דגים פשטידת טונה

• הוסף לסימניות
אולי ישמע לכן הרבה טונה אבל בהתחשב בזה שהפשטידה ממש משביעה ומהווה ארוחה שלימה בליווי סלט, ובהתחשב במחירי דגים....זה לא נורא.
תבנית A4
אפשר להכין שליש כמות לתבנית אינגליש

האמת- מיד חתכתי חלק מהפשטידה לקוביות והקפאתי לעצמי. קוביה לארוחה. אחמם במיקרו

לפשטידה בסיס בצק פריך.
ככה התחשק לי כדי שיאכלו אותה כאן
אפשר להשמיט את הבסיס.

לבצק פריך לבסיס:
2 כוסות קמח
100 גרם נטורינה
2 חלמונים
חצי כפית מלח
מעט מים לפי הצורך

מעבדים לבצק אחיד ונח, כמובן לא רך כמו בצק שמרים. את המים מוסיפים לפי הצורך עד שמתקבל בצק נעים לעבודה.

מרדדים בין 2 נירות אפיה, כשהתחתון מקומח מעט.
מעבירים לתבנית A4 מרופדת בניר אפיה.
דואגים שהבצק יכסה את כל הבסיס.
נפטרים מעודפי בצק בצדדים

לפשטידה עצמה:
6 טונה במים
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כוס תירס [אפשר להמיר לקוביות פלפל]
7 ביצים
4 שיני שום כתושות
2 כפות תבלין גריל דג [או 1 כף כמון, 1 כף כורכום, מעט פפריקה מתוקה]

מרסקים את הטונה שלא יהיה גושים.
מערבבים היטב את כל הרכיבים בקערה.

יוצקים מעל לבסיס, משטחים.

מורחים בביצה טרופה ומפזרים תערובת שומשום, פרג וקצח

אופים ב 180 מעלות כ 35-40 להשחמה והתייצבות.
IMG_6928_800x600.jpg

• הוסף לסימניות
סליחה על ההקפצה...
@ה. בקר מה מייצב את הפשטידה הזאת?
אני מחפשת מתכון לפשטידה טעימה אבל לא הייתי רוצה לשים תירס וגם אין לי גמבה, עגבניה יכולה גם ללכת?
מה עוד אפשר להוסיף למה שכתבת למעלה? שיצא יותר גבוה ומוצלח.

• הוסף לסימניות
סליחה על ההקפצה...
@ה. בקר מה מייצב את הפשטידה הזאת?
אני מחפשת מתכון לפשטידה טעימה אבל לא הייתי רוצה לשים תירס וגם אין לי גמבה, עגבניה יכולה גם ללכת?
מה עוד אפשר להוסיף למה שכתבת למעלה? שיצא יותר גבוה ומוצלח.
לא צריך להוסיף שום ירק
מצויינת גם בלי
אפשר בצל

• הוסף לסימניות
אפשר לשים גם פלפל וגם תירס למי שאוהב? הטעם של השום ממש מורגש?

• הוסף לסימניות
אפשר לשים גם פלפל וגם תירס למי שאוהב? הטעם של השום ממש מורגש?
בהחלט
ולא- הטעם של השום לא ממש מורגש
ואפשר לוותר עליו אם לא אוהבים

• הוסף לסימניות
הכנתי. ממש תודה!!

• הוסף לסימניות
הפשטידה טובה בהקפאה?
לא ילך אצלי הכל וחבל לי לזרוק מה שישאר.
אני יודעת שקציצות טונה מעולות בהקפאה אז אולי גם הפשטידה הזו?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

לכבוד האורחת נטולת הגלוטן שהתארחה כאן וכמובן לכבוד השבת!
IMG_9852_1024x682.jpg

רכיבים לתבנית פאי בקוטר 26-28 ס"מ

לבצק:
1.5 כוסות קמח ללא גלוטן [אני השתמשתי בברילי כי זה מה שהיה לי]
1/2 כוס קמח שקדים
1/2 כוס אבקת סוכר
1 ביצה
100 גרם נטורינה רכה
2-4 כפות מים או לפי הצורך [תלוי בקמח בו תשתמשו]

למילוי:
5 תפוחי עץ גדולים מזן גרנד, חתוכים לקוביות קטנטנות
1 כוס סוכר דמררה
1 כפית קינמון
1 כף קורנפלור מעורב ב-2 כפות מים קרים

מכינים בצק: מערבבים את רכיבי הבצק יחד לבצק נעים ודביק מעט. מתחילים בהוספת 2 כפות מים ורק אם הבצק יבש מוסיפים עוד 2 כפות או לפי הצורך עד שמתקבל בצק נעים ורד מעט דביק. עוטפים בניילון ומקררים במקרר לשעתיים בערך.

מכינים מילוי:
בסיר, מאדים תפוחי עץ עם סוכר וקינמון במשך כ-15 דקות תוך כדי ערבוב עד להמסה של הסוכר וריכוך של תפוחי העץ. יש לשים לב לערבב מדי פעם כדי שלא לשרוף את התפוחים. במידת הצורך מוסיפים מעט מים רק שלא יישרף. בסוף האידוי מוסיפים קורנפלור עם המים ומערבבים לעיבוי והסמכה של הנוזלים שניגרו מתפוחי העץ. מקררים ומסננים מעודפי נוזלים.

מכינים את הפאי:
מרדדים את הבצק על ניר אפיה מקומח מעט.
מעבירים עם נייר האפיה לתבנית ומהדקים לתחתית ולשוליים. חותכים את עודפי הבצק שמעבר לשוליים ושמרים בצד ככדור בצק.
דוקרים את הבצק ומכניסן לאפיה של 10 דקות ב 180 מעלות.
מוציאים את הבצק וממלאים במלית. מגרדים את שארית הבצק מעל למלית בעזרת מגרדת. מחזירים לתנור ל 18-20 דקות להשחמה נראה של הבצק והציפוי.

אפשר לזרות אבקת סוכר לאחר שהפאי יוצא מהתנור

מעולה במקרר לכשלושה ימים. בהקפאה למשך זמן רב יותר. כדאי לחמם ישירות מההקפה למרקם מושלם אך אפשר להגיש קר. יתכן והבצק יהיה רטוב מעט מהמלית אחרי ההפשרה.

IMG_9854_1024x682 (1).jpg

טיפ:
אפשר לחסוך את הכנת המלית.
ממליצה להשתמש במלית מוכנה של ליברס, למשתמשים
1752349458828.png

תצטרכו 2 קופסאות כאלו למילוי פאי. רצוי לחתוך את תפוחי העץ לחתיכות יותר קטנות [מגיעים כפלחים]

אפשר להשתמש בכל מלית תפוחי עץ מוכנה כמו של פוליבה למשל. שוב תצטרכו 2 קופסאות.

בתיאבון!
עוד מתכון קל להכנה, וטעים.

מעולה בהקפאה

אפשר להמיר קרם נוגט לקרם קפוצ'ינו, קרם חלבה, ממרח שוקולד איכותי וכדומיהם ואת השוקולד צ'יפס הלבן בחום

IMG_9944_1024x682.jpg
יש משהו בשובבות הלא מהוקצעת של השבלולים האלו שאני ממש אוהבת. אין אחד דומה למישנהו....

לבצק פריך:

500 גרם קמח

100 גרם אבקת סוכר

1 אבקת אפיה

200 גרם נטורינה רכה חתוכה לקוביות

2 חלמונים

1/4 כוס חלב סויה או מים

למילוי:

750 גרם קרם נוגט [אפשר להמיר בממרח שוקולד איכותי]
שוקולד צ'יפס לבן

לקישוט:

100 גרם שוקולד מריר מומס בכף שמן

100 גרם שוקולד לבן פרווה מומס בכף שמן

מכינים בצק לא דביק. מערבבים יחד את כל רכיבי הבצק ומעבדים לבצק נעים ונוח ולא דביק. אם הבצק דביק מוסיפים עוד קצת קמח.

עוטפים בניילון ומקררים כשעה. מרדדים חצי מכמות הבצק על משטח מקומח ומורחים קרם נוגט בנדיבות. מפזרים שוקולד צ'יפס לבן. סוגרים לכרוכית ומקפיאים כחצי שעה. פורסים פרוסות ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחק האחד מהשני.

אופים ב 180 מעלות כ-20 דקות להשחמה.

מקררים

מזלפים שוקולד מריר ושוקולד לבן מומסים במעט שמן.
IMG_9945_682x1024.jpg

טיפ: נסו לחלק את הבצק ל-3-4 חלקים שווים ולרדד כל חלק לעלה דק. לסדר בשכבות בתבנית A4- בצק-קרם נוגט-בצק-קרם נוגט-בצק-קרם נוגט-בצק. אפיה ב 180 מעלות 25-30 דקות. לאחר התקררות פורסים לקוביות. אפשר לפזר למעלה אבקת סוכר.

הערה: אם בחרתם להכין בתבנית כעוגת שכבות- יש לדקור כל שכבת בצק במזלג במספר מקומות כדי למנוע התנפחות בשל כליאת אוויר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה