עזרה פתיחת עסק לצורך קבלת מענק עבודה והפקדת קרן השתלמות

• הוסף לסימניות
ערב טוב
אני כבר הרבה זמן מחפש רעיון למשהו שנחשב פתיחת עסק בשביל לקבל מענק עבודה והפקדת קרן השתלמות, (אין לנו מכירת מוצרים בבית ואני לא לומד עם תלמידים..)
אני משכיר לפעמים את הדירה לשבתות, האם זה נחשב לעסק? (בהנחה שזה מגיע לסכום ההכנסה המזכה במענק עבודה).
או רעיונות נוספים
אודה לעזרת המומחים

• הוסף לסימניות
אני שמעתי שאפשר ליהיות שדכן וזה יכול לתת זכאות כעוסק להפריש לקרן השתלמות. לגבי מענק עבודה צריך ליהיות דיווח שנתי על הכנסות של:
הורים בני 21 ומעלה (עם ילדים):
1-2 ילדים: כ-2,390 ₪ עד כ-7,220 ₪ בחודש
3 ילדים ומעלה: עד כ-7,910 ₪ בחודש

• הוסף לסימניות
עבודות בית ותיקוני תפירה גם נחשבים כעסק

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
תודה רבה!
האם צריך שיראו שנכנס צ'קים מאנשים שונים?
כי רוב השוכרים זה רבנים מישיבה סמוכה שהישיבה שוכרת בשבילם
לא, עד 5000 לחודש (חוק המזומן) אתה גם לא צריך להפקיד בבנק אלא לתת קבלות.

• הוסף לסימניות
יכול להדריך איפה אפשר להחכים?
עיקר הנפק"מ הוא אם פותחים לגבר או האישה.
אם זה לאישה לא תמיד כדאי לפתוח במסלול עוסק זעיר, כי מפסידים 30% מחל"ד.
אם זה גבר זה שווה.
קח בחשבון שזה מאוד משנה על אתה מצהיר שצפוייה הכנסתך תמיד כדאי לכתוב קצת פחות שלא ייקחו לך מקדמות גדולות.
קח בחשבון גם במבחינת מס הכנסה שלילי אם זה משתלם לך.

• הוסף לסימניות
עיקר הנפק"מ הוא אם פותחים לגבר או האישה.
אם זה לאישה לא תמיד כדאי לפתוח במסלול עוסק זעיר, כי מפסידים 30% מחל"ד.
אם זה גבר זה שווה.

זה ממש לא מדוייק, כי לא שווה לשלם על ה30% האלה ביטוח לאומי במשך 12 חודשים....
זה יוצא יותר ממה שתקבל בדמי לידה

• הוסף לסימניות
קח בחשבון שזה מאוד משנה על אתה מצהיר שצפוייה הכנסתך תמיד כדאי לכתוב קצת פחות שלא ייקחו לך מקדמות גדולות.
אין מקדמות בעסק זעיר
ואם אתה מרוויח יותר מ10% מעבר לתיאום אתה משלם על זה לפי מדרגת מס הבאה (אפשר לקבל חזרה עם בקשת החזר מס)
ומצד שני התשלום הוא רק לפי הדיווח בפועל בסוף שנה
לכן דווקא עדיף להצהיר יותר כל עוד זה לא מעביר אותך מדרגת מס

• הוסף לסימניות
כמה עולה הבירוקרטיה של פתיחת עוסק וכו'?
הפתיחה עולה כ500 ש"ח אצל היועצות מס הזולות.
אחר כך יש לך ניהול וכו' והגשת דוח, אבל בפועל אם אתה פותח עכשיו עוסק אתה צריך לעשות את הדוח רק עוד למעלה משנה.
על זה רוב היועצות מס לוקחות בין 1200 ל2000 ש"ח. יש משרדים גדולים שלוקחים גם יותר מיזה (ויש להם המון לקוחות), ויש יועצות מס שלוקחות זול 1000 ש"ח.

יש ויכוח עתיק בפורום האם כדאי לקחת את הסיכון לעשות את זה לבד.
אני קיצונית בדעה שמי שלא משקיע בזה הרבה למידה, ולא הכיר את הנושאים טוב עד היום, עושה טעות אם הוא לא הולך לאנשי מקצוע. דעתי היא שזו קמצנות לא במקום.
יש כל כך הרבה טעויות, וכדי לא לעשות אותם צריך ללמוד כל כך הרבה. אני פוגשת הרבה אנשים שעשו טעויות, וחבל... (לפעמים אני רואה את רמת השאלות שאנשים שואלים כאן, ואני מתפוצצת מאיפה הבטחון של אנשים עם רמת ידע והבנה כזאת בנושא, לעשות את זה לבד)

• הוסף לסימניות
הפתיחה עולה כ500 ש"ח אצל היועצות מס הזולות.
אחר כך יש לך ניהול וכו' והגשת דוח, אבל בפועל אם אתה פותח עכשיו עוסק אתה צריך לעשות את הדוח רק עוד למעלה משנה.
על זה רוב היועצות מס לוקחות בין 1200 ל2000 ש"ח. יש משרדים גדולים שלוקחים גם יותר מיזה (ויש להם המון לקוחות), ויש יועצות מס שלוקחות זול 1000 ש"ח.

יש ויכוח עתיק בפורום האם כדאי לקחת את הסיכון לעשות את זה לבד.
אני קיצונית בדעה שמי שלא משקיע בזה הרבה למידה, ולא הכיר את הנושאים טוב עד היום, עושה טעות אם הוא לא הולך לאנשי מקצוע. דעתי היא שזו קמצנות לא במקום.
יש כל כך הרבה טעויות, וכדי לא לעשות אותם צריך ללמוד כל כך הרבה. אני פוגשת הרבה אנשים שעשו טעויות, וחבל... (לפעמים אני רואה את רמת השאלות שאנשים שואלים כאן, ואני מתפוצצת מאיפה הבטחון של אנשים עם רמת ידע והבנה כזאת בנושא, לעשות את זה לבד)
אני אישית פתחתי אשכול על זה לפני כמה שבועות.
ובהתחלה היה לי את הביטחון העצמי לפעול לבד.
אבל אחר כך כשחכמתי מחכמת ההמונים פניתי לאשת מקצוע, ובזכותה נחסכו לי המון טעויות.

כבר עכשיו אני שילמתי על טעויות שעשיתי, אבל ברוך השם שנגמר באלפים בודדים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה