כללי פתיחת ע"מ

• הוסף לסימניות
אני צריכה לקנות מחשב חדש ומסך גרפי, ולשדרג תוכנות לחדשות יותר וכו'.
בקיצור זה הוצאה די גדולה.
השאלה היא כזאת, בעיקרון אני לא כ"כ צריכה לפתוח עסק כי אני עובדת שכירה בבית דפוס, ואין לי כ"כ זמן לעבודות נוספות מהבית,
האם כדאי לי לפתוח עסק כדי שהמחשב וכל זה יחשב לי כהוצאות?
איך זה עובד כל הדבר הזה?
בכל אופן בעתיד הרחוק יותר (אולי שנה..אני מתכננת ללמוד עוד קצת..) אני כן יפתח עסק האם לחכות עם הקנייה כדי שזה יהיה כשאני כבר "עוסק מורשה" (או פטור?) או שאין לזה כל כך משמעות ואין שום עניין אם אני יקנה כבר עכשיו או...?

אשמח לתגובות..

• הוסף לסימניות
עוסק פטור נחשב למי שמרוויח עד 70,000 ש"ח בשנה.
עוסק פטור אינו משלם מע"מ, והסכום הנ"ל נחשב גם אם היו לו הוצאות גדולות יותר.
ז"א אם הרווחת 80,000 והוצאת 100,000, כבר אינך נקראת עוסק פטור.
לדבר אחד זה יכול להחשב- לצורך חישוב ביטוח לאומי.
לביטוח לאומי מחשבים הכנסות פחות הוצאות, ומהתוצאה את צריכה לשלם 10%.
ז"א שאם את מביאה קבלות על הוצאות כנגד כל הכנסה, בסכומו של ענין אינך צריכה לשלם בטוח לאומי כלל.
ההוצאה היחידה שיש לך על הדבר הזה הוא רואה חשבון (וזה גם לא מחייב, אלא מומלץ), והדפסת פנקסי קבלות.
רק מה- שצריך לקחת בחשבון, שלנשים לפני לידה לא משתלם להיות ביתרה חודשית נמוכה בביטוח לאומי.

• הוסף לסימניות
אם אני מוציאה יותר מההכנסות בעצם אז איזה עוסק אני אם לא פטור?
ומה זה נקרא יתרה נמוכה? (אני כבר אחרי לידה כרגע..) יש לי הרי גם את התלוש שאני שכירה והמעסיק משלם עלי כבר ביטוח לאומי..

ולגבי המע"מ זאת אומרת שאני לא משלמת מע"מ ללקוח כשאני קונה משהו (נגיד מחשב) או שאני לא משלמת על הכנסות?

• הוסף לסימניות
הערה: כיום סך ההכנסות השנתי של עוסק פטור הוא עד 100,000 ש"ח.
לגבי ההוצאה - עד כמה שידוע לי את יכולה לרכוש את זה דרך עוסק מורשה קיים ואז המע"מ והחזר המע"מ הוא דרכם. כמובן צריך לברר אם זה מותר הלכתית ולהבדיל חוקית.

• הוסף לסימניות
דרך עוסק מורשה? אז למה שהוא יקבל החזר על המע"ם אם הוא מורשה?
אני פשוט ל-ג-מ-ר-י לא מבינה בזה שום דבר :eek:

• הוסף לסימניות
ועוד שאלה, רו"ח אמר לי שבדרך כלל למקצוע חופשי בהתחלה ישר פותחים עוסק מורשה.
וזה למה?? אני בכלל לא עובדת כרגע אז על סמך מה הם יחליטו שאני ירוויח מעל מאה אלף???

• הוסף לסימניות
עוסק פטור לא מתעסק עם המע"מ
מה שאומר שהוא משלם כמו כל אדם מע"מ על כל רכישותיו ואינו מקבל על זה החזר,
מצד שני הוא גם לא גובה מע"מ מלקוחותיו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamar;1301244:
מה שאומר שהוא משלם כמו כל אדם מע"מ על כל רכישותיו ואינו מקבל על זה החזר

חבל :):)

• הוסף לסימניות
לעומת זאת,
עוסק מורשה משלם מע"מ על עסקאותיו,
הוא גובה מע"מ מהלקוחות
והוא יכול לקזז את המעמ שמשלם על ההוצאות

• הוסף לסימניות
זאת אומרת שעוסק מורשה בעצם לא משלם מע"מ על ההוצאות שלו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Art Studio;1301211:
הערה: כיום סך ההכנסות השנתי של עוסק פטור הוא עד 100,000 ש"ח.
לגבי ההוצאה - עד כמה שידוע לי את יכולה לרכוש את זה דרך עוסק מורשה קיים ואז המע"מ והחזר המע"מ הוא דרכם. כמובן צריך לברר אם זה מותר הלכתית ולהבדיל חוקית.

תקרת עוסק פטור 2014: 79,482 ש"ח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1301232:
ועוד שאלה, רו"ח אמר לי שבדרך כלל למקצוע חופשי בהתחלה ישר פותחים עוסק מורשה.
וזה למה?? אני בכלל לא עובדת כרגע אז על סמך מה הם יחליטו שאני ירוויח מעל מאה אלף???

יש רשימה של מקצועות שאינם יכולים להיות עוסק פטור, למשל: רו"ח, עו"ד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1301262:
זאת אומרת שעוסק מורשה בעצם לא משלם מע"מ על ההוצאות שלו?

משלם מע"מ לספק ומקבל החזר על כך. (בעצם מתקזז עם מע"מ מול המס שהוא גבה כספק מהלקוחות)

• הוסף לסימניות
עוסק פטור = כל מי שהמחזור העסקי שלו מתחת לסכום הנ"ל
הוא אינו גובה מע"מ מהלקוחות, ולכן אינו צריך לשלם למע"מ כלום אלא רק להצהיר פעם בשנה על המחזור שלו. לעומת זאת כשהוא רוכש מוצרים לעסק הוא משלם מחיר מלא כחוק (כולל מע"מ) ואינו יכול לקבל החזר.
אבל - ההוצאות הללו כן נחשבות לצורך חישוב הרווחים, וזה יכול להיות קריטי בתשלום ביטוח לאומי - למשל אם היו 5,000 ש"ח הכנסות יש לשלם לביטוח לאומי כ-500 ש"ח. אבל אם היו הוצאות של 3,000 ש"ח זה מתקזז, והתשלום לבט"ל רק 200 ש"ח, על הרווח בפועל. כמובן כנגד חשבונית.
עוסק פטור מוציא קבלה ולא חשבונית, ומדווח רק פעם בשנה למס הכנסה.
לעומת זאת
עוסק מורשה
גובה מע"מ ומעביר את הסכום הלאה למע"מ
מקבל החזר מע"מ על רכישותיו
חייב להגיש דוחות פעם בחודשיים (ולכן ההוצאות שלו על הנהלת חשבונות גבוהות יותר)
וכמובן מוציא חשבונית מס

אם את עובדת בבית דפוס וחושבת אולי קצת לעבוד מהבית - תפתחי רק עוסק פטור, בטח לא מורשה, חבל על ההוצאות להנה"ח
מחשב את יכולה לקנות גם לפי שפתחת, נדמה לי שעד חצי שנה אחורה הם מקבלים קבלות על ציוד שקנית לצורך פתיחת העסק, לא בטוחה, תבדקי את זה.

את צריכה לפתוח 3 תיקים בו"ז -
מע"מ
מס הכנסה
ביטוח לאומי
(בסדר הזה)
ומומלץ להעזר באיש מקצוע.

• הוסף לסימניות
תודה רבה על ההסבר המדויק

:):)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1300688:
אני צריכה לקנות מחשב חדש ומסך גרפי, ולשדרג תוכנות לחדשות יותר וכו'.
בקיצור זה הוצאה די גדולה.
השאלה היא כזאת, בעיקרון אני לא כ"כ צריכה לפתוח עסק כי אני עובדת שכירה בבית דפוס, ואין לי כ"כ זמן לעבודות נוספות מהבית,
האם כדאי לי לפתוח עסק כדי שהמחשב וכל זה יחשב לי כהוצאות?
איך זה עובד כל הדבר הזה?
בכל אופן בעתיד הרחוק יותר (אולי שנה..אני מתכננת ללמוד עוד קצת..) אני כן יפתח עסק האם לחכות עם הקנייה כדי שזה יהיה כשאני כבר "עוסק מורשה" (או פטור?) או שאין לזה כל כך משמעות ואין שום עניין אם אני יקנה כבר עכשיו או...?

אשמח לתגובות..

זה קצת מזכיר לי את סיפור הביצה, שהאשה תיכננה תיכננה תיכננה, בסוף הביצה נפלה והתפוצצה.....
אולי עוד שנה תפתחי עסק?
די לצרה בשעתה..... (;)

כרגע במילא אין לך זמן לקבל עבודות מהבית, וגם אם תפתחי עסק, תפתחי עוסק פטור שבמילא לא מקבל החזר מע"מ, כך שלגבי קניית המחשב זה לא משנה אם את עוסק פטור או שאת שכירה, כי בכל מיקרה לא תקבלי את ההחזר.

המלצתי: לכי תקני עכשיו.
ומאחלת לך שבקרוב תפתחי עסק... ומהר מאוד יהיו לך הכנסות כל כך גבוהות שתוכלי להיות עוסק מורשה. עד אז אלוקים גדול.

בהצלחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה