דרוש מידע פתיחת עוסק פטור לצורך קרן השתלמות

• הוסף לסימניות
היי ,
הומלץ לי לפתוח עוסק פטור (לי או לבעלי) נמצא כבר עבור מה ואיך נקבל איזשהו הכנסה קטנה בשנה.
לצורך פתיחת קרן השתלמות ,
שמתי הרבה כסף לחיסכון בגמל להשקעה ואמרו לי שכדאי לי להעביר לקרן השתלמות כי אין מס על הרווחים בעת משיכת הכסף..
אציין כי אני שכירה ויש לי קרן השתלמות ע"י המעסיק . שאלתי:
1. האם אני יכולה להפקיד לקרן השתלמות הקיימת ע"י המעסיק את הכסף?
2. האם יכול להזיק לי באיזה שהוא מקום שיש לי עוסק פטור גם? (כי אני שכירה , ואני גם מגישה כל שנה החזר מס לשכירים ט/ 135)
3. האם כדאי לפתוח את העוסק פטור עלי או על בעלי שהוא אברך כולל כרגע ואינו עובד?

• הוסף לסימניות
2. האם יכול להזיק לי באיזה שהוא מקום שיש לי עוסק פטור גם? (כי אני שכירה , ואני גם מגישה כל שנה החזר מס לשכירים ט/ 135)
כן
אם למשל אתם זכאים להנחה בארנונה או מס הכנסה שלילי.
תצטרכו להמתין גם לדו"ח מהעסק
ורק לאחר שתגישו ישקלו את הזכאות שלכם.

בקרן השתלמות לא משלמים מס
אבל משלמים דמי ניהול.
כדאי לחפש השקעות שלא משלמים דמי ניהול.

• הוסף לסימניות
היה אשכול גדול ע"ז בעבר
תסתכלי בעיקר על דבריו של @ביזנס מן הוא מסביר הכל בטוב טעם

• הוסף לסימניות
כן
אם למשל אתם זכאים להנחה בארנונה או מס הכנסה שלילי.
תצטרכו להמתין גם לדו"ח מהעסק
ורק לאחר שתגישו ישקלו את הזכאות שלכם.

בקרן השתלמות לא משלמים מס
אבל משלמים דמי ניהול.
כדאי לחפש השקעות שלא משלמים דמי ניהול.
לא זכאים בכלל להנחה

• הוסף לסימניות
אז תכלס להשאיר בגמל להשקעה ?(כמובן מסלול s&P500)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה