צביעת שולחן עץ (ליבנה)

• הוסף לסימניות
שלום רב,

יש לי שולחן עץ מליבנה, בצבע הטבעי שלו, ללא ציפוי,
נאמר לי שהחומר סופג לכלוך וצריך לנקות במיידי, ובנוסף יש לשולחן מגע מעט מחוספס ופחות נעים.

לינק למוצר:

אני מעוניינת לצבוע / לצפות את השולחן בלכה / חומר כלשהו
כך שאוכל להשתמש על גביו עם מגוון חומרים והמגע יהיה חַלק ונוח בדומה לפורמייקה / זכוכית וכדו'.
אני אוהבת את המראה שלו, כך שהייתי מעדיפה צבע שקוף מט.

באיזה חומר צביעה מומלץ להשתמש?

היה את אותו שולחן גם מצופה מלמין / אקריליק, אך עשוי שבבית דחוסה, הבנתי שהוא פחות חזק והבלאי גדול יותר. (בחנות ציפוי המגירות היה מקולף בפינות.)

אשמח לשמוע מנסיונכם גם על כך. יש לי עדיין אפשרות החלפה לגירסה הלבנה:

או לשולחן דומה:

תודה רבה!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
UP
אשמח לכל מידע,
אם זה לא הפורום הנכון - אשמח שתכתבו לי

• הוסף לסימניות
לנו יש גם שולחן אוכל וגם עמדה עם משטח עבודה למטבח מאותו חומר כמו שציינת (שניהם גם מאיקאה).
הפתרון שאנחנו מצאנו הוא לקנות להם משטח פרספקס בהזמנה אישית לפי גודל המשטח. ממש נוח ומתנקה בקלות.

הבעיה שאצלכם הוא מיועד לקיפול כך שזה נראה לי פחות רלוונטי.

דרך אגב, בפירוט החומרים באתר כתוב שהוא מצופה בלכה.
וגם מניסיון אישי (למרות שיש לנו את המשטח פרספקס) החומר מתנקה בקלות יחסית. (גם מאכלים שנשפכו מעבר למשטח וגם טושים של הילדים שהגיעו ב"טעות" לשולחן עצמו).
אבל לא ניסינו לאכול תקופה ארוכה ישירות על השולחן כך שאני לא יודעת להגיד לך על השפעות ארוכות טווח..

אם רוצים להיות ממש שקטים אז לדעתי אין מנוס מלצבוע בשכבת לכה קצת יותר אטומה.
פשוט ללכת לטמבוריה כלשהי ולבקש לכה מט שקופה לעץ. שימו לב שלא תהיה שקופה-צהובה...

אה וכן, החומר של השולחן הלבן הרבה פחות איכותי..

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
וואו תודה!!
אם יש לעוד נסיון בזה ובצביעת שולחן כזה,
אשמח מאוד!

• הוסף לסימניות
זה פעם ראשונה שלי בצביעת רהיט,
והוא כרגע עדיין לא מורכב, אלא חלקים חלקים,
מה מומלץ? קודם להרכיב או קודם לצבוע?

בהתחשב בכך שהוא מצוה לכה - אני צריכרה לשייף אותו לפני הצביעה?

האם הצביעה תתן לי גם מרקם נוח יותר ופחות מחוספס?

• הוסף לסימניות
אם זו פעם ראשונה הייתי שוקלת לבקש ממישהו עם קצת יותר ניסיון.
יש כזו אופציה?

אם לא- חובה להתייעץ בחנות ולפרט על החומר שיש לך. (הוא כבר מצופה בלכה, פשוט הלכה עדינה יחסית ולא אטומה לגמרי).
אני יודעת שיש לכות שמורחים עם סמרטוט יבש ולא עם מברשת.
נראה לי שעם הסוג הזה יותר קל לעבוד אבל עדיין- לברר בחנות איך עובדים עם כל חומר. וגם לקרוא על זה ברשת.

לגבי שיוף- אין לי מושג... זה כאילו עם לכה אבל מאוד עדין, כמעט ולא מורגש.

דרך אגב,
מי אמר לך את זה:
"נאמר לי שהחומר סופג לכלוך וצריך לנקות במיידי, ובנוסף יש לשולחן מגע מעט מחוספס ופחות נעים."

• הוסף לסימניות
אם זו פעם ראשונה הייתי שוקלת לבקש ממישהו עם קצת יותר ניסיון.
יש כזו אופציה?

אם לא- חובה להתייעץ בחנות ולפרט על החומר שיש לך. (הוא כבר מצופה בלכה, פשוט הלכה עדינה יחסית ולא אטומה לגמרי).
אני יודעת שיש לכות שמורחים עם סמרטוט יבש ולא עם מברשת.
נראה לי שעם הסוג הזה יותר קל לעבוד אבל עדיין- לברר בחנות איך עובדים עם כל חומר. וגם לקרוא על זה ברשת.

לגבי שיוף- אין לי מושג... זה כאילו עם לכה אבל מאוד עדין, כמעט ולא מורגש.

דרך אגב,
מי אמר לך את זה:
"נאמר לי שהחומר סופג לכלוך וצריך לנקות במיידי, ובנוסף יש לשולחן מגע מעט מחוספס ופחות נעים."
תודה!
אין לי מישהו זמין, אבל את חושבת שעדיף לקחת את זה לנגריה שהם יצפו את זה? כמה יכול לעלות דבר כזה?

לגבי מי אמר לי,
הלכלוך - נציגה באיקאה, ומקווה שאני מדייקת את דבריה.
המגע - תחושה שלי.

• הוסף לסימניות
אפשרות א.
להוסיף פלטת זכוכית מעל. [נשמע פחות הכיוון שלך]

האפשרות השניה היא ללטש בעזרת מלטשת חשמלית, נייר עבה ואחר כך יותר דק וכן הלאה.
צביעה של לכה בספריי
ליטוש ושוב כמה ידיים של לכה [בלי ליטוש ביניהם]
אם את רוצה לעשות את זה כמו פורמייקה ממש מבריק

• הוסף לסימניות
תודה!
אין לי מישהו זמין, אבל את חושבת שעדיף לקחת את זה לנגריה שהם יצפו את זה? כמה יכול לעלות דבר כזה?

לגבי מי אמר לי,
הלכלוך - נציגה באיקאה, ומקווה שאני מדייקת את דבריה.
המגע - תחושה שלי.
הבנתי.
ממ אין לי מושג כמה צריך לעלות כזה דבר אבל אם את רוצה שזה יצא ממש טוב הייתי מבררת על זה כי אפשר לעשות פשלות עם לכה ומי שלא מיומן עדיף שלא ינסה על משהו יקר בפעם הראשונה.
אפשר אולי לעשות ניסוי על משטח קטן ולראות אם אוהבים את התוצאה. גם אופציה.

ולגבי הלכלוך- אמרתי לך, מניסיון שלי נראה שהשולחן מתנקה בקלות יחסית. (נשפכו דברים מעבר למשטח פרספקס וטושים כמו שציינתי)
אולי נוזלים עדיף שלא יישארו הרבה זמן עליו אבל אם נשפך אפשר לנקות בקלות ולא משאיר סימן.
הבעיה היא להשגיח.. וגם אולי כורכום פחות מומלץ :)
אבל בגלל שאתם הולכים להשתמש בו בלי משטח בכלל כן הייתי עושה שכבת לכה נוספת, אטומה יותר. אבל נותנת למישהו מיומן או לחילופין עושה ניסויים לפני שאני מנסה על השולחן עצמו.

אני לא חושבת שצריך ללטש כ"כ הרבה כפי שנכתב מעליי.
השולחן כבר עם לכה.
פשוט צריך עוד שכבת לכה אטומה.

ואולי גם הייתי שואלת עובדים באיקאה (אלו שיושבים בחלק של התכנון) איך אפשר לאטום את החומר עוד יותר.
בעיקרון אמורים להשתמש בשולחנות האלה בלי שום דבר מעל, לפי מה שהם רושמים באתר.
אולי בבית של שוודים עם ילד וכלב זה באמת עובד, אבל אצלנו זה לקחת הימור..

בהצלחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה