הבטחתי כמה טיפים למתחילות, ונראה לי שמדובר עבורכן במידע ששווה זהב - ולא רק למתחילות!
האסטרטגיה שצריכה להוביל אתכן במציאת עבודה, היא כניסה לראש המעסיק הפוטנציאלי, ועבודה לפי זה בכל התחומים
להלן פירוט העניין:
אם נניח את בודקת תוכנה, נלהבת ומעוניינת לעבוד כבר, רושמת בקו"ח "ראש גדול, אמביציה, נכונות לעבודה מאומצת וכו"
זה בסדר לרשום כך. אבל עוד 3152 בנות רושמות בדיוק כך.
אז מה תעשי?
הרעיון זה
מחשבה מצד המעסיק. מה הוא מחפש?
תדמייני לרגע שיש לך פרויקט שאת צריכה עבורו בודקות תוכנה, מה תחפשי?
את מחפשת מישהי יסודית, דייקנית, שמה לב לשינויים קטנים, עובדת לפי הספר,
סביר להניח שתבקשי לך מישהי שמחפשת להוכיח את עצמה, מלאת אמביציה ונכונות להשקיע.
את תחפשי בנוסף מישהי נעימת הליכות. היא אמורה לשהות איתך במקום העבודה משרה מלאה מידי יום! צריכה להיות לה אישיות שתוסיף נופך, ולא להיפך - מישהי שתעכיר את האוירה.
מנסיוני, הנקודה האחרונה מדברת מאד למעסיקים!!!
לכן, חשוב להכניס על כך כמה מילים בקו"ח.
דמייני עצמך שוב כמעסיקה, שמקבלת קו"ח המתארים ביובש בני אדם חיים ונושמים ומלאי רגש. לא צריך לתאר באופן יבש. כן מקצועי, לא יבש.
אז זה יראה כך:
שם...
טלפון...
כתובת מייל...
- - - עד כאן פרטים אישיים (לא ת"ז וכו' וכו' - זה פרט אישי מאד שלא אמור להסתובב בשום מקום)
את מתארת לימודים, נניח כותבת "למדתי ב X בדיקות תוכנה, הלימודים כללו A B C D ... במהלך לימודי נהניתי מאד מהתרגול המעשי, התחברתי אליו מכיון שלצורך הבדיקות נדרש מצידי יכולות של דקדקנות, יסודיות, שימת לב לכל פרט ויכולות אלו קיימות אצלי ויש לי סיפוק כשהן באות לידי ביטוי"
בהמשך נסיון קודם / לימודים אחרים
בחלק של תכונות אישיות - חשוב להוסיף את התכונות שציינו לעיל, (בניתוח של מה שמעסיק יחפש)
והמלצה שלי - לכתוב "ראש גדול" זה כ ו ל ם כותבים
כדאי לנסח טיפה אחרת, באופן שימשוך תשומת לב חיובית וישכנע שאת אכן בעלת ראש גדול (עצום בגודלו

)
כמו למשל - "במהלך ההתנסות הוכחתי לא פעם חשיבה מחוץ לקופסא והגדלת ראש באופן ייחודי שהרשים מאד את המורה והתלמידות האחרות"
(כאן אין מקום למידת הענווה)
וכך כל טופס קורות החיים, אמור לתאר אותך כבן אדם. לא כמכונה!
ואז בעז"ה מגיע הראיון.
איך מתכוננים? כמו שכתבנו את קורות החיים.
אבל לא רק.. מכירה בנות שעובדות שם? תשאלי אותן קצת על מי שאמורה לראיין אותך
איזה מין טיפוס היא, מה חשוב לה בעבודה
אם את לא מכירה חברות, לא נורא.. תגגלי קצת על החברה ותראי איך היא כותבת על עצמה ועל ההון האנושי וכו'
תביני מבין השורות אם מדובר במקום משפחתי/מנומס/קריר
שיהיה לך קצת רקע
אפשר גם לבוא ללא רקע, אבל אם יש אפשרות לקבל רקע - מומלץ!
לאחר מכן בראיון עצמו, בכל שאלה ששואלים אותך תצאי מהחשיבה על עצמך,
תחשבי מה המראיין מצפה לשמוע ממך ולמה הוא חותר בשאלתו ותציגי את הדברים ואת התשובות בהתאם.
לדוגמא - אותי שאלו פעם איך זה בשבילי להיות אמא (זה היה ראיון אישיותי, לא מקצועי)
עניתי ש"מדהים! אני ממש נהנית מכל רגע, וכו'" השתדלתי להבהיר בתשובה שלי, שאני בן אדם שנהנה ממה שהוא עושה. אח"כ הגיעה כמובן השאלה - איך תסתדרי עם שעות עבודה ארוכות? בפרט שאת כל כך אימהית וכו'.. (לא בדיוק בסגנון הזה, אבל בערך)
אז עניתי למראיינת, שלהפך. כשאני בעבדה אני רק בעבודה, וכשאני בבית אני בבית. ושום דבר לא גולש
ואם אני יודעת מה השעה שאני צריכה לחזור הביתה, אני מחשבת כמה שעות אחורה אני צריכה להגיע כדי למלא את המכסה, ומגיעה אז.
בראיון חייכתי הרבה, מידי פעם צחקנו והיתה
אוירה כיפית ומשוחררת.
למה עניתי כך? כדי להוכיח שאני בן אדם מתלהב, אוהב את החיים, נהנה ממה שעושה, ונותן את המקסימום איפה שנמצא
וכנ"ל בראיון מקצועי - כששואלים שאלה להוכיח חשיבה קלה מחוץ לקופסא, כי זה בעצם מה שהמראיין מחפש. ברגע שתתני רעיון אחד מקורי, חושב אחרת, זה יקנה את המראיין.
כך שבעצם כל האסטרטגיה שסביב נושא חיפוש העבודה היא - מה המעסיק מחפש אצלך? ולפי זה לעבוד
שיהיה בהצלחה רבה!