פרשת השבוע

• הוסף לסימניות
מה מחדשים לבנות בכיתה ה' בפרשת השבוע
מכירות כבר את כל המדרשים
ומצד שני עדיין א"א ללכת על רעיונות עמוקים?

• הוסף לסימניות
רעיון מוסרי שנוגע לבעיות חברתיות!

תתפלאי כמה זה תופס אותן, הן מרותקות איך ניתוח פשוט והקבלה של משל הופכת למציאות יפה יותר בהכוונתך.

קחי לדוג' פרוש רש"י שנראה פשוט, על א"א בפרשת לך לך כשחזר ממצרים הלך דרך אותן אכסניות שלן בהן בהלוך, ללמד דרך ארץ. ספרי לבנות על סוחר שהיה רגיל לון אצל בעל אכסניא מסוים בדרך לעסקיו, הם התידדו, ובאחת הפעמים הסוחר לא הגיע, בעל האכסניא דאג ללקוח שלו, התחיל לחשוב אולי פגעתי בו, אולי לא היה מרוצה ממני...

את נכנסת איתן לנושא של זהירות בכבוד חברה, רגישות לדקויות, לתפוס לחברה מקום באוטובוס בטיול, להתנצל אם הדאגנו משהו... וכמובן את יופי מידותיהם של אבותינו.

זה לא תמיד מבוסס על יותר מרש"י, רק להיכנס לרעיון מוסרי ברמה שלהן, והקטע החברתי הוא משבצת שצריך למלא חזק בגיל הזה....

הצלחות!

• הוסף לסימניות
לקחת רעיון אחד מהפרשה שאפשר לצאת ממנו למוסר אקטואלי בשבילן.
לדוגמא - אין דבר העומד בפני הרצון. והטוב מדרכו להיטיב. אפשר ללמוד מבתיה - מה היא חשבה? למה הושיטה את ידה? הרי היא לא תגיע! התיבה רחוקה!
אלא מה, היא לא התחילה לחשוב חשבונות האם יש לה אפשרות לעזור. היא שומעת תינוק בוכה - היא רוצה לעזור. אז באינסטינקט היא שולחת ידה - וכיוון שזה נבע מרצון אמיתי לסייע, היא זכתה לנס וידה התארכה.

וכן על זה הדרך. כך הן גם מרגישות שהתורה היא ממש תורת חיים.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1157047:
רעיון מוסרי שנוגע לבעיות חברתיות!

תתפלאי כמה זה תופס אותן, הן מרותקות איך ניתוח פשוט והקבלה של משל הופכת למציאות יפה יותר בהכוונתך.

קחי לדוג' פרוש רש"י שנראה פשוט, על א"א בפרשת לך לך כשחזר ממצרים הלך דרך אותן אכסניות שלן בהן בהלוך, ללמד דרך ארץ. ספרי לבנות על סוחר שהיה רגיל לון אצל בעל אכסניא מסוים בדרך לעסקיו, הם התידדו, ובאחת הפעמים הסוחר לא הגיע, בעל האכסניא דאג ללקוח שלו, התחיל לחשוב אולי פגעתי בו, אולי לא היה מרוצה ממני...

את נכנסת איתן לנושא של זהירות בכבוד חברה, רגישות לדקויות, לתפוס לחברה מקום באוטובוס בטיול, להתנצל אם הדאגנו משהו... וכמובן את יופי מידותיהם של אבותינו.

זה לא תמיד מבוסס על יותר מרש"י, רק להיכנס לרעיון מוסרי ברמה שלהן, והקטע החברתי הוא משבצת שצריך למלא חזק בגיל הזה....

הצלחות!
סתם ככה בדיוק על הפסוק הספצפי הזה ראיתי פירוש שאומר שבהלוך שאלו אותו שאלות בהלכה ובחזור החזיר תשובה. כי כתוב שהחזיר את חובותיו....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sara100;1157224:
סתם ככה בדיוק על הפסוק הספצפי הזה ראיתי פירוש שאומר שבהלוך שאלו אותו שאלות בהלכה ובחזור החזיר תשובה. כי כתוב שהחזיר את חובותיו....

יפה, מקור?

• הוסף לסימניות
ראיתי את זה בדפי הפרשת שבוע של הבן שלי-חיידר, אז אני לא יודעת את המקור, אבל אני מאמינה שבעלי בטח ידע, אם זה חשוב לך אברר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sara100;1157643:
ר אם זה חשוב לך אברר.

אחד מא"ב שלי זה לא לומר דבר שאיני יודעת מה מקורו המדויק. זה יוצר המון אמינות אצל הבנות וכמובן מחזק את האמונה בעברת השושלת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה