פתרון לאלרגית אבק

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע אם יש לכם הצעה לסיוע- חסד של ממש!!

יש לי שכנה ( אמא למס'... מתוקים) הסובלת מאד מאבק- היא גרה בעיר שהבניה כל הזמן בפעולה, ועתה ממש ברחוב מתחתינו חופרים ושופכים חול ואבנים... ומהעריה אמרו שמדובר על כ- 6 שנים של בניה באזור.
מה שגורם לה לסבל רב: נזלת, גרודים, צריבה בעיניים וחולשה- מצב שגורם ממש לחוסר תפקוד. וכמובן הבית דורש את שלו וכעת המצב כסר בלתי נסבל.
הפתרון היחיד שנראה כעת זה לעבור עיר- דבר שכמובן לא פשוט מכל התחומים.
אם יש לכם רעיון נשמח מאד לשמוע.

תזכו למצוות.

• הוסף לסימניות
כאחת שאלרגית לאבק (כנראה קרדית אבק הבית), מישהו המליץ לי על שיטת מח אחד, לפי דבריו גם הוא היה רגיש, וטיפול של רבע שעה הועיל לו וכמעט חיסל לו את התופעה. אם מישהו נוסף שמע ע"כ אשמח לשמוע גם..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;614571:
כאחת שאלרגית לאבק (כנראה קרדית אבק הבית), מישהו המליץ לי על שיטת מח אחד, לפי דבריו גם הוא היה רגיש, וטיפול של רבע שעה הועיל לו וכמעט חיסל לו את התופעה. אם מישהו נוסף שמע ע"כ אשמח לשמוע גם..
ברצינות? איפה? מי? מה? אני רץ...
נשמע הזוי למדי, אם יורשה לי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;614571:

לעמוד על הראש ולהגיד קוקוריקו - לא עזר לו? מוזר...

• הוסף לסימניות
מה עם טיפול קונבציונאלי לאלרגיות (לא ממש מתמצאת, אבל יודעת שיש)?
אם המצב כל כך פוגע בתפקוד, לכאורה כדאי לשקול טיפול תרופתי.

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
אלרגיה לאבק זה לאבק עומד שנמצא מתחת מיטות וכו' זה ממש לא אבק של בניה.ויש כל מיני סוגים של תרופות בבימת מרקחת להקל על התופעה ויש גם מרפאות שמטפלות בזה.אבל צריך לדעת להמנע מלהיות במקום שמטאטים אבק (לשים מסיכה כמו של הרופאים-עוזר מאוד!!מנסיון. )במקרים כאלה ואז היא לא תרגיש את האלרגיה..אם זה כ"כ נורא לה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסנת לוי;614608:
אלרגיה לאבק זה לאבק עומד שנמצא מתחת מיטות וכו' זה ממש לא אבק של בניה.ויש כל מיני סוגים של תרופות בבימת מרקחת להקל על התופעה ויש גם מרפאות שמטפלות בזה.אבל צריך לדעת להמנע מלהיות במקום שמטאטים אבק (לשים מסיכה כמו של הרופאים-עוזר מאוד!!מנסיון. )במקרים כאלה ואז היא לא תרגיש את האלרגיה..אם זה כ"כ נורא לה.

אלרגיה לקרדית אבק הבית נגרמת מאבק שנמצא בריפודים ותחת רהיטים, אבל יש בהחלט גם אלרגיה לאבק של בנייה. החלקיקים שמתפזרים באוויר הינם נשימים, וגורמים תגובה אסתמטית ואלרגית לרגישים לכך.
אם גרים באזור של בניה, זה לא פתרון מציאותי להסתובב עם מסיכה...
רפואה שלמה.

• הוסף לסימניות
אם גרים באזור של בניה, זה לא פתרון מציאותי להסתובב עם מסיכה...

זו בדיוק הבעיה, וזה גם לא פתרון לסגור את כל החלונות ולהחנק בחום של מרכז הארץ ולא לצאת לתלות כביסה וכד'...

• הוסף לסימניות
השאלה אם אכן יש משהוא שפותר בעיה כזו?

נכתב ע"י מי;614602:

• הוסף לסימניות
בתור אלרגית - גם לאבק בניה וגם לקרדית
אישית לא מצאתי פתרון חוץ מלעבור דירה
(והיי, זה עבד! וזה שווה את איכות החיים)

יש כאלה שדיקור סיני עוזר להם פלאים,
שמעתי על כאלה שהומאופטיה עזרה מאוד
פרחי באך זו עוד אופציה

לרפואה קונבנציונלית לצערנו אין כל כך מה לעשות, רוב התכשירים ש"עוזרים" אמנם מקלים מעט את המצב אבל משאירים את תחושת התשישות או מחזקים אותה.

• הוסף לסימניות
טוב, אז בואו נדבר קצת קונבנציונאלית.
א. רגישות ואלרגיה לאבק, זה אומר להוריד את החשיפה לגורם המגרה, שבמקרה זה הוא האבק.
אז כך: קרדית אבק הבית: למעט ככל האפשר בריהוט ביתי שתופס אבק. להוציא או לזרוק שטיחים, וילונות כבדים וארוכים, לזרוק או להחליף לקצרים וקלילים יותר, או לחלופין לכבס כל כמה חודשים. (לא רק לפני פסח, אלא 3 או 4 פעמים בשנה.)
ספות: לזרוק או להחליף לספות עור או עור תעשייתי. ספות מריפוד בד או קטיפה סופגות כמויות של אבק.
אם אי אפשר לזרוק או להחליף, (הרבה כסף מה לעשות....) לשאוב אבק, ואחר כך לנקות אותם עם קצף לריפוד (פעם בחודשיים), ואחר כך להעביר קיטורן רותח צמוד על כל הריפוד. זה הורג את כל הקרדיות.
מיטות: ניתן להשיג ציפיות וציפות וסדינים מיוחדים לאלרגיים לאבק. צריך לבקש בחנות ציפיות נגד אבק, הם ארוגים ברמת צפיפות גבוהה שלא נותנת לקרדיות להתנחל בהם ולחדור לתוך הכריות והשמיכות. אם הכריות ישנות מאוד, רצוי להחליף.
חלל הבית. ניתן להשיג מסנני אויר לבית, שמטהרים ומסננים את האויר בבית מהאבק. (מסוג או סגנון יוניזטור וכדומה לו). אפשר לקנות כמה כאלו ולשים בכל חדר, לא לשכוח להחליף פילטר כל תקופה. (לפי ההוראות).

אבק בניה חיצוני: לא בדקתי, אבל חבר אמר לי שהוא תלה (עם ברגים קבועים בקיר) מגבת רטובה על כל חלון. עזר פלאים. הרטיבות שבמגבת לוכדת את האבק כבר בכניסה לבית.

זהו בינתיים. אתם יכולים לצעוק, זה יקר, זה עולה הרבה כסף, מה, להחליף ריהוט? מה, נפלנו על הראש? ועוד ועוד. אבל, וכאן האבל, מה יש לנו מצד שני: סבל, נזלת כרונית, כאבי ראש, תשישות, חוסר תפקוד, וזה מוביל כבר לעצבנות, קוצר רוח, בקיצור, חיים לא חיים.
אז אם אי אפשר בשום אופן להחליף מקום מגורים, אפשר לשקול את העלות מול תועלת.
שוב, לא אמרתי שחובה, אבל רצוי ככל האפשר למעט במגע עם אבק, ואלו הם הדרכים לכך. אם אי אפשר או שלא מתאים לכל אחד הבלגן הזה, זה מה שאני יכול להציע.
בהצלחה ורפואה שלמה.

• הוסף לסימניות
יש תרסיסי אף שעוזרים מאד לאלרגיה כזו. אבל לא נראה לי שהם יעזרו הרבה במצב כזה של זיהום אויר. - זו רק השערה כמובן, אבל על סמך נסיון.
מנסיון של מישהו קרוב - למרות שהאלרגיה היא לאבק, יש הבדל ענק בין מגורים במקום שאין אויר טוב, ליד כביש למשל, לבין מגורים במקום פתוח. - שם הבעיה נעלמה, למרות שהאבק כמובן נמצא.

• הוסף לסימניות
אפשר לנסות:
ויטמין C
1,000 מ"ג (לרגישים לחומצה, ניתן להשיג גם ללא חומצה)
פעמיים ביום.
שוה בדיקה.

• הוסף לסימניות
אחותי גם מאד סבלה בדירה מאלרגיה של התעטשות וגירוד עיניים מרוב אבק -
אחרי שעברה דירה - סבלה למעלה משש שנים - היא טוענת שאין מה להשוות זה איכות חיים אחרת - היא מרגישה מעולה ולא מתעטשת ולא מתגרדת ולא סובלת כלום!

• הוסף לסימניות
אחותי גם מאד סבלה בדירה מאלרגיה של התעטשות וגירוד עיניים מרוב אבק -
אחרי שעברה דירה - סבלה למעלה משש שנים - היא טוענת שאין מה להשוות זה איכות חיים אחרת - היא מרגישה מעולה ולא מתעטשת ולא מתגרדת ולא סובלת כלום!

• הוסף לסימניות
תודה לכולכם על העיצות בנתיים.

כמובן שכל נושא החלפת ריהוט וכד' לא קשור לבעיה שציינתי (להזכירכם הסבל המדובר הוא מאבק בניה), אך מעניין לנסות את המגבות על החלונות, הבעיה שיש גם דלת למרפסת בסלון וכן מרפסת שרות הפתוחים רוב היום...
ויטמין c נוסה אך לא נראה שיש תוצאות,
דיקור סיני, הומאופטיה, פרחי באך, האם אתם מכירים אישית משהוא שבאמת נעזר בזה?
ואשמח לשמוע עוד רעיונות,
תזכו למצוות

• הוסף לסימניות
אולי בכל זאת יש עוד רעיונות?...
השכנה כ"כ סובלת ואני מאד היתי רוצה לתת לה מידע יותר תועלתי,
זה ענין של הצלת נפש ( וגם נפשות ילדיה וכד')...

• הוסף לסימניות
האם היא בדקה במרפאה לאלרגיה בהדסה עין כרם? אם כלו כל הקיצין יש טיפול ממושך של מתן חיסון נגד האלרגיה. שווה לבדוק אם יש להם טיפול לבעיה ספציפית זו.

• הוסף לסימניות
ב"רינה פארם" בירושלים יש טיפות הומאופטיות טובות מאד.
הן עזרו לי גם במקרים שתרופות קונבנציונליות נכשלו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה