צביעה דיגיטלית - שיעור 3

• הוסף לסימניות
שלום לכולם!

סוף סוף הגענו לצביעה.
זכרו, להקפיד להשתמש בשכבה התחתונה (שכבת המילוי) ולא את השכבה העליונה (שכבת הקו)

באמצעות כלי הדלי, צבעו את הציור להנאתכם ולטעמכם האישי.

מכיוון שכלי הדלי צובע רק שטחים סגורים, סיגרו את השטחים הפתוחים עם כלי המברשת

צפה בקובץ המצורף 38419

אחרי שסיימנו לצבוע, נתחיל ל"הצליל" (לעשות צל)

בסרגל הכלים בחרו בכלי הלאסו לבחור את שטח הצל (איור 2)

בחרו בצבע אפור ובסרגל האפשרויות למעלה המירו ממצב מברשת "רגיל" למצב של "הכהיה לינארית". באמצעות כלי הדלי מלאו את השטח שנבחר.

איור 2: השטח שנבחר ע"י הלאסו מוקף בקו אדום.
צפה בקובץ המצורף 38420

הסבר קצר מה עשינו: ברגע שבחרנו במצב צביעה של "הכהיה לינארית" כלי הדלי צובע שכבת אפור כהה שמתמזגת עם הצבע הקודם. בעצם, במקום להתאים צבע צל כל פעם (ירוק כהה, צהוב כהה וכו') משתמשים רק באפור של "הכהיה לינארית"
חוסך זמן.
היופי בטריק שהוא נותן גם אפשרות לשלוט בצל של כל התמונה. לדוגמא:
אם נרצה צל של אור יום, צל חלש, נשתמש בצבע אפור בהיר ב"הכהיה לינארית" נסמן את השטחים להצללה ו"נצליל"
אם נרצה צל של שקיעה - נבחר צבע אפור-חום כהה וכו'

נמשיך לבחור שטחים (איזור העיניים, מתחת לאף, בתוך האוזן וכו') ולצבוע אותם.
בשיער ובזקן ניצור בחירה של פסים הלוך חזור כדי ליצור ברק. (איור 3)
צפה בקובץ המצורף 38421
באמצעות כלי הטישטוש (שנראה כמו טיפה) וכלי המריחה (שנראה כמו אצבע שמורחת)
נטשטש ונמרח את גבול הצל (אלא אם רוצים ליצור צללים חדים באור חזק, אז לטשטש פחות)

שימו לב שבזקן יש איזור בהיר יותר. השתמשתי בכלי הלאסו ליצור בחירה של ברק בשיער ובמקום "הכהיה לינארית" בחרתי ב"תאורה חיה" (אפשר גם "תאורה רכה")

על אפקטים נוספים, צביעת שיער וצביעת עיניים בשיעור הבא.

בהצלחה

קבצים מצורפים

• 5
    KB 377.7 · צפיות: 42
  • 6.jpg
    KB 157 · צפיות: 41
  • 7.jpg
    KB 80.4 · צפיות: 57
  • הוסף לסימניות
ממש מחכים!
הפוטושופ שלי הוא באנגלית, איך נקראת הכהיה לינארית באנגלית?
ואיך- תאורה חיה ותאורה רכה?
באופן כללי אשמח אם תכתבי כל פעולה גם בשמה באנגלית בתוכנה.
ממש תודה!!!

• הוסף לסימניות
ברכות על היוזמה וההשקעה
השיעורים מאלפים!

• הוסף לסימניות
תודה רבה.......!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ח. לב;254741:
ממש מחכים!
הפוטושופ שלי הוא באנגלית, איך נקראת הכהיה לינארית באנגלית?
ואיך- תאורה חיה ותאורה רכה?
באופן כללי אשמח אם תכתבי כל פעולה גם בשמה באנגלית בתוכנה.
ממש תודה!!!

נראה לי שלהכהיה לינארית קוראים באנגלית linear burn אבל אני לא בטוחה ב100% זה בכל אופן מה שהכי מתאים.

תאורה רכה =soft light
וכו' ראי דוגמא

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 121.2 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
אז מה זה Linear Dodge?
חוץ מזה נראה לי שהחסרון בהצללה בסגנון הזה הוא שחייבים לעשות את ההצללה על הצבע הבסיסי באותה שכבה ואי אפשר בשכבה נפרדת, כך שאם אני רוצה לעשות שינוי אח"כ רק בהצללה אי אפשר כי זה שכבה אחת.

• הוסף לסימניות
לא נכון. אפשר בשכבה נפרדת ששיטת השילוב שלה עצמה תהיה כך, וזה גם יחסוך לגשת כל רגע ולשנות את שיטת השילוב של הכלים.
מה את אומרת, כוכב שביט?

• הוסף לסימניות
זה נכון. אפשר להשתמש בשכבה נפרדת, ובחלון השכבות יש אפשרות להפוך את שכבת הצל ממצב "רגיל" למצב "הכהיה לינארית", אבל אני לא עושה את זה, כי בשביל ליצור מעבר הדרגתי אני משתמשת (חוץ מבמברשת הטשטוש והמריחה) גם במברשת "היסטוריה" (HISTORY BRUSH).
ועל כך בשיעור הבא

• הוסף לסימניות
הקפצתי
אנחנו מחכים

• הוסף לסימניות
לכלים הללו במנגה יש אותם שמות?

• הוסף לסימניות
יש המשך לשיעורי הצביעה בפוטו שופ של אלישבע הבלין?
ובהזדמנות זו נודה לך על 3 השיעורים (למרות שעברו מאז שנים......................)

• הוסף לסימניות
אפשר להתערב (איזה מנומס אני) ? אפשר גם לעשות DUPLICATE LAYER על השכבת הקיימת ואז לעבוד עליה. על השכבה החדשה לבחור את הצבע דרך COLOR RANGE. עבודה מבורכת אלישבע. נהנה כל הזמן לראות את עבודתך.

• הוסף לסימניות
נו, אז מה??

יש דברים שהם אקטואלים תמיד - במיוחד לחדשים :rolleyes:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה