פשטה ידה |לביקורת

• הוסף לסימניות
אשמח להערותיכם על כל פסקה ושורה. תודה מראש ויד

הגלידה היתה קפואה ואכזרית ליום סוער כזה. השיניים שלי נקשו לקצב טיפות הגשם, או אולי לקצב ריקודי ליבי. ליקקתי את הגביע בעקשנות. אצבעותי האדומות נכרכו סביבו כאילו היה מפזר חום, ללא התחשבות בזוג כפפות העור שנחו בכיס מעילי. הגשם ירק על חלונות הקיוסק, יוצר אדים מטשטשים ביני לבין ההמון. גלידת פיסטוק-פקאן, זרויית אגוזים וקוקוס. ישבתי לבד. בחוץ הגשם ועוברי אורח שנקלעו לסערה, בפנים מוטקה, המוכר השמן, קומץ לקוחות ואני. מגלגלת את הגלידה בין לשוני שהולכת לקפוא. הגשם מתגבר. מוטקה מכבה את המוזיקה הרועשת ופותח חדשות, אני מבקשת שינמיך את הווליום.

אתמול הוא עוד אמר לי שהוא אוהב אגוזי פקאן מסוכרים, אלה העטופים בדביקיות מתוקה, שאתה שוקל בזהירות ודוחף עוד אחד לתוך הקופסא. היום הוא לא הסתכל עלי. ידעתי שזה מה שיהיה, הוא הזכיר את אגוזי הפקאן בקשר לסבתא שלו, אצלה הוא נמצא כרגע. יש לה עץ פקאן בחצר. העלים שלו מלאי אבקה שנמרחת על כל ריצוף האבן ומלכלכת באופן תמידי. סבתא שלו אוספת את האגוזים שברחו מן העץ, קולפת אחד-אחד, מצפה בסילאן ובסוכר חום ומכניסה לתנור.

אני שוברת את הגביע בביסים גדולים ומקבלת צמרמורת מהקור, כזו שחודרת עמוק לשיניים ועוברת הלאה לעצמות. אני מרגישה את הכבד מתכווץ ומתעטפת טוב יותר במעיל הצמר.

פעמיים הושטתי יד. לפני שלוש שנים, והיום. גם היום, כאז, הבחנתי ביובש שיש על כפות ידיו. אז, ההבחנה הזו שעשעה אותי. את שמה לב לשטויות. תקני לו קרם ידיים. לבשתי היום את השמלה השחורה עם הכפתורים הכחולים. תיפורים גסים בחוט כחול. אף פעם לא אהבתי שחר וכחול. זה מנוגד בעיני. מה אכפת לי. אמא הגיעה איתי, וגם אבא. לא רציתי. אמרתי להם שאבוא יותר מאוחר, ונשב יחד. הם התעקשו. זה היה נס, כי אם לא, לא היית יודעת איך קוראים לי ובת כמה אני. קוראים לי מיכל ואני בת עשרים ושתיים.

מהדורת החדשות עוברת לתיאורי מזג האויר, אני מוצאת שזה נושא מרתק, תלוי איך מגישים את זה. מעבר לכך, זה נושא מיותר כרגע כי את הקור מרגישים כל נושמי עפר, גם בלי גלידת פקאן וגביע פריך. הגביע מתקרב לסיומו. אני מציירת על החלון שליידי סמיילים מעוותים, מוציאי לשון ועתירי קרניים. אמרתי לאבא ואמא שאבוא עוד מעט. אני צריכה קצת שקט. אני ממוצאת ששקט זה ענין מודולרי. אם הייתי שואלת את מוטקה, הוא לא היה מגדיר את מה שקורה פה כ"שקט". הדלת לא מפסיקה להכניס בובות-שלג המבקשות להפשיר עם כוס סחלב בעל ריח מתקתק או משקה קינמון. יש גם משקה אגוזים וקפה הפוך, אבל איש אינו מבקש גלידה. יש שמתעקשים על מאפה בחינם, וגם ישיבע- בוחרים ששואלים על מרק או קדרת צ'ולנט. מוטקה מתרוצץ בין משטחי העבודה, בוזק סוכר, מקציף חלב וטוחן פולי קפה.

מדי פעם הוא מעיף מבט צר לעבר השולחן לידו אני יושבת, בודק אם אפשר לנקות שם. אני מלקטת את הפירורים שנשרו מהגביע ואוספת את חפצי.

הרוח חובטת באפי. אני דוחפת את ידי לתוך הכפפות, מישירה מבט אל הים האפור שמתיז בי את גליו. מעבירה לשון על שפתי הצחיחות. המזוודה כבר ארוזה. אתמול דחפתי לתוכה את הפריטים האחרונים, כמו מחשב ומטענים וראש – פאה. את הדברים הגדולים כמו קרטונים של בגדי קיץ ואוסף התיקים שלי העברתי לאבא ואמא עוד אתמול. כעת אני הולכת חופשיה, הפלאפון בכיסי, מנותק. אני דוחפת את ידי עמוק יותר לתוך הכיסים, ונתקלת בחפץ קר ונוקשה. המפתחות.

בלי לחשוב, אני פונה בעיקול מאחורי חנות לממכר פלאפונים, ונכנסת לרחוב הצדדי. המונָה - ליזָה. דבר ראשון אני נתקלת בפרחי המונה – ליזה שמחייכים אלי מהחלון. איך שכחתי לקחת אותם. לעלות? לא לעלות? לקחת את העציץ או להשאיר אותו על אדן החלון-

באחת אני מסתובבת. המונה ליזה תתייבש כאן, פרחי הפעמון בצבע היין ינשרו למדרכה שמתחת. ילדים ידרכו עליהם והם ייהפכו לאשפה שיאסוף מטאטא הרחוב. אני מחישה את צעדי, הולכת אל הגשם. יש הרבה עציצי מונה ליזה חדשים בדוכן הפורח של יפה.

• הוסף לסימניות
תודה:D:D:D
האמת שתכננתי להשאיר את זה ככה,
עם התקוה והפנים קדימה.
מה דעתכם, האם צריך לתקן משהו בסיום?

• הוסף לסימניות
תודה:D:D:D
האמת שתכננתי להשאיר את זה ככה,
עם התקוה והפנים קדימה.
מה דעתכם, האם צריך לתקן משהו בסיום?
אם את רוצה לחתוך את זה כך, הייתי משנה קצת את הסיום ופשוט מחליפה בין 2 המשפטים האחרונים:
באחת אני מסתובבת. המונה ליזה תתייבש כאן, פרחי הפעמון בצבע היין ינשרו למדרכה שמתחת. ילדים ידרכו עליהם והם ייהפכו לאשפה שיאסוף מטאטא הרחוב. אני מחישה את צעדי, הולכת אל הגשם. יש הרבה עציצי מונה ליזה חדשים בדוכן הפורח של יפה.
באחת אני מסתובבת. המונה ליזה תתייבש כאן, פרחי הפעמון בצבע היין ינשרו למדרכה שמתחת. ילדים ידרכו עליהם והם ייהפכו לאשפה שיאסוף מטאטא הרחוב. יש הרבה עציצי מונה ליזה חדשים בדוכן הפורח של יפה.
אני מחישה את צעדי, הולכת אל הגשם.

• הוסף לסימניות
@הפקות כתיבה
הופה!
רק עכשיו הבנתי מה באמת קרה שם.
בהתחלה 2 ההושטות יד היו נראות לי נסיונות גישור..
עכשיו קלטתי, והכל מסתדר!
נדיר.
מקסים.
מיוחד.
אהבתי את ההצעה של @אמא ומתכנתת לגבי הסיום!

• הוסף לסימניות
סליחה על ה"קלוץ קאשע'ס", אבל לא ממש מסתדר לי.
אתמול הוא עוד אמר
וכבר היום היה גט?
ואם היה עוד סיכוי אז למה:
אתמול דחפתי לתוכה את הפריטים האחרונים,
ועוד משהו-
מוֹדוּלָרִי הכוונה מורכב מיחידות יחידות שמתחברות אחת לשניה. אולי מתאים יותר "סובייקטיבי"?

• הוסף לסימניות
טוב טוב טוב
@כנפיים בואי נתיישב לקפה (1.5 סוכר, ג'ייקובס) ונסביר הכל:
לא היה סיכוי, (או שכן- נתון לפרשנותך) אבל היא באה לספר שאתמול הם עוד היו יחד אפילו שהסוף היה צפוי.
מוֹדוּלָרִי הכוונה מורכב מיחידות יחידות שמתחברות אחת לשניה.

מודולרי, בהגדרה הקונקרטית זה מה שהגדרת. מכאן צמח ביטוי שהכוונה שלו זה "משתנה", זז. זו היתה כוונתי. יתכן ואני טועה.
בכל אופן, תודה על העיון ועל ההערות:D

• הוסף לסימניות
מקסים...
ואגב, העניין הזה של מילים שמשתמשים בהן שלא ככוונתן האמיתית. כשקראתי ת'מודולרי שלך, הבנתי, וגם אהבתי את הניחוח שזה מביא, אבל ממש מרתק אותי לדעת, זה "חוקי?" כלומר, זה קביל? או שהקורא מתבלבל מזה? זה עלה לי כמה פעמים לאחרונה, וכמעט פתחתי אשכול מתחרה ל "תמהונה של שורה.."
אם יש לך מידע על זה, אשמח לשמוע.
ועוד אגבצ'יק
ספת הפסיכולוג עלולה להתלכלך מהקפה, לא?;):p:):)

• הוסף לסימניות
מודולרי, בהגדרה הקונקרטית זה מה שהגדרת. מכאן צמח ביטוי שהכוונה שלו זה "משתנה", זז. זו היתה כוונתי. יתכן ואני טועה.
ואגב, העניין הזה של מילים שמשתמשים בהן שלא ככוונתן האמיתית. כשקראתי ת'מודולרי שלך, הבנתי, וגם אהבתי את הניחוח שזה מביא, אבל ממש מרתק אותי לדעת, זה "חוקי?" כלומר, זה קביל? או שהקורא מתבלבל מזה? זה עלה לי כמה פעמים לאחרונה, וכמעט פתחתי אשכול מתחרה ל "תמהונה של שורה.."
אם יש לך מידע על זה, אשמח לשמוע.
מעולם לא שמעתי על הסבר או שימוש כזה במושג "מודולרי", והאמת שזה די צרם לי ברצף הקריאה.
הייתי ממירה אותו ב"שקט זה ענין יחסי" או "אינדבדואלי".

• הוסף לסימניות
איך אין כאן הבעה של כאב.
האמת שהתחבטתי בזה.
אתמול היתה לי תכתובת באישי עם @נקודת אמת, שכמובן דעתה כדעתך.
ברשותה אני מעלה את זה לכאן, אשמח לשמוע מה דעתכם, חברים נכבדים.
@נקודת אמת:
הכתיבה שלך מפורטת כזו, בוגרת. מיושבת. צריכה עיון כזו.
בהתחלה לא הבנתי כלל.
אבל עכשיו בזכות התגובות, הבנתי.
מה חסר לי.
אני אוהבת עוד המון רגשות. קצת להסעיר את העסק. מה עובר עליה מבפנים?!
היא סוערת הילדונת הזו, רק בת 22. החיים שלה התפרקו.
אולי שתלעס איזה אגוז פקאן ותרגיש איך הכל מתפצפץ לה יחד עם הסילאן וכל זה? שתמיס את הגלידה הקפואה בדמעותיה, זה הגיוני?
שלא תרגיש שום טעם. יש דברים שהסוכר לא יכול להם.
עוד קצת אש... להבעיר להבעיר.

תגובתי-

זו בדיוק היתה המטרה שלי. שתצאי מהסיפור ותגידי: יש כאן כל כך הרבה עומס רגשי. בכי. מה עובר עליה?
שתצאי עם מחשבה ועם תחושה קטועה כזו, שעצרתי באמצע.
בכי קל לתאר, אבל בעיני יותר מענין תיאור מציאות יבש לכאורה, אבל כל כך כל כך לא. כביכול התמקדתי בפרטים כמו גשם פרחים וגלידה, אבל לדעתי זה מה שמביא את הקורא לתחושה הנוראית שלה.
אהההה, את שואלת, אז למה ביקשת ביקורת?
כאן אני רוצה לשאול אותך, האם כעת זה עדיין חסר לך? והרעיון שכתבתי לך פה נחמד, אבל תכלס בסיפור זה מתבטא יבש ובלי רגש?

ומה, מה דעתכם, חברי קהילה נכבדים עד אין קץ ותחילה?
קדימה

• הוסף לסימניות
האמת שהתחבטתי בזה.
אתמול היתה לי תכתובת באישי עם @נקודת אמת, שכמובן דעתה כדעתך.
ברשותה אני מעלה את זה לכאן, אשמח לשמוע מה דעתכם, חברים נכבדים.
@נקודת אמת:
הכתיבה שלך מפורטת כזו, בוגרת. מיושבת. צריכה עיון כזו.
בהתחלה לא הבנתי כלל.
אבל עכשיו בזכות התגובות, הבנתי.
מה חסר לי.
אני אוהבת עוד המון רגשות. קצת להסעיר את העסק. מה עובר עליה מבפנים?!
היא סוערת הילדונת הזו, רק בת 22. החיים שלה התפרקו.
אולי שתלעס איזה אגוז פקאן ותרגיש איך הכל מתפצפץ לה יחד עם הסילאן וכל זה? שתמיס את הגלידה הקפואה בדמעותיה, זה הגיוני?
שלא תרגיש שום טעם. יש דברים שהסוכר לא יכול להם.
עוד קצת אש... להבעיר להבעיר.

תגובתי-

זו בדיוק היתה המטרה שלי. שתצאי מהסיפור ותגידי: יש כאן כל כך הרבה עומס רגשי. בכי. מה עובר עליה?
שתצאי עם מחשבה ועם תחושה קטועה כזו, שעצרתי באמצע.
בכי קל לתאר, אבל בעיני יותר מענין תיאור מציאות יבש לכאורה, אבל כל כך כל כך לא. כביכול התמקדתי בפרטים כמו גשם פרחים וגלידה, אבל לדעתי זה מה שמביא את הקורא לתחושה הנוראית שלה.
אהההה, את שואלת, אז למה ביקשת ביקורת?
כאן אני רוצה לשאול אותך, האם כעת זה עדיין חסר לך? והרעיון שכתבתי לך פה נחמד, אבל תכלס בסיפור זה מתבטא יבש ובלי רגש?

ומה, מה דעתכם, חברי קהילה נכבדים עד אין קץ ותחילה?
קדימה
אני חושבת שהכתיבה שלך יפהפיה דוקא בגלל שאת לא מאכילה את הקוראים עם כפית.
אפשר להבין ולהרגיש מבין השורות מה עובר עליה.
כל התיאור על הגלידה המקפיאה, נותן לך להרגיש את הכפור בלב שלה.
ביטויים כמו "כבד מכווץ", "שפתיים צחיחות", "מה אכפת לי" ועוד - מעבירים את הרגשות בלי לבטא אותם בפירוש.
בעיני זו אמנות במיטבה.

• הוסף לסימניות
אז למה ביקשת ביקורת?
איפה הסתירה?
ביקשת ביקורת, ואת דנה בה אח"כ, מה הבעיה?
והנה נאומי הקטן:
יש כאן כל כך הרבה עומס רגשי. בכי. מה עובר עליה?
דווקא אהבתי מאד את הצורה שהגשת את זה. גם אני חושבת שזה מכניס יותר לתחושות שלה.
לדעתי(האישית כמובן), יש משהו בתיאור "בוער", כמו שהגדירה @נקודת אמת , שלוקח את הפוקוס ממה שעובר על הדמות עצמה. הרי הגרושה הטריה הזו, (בררר...) לא חושבת כשהיא לועסת את הפקאן, ששום סוכר לא ימתיק וכו', וגם אם תימס הגלידה מדמעותיה, היא לא תראה את זה, היא תהיה בבכי.
אם יהיו תיאורים כאלו, הם יהיו של הסופר.
יש משהו בצורת התיאור בסיפור דלעיל, שנותן תחושה אמיתית.
אני אישית הרגשתי גם את הקור הפנימי, ואת ה"אין כח" אפילו להצטער עכשיו. גם בגלידה. מין קיפאון שמאפשר לעבור את הטראומה.
טוב, הייתי הדיוט קופץ בראש, מעניין מה אומרים אחרים.
וגם בנושא ששאלתי אותך @הפקות כתיבה על המילים שנותנים בהן כוונה אחרת.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
טוב כאחד שמלווה עכשיו מישהי בתהליך. ממש הרגשתי את הרגעים, והתחברתי לכל רגע, ולכל אד על החלון של מוטקה.
יש כאן רגעים נדירים, ותיאורי סביבה מקסימים.

רק בגלל שביקשת כל כך יפה להתייחס לכל פסיק, ואהבתי את הקטע. הגבתי למלא פסיקים.

באיזה שעה היא יושבת אצל מוטקה, צהריים, בוקר? לי זה היה נשמע בוקר, עד שהגעתי לצ'ולנט. שיותר קרוב לערב לילה, פחות מתאים, ואם זה צהריים, הייתי מוריד את הישיבע בוחרים ועובר לאנשי המשרדים שסביב, המבקשים קדירת מרק להשיב את נפשם.
יש קצת משחק שלדעתי הורס בין השפה הגבוה לפשוטה המדוברת הבאתי דוגמא אחת, אבל יש עוד כמה כאלו.
השיניים שלי
שיני (אם את משתמשת בשפה גבוהה, גם כאן.
לבשתי היום
שורה חדשה, קטע חדש.
כי אם לא, לא היית
אחרת
גלידת פיסטוק-פקאן, זרויית אגוזים וקוקוס.
צריך לקשר את זה לאן שהוא.
מוצאת
אני ממוצאת ששקט זה ענין מודולרי
ובכל מקרה לא הבנתי את המשפט, אפשר להרכיב אותו?

• הוסף לסימניות
ובקשר להערות על הרגש, לא תמיד צריך אותו חי וסוער ומטלטל
יש רגע של אחרי, של השלמה. אני מניח שהתהליך כבר סחט אותם מספיק, אמנם רק לפני שלוש היא חשבה על קרם ידיים, אבל בטוח שהיה תהליך. עכשיו הם אחרי. היא אוספת את עצמה. תם עידן. ורואה מונה ליזה, פורח ומלבלב בעיני רוחה.

• הוסף לסימניות
אניח את האצבע.
הסיפור מתאים יותר לחוויה של אישה שיש לה בעיות עם חברה מהעבודה.
לשם האינטואיציה הרגשית לוקחת אותי.
רק שמדי פעם כמו קוצים בשביל, מופיע איזה נתון הורס שמעדכן אותך שהיא בעצם קיבלה גט.

לא מוצא חיבור בין רגשותיה ומחשבותיה למצבה.

• הוסף לסימניות
אניח את האצבע.
הסיפור מתאים יותר לחוויה של אישה שיש לה בעיות עם חברה מהעבודה.
לשם האינטואיציה הרגשית לוקחת אותי.
רק שמדי פעם כמו קוצים בשביל, מופיע איזה נתון הורס שמעדכן אותך שהיא בעצם קיבלה גט.

לא מוצא חיבור בין רגשותיה ומחשבותיה למצבה.
התיאור מתייחס למצב בעל השלכות חמורות יותר על חיי הדמות,
למרות הסגנון שאינו מתייחס באופן ישיר, אפשר אולי לאמר, פשטני, לרגש.

המסרים הסמויים השזורים בחלק מתיאורי מעשיה, הסביבה ותגובותיה של הדמות למתרחש,
מכילים סאבטקסט המצביע על המצב הרגשי בו הדמות נתונה, ואנסה להדגים:

הגלידה היתה קפואה ואכזרית ליום סוער כזה[...] ישבתי לבד[...]אני מבקשת שינמיך את הווליום.
מבטא את האבל של הדמות על העבר.
מתחיל ב"צילום" מבחוץ, מבחינה חיצונית ומרוחקת בתיאור הקשיים שבסביבה. מזג אוויר, אנשים אפטיים.
ומשם "זום אין" פנימה לקלוס-אפ על תחושותיה הפיזיות האישיות של הדמות. קר לה.
כעת הדמות נוקטת פעולה בתגובה לאובדן שלה, היא מכאיבה לעצמה באופן פיזי. הגלידה, המנעות מכפפות.
היא מזכירה לעצמה את הניגוד בין מצבה הקודם למצבה הנוכחי. למרות הקהל סביב, היא לבד.
הפסקה סוגרת מעגל כאשר היא יוצרת קשר עם הסביבה החיצונית כדי לשפר את המצב. בקשה להנמכת הווליום.

לכאורה הקטע הראשון מהווה הקדמה לכל הבאים כאשר הוא מתאר את אחד משלבי האבל המאוחרים, דכאון, ואם זאת מציע פיתרון עתידי ליציאה מן האבל, והכל בתיאורים חיצוניים, כאשר גם תחושותיה ומחשבותיה אינם מתייחסים לנפש באופן ישיר.

הניגוד בין הסאבטקסט לסצנה המודעת היא המעניקה עומק מיוחד לקטע.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
קראתי את הסיפור ואת התגובות.
הכתיבה יפה מאוד מאוד אבל תרשו לי קצת להרוס את החגיגה.
העלילה חסרה מדי. הכתיבה מרחפת מדי, קופצת בין המקומות ומבלבלת את הקורא. זה טוב אולי לסיפור קטן של 300-400 מילה. כתיבה כזו בספר שלם, מי שיחצה את קו אמצע הספר יקבל פרס נובל לקריאה.
בפנים מוטקה, המוכר השמן, קומץ לקוחות ואני. מגלגלת את הגלידה בין לשוני שהולכת לקפוא. הגשם מתגבר. מוטקה מכבה את המוזיקה הרועשת ופותח חדשות, אני מבקשת שינמיך את הווליום.
קור כלבים בחוץ והיא מתעקשת לאכול גלידה, שיערב ויבושם לה. היא נמצאת בחנות עם מוטקה, המוכר השמן. ואז,
אתמול הוא עוד אמר לי שהוא אוהב אגוזי פקאן מסוכרים, אלה העטופים בדביקיות מתוקה, שאתה שוקל בזהירות ודוחף עוד אחד לתוך הקופסא. היום הוא לא הסתכל עלי.
כלומר, אתמול מוטקה אמר לה שהוא אוהב אגוזי פקאן מסוכרים והיום הוא לא הסתכל עליה.
מדובר כאן באחת שנכנסת לאכול כל יום גלידה בקור כזה! עדיין לא שואל למה המוכר צריך להסתכל עליה אם אין ביניהם קשר כלשהו.

אצלה הוא נמצא כרגע.
תחליטי איפה מוטקה. בחנות או אצל סבתא שלו?

פעמיים הושטתי יד. לפני שלוש שנים, והיום. גם היום, כאז, הבחנתי ביובש שיש על כפות ידיו. אז, ההבחנה הזו שעשעה אותי. את שמה לב לשטויות. תקני לו קרם ידיים.
כשהיא הושיטה יד לקחת את הגלידה לפני שלוש שנים והיום היא הבחינה שיש לו יובש בידיים. מקודם הבנו שהיא אכלה גלידה גם אתמול. אז לא היה לו יובש בידיים?
ממתי לקוחה קונה קרם ידיים למוכר בחנות??? אלא מאי, היא נשואה למוכר השמן ולכן היא רוצה לקנות לו קרם ידיים. אולי לכן הוא גם לא הסתכל עליה היום. אולי הוא קצת כועס שהיא באה כל יום לאכול אצלו גלידה באמצע העבודה.
תקני לו קרם ידיים. לבשתי היום את השמלה השחורה עם הכפתורים הכחולים.
מה הקשר בין קרם ידיים לסוג וצבע הלבוש שלה?

אמא הגיעה איתי, וגם אבא. לא רציתי. אמרתי להם שאבוא יותר מאוחר, ונשב יחד. הם התעקשו.
מקודם היא הייתה בחנות גלידה לבדה איך הגיעו לכאן אבא ואמא? הנה התשובה,
אמרתי לאבא ואמא שאבוא עוד מעט. אני צריכה קצת שקט.

ועוד משהו קטן בקשר ללוקיישן. חנות הגלידה מזכירה מקום בנינוח ירושלמי, מוכר שמן, ישיבה בוחרים, צ'ולנט, אנשים קפואים, נכנסים ויוצאים. גאולה במיטבה. פתאום בא גל גדול ומעיף את הפסטורליה הרחק.
מישירה מבט אל הים האפור שמתיז בי את גליו.

אולי מתאים שאתנצל כאן על הביקורת אחרי המילים הטובות שהורעפו כאן על הכותבת. אולם לא אתנצל. הכתיבה של @הפקות כתיבה כ"כ טובה. כ"כ מרגשת למרות שאין בטקסט רגש מתקתק ודביק.
רק עוד קצת קישורים בין המקום למחשבות. רק עוד טיפה מחשבה על הקורא הנבוך שלא מבין מה הסופרת רוצה ממנו והכתיבה יכולה להגיע למקום טוב הרבה יותר.

• הוסף לסימניות
אוי לא. אוי לא. אוי לא.
@הגשש, או שאתה ציני כלכך, שלא אכפת לי לבלוע גם אלף גלידות, או שבאמת לא הבנת את הסיפור.
תודה על הביקורת הנוקבת, חיכיתי למשהו כזה,
אבל שאבין: באמת לא מובן שהיא גרושה טרייה והושיטה היום את ידה לקבל גט? באמת חשבת שהיא נשואה למוטקה?
אם כן, עלי פשוט לכתוב בערך כך:
הבוקר היה גשום. התארגנתי ויצאתי אל בית הדין לקבלת הגט...
או פשוט יותר- להסביר.
האמנם???
אנא לתגובתך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה