צביעה עצמאית של חדר ילדים

• הוסף לסימניות
אני לפני צביעת החדר של הבת שלי (כמעט שנה) בגוונים של אפור לבן ואדום.
מי צבע לבד משהו מעניין ויכול להעלות לפה תמונות???

• הוסף לסימניות
לפני שאת צובעת תחשבי על הצבעים שבחרת פעם נוספת. לצבעים יש השפעה פסיכולוגית על דיירי החדר, וההשפעה של הצבעים שבחרת היא לא כ"כ חיובית. ראי את המאמר שצירפתי בהמשך.

אני צבעתי בצבע צהוב בהיר - קרם את רוב החדר, ואת החלק העליון של החדר, מהחלון לקיר התקרה, צבעתי בפסים לרוחב בצבעים שונים: ורוד, ירוק, כחול, טורקיז, כתום, אפרסק, צהוב מלוכלך. כל פס הוא בעובי שונה ובין כל פס לפס - רווח לבן. אגב, כ12 ס"מ לכיוון התקרה השארתי בצבע לבן, זה נותן תחושה של חדר גדול יותר ומרווח. יצא מקסים וכולם מתפעלים.

המלצה שלי, למרות שעבדתי קשה וראיתי, ב"ה, ברכה בעמלי, הייתי מציעה לחסוך הרבה בלגן וכאב ראש ולקנות בורדר יפה. לצבוע את החדר בצבע אחיד ולהוסיף בורדר. התוצאה מרשימה פי אלף מכל אפקט בצבע. בהצלחה!

אני מצרפת לך מאמר בנושא:
אם בעבר כל חדרי הבית, כולל חדר הילדים, היו צבועים בגוון לבן ונייטרלי, הרי שכיום הנטייה היא לכיוון צבעוניות מגוונת. ילדים שוהים בחדרם שעות רבות במהלך היום ולצבעי החדר יש השפעה פסיכולוגית רבה על התנהגותם. בחירת צבע היא צעד ראשון וחשוב בעיצוב החדר. בבואנו לבחור צבעים לחדר עלינו להתייחס למאפייני הצבע ולהתאימם לצרכי הילדים, ולדעת לשלבם בקונספט הכללי של עיצוב החדר. בחירת צבעים נכונה תשפר משמעותית את מראה חדר הילדים ותעניק להם אופי ייחודי. מומלץ לבחור צבעים יחד עם הילד, כך הילד יכול להיות שותף בעיצוב מרחב המחייה שלו, לבטא את מהותו, את אישיותו, וכמובן גם לפתח עצמאות ואת יכולת הדמיון שלו.

כדי להקל על הבחירה, כדאי לזכור מס' כללים בסיסיים לצביעת חדרי ילדים.

צבע הקיר הוא האלמנט המרכזי בחדר ילדים. הוא יוצר ומשפיע על מצב הרוח ומעניק תחושה עדכנית. גם אם הילד רוצה צבעים משוגעים, כדאי להדגיש בפניו שעל הקיר הצבע מקבל הרבה יותר חיים ועוצמה מאשר הגוון שמופיע בפחית הצבע. מומלץ לבחור צבע בגוון בהיר יותר ב-2-3 דרגות לעומת הבחירה הראשונית. אם עדיין קיימת התלבטות, תמיד אפשר לקנות מס' פחיות קטנות, לנסות במקום נסתר על הקיר ואז לקבל החלטה סופית.

חשוב מאוד להתאים את צבע הקיר לצבע הריהוט, כך שתמיד צבע הקיר יהיה בהיר יותר מצבע הרהיט.

* בחדר ילדים חשוב תמיד לבחור בצבע אחד שישלוט בחדר וב- 2-3 צבעים מאותה משפחת צבעים שישלימו אותו.

* בעיצוב החדר יש להשתמש בצבעים במינון נכון ובאופן הרמוני, למשל שימוש בכמות גדולה מדי של ירוק, כחול או סגול בחדר הופך לאגרסיבי ומכביד. רצוי לשלב מספר צבעים התואמים זה לזה.

* צריך לקחת בחשבון שהפריטים הנלווים בחדר הילדים, כגון: התמונות והמשחקים הם צבעוניים בפני עצמם, לכן קירות הצבועים בצבעוניות חזקה מדי עלולים ליצור עומס ועודף.

* בחירת הצבעים משפיעה על תחושת המרחב בחדר. ישנם צבעים שמאפשרים "להגדיל" חדרים קטנים או להפוך חדרים גדולים לאינטימיים יותר. גוונים חמים יותר מקטינים את המרחב וגוונים קרים מגדילים אותו. חדר ילדים, שבדרך כלל דורש חלל גדול יותר, מומלץ להשתמש בצבעים קרים, שנותנים תחושה של גודל.

על הצבעים ומשמעותם:

כחול משרה אווירה של שלום, רוגע, שקט, ושלווה. נותן תחושה של אמון, ביטחון, עוצמה, שייכות ורווחה. מתקשר עם סגולות רוחניות, מעורר השראה, אמונה, נאמנות, צדק ואמת. מצוין לבעלי מזג חם- מקרר, עודף בכחול יכול לגרום לדיכאון.

ירוק נותן תחושה של התחדשות, רעננות תקווה, שמחה, צמיחה, לבלוב, חיות, אכפתיות ומאפשר שינויי. עוזר לחשוב באופן חיובי, מצוין להחלמה, מעורר את הרצון לעשות, לשפר, לצמוח ולהתייעל. מאפשר איזון רוגע, הרמוניה, (נימצא באמצע קשת הצבעים). מעניק את היכולת לראות מצב נתון כפי שהוא.

סגול נותן תמיכה רגשית, נפשית ורוחנית, מאפשר ריפוי ורוגע, קשור ברוחניות, מעורר אינטואיציה דמיון ומעוף, מאפשר איזון והרמוניה שלווה ושקט, עוזר לנדודי שינה, מחזק בטחון עצמי, גורם לדיכוי תאבון.

אדום מחייה ומשפיע על מערכת העצבים, ממריץ את מחזור הדם, ממלא אותנו בחמימות ובמרץ, מפעיל מאפשר עשייה ותוסס. עודף אדום גורם לעצבנות יתר. מעמיק את הקשר לאדמה- נותן תחושת יציבות, ביטחון, שייכות. מחבר אותנו לשורשנו. עוזר לנו להיות מסודרים יותר.

כתום מעורר בנו התלהבות, שמחה, הרפתקנות, פתיחות אל הזולת. אהבת חברה, יצירת שיחה, יכולת המצאה וביטחון עצמי. מעורר תאבון!! יחסי גומלין עם העולם- יכולת ליצור ולהפיק. מגביר את ההנאה החושית.

צהוב משרה חיוניות, שמחה ורווחה. מבהיר את המחשבה, עוזר לנו לקליטת ידע, מעורר את סקרנותנו, משפר את הזיכרון והאינטלקט. מחזק קבלה עצמית, אמונה, הגשמה עצמית, אמון, ביטחון ומסלק פחדים. מגביר יכולת הבעה רגשית, משויך לזוגיות, מדגיש חיוביות ואופטימיות, מצוין לעבודת צוות.

חום צבע האדמה, נותן תחושת יציבות, שמרנות, אמינות, פרקטיות וביטחון. מומלץ לשימוש בזמנים בהם יש צורך להתחבר לאהבת החיים והטבע. מצד אחד נותן תחושת כבדות, ומצד שני מסיג דיכאון, מפחית רגזנות ומסלק עייפות כרונית.

ורוד אנרגיה נשית, מביא עימו רכות, רוגע, חמלה, עדינות, אהבה אימהית, אהבת אדם ואהבה עצמית. משפיע על המיניות והחושניות, מחזק איזון והרמוניה שבקשרים בין אישים.

לבן מכיל את כל הצבעים, מומלץ לעבודה עם דמיון, בעל איכות של שיתוף, מייצג חום, שלווה, טוהר והצלחה. מסמל פשטות, צניעות וניקיון הנפש. משפר את יכולת הריכוז את הסבלנות והסובלנות. לבן מזוהה עם חיים ואהבה, וגם עם מוות, הרס וקבורה.

שחור בולע את כל הצבעים, ולא נותן נוכחות לאף אחד מהם.

שהייה ממושכת בחדר הצבוע בצבעי שחור, לבן ואפור עלולה לגרום לאדישות וריקנות רגשית, ולכן צבעים אלו אינם מומלצים לעיצוב חדרי ילדים.

שילובים מומלצים של צבעים לחדר ילדים:

גוונים של כחול, ירוק או סגול הם בחירה מושלמת למתן תחושת גודל לחדר

גוונים של צהוב, אדום, כתום הם בחירות טובות לחדרים גדולים לקבלת תחושת אינטימית, הם צבעים מרגשים המעוררים פעילות מוטורית

גוונים של סגול ותכלת מעניקים אווירה של רוגע, נועם ושלווה, משפיעים על תחושת האיזון וההרמוניה בחדר. בחירה טובה לילדים חברותיים, או כאלו שרוצים לחזק את הצד החברי בחייהם.

גוונים של ירוק מנטה, תכלת וורוד משרים רגיעה ונינוחות, מעודדים חשיבה, אווירה שמחה ואהבה. צבעים אלו מאפשרים לילד "להרגיש בבית", לאסוף כוחות וללמוד בנוחות באווירה של רוגע.

גוונים של פטל, לבן וסגול בהיר מאפשרים שינה רגועה, עוזרים בנגד נדודי שינה, נותנים תחושה של התרחבות והתחדשות, מעורר את הנשיות האינטואיטיבית, משרה אהבה ואכפתיות, מתאימים לאירוח חברתי.

• הוסף לסימניות
באמת התלבטתי זמן רב על הצבעים, בתחילה חשבתי על שמנת סגול אבל אני חושבת שהצבעים האלו פשוט נמאסו. בסוף קניתי כלי מיטה בצבעים האלה (אפור אדום ולבן) והחלטתי לפי הכפתור לתפור את הבגד, במקרה ראיתי חדר של ד"ר בייבי בצבעים האלה, ואני חושבת ללכת על הכוון.
אולי תעלי תמונה בכ"ז? גם בלי הצבעים זה מאד יעזור לי וחו"מ גם מאד מעניין אותי...
http://www.doctorbaby.co.il/files/gallery/f_301_29122011185550460746.jpg

• הוסף לסימניות
אם את נעולה על שילוב הצבעים הזה - אז באמת כדאי ללכת - כמו בתמונה - רק על אביזרים באדום - ואת הקירות לצבוע בלבן-אפור.
אדום הוא צבע מאוד דומיננטי לחדר ילדים ובפרט לצביעת קיר.
אם יש לך איזה עמוד בחדר או נישה קטנה - את יכולה לצבוע רק אותה באדום - אחרת זה יראה יותר מידי.

כעיקרון - לחדרי ילדים ותינוקות עדיף ללכת על צבעי פסטל בקירות - זה מאוד מרגיע ולא מידי דומיננטי כמו אדום (שיכול לעורר הפרעות קשב וריכוז או היפרקטיביות).

דרך אגב, יש אפקטים בצבע שיכולים להיראות מקסים בחדר ילדים.

אני אישית צבעתי בחדר בנות שלי את כל הקירות בלבן עם נגיעה של אפור וקיר אחד בצבע "קשמיר" של טמבור בגוון סגול בהיר - וזה יצא מאוד יוקרתי ומיוחד.
אביזרים משלימים בגוון של הקיר - יוצרים חדר הרמוני, נעים ומרגיע.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לא חשבתי ללכת על צביעת הקיר עצמו באדום, אלא באמת על האביזרים.
היות והחדר אמור ללוות אותה ואת הילדים הבאים בעז"ה גם בבגרותם, לא אכפת לי שהוא לא יהיה ממש תינוקי. מעניין לראות גם את החדר שלך, תוכלי להעלות אותו?
בכל אופן תודה על התגובות המחכימות מנסיונכן...

• הוסף לסימניות
אני גם לא אוהבת שהחדרים תינוקיים מידי ולכן מוותרת מראש על אופציות כמו בורדר, מדבקות קיר או ציורי קיר...
בחדר של הקטנה שלי עשיתי חצי קיר בורוד בהיר ובחיבור בינו לבין שאר הקיר אמור להיות פרופיל לבן - לדעתי מאוד יפה. תמונות לצערי לא ייצא לי להעלות בזמן הקרוב...

לדעתי הרעיון הוא לצבוע בסגנון שיאפשר שינוי מהיר וזול של סגנון החדר במידה והצבע יימאס...
לכן כשהבסיס הוא לבן כלשהוא ומשולב בקיר/חצי קיר בצבע שונה - ניתן לשנות כל פעם רק את החלק הזה ולקבל חדר שונה בכל צביעה.
ודרך אגב, אל תבני על זה שהחדר לא יזדקק לצביעה עד לבגרותם של הילדים... :)

• הוסף לסימניות
אני צבעתי לפני כמה חודשים והתיעצתי עם שרות לקוחות של טמבור אפשר לשלוח להם תמונה במייל , הם עונים מאד יפה . מס טלפון 1800-321-321 (בסופו של דבר עשיתי את הרעיון שלי כי לדברי היועצת הוא היה המתאים ביותר לחדר) שילוב הצבעים בחדר הוא: ירוק מנטה תכלת וקרם כולם מאותה רוויה , כמובן רקע החדר שמנת בהיר , יצא סולידי מאד , מרגיע ,ומרשים . מכיון שיש בחדר הרבה משחק של פסים בריהוט הם דוקא המליצו לא לקשקש בצביעה לכן עשיתי כמו גב למיטה במדרגות בשלושת צבעי הריהוט , זה משלים את הרהוט כאילו חלק ממנו בדיוק באותם צבעים . אם מענין אותך הסגנון אצלם מחר בבקר ואעלה לכאן(עכשיו הבטריות של המצלמה ריקות)

• הוסף לסימניות
אהבתי את הצבעים שבחרת, פריטים באדום "יתנו חיים" לאפרוריות.

• הוסף לסימניות
אף אחת לא יכולה להעלות לפה תמונות? אתן מתביישות בחדרים שלכן?

• הוסף לסימניות
אצלי- חדר ילדים ממש לא גדול, הקירות צבועים בשמנת, עם קצת תמונות נחמדות במסגרת שמנת ג"כ, והריהוט- שילוב צבעים: שמנת-עץ, סגול בהיר ותכלת (מדגם פנטזיה)

שמעתי על עוד כמה שהשתמשו בשילוב זה.

ירוק תפוח בהיר או גוון מנטה גם מאוד מוצלח.

• הוסף לסימניות
צבעת לבד? מה עושים במקום הפגישה של התקרה והקירות? ובכלל עדיף ללכת על צביעה עם רולר או מברשת רגילה?

מעניין הצבעים, גם המנטה נראה לי חמוד.

• הוסף לסימניות
אנחנו הדבקנו נייר דבק לבן עבה על הפאנלים, במפגש בין התקרה לקיר ובמפגש בין קיר לקיר (צבענו רק קיר אחד). אם יש לך חלון בקיר שאת צובעת אז צריך להדביק גם מסביבו וכמובן לכסות שקעים עם נייר דבק כדי שלא ייצבעו...
כשהצבע הוא צבע חלק ללא אפקטים הצביעה ברולר הרבה יותר נוחה ומהירה, צריך לצבוע 2-3 שכבות כדי לקבל צבע יפה ואטום. בחיבורים בין הקירות והתקרה שקשה להגיע אליהם עם הרולר צריך לעבור עם מברשת קטנה או רולר קטן - גם כן אותו מס' שכבות שעברת על כל הקיר כדי שלא יראה הבדל.
ולא, לא מתביישים בחדרים שלנו (אני בכל אופן), פשוט לא ייצא לי לצלם כי אין לי בטריות במצלמה ובבית בכלל...

• הוסף לסימניות
אני צבעתי בירוק בהיר (פיסטוק או תפוח לא יודעת בדיוק איך להגדיר) את כל הקירות
חצי קיר ירוק ואז פס לבן ופס ירוק ואח"כ לבן עד התיקרה.
בחלק הלבן למעלה הדבקתי מדבקות קיר בצבע ירוק.
ענפים, ציפורים, כלוב תוכים וכד'.
הריהוט בגווני ירוק פיסטוק ואורן בהיר.

קבצים מצורפים

• 04.jpg
    KB 455.2 · צפיות: 218
  • IMG_0452.JPG
    KB 99.1 · צפיות: 190
  • הוסף לסימניות
תודה.
גם אני אוהבת אותו.
את המדבקות הזמנתי בפינתי (כאן מהפורום)

• הוסף לסימניות