- הוסף לסימניות
איזה סעודה? בשר בתשעת הימים זה ממש קניבליות...נכתב ע"י שאול יצחק;1710693:גם אסור להרוג,
בשעת הסעודה.
איזה סעודה? בשר בתשעת הימים זה ממש קניבליות...נכתב ע"י שאול יצחק;1710693:גם אסור להרוג,
בשעת הסעודה.
נכתב ע"י ChaviArt;1710705:אבימי התכוונן לצל עם השתקפות הצבע של האוביקט המצל על האוביקט המוצל
אני יודעת שדיברתם ארמית, מבחינתי זו היידיש של פעם...נכתב ע"י אבימי;1710699:מעניין הרגנו אותך עם היידיש שלנו אם דיברנו ארמית.
או שבלי קשר,
דיברנו ארמית, ובמקביל, הרגנו אותך עם יידיש, סתם ככה.
נכתב ע"י *לאה;1710740:אני יודעת שדיברתם ארמית, מבחינתי זו היידיש של פעם...
ברווווורנכתב ע"י אבימי;1710726:זהו, שכל צל כמעט הוא ככה!
כמעט אין במציאות הצללות חזקות באמצעות שחור - אא"כ זה בתאורה דרמטית וישירהעל רקע חלק.
על כן המורכבות.
נכתב ע"י malky gold;1710715:אין, אין על פורום ציור וצביעה.
תמיד מצחיק ומעניין כאן,
אבל לא פגיעות אחד על חשבון השני....
בקיצור- הצחקתם אותי!!!
נכתב ע"י פנינה מ;1710767:אני עושה צל עם שכבת מולטיפליי (ואור עם סקרין) בדגימה מהצבע האמיתי. זה נראה הכי טוב.
ואני לתומי חשבתי שכולם כך עובדים..
והציור! זה טובבבב!!!!!!
נכתב ע"י שאול יצחק;1710758:תא אחוי לך הנהו בדרני דהוו בני עולם הבא.
נכתב ע"י אבימי;1710752:הכל בסדר...
רק שאנשים לא יחשבו שאני הולך והורג אנשים סתם ברחוב עם יידיש.
("אויפן פריפעצ'יק!" בום. מת.)
נכתב ע"י אבימי;1710752:הכל בסדר...
רק שאנשים לא יחשבו שאני הולך והורג אנשים סתם ברחוב עם יידיש.
("אויפן פריפעצ'יק!" בום. מת.)
נכתב ע"י הני p;1710952:פריפעצ'יק?
מזה שפה חדשה?
אין מילה כזאת בכלל באידיש...![]()
נכתב ע"י אבימי;1710968:איזו פשלהההה
יש ויש! אלה המילים הראשונות בשיר - אויפען פריפעצ'יק ברענט א פאייערעל,
ואלה המילים היחידות באידיש שאני יודע לשלוף. (הידע הוא ממקהלת הילדים בסיום כיתה ה' בחיידר. סולן שני לקול שני. כבוד! ככה נראיתי שם-)
נכתב ע"י רפי רפי;1710983:המשפט שלי באידיש-אלעס נעמען אוועק נאך א פלאץ.
יש לומר בנשימה אחת כדי שישמע אותנטי.
יעני- אלעסנעמעןאוועקנאךאפלאץ.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים