צְלָלִים מְחוֹלְלִים

• הוסף לסימניות
מי שכתב או מי שכותב, בוודאי יזדהה עם הנכתב
כי לא מה שנכתב על גליון, ביטא שלמות הרעיון
ובכל שירבוט קולמוס, נותר שביב חשוב כמוס ---

---

הַסִּפּוּר,
שֶׁלֹּא אֲסַפֵּר אַף פַּעַם,
גָּדוֹל , מַפְעִים , מָלֵא טַעַם.
וּטְמוּנִים בּוֹ,
זַרְעֵי תָּגִים וְאוֹתִיּוֹת.
וּמַחְשָׁבוֹת אֵינְסוֹפִיּוֹת.
אִם אֲסַפְּרוֹ וְלֹא אֶנְצֹר
- כְּנָפַיִם לְמִלִּים אֶקְשֹׁר,
אֲזַי לֹא סִפּוּרֵי הוּא זֶה,
אֶלָּא
צְלָלִים מְחוֹלְלִים,
בַּמָּה וּמַחֲזֶה.

• הוסף לסימניות
מי שכתב או מי שכותב, בוודאי יזדהה עם הנכתב
כי לא מה שנכתב על גליון, ביטא שלמות הרעיון
ובכל שירבוט קולמוס, נותר שביב חשוב כמוס ---

---

הַסִּפּוּר,
שֶׁלֹּא אֲסַפֵּר אַף פַּעַם,
גָּדוֹל, מַפְעִים, מָלֵא טַעַם.
וּטְמוּנִים בּוֹ,
זַרְעֵי תָּגִים וְאוֹתִיּוֹת.
וּמַחְשָׁבוֹת אֵינְסוֹפִיּוֹת.
אִם אֲסַפְּרוֹ וְלֹא אֶנְצֹר
- כְּנָפַיִם לְמִלִּים אֶקְשֹׁר,
אֲזַי לֹא סִפּוּרֵי הוּא זֶה,
אֶלָּא
צְלָלִים מְחוֹלְלִים,
בַּמָּה וּמַחֲזֶה.
כל כך מיוחד!
תמיד יש לי את התחושה הזו, שכמה שאנסה לא אצליח להעביר את מה שרציתי להעביר, את עומק המסר. ובכל זאת אני כותבת, ואז כל המשמעויות העמוקות שרציתי לטמון בו מצטמצמות למילים. וכשאני מחליטה גם לשחרר את השיר, פתאום אחרים רואים בו דברים אחרים לגמרי.
יש מקרים שזה גם להפך - מתכוונים לכתוב דבר פשוט למדי, ולפתע מגלים שנבנו עליו תילי תילים של השערות...

לפעמים אני מרגישה שהדבר הכתוב, כשמתפרסם, מקבל חיים משלו וכאילו כבר כמעט איננו שייך לי יותר.

• הוסף לסימניות
  • תודה
Reactions: SC
  • הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה