שלום!
אשמח אם ייעצו לי או יפנו אותי לגורמים הרלוונטיים.
אם החלטתי שאני רוצה לפתוח עסק כמו חנות, מכירה בבית, וכל הנלווה אליו.
איך אני מברר האם זה שוה או לא
ואסביר, זה ברור שאם אני יודע שיש צורך למשהו מסוים ואין חנות באיזור שלי שמוכר את זה, יש להניח שזה שוה.
אבל אם למשל אני חושב לפתוח חנות רהיטים ויש כבר 2 בשכונה הזאת, איך אני מחשב אם זה רווחי או לא (כלומר איך אני מחשב האם יש מספיק גם כדי שיקנו אצלי או לא).
אשמח מאד לייעוץ ראשוני בנושא.
תודה מראש
זו שאלת "מיליון הדולר" של כל עסק.
ברור שאף אחד לא יוכל להבטיח לך הצלחה בשום עסק.
ויכול להיות 2 עסקים דלת מול דלת ושתיהם מפוצצים, ומצד שני עסק אחד בעיר והוא כמעט ריק.
זה תלוי בהמון המון משתנים וכמובן שהכי חשוב זה סייעתא דשמיא !
ובכל זאת במה שנוגע אלינו לדעתי יש כמה דברים שצריך לעשות לפני פתיחת עסק.
(על קצה המזלג ממש וכמובן שאין הדבר מהווה ייעוץ ואיני יועץ מקצועי וכו' וכו')
א. לבדוק את הביקוש:
כלומר חנות של מוצרי תינוקות בעיר כמו ביתר עילית או מודיעין עילית לכאורה יכולה להצליח גם אם יש עוד כמה, בגלל שבלי עין הרע יש הרבה תינוקות בערים האלו.
לעומת סוכנות רכבי יוקרה למרות שאין אפילו אחת כזאת (למיטב ידיעתי) פחות תצליח בערים אלו....
ב. כפי שציינו כאן - בידול, לבדוק מה חסר למתחרים שאתם יכולים לתת:
אם יש חנות דומה בעיר, אבל יש להם רק מוצרים של מותג מסויים \ רק מוצרים פשוטים וכדומה, יש כאן מקום נחמד להיכנס אליו.
זה לא חייב להיות דווקא במוצרים, אלא גם בשירות, אם החנות הקיימת מלאה כל הזמן באנשים ואין להם מספיק פנאי לתת שירות אישי, זה גם מקום להיכנס בו (כמובן בתנאי שאתם כן תיתנו שירות אישי...) וכו' וכו' על זו הדרך.
אם למשל מדובר על קונדטוריה ויש לכם ידיים טובות אז הבידול יכול להיות גם באיכות המאפים וכו'.
כמובן שלא בכל תחום יהיה אותו בידול, בקיוסק יכול להיות שפחות ישנה השירות האישי כמו בחנות רהיטים, ואין בזה כללים ברורים, וצריך להגדיל ראש בנושא.
בנוסף באופן כללי לפני פתיחת עסק כדאי לבדוק את הדברים הבאים:
ג. לבדוק מה זה דורש ממכם מבחינה פיזית ומה פוטנציאל הרווח:
למשל לפתוח חנות צ'ולנט בליל שישי (צ'ונטיאדה בלע"ז) מלמעלה זה נראה שהיא דורשת עבודה רק בליל שישי, ואולי עם רווח יפה, אבל צריך להיכנס לפרטים להבין במה בדיוק זה כרוך, כלומר הכנת האוכל, הזמנת אוכל מספקים חיצוניים, מה קורה עם מה שנשאר, נקיון, עובדים עד מאוחר בלילה, וכו' וכו'.
אם אחרי כל ההשקעה נשארים גמורים ביום שיש עם רווח קטן אולי זה לא שווה, אם זה יש פוטנציאל גדול יותר זה יכול להיות שווה.
ד. לבדוק מה זה דורש מבחינת השקעה כספית:
כגון שכירות מקום, האם הספקים דורשים תשלום מראש או שוטף, מה עוד צריך להשקיע וכו', עובדים,
ה. כמה פונטציאל הרווח:
כמה אחוזי רווח מכל מוצר (אני חושב שפחות מ20 30 אחוז זה מתח רווח נמוך מידי) האם ניתן להוסיף מכירת מוצרים מהצד, האם אפשר למכור מוצרים יקרים לאלו שמעוניינים ביקר, וזולים לאלו שרוצים פשוט יותר, ותכלס - כמה בערך הרווח יכול להיות בחודש.
בד"כ בעסקים יתכן כמה חודשים חלשים יותר והרווח מגיע לאט לאט, צריך לחשב גם את זה בסך הכללי ולא לצפות להרוויח מהיום הראשון, מצד שני כדאי וצריך לקבוע יעד מסויים שאם אחרי חצי שנה למשל לא מגיעים אליו אז אולי באמת הגיע הזמן לסגור ולא לספוג עוד הפסדים, (וכמובן שהאיחול הוא שתרוויחו מהרגע הראשון... אבל חייבים להתכונן להכל מראש!)
ו. שזה בעצם א'...
להתפלל להתפלל להתפלל...
בהצלחה רבה