עזרה פתיחת עוסק פטור- זעיר

• הוסף לסימניות
צריכה דחוף עזרה בפתיחת עוסק פטור,
עובדת ב2 מקומות, מקום אחד עיקרי ובמקום השני יש לי שעות בודדות שם מבקשים עוסק פטור.
מי שיכולה לעזור בענין או לתת פרטים כיצד ניתן לבצע בקלות

• הוסף לסימניות
תבדקי 2 דברים לפני:
1. אם שווה לך עוסק זעיר או פטור.
2. אם שווה לך להמתין ל1/1/26, או כבר עכשיו.

זה תלוי בהרבה דברים, ועדיף ייעוץ מקצועי.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
בעיקרון זה משהו שאפשר לעשות לבד דרך המחשב.

יש כאן בפורום ויכוח עתיק יומין מה עדיף, לשלם לרו"ח שיעשה את זה או לעשות לבד עם סיכון לביצוע טעויות.

רק לשים לב כי צריך לבדוק שהתיק רשום ברשות המסים, במע"מ ובביטוח לאומי

• הוסף לסימניות
נכנסתי לשם.....מבקש 2 שאלות אישיות.... זה עבור הבת שלי ואין לה פרטים של אשראי וכו' ולכן לא ניתן להרשם. יש פתרון אחר?
בעיקרון זה משהו שאפשר לעשות לבד דרך המחשב.

יש כאן בפורום ויכוח עתיק יומין מה עדיף, לשלם לרו"ח שיעשה את זה או לעשות לבד עם סיכון לביצוע טעויות.

רק לשים לב כי צריך לבדוק שהתיק רשום ברשות המסים, במע"מ ובביטוח לאומי

• הוסף לסימניות
לעוסק יש עלויות.
ביטוח לאומי, פנסיה, אולי גם מס הכנסה.
צריך לדרוש באיזור 30% יותר ממה שתכננה לקבל כשכיר. כדי לצאת עם הנטו כמו שכיר.
נכנסתי לשם.....מבקש 2 שאלות אישיות.... זה עבור הבת שלי ואין לה פרטים של אשראי וכו' ולכן לא ניתן להרשם. יש פתרון אחר?
אפשר לגשת פיזית למשרדי מס הכנסה ולבקש סיסמת V-TEL
יותר קל להנפיק כרטיס אשראי. (אלא אם יש לכם משרדי מס הכנסה ליד הבית...)

• הוסף לסימניות
חשוב לדעת!
זה נהיה קל בהרבה מבעבר

יש למלא שניים מהסעיפים הבאים (אם יש לך רק אחד, עדיין אפשר להמשיך)
  • פרטי כרטיס אשראי (פרטי הכרטיס לא ישמרו ולא נעשה בהם כל שימוש)
  • נתונים מריכוז ההכנסות השנתי (טופס 106)
  • סיסמת הזדהות אישית (VTEL)

עד לאחרונה מי שאין לו כרטיס אשראי ולא משלם מס בתלוש
לא היה לו אופציה אלא לגשת פיזית למשרדיהם ולקבל סיסמת הזדהות אישית
כעת הוסיפו אופציה ב"נתונים מריכוז ההכנסות שנתי" - לא רק סכום המס ששולם,
אלא גם כמה היו התשלומים באחד מהשנים האחרונות,
לכן גם אם לא שמרתם טופס 106, תלוש דצמבר של אחד מהשנים האחרונות יעזור לכם, צריך להסתכל בסוף התלוש בנתונים המצטברים על "תשלומים"
ולמעשה, מי שיש לו כרטיס אשראי ותלוש יכול להזדהות כבר בשלב הראשון
ומי שאין לו כרטיס אשראי ע"ש יכול לפחות להתקדם לשלב הבא שם ודאי ימצא כבר שני שאלות שיכול לענות עליהם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

בסייעתא דשמיא
אז ניסיתי לדלות מידע כאן בפורום, ובעוד כל מיני מקומות, ויצא לי בעיקר חשש מלהסתבך עם הרשויות... :cool:

אני עצמאי, יש לי עוסק פטור בביטו"ל ועוסק זעיר ברשות המס.
אני עובד ללקוחות כנגד חשבונית (מוכר שעות עבודה שלי ומוציא קבלות).

תכף נגמרת השנה, ואני רוצה להגיש את הדוחות הרלוונטיים אליי למשרדים הנכונים.

עד כמה שהבנתי, אני צריך להגיש 'תיאום מס' לרשות המיסים, שבו אני מדווח כמה כסף אני חושב שאני מרוויח בשנה הנוכחית.
ולביטוח לאומי צריך גם כן להגיש טפסים כלשהם.

השאלות שלי הם:
1. האם מבחינת רשות המס, מספיק לדווח על כמה כסף אני חושב שאני ארוויח, ואז סיימתי איתם?
או שכשנגמרת השנה אני צריך לדווח מחדש כמה הרווחתי באותה שנה? או משהו אחר?

2. מבחינת ביטו"ל, אם הרווחתי בממוצע פחות מ1000 ש"ח לחודש מאז פתיחת העסק (יש חודשים שיותר ויש חודשים שפחוצ), איזה הגדרה יש לי? יש שם מלא כינויים באתר, 'עצמאי', 'בעל הכנסה שלא מעבודה', אני לא יודע מה אני נחשב שם.
וכמובן, מה אני צריך לעשות איתם, עם ביטוח לאומי, איזה מסמכים צריך להגיש ומתי.

מישהו יכול בבקשה לעזור לי? תודה רבה מראש!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה