רכבים פתרונות לכביש 1

• הוסף לסימניות
בסדר בא נגיד שיש נהגים שחושבים שהוא פעיל כל שעות היממה. תכלס שלשת הנתיבים מלאים ברכבים.
וזה חוץ מהבעיה הענקית של מחלף שער הגיא. מחלף שער הגיא נבנה לפני 30 שנה והוא התאים לתקופה שכביש 38 היה כביש איטי עם נתיב אחד. לא להיום שכביש 38 הוא כביש יחסית מהיר עם 2 נתיבים מפרדה ומחלפים.
שלושת הנתיבים מלאים, בגלל שמשאיות ורכבים איטיים נוסעים גם בנתיב הימיני וגם באמצעי.

ברור שמחלף שער הגיא לא מתאים, ולכן הוא צריך לעבור התאמה, לא הקמה של נר"ת, ולא הקמה של נת"צ.
ההתאמה שלו צריכה להיות שנתיב אחד מה3 של כביש אחד יסגר לפני ההשתלבות של כביש 38, ואילו 2 הנתיבים של 38 יהפכו להיות הנתיב הימני, זה פתרון שקיים בהתחברות של מנהרת הארזים לכביש 1 וגם בהשתלבות של 443 עם כביש 1 וצריך ליישם את השיטה הזאת גם בהתחברות של כביש 16 לכביש 1.

בשביל שההשתלבות תהיה קלה וטובה יותר, אפשר להפוך את הנתיב השמאלי בתוך שטח המחלף לנת"צ, וזאת מתוך הבנה, שנפח התנועה במקטע הזה הוא יותר קטן, בגלל שיש היורדים מכביש 1 ל38 לפני המחלף, ויש העולים מכביש 38 לכביש 1 אחרי המחלף.
לנת"צ במקרה הזה יהיה פחות תפקיד של עקיפת פקקים, ויותר תפקיד של צמצום נתיבים מדורג.

• הוסף לסימניות
שלושת הנתיבים מלאים, בגלל שמשאיות ורכבים איטיים נוסעים גם בנתיב הימיני וגם באמצעי.

ברור שמחלף שער הגיא לא מתאים, ולכן הוא צריך לעבור התאמה, לא הקמה של נר"ת, ולא הקמה של נת"צ.
ההתאמה שלו צריכה להיות שנתיב אחד מה3 של כביש אחד יסגר לפני ההשתלבות של כביש 38, ואילו 2 הנתיבים של 38 יהפכו להיות הנתיב הימני, זה פתרון שקיים בהתחברות של מנהרת הארזים לכביש 1 וגם בהשתלבות של 443 עם כביש 1 וצריך ליישם את השיטה הזאת גם בהתחברות של כביש 16 לכביש 1.

בשביל שההשתלבות תהיה קלה וטובה יותר, אפשר להפוך את הנתיב השמאלי בתוך שטח המחלף לנת"צ, וזאת מתוך הבנה, שנפח התנועה במקטע הזה הוא יותר קטן, בגלל שיש היורדים מכביש 1 ל38 לפני המחלף, ויש העולים מכביש 38 לכביש 1 אחרי המחלף.
לנת"צ במקרה הזה יהיה פחות תפקיד של עקיפת פקקים, ויותר תפקיד של צמצום נתיבים מדורג.
מה זה יעזור?
שצוואר הבקבוק יהיה לפני המחלף ולא בתוכו?
ב2 הדוגמאות שהבאת יש לפני ההשתלבות 2 נתיבים ואחרי 3

• הוסף לסימניות
קו 402 שיצא בשעה 10:30 עדיין בשער הגיא

קו 402 שיצא בשעה 11:00 היה חכם ונסע דרך 443, כבר הגיע לירושלים
בגלל מחאת הרפתנים

• הוסף לסימניות
מה זה יעזור?
שצוואר הבקבוק יהיה לפני המחלף ולא בתוכו?
ב2 הדוגמאות שהבאת יש לפני ההשתלבות 2 נתיבים ואחרי 3
ההבדל הוא בהיקף התנועה
מספר הרכבים שעוברים בנקודה של תחילת המחלף היא הנקודה עם מספר הרכבים הקטן ביותר, בגלל שאחוז מסויים מהרכבים ירד מכביש 1 לכיווון 38, ולכן בשלב הזה יורדים מ3 נתיבים לרכב פרטי, ל2 נתיבים לרכב פרטי ואחד לתחבורה ציבורית.
בשלב של היציאה מהמחלף, הופכים את הנתיב השתלבות (ביחד עם הנתיב שמיועד לכניסה למפרץ ההתרעננות) לנתיב הימיני של כביש 1, ומבטלים את נתיב התחבורה הציבורית, כך שבעצם כביש מספר אחד ירד מ2 נתיבים רגילים ואחד לתחבורה ציבורית ל2 נתיבים רגילים + נתיב אחד שהגיע מכביש 38
מכיוון שיש מקטע של כמה מאות מטרים שהכביש נשאר 4 נתיבים, זה זמן מספיק כדי לאפשר למשאיות לעבור לנתיב הימני לפני העליה הארוכה, ואמור לתת זרימה יותר טובה

• הוסף לסימניות
ההבדל הוא בהיקף התנועה
מספר הרכבים שעוברים בנקודה של תחילת המחלף היא הנקודה עם מספר הרכבים הקטן ביותר, בגלל שאחוז מסויים מהרכבים ירד מכביש 1 לכיווון 38, ולכן בשלב הזה יורדים מ3 נתיבים לרכב פרטי, ל2 נתיבים לרכב פרטי ואחד לתחבורה ציבורית.
בשלב של היציאה מהמחלף, הופכים את הנתיב השתלבות (ביחד עם הנתיב שמיועד לכניסה למפרץ ההתרעננות) לנתיב הימיני של כביש 1, ומבטלים את נתיב התחבורה הציבורית, כך שבעצם כביש מספר אחד ירד מ2 נתיבים רגילים ואחד לתחבורה ציבורית ל2 נתיבים רגילים + נתיב אחד שהגיע מכביש 38
מכיוון שיש מקטע של כמה מאות מטרים שהכביש נשאר 4 נתיבים, זה זמן מספיק כדי לאפשר למשאיות לעבור לנתיב הימני לפני העליה הארוכה, ואמור לתת זרימה יותר טובה
חיפשתי
לא מצאתי לפני המחלף 4 נתיבים
גם נתיב היציאה ל38 הוא קטנטן וצר כך שאני לא מבין את הרעיון

• הוסף לסימניות
אחרי המחלף יש 4 נתיבים
3 של כביש 1
נתיב אחד השתלבות
להזכירך
לכל אורך כביש 1 מלפני מחלף ענבה יש 2 נתיבים לרכבים פרטיים ואחד נר"ת

• הוסף לסימניות
להזכירך
לכל אורך כביש 1 מלפני מחלף ענבה יש 2 נתיבים לרכבים פרטיים ואחד נר"ת
לא הבנתי מה מטרת התזכורת
במקטע הזה ברור שצריך לבטל את הנר"ת,
השאלה הייתה האחרת, כיצד ניתן לשלב את 38 בתוך כביש 1 בצורה טובה מהקיימת.

• הוסף לסימניות
מהצילום שהביא @די היום בבוקר, מוכח מעל לכל ספק, שהבעיה העיקרית בכביש 1 הוא שצריך כביש נוסף לאזור הדרום לירושלים (וכמו שכתבו פה כביש 39),
רואים שיש עומס בהשתלבות בין 38 ל1 וגם בין כביש 3 ל1, אם היה כביש נוסף מאזור בית שמש לירושלים שמהצד השני ימשיך עד אשדוד זה יפתור המון את הכביש הזה

• הוסף לסימניות
בהמשך לתגובתך
אני לא חושב שזה נרמלי שירושלים עיר בירה עם לעמלה ממיליון תושבים עם כביש גישה אחד ראשי שאר הכבישים או לא רלוונטי או שזה לא ראשי כדוגמת 443

• הוסף לסימניות
בהמשך לתגובתך
אני לא חושב שזה נרמלי שירושלים עיר בירה עם לעמלה ממיליון תושבים עם כביש גישה אחד ראשי שאר הכבישים או לא רלוונטי או שזה לא ראשי כדוגמת 443
הבעיה היא גם בגלל שיש קטעים שהם מחוץ לקו הירוק אם לא היה מאחורי הקו הירוק היו עושים כביש ישיר לצפון שהיה חוסך מלא זמן

• הוסף לסימניות
לא צריך להמתין, התמונות נבדקות ונפתחות גם אחרי כתיבת ההודעה.
1. אם אני רוצה שיראו את המפה שצירפתי, ואני מעלה את ההודעה לפני שהתמונה בדוקה, אנשים יקראו את ההודעה אבל לא יחזרו שוב אחרי זמן מה לבדוק האם התמונה נפתחה...
2. תראה כאן לדוגמא תמונה שנשלחה לפני 36 שעות ונכון לעכשיו עדיין לא חזרה מבדיקה, בגלל שפרסמו את ההודעה לפני שהתמונה חזרה מבדיקה.
(כשמדביקים תמונה בהודעה, משום מה בצרף קבצים התמונה חוזרת מבדיקה תוך דקות, כשהתמונה בהודעה עדיין בבדיקה, ואז פשוט עושים הוסף תמונה ממוזערת, ומוחקים את התמונה שהועלתה לגוף ההודעה).

• הוסף לסימניות
1. אם אני רוצה שיראו את המפה שצירפתי, ואני מעלה את ההודעה לפני שהתמונה בדוקה, אנשים יקראו את ההודעה אבל לא יחזרו שוב אחרי זמן מה לבדוק האם התמונה נפתחה...
2. תראה כאן לדוגמא תמונה שנשלחה לפני 36 שעות ונכון לעכשיו עדיין לא חזרה מבדיקה, בגלל שפרסמו את ההודעה לפני שהתמונה חזרה מבדיקה.
(כשמדביקים תמונה בהודעה, משום מה בצרף קבצים התמונה חוזרת מבדיקה תוך דקות, כשהתמונה בהודעה עדיין בבדיקה, ואז פשוט עושים הוסף תמונה ממוזערת, ומוחקים את התמונה שהועלתה לגוף ההודעה).
מעניין. בעבר הייתי מחכה עד שנטפרי יועיל בטובו לבדוק, אח"כ גיליתי שגם אם אני שולח מיד התמונה נבדקת ונפתחת בהמשך.
להחליף את התמונה בהודעה - רעיון אדיר! תמיד הייתי יושב ומחכה שעות...

• הוסף לסימניות
לא מכיר מישהו שאמר שאין תועלת ביותר מ3 נתיבים בכביש.
אני כתבתי שכאשר רוחב הכביש הוא יותר מ3 נתיבים, התועלת של כל נתיב נוספת פוחתת.
בכביש עם 2 נתיבים יכולים בפועל לעבור יותר מפי 2 רכבים בשעה לעומת נתיב אחד,
נתיב שלישי תורם בפועל עוד כ50%, נתיב רביעי יתרום פחות מ33% תוספת.
אגב בתוכנית של מחלף דניאל הכביש מפוצל לכמה כבישים נפרדים.
גם בכביש 1 לירושלים אפשר לפצל אותו לכמה כבישים, לדוגמא מי שמגיע מלטרון ורוצה לצאת מכביש 1 לפני ירושלים, יצטרך לרדת בלטרון לכביש נוסף שיהיו בו גם כן 3 נתיבים, אבל מי שמגיע מהדרום או גוש דן לירושלים ימשיך עם 3 נתיבים בלעדיים בכביש 1 עד ירושלים ללא אפשרות יציאה. ככה יחסכו את ההשתלבויות בשער הגיא וכו'.
כמובן זה לא יתבצע, כי אין למדינה כסף, אבל זה מה שהם אמורים לעשות לשיטתם שהם לא נותנים עדיפות לתח"צ.

• הוסף לסימניות
אגב בתוכנית של מחלף דניאל הכביש מפוצל לכמה כבישים נפרדים.
גם בכביש 1 לירושלים אפשר לפצל אותו לכמה כבישים, לדוגמא מי שמגיע מלטרון ורוצה לצאת מכביש 1 לפני ירושלים, יצטרך לרדת בלטרון לכביש נוסף שיהיו בו גם כן 3 נתיבים, אבל מי שמגיע מהדרום או גוש דן לירושלים ימשיך עם 3 נתיבים בלעדיים בכביש 1 עד ירושלים ללא אפשרות יציאה. ככה יחסכו את ההשתלבויות בשער הגיא וכו'.
כמובן זה לא יתבצע, כי אין למדינה כסף, אבל זה מה שהם אמורים לעשות לשיטתם שהם לא נותנים עדיפות לתח"צ.
לא חושב שזה נכון
כל התפצלות או חיבור של כבישים הוא נקודה שבא הרכבים מאיטים, וממילא נוצרים פקקים.
ואם כולם יסעו בתחבורה ציבורית, אז יהיו פקקים של אוטובוסים
לעומת זאת, אם יעלה אחוז הנוסעים ברכב פרטי, הפקקים בבני ברק יפחתו.

• הוסף לסימניות
לא חושב שזה נכון
כל התפצלות או חיבור של כבישים הוא נקודה שבא הרכבים מאיטים, וממילא נוצרים פקקים.
ואם כולם יסעו בתחבורה ציבורית, אז יהיו פקקים של אוטובוסים
לעומת זאת, אם יעלה אחוז הנוסעים ברכב פרטי, הפקקים בבני ברק יפחתו.
לפי התוכנית שלי, כמובן בפיצול הגדול בלטרון לדוגמא יהיו 6 נתיבים לכל צד.
אם כולם ייסעו באוטובוסים לא יהיו פקקים לאוטובוסים, כי קיבולת של נתיב בכביש הוא כ2000 רכבים, כלומר אין אפשרות ל7,000 רכבים לנסוע בכביש 1, אבל אם כולם ייסעו באוטובוסים הם נכנסים בכיף בנתיב אחד של נת"צ.
בקיצור נת"צ זה פיתרון מקובל לכביש 1, הבעיה שמשרד התחבורה הפרטית לא כ"כ רוצה לדאוג לתחבורה הציבורית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה