דרוש מידע פתרון מצוין לגזירת הח"פ

• הוסף לסימניות
מי אמר שתחזרו :(

גם כשעשו מחיר לשקיות היה בהתחלה כאילו שבאו לחנויות עם שקיות
בסוף מתרגלים להכל!!

לגמרי, אני זוכרת את כל הצעקות והזעקות שהיו על חוק השקיות
כתבות שלמות ופרשנים כלכלים שהסבירו עד כמה זה נורא ובסוף המחיר הנוסף של השקיות יתגלגל לצרכן וזה יפיל אותו יותר וכ' וכ'
והיום - מי בכלל זוכר?
והאמת שההרהורים שעולים בי בעקבות כל הכעס על המסים הנוספים (אני עוזבת רגע את הנושא החרדי, נטו כלכלי)
זה שכל כמה שנים יש מיסוי על משהו אחר, וכולם נזעקים וכועסים ועושים חרמות, ומחפשים פתרונות וכ'
ותכלס מתחת לרדאד שלנו יש עשרות מוצרים שהכפילו את עצמם ואפילו שלשו בתוך כמה שנים בודדות.
ואין פוצה פה ומצפצף!
המחיה הבסיסית ביותר עולה הון למשק הבית הפרטי. ולא שאני בעד המיסים המטורפים הללו שליברמן מוסיף
אבל בכנות - יש לי דאגות גדולות יותר וזה איך אנחנו שורדים את היומיום ואת יוקר המחיה שרק הולך ומאמיר
העוד 200 או 300 שקל שיעלה החפ בחודש לא מה שיפיל אותי מהכיסא

ולא אין לי באמת שום פיתרון אחר להציע
אז בא נמשיך כאן לבכות על החפ שלא נוכל לקנות יותר :(:(
(בציניות, בסוף כולנו נקנה ונרוץ על ארבע להמשיך לקנות---)

• הוסף לסימניות
לגמרי, אני זוכרת את כל הצעקות והזעקות שהיו על חוק השקיות
כתבות שלמות ופרשנים כלכלים שהסבירו עד כמה זה נורא ובסוף המחיר הנוסף של השקיות יתגלגל לצרכן וזה יפיל אותו יותר וכ' וכ'
והיום - מי בכלל זוכר?
והאמת שההרהורים שעולים בי בעקבות כל הכעס על המסים הנוספים (אני עוזבת רגע את הנושא החרדי, נטו כלכלי)
זה שכל כמה שנים יש מיסוי על משהו אחר, וכולם נזעקים וכועסים ועושים חרמות, ומחפשים פתרונות וכ'
ותכלס מתחת לרדאד שלנו יש עשרות מוצרים שהכפילו את עצמם ואפילו שלשו בתוך כמה שנים בודדות.
ואין פוצה פה ומצפצף!
המחיה הבסיסית ביותר עולה הון למשק הבית הפרטי. ולא שאני בעד המיסים המטורפים הללו שליברמן מוסיף
אבל בכנות - יש לי דאגות גדולות יותר וזה איך אנחנו שורדים את היומיום ואת יוקר המחיה שרק הולך ומאמיר
העוד 200 או 300 שקל שיעלה החפ בחודש לא מה שיפיל אותי מהכיסא

ולא אין לי באמת שום פיתרון אחר להציע
אז בא נמשיך כאן לבכות על החפ שלא נוכל לקנות יותר :(:(
(בציניות, בסוף כולנו נקנה ונרוץ על ארבע להמשיך לקנות---)
בתקציב הזה יש גם בשורה.
רפורמת הייבוא של המוצרים החקלאיים.
(אם בשלב ראשון אנחנו נרוויח - אני לא יודע, אבל אין ספק שאחרי ששוברים פעם אחת את הלובינג של החקלאים, יהיה הרבה יותר קל להגביר את התחרות - וממילא להוריד את המחירים).

• הוסף לסימניות
בתקציב הזה יש גם בשורה.
רפורמת הייבוא של המוצרים החקלאיים.
(אם בשלב ראשון אנחנו נרוויח - אני לא יודע, אבל אין ספק שאחרי ששוברים פעם אחת את הלובינג של החקלאים, יהיה הרבה יותר קל להגביר את התחרות - וממילא להוריד את המחירים).
גם עצם הענין שיש תקציב זו בשורה :(.

• הוסף לסימניות
הבעייה הגדולה זה מצוקת הדיור, שתחתיה נאנק כל משק בית חרדי!!

כל הדברים האחרים זה בדיחה עצובה לעומת הבעיה האדירה האמיתית.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בעיני זאת לאו דוקא בשורה,
הרפורמה בחקלאות,
הלקח העיקרי של תחילת התפרצות הקורנה הוא חיזוק הכלכה הארצית,
ומה פחות השענות על הגלובליות,
נניח חס וחלילה עידן או תקופה שהאקרים פורצים לכל האניות העגורנים ומשביתים אותם,
או קפיצה מטורפת של הדלק או כל מצב בו הוצאות היבוא מכפילות את עצמם,

כל מדינה מתוקנת בעידן פוסט קורונה אמורה לחשב גם תרחישים בלתי צפויים והשפעתם.
ואם כך האינטרס של כולנו שהחקלאות בארץ תשגשג,

אם בן אדם חכם היה יושב ליד השאלטר ומחליט להביא להוריד פטור על מיסים אולי היה בשורה ברפורמה,
גם אני מעדיפה לא לקנות ענבים ב25 ש"ח לקילו,

אבל במצב הנוכחי,
אני מקוה שהיו לידו גם כמה אנשים עם מנת משכל בינונית כשביצע את ההחלטה הזאת!

• הוסף לסימניות
גם עצם הענין שיש תקציב זו בשורה :(.
למה זו בשורה?
כי ככה יש כסף למנסור עבאס או מה?
בעיני זאת לאו דוקא בשורה,
הרפורמה בחקלאות,
הלקח העיקרי של תחילת התפרצות הקורנה הוא חיזוק הכלכה הארצית,
ומה פחות השענות על הגלובליות,
נניח חס וחלילה עידן או תקופה שהאקרים פורצים לכל האניות העגורנים ומשביתים אותם,
או קפיצה מטורפת של הדלק או כל מצב בו הוצאות היבוא מכפילות את עצמם,

כל מדינה מתוקנת בעידן פוסט קורונה אמורה לחשב גם תרחישים בלתי צפויים והשפעתם.
ואם כך האינטרס של כולנו שהחקלאות בארץ תשגשג,

אם בן אדם חכם היה יושב ליד השאלטר ומחליט להביא להוריד פטור על מיסים אולי היה בשורה ברפורמה,
גם אני מעדיפה לא לקנות ענבים ב25 ש"ח לקילו,

אבל במצב הנוכחי,
אני מקוה שהיו לידו גם כמה אנשים עם מנת משכל בינונית כשביצע את ההחלטה הזאת!
בעידן שהאקרים פורצים לכל העגורנים והאוניות (?!) אנחנו גם נתקעים בלי נעליים, ביגוד, מחשבים...מה העגבניות שונות?
זה עדיין לא מצדיק.

וכמו שאפשר לחשוש לקפיצת מחירי הדלק אפשר לחשוש לקפיצת מחירי המים.

מי שישב ליד השאלטר התכוון להוזיל עלויות לאוצר (שצריך לממן כמובן את מועצת השורא) וטובת האזרחים מעניינת אותו כקליפת השום, אבל העובדה היא שכתוצאה מכך גם האזרחים יהנו ממנה.

אגב, הלקח המרכזי מחיסוני הקורונה למשל, שאין כמו ההשענות על הגלובליזם (תארו לעצמכם שעוד היינו ממתינים לחיסון של מכון הביולוגי...)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
למה זו בשורה?
כי דברים לא זזו עד עכשיו,
משרדים ממשלתיים לא יכלו לקבל עובדים ולקדם תהליכים כי לא היה תקציב.
וזה השפיע גם על אנשים חרדיים, כן.

• הוסף לסימניות
למה זו בשורה?
בלי תקציב כל משרדי הממשלה מקרטעים. במקרה הטוב ממשיכים את הקיים. במקרים רבים אפילו לזה הכסף לא מספיק.
כשיש תקציב אפשר לפתח פרויקטים חדשים.
בתחום התכנון למשל הכל נעצר. אנחנו עובדים כמעט רק על פרויקטים ישנים, אין מכרזים חדשים, אין תכניות חדשות. זה לא משהו שהאזרח הקטן מרגיש היום. אבל בודאי שאם העבודה נעצרת החסרים גדלים.
אם כבר היום יש חסרים גדולים בדירות מה יקרה אם נמשיך מצב של אי תכנון ואי הוצאת מגרשים נוספים למכרז? וככה זה בעוד הרבה תחומים.
חוץ מזה אולי זה מינורי אבל במשרדי ממשלה אין קידומים, אין תקנים חדשים. אנשים רבים יראים וטובים מחכים לאישור התקציב כדי לשפר את תנאיהם.

• הוסף לסימניות
בלי תקציב כל משרדי הממשלה מקרטעים. במקרה הטוב ממשיכים את הקיים. במקרים רבים אפילו לזה הכסף לא מספיק.
כשיש תקציב אפשר לפתח פרויקטים חדשים.
בתחום התכנון למשל הכל נעצר. אנחנו עובדים כמעט רק על פרויקטים ישנים, אין מכרזים חדשים, אין תכניות חדשות. זה לא משהו שהאזרח הקטן מרגיש היום. אבל בודאי שאם העבודה נעצרת החסרים גדלים.
אם כבר היום יש חסרים גדולים בדירות מה יקרה אם נמשיך מצב של אי תכנון ואי הוצאת מגרשים נוספים למכרז? וככה זה בעוד הרבה תחומים.
חוץ מזה אולי זה מינורי אבל במשרדי ממשלה אין קידומים, אין תקנים חדשים. אנשים רבים יראים וטובים מחכים לאישור התקציב כדי לשפר את תנאיהם.
ואיזה פרויקטים הממשלה-הטובה הזאת הולכת לקדם? חוץ מהשקעה במסתננים, רפורמים, צפונבונים. ומיסים על כל מה שמעמד הביניים ומטה צורך?
ואיזה קידומים ותקנים חדשים יהיו עכשיו במשרדי הממשלה? של המקורבים לליברמן, הורוביץ, מיכאלי, קריב, בנט וכהנא?
מה בשורה בכל זה?
ולא, אני לא רואה את ידידנו אלקין דואג לשחרור חסמי בניה מאסיביים שיפתרו את מצוקת הדיור. האיש עסוק בלהתקוטט על הוועדות בכנסת...

• הוסף לסימניות
ואיזה פרויקטים הממשלה-הטובה הזאת הולכת לקדם? חוץ מהשקעה במסתננים, רפורמים, צפונבונים. ומיסים על כל מה שמעמד הביניים ומטה צורך?
ואיזה קידומים ותקנים חדשים יהיו עכשיו במשרדי הממשלה? של המקורבים לליברמן, הורוביץ, מיכאלי, קריב, בנט וכהנא?
מה בשורה בכל זה?
ולא, אני לא רואה את ידידנו אלקין דואג לשחרור חסמי בניה מאסיביים שיפתרו את מצוקת הדיור. האיש עסוק בלהתקוטט על הוועדות בכנסת...
ממשלה טובה או רעה לא הכל פוליטיקה. בין השאר יש פה לנהל מדינה וזה אומר בריאות, תשתיות, בינוי, בטחון ועוד.
אני נגד הממשלה הרעה הזו. אבל עדיין העובדה שיש ממשלה מתפקדת זה גם טוב. מה לעשות לפעמים לא הכל שחור לבן אלא יש הרבה אפור. במקרה הזה זה גם שחור וגם לבן.
וסליחה, אבל את באמת חושבת שהשרים מתעסקים עם כל תקן של עובד במשרד?
כן, בכל המשרדים שהזכרת וגם בעוד משרדים וגופים ממשלתיים (רמ"י, משטרה, ביטוח לאומי וכו' וכו') יהיו קידומים ותקנים חדשים וחרדים וחרדיות יאיישו את חלקם. את יודעת כמה מתכנתות מעסיק כל משרד כזה?

• הוסף לסימניות
כל הענין הזה של מיסוי ח"פ, זה רק "חד פעמי".... כי אוטוטו הממשלה מתחלפת ואיתה יחד כל גזרותיה.
בלת"ק
זה לא כזה פשוט.
הכח האדיר של התקשורת + ארגוני איכות הסביבה לא יאפשרו לשום ממשלה להחזיר את החד פעמי.
(ע"ע המפלגות החרדיות שנאלצו לתמוך ב - 10 אג' על שקיות בסופר)

• הוסף לסימניות
למה זו בשורה?

בעידן שהאקרים פורצים לכל העגורנים והאוניות (?!) אנחנו גם נתקעים בלי נעליים, ביגוד, מחשבים...מה העגבניות שונות?
זה עדיין לא מצדיק.

וכמו שאפשר לחשוש לקפיצת מחירי הדלק אפשר לחשוש לקפיצת מחירי המים.

מי שישב ליד השאלטר התכוון להוזיל עלויות לאוצר (שצריך לממן כמובן את מועצת השורא) וטובת האזרחים מעניינת אותו כקליפת השום, אבל העובדה היא שכתוצאה מכך גם האזרחים יהנו ממנה.

אגב, הלקח המרכזי מחיסוני הקורונה למשל, שאין כמו ההשענות על הגלובליזם (תארו לעצמכם שעוד היינו ממתינים לחיסון של מכון הביולוגי...)
ברור שיש צדדים לכל הכוונים
אבל אוכל, שהוא מצרך בסיסי שיישאר בידיים שלנו,
בלי מחשב קשה, בלי נעליים לא נעים
בלי מזון = מתים.....
אני בעד לחשב גם תרחישי בלאות ולתת להם מענה,
לא ממקום של פחד,
מהבנה שהמציאות היא דבר נפיץ,

• הוסף לסימניות
ברור שיש צדדים לכל הכוונים
אבל אוכל, שהוא מצרך בסיסי שיישאר בידיים שלנו,
בלי מחשב קשה, בלי נעליים לא נעים
בלי מזון = מתים.....
אני בעד לחשב גם תרחישי בלאות ולתת להם מענה,
לא ממקום של פחד,
מהבנה שהמציאות היא דבר נפיץ,
המדינה מחזיקה כל העת מחסנים עם מלאי מזון לשעת חרום.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
זה לא כזה פשוט.
הכח האדיר של התקשורת + ארגוני איכות הסביבה לא יאפשרו לשום ממשלה להחזיר את החד פעמי.
(ע"ע המפלגות החרדיות שנאלצו לתמוך ב - 10 אג' על שקיות בסופר)
לא צריך לבטל את זה, רק להשוות את המיסים בשווה ולא רק על העניים.
אם הבנתי נכון עשו מס רק על שתיה ממותקת ולא על שאר מוצרי הסוכר, רק על חד פעמי של עניים ולא של עשירים.
ברגע שזה יהיה שוויוני אמיתי יהיה פחות הרגשה שרודפים אותנו.

• הוסף לסימניות
ועדיין בקורונה לא היה ביצים,
מזון הכוונה לחם ופתיתים,
אני מעדיפה להיות בקרבה גם לירקות וחלב,
אני חושבת שיש עדיפות לאומית למשק חי גם הארץ,

• הוסף לסימניות
צריך לזכור שלתוצרת חקלאית יש תוקף מוגבל, גם במחסנים.

• הוסף לסימניות
זה נכון.
אבל זה לא מספק.
לכן באופן עקרוני המדינה כן עושה חישוב לאספקת כמות מסוימת של מזון מתוצרת מקומית. על הכמות נערכים הרבה דיונים וכמובן יש חילוקי דעות. הנושא הזה בראש סדרי העדיפויות של משרד החקלאות. אבל מנגד עומדים רמ"י וגופי התכנון השונים שרוצים בצדק להפוך עוד ועוד קרקעות חקלאית לבינוי. וקיים גם הפאן שהיום חקלאים רבים לא מעבדים את אדמותיהם כי עלות גדולה מהתועלת (כח אדם, מים יקרים ולא מצדיקים) ובשביל זה כבר צריך התערבות ממשלתית חזקה יותר שתשלים פערים (קיים, אבל לא מספיק)

ממשלה טובה או רעה לא הכל פוליטיקה. בין השאר יש פה לנהל מדינה וזה אומר בריאות, תשתיות, בינוי, בטחון ועוד.
אני נגד הממשלה הרעה הזו. אבל עדיין העובדה שיש ממשלה מתפקדת זה גם טוב. מה לעשות לפעמים לא הכל שחור לבן אלא יש הרבה אפור. במקרה הזה זה גם שחור וגם לבן.
וסליחה, אבל את באמת חושבת שהשרים מתעסקים עם כל תקן של עובד במשרד?
כן, בכל המשרדים שהזכרת וגם בעוד משרדים וגופים ממשלתיים (רמ"י, משטרה, ביטוח לאומי וכו' וכו') יהיו קידומים ותקנים חדשים וחרדים וחרדיות יאיישו את חלקם. את יודעת כמה מתכנתות מעסיק כל משרד כזה?
בשנתיים האחרונות לא היה כסף לביטחון או בריאות?
ולגבי התקנים, למען האמת אני פחות בקי בעניין, אבל נדמה לי שבהעדר רוח מפקד יהיו יותר חרדים שיפסידו תקנים מאשר יקבלו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה