאיזה כתובת בדיוק נשלחה ההודעה!
זה לא נשמע לי נוסח הודעה מגוגל בכלל!! ייתכן וזהו הניסיון פריצה.
מעולם לא ראיתי דבר כזה, וראיתי כל מיני הודעות אזהרה של גוגל.ניסוחי הבטיחות של גוגל כן יכולים לתת אשליה של 'האם את רוצה שנאבטח לך את החשבון?'...
לך מומלץ להפעיל אימות דו שלבי עם מספר הטלפון שלך, כך שלא יוכלו להיכנס לך לחשבון או לשנות סיסמה ללא הטלפון שלך.אז פתחתי חשבון חדש עם סיסמא קשה שלקח לי הרבה זמן לזכור.
זו הייתה שבת כאן, את באמת אוסטרלית? (בהנחה שכן...)כשהיה את הפריצה של איראן נכנסתי לאתר שהם פרצו ונפתחה הודעה משהו- האם ניתן להפעיל את המצלימה של המחשב, כמו טיפשה אישרתי- לא ברור, ומאז המחשב שלי מוריד קבצים באטיות מזעזעת מגוגל דרייב. בערך 5שעות, יכול להיות שזה קשור? או שאני מדמיינת?
לפי מה שידוע לי, הפריצה הספציפית ההיא לא הייתה בעלת מטרות תקיפה. לפחות לא לטווח המיידי.זו הייתה שבת כאן, את באמת אוסטרלית? (בהנחה שכן...)
בהחלט עלול להיות!
לא ממש הבנתי, פתחת אתר שנפרץ 5 שעות לפני שרשמת את ההודעה, או שכל קובץ מדרייב יורד במשך 5 שעות?
אלו קבצים שביקשת להוריד, או שפתאום הדפדפן ניגש להוריד אותם?
בכל מקרה, לנתק את האינטרנט ואף לכבות את המחשב ולקרא למומחה לפני שיהיה מאוחר מידי.
(ייתכן גם שצופים בך דרך המצלמה)
אם התכוונת אלי, אני הייתי ממליץ שטכנאי מקומי יבדוק כאשר המחשב לא מחובר לאינטרנט.יש לך דרך לבדוק את זה?
איפה אני מגבה ג'ימייל?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים