כללי צבעים-- למבינים בדפוס

• הוסף לסימניות
לאחר השקעה כה רבה על חוברת 80 עמודים הזדעזעתי קשות לנוכח הצבעים העכורים להפליא שיצאו בהדפסה, תמונות חשוכות וכהות, וצבעים קודרים, בקיצור זוועה..
הלקוח בנתיים לא אמר כלום אבל לי זה יושב ובהחלט הייתי רוצה לדעת מה מקור הבעיה ואם זה קשור אליי או לבית הדפוס,
כמובן שעבדתי על מודל cmyk וסגרתי כמו תמיד, הקובץ הסגור לpdf היה נראה טוב מבחינת הצבעים וכשהדפסנו בדיגיטאלי הצבעים יצאו מצוינים, מה יכולה להיות הבעיה??
אומנם זה מחשב חדש ועוד לא יצא לי להוציא עבודה מודפסת מתחת ידו כדי לקבל אינדיקציה אבל בכל זאת איך אני יכולה לדעת אם זו בעיה שלי או של הדפוס?
כל מי שמוכן לתרום מהידע והניסיון שלו אני אשמח מאוד
תודה רבה​

• הוסף לסימניות
במידה ויש סטייה של אחוזים ניכרים מהעבודה המקורית והתוצאה,
אפשר להחזיר את העבודה לדפוס, ולא לשלם על זה.
בכדי לדעת האם הבעיה אצלך או בדפוס, יש להדפיס אייריס ולהשוות.

• הוסף לסימניות
השאלה מהו המדד לקבוע מה נקרא סטיה ניכרת, כעקרון בעין רואים את השוני אבל הם לא יכולים להגיד לי-- הבעיה בסגירה--הבעיה בהגדרת צבעים או לא יודעת מה..? ואיך זה הולך עם האייריס בדיוק, מבחינה תכנית אם ההדפסה שלהם לא מדוייקת אז איך אני יכולה לסמוך על האייריס?

• הוסף לסימניות
אם זה ממש משמעותי יכול להיות שזה חוסר התאמת צבעים של הדפס.
אני בד"כ (בעבודות גדולות) הולכת לדפוס בכדי לאשר את הצבעים בהדפסה.

• הוסף לסימניות
השוכר פועלים ואינו עומד עליהם.....
חזור לבית הדפוס ושידפיס שנית בבקשה

• הוסף לסימניות
עד 10% סטיה בצבעים. דבר קביל בבית הדפוס.
יותר מזה - דורש הדפסה חוזרת...

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על התשובות המועילות,
שורה תחתונה לפעם הבאה איך ניתן למנוע זאת?
מה הכוונה לאשר את הצבעים? לפני שהם מדפיסים? איך אני מאשרת את מה בדיוק? הם נותנים דוגמא או
משהו כזה?
סליחה על כל השאלות פשוט אני ממש לא מתמצאת בתחום של ההדפסה ולא בא לי שזה יקרה שוב..
הבית דפוס עצמו אומרים שהם ברמה מקצועית אבל משום מה היתה להם בעיה בהדפסה הזו שנמרחו להם
המון חוברות והיו צריכים לזרוק כמויות לפח.. בקיצור לא יודעת מה הלך שם..
אני כבר מפחדת...

• הוסף לסימניות
קודם כל הרבה תפילות...
מדפיסים דוגמה אחת...
תמיד צריך לקחת בחשבון שהעבודה מתכהה בהדפסה עד 10% (נורמלי)...
מעבר לזה צריך לבדוק את הדפוס.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
..

באופן כללי תמיד הצבעים נהיים טיפה עכורים בדפוס מאשר על המסך
בעצם הצבעים שאנחנו רואים על המסך הם צבעי RGB שמנסים ליצור תוצאה הכי קרובה לצבעי דפוס, לכן זה אף פעם לא ייראה אותו הדבר
זה קורה גם בבית דפוס הכי איכותי, לכן צריך לקחת את זה בחשבון בזמן העבודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י evelin;1172335:
הבית דפוס עצמו אומרים שהם ברמה מקצועית אבל משום מה היתה להם בעיה בהדפסה הזו שנמרחו להם
המון חוברות והיו צריכים לזרוק כמויות לפח.. בקיצור לא יודעת מה הלך שם..
אני כבר מפחדת...
נשמע תיאור של עומס צבע.
האם לא שמתם אחוזי רשת לכל צבע גבוהים מדי על הנייר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוריה;1172345:
באופן כללי תמיד הצבעים נהיים טיפה עכורים בדפוס מאשר על המסך
בעצם הצבעים שאנחנו רואים על המסך הם צבעי RGB שמנסים ליצור תוצאה הכי קרובה לצבעי דפוס, לכן זה אף פעם לא ייראה אותו הדבר
זה קורה גם בבית דפוס הכי איכותי, לכן צריך לקחת את זה בחשבון בזמן העבודה

כן אני יודעת שתצוגת המסך תמיד יותר מוארת אבל הדפסנו לפני כן בדיגיטלי וההבדלים ביניהם ממש ניכרים והבנתי מהלקוח שהוא הראה להם איך זה צריך לצאת והכל אבל הם לא הצליחו וגם הוא אמר לי שהם פיצו אותו ב2000 שק' כי גם היו להם בעיות בחיתוכים וכאלה אבל עדין אחרי הפיצוי זה מבאס כי זה נורא כיער את העבודה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;1172575:
נשמע תיאור של עומס צבע.
האם לא שמתם אחוזי רשת לכל צבע גבוהים מדי על הנייר?

אם יורשה לי לשאול מה הכוונה אחוזי רשת גבוהים זה משהו שאני אמורה להגדיר בתוכנה או שזה קשור אליהם?

• הוסף לסימניות
את אמורה לשים לב לזה בעבודה השוטפת ובעיקר בבחירת פרופיל המרה לcmyk בפוטושופ וכן באקרובט לבדוק תקינות.

אינני די בקיא בצבעים כדי להסביר כראוי ולתת אחוזים.

אבל הסבר כללי:
יש גבול כמה צבע הנייר יכול לספוג מבלי להתמלא ולהתחיל להכתים הכל..
למשל שחור המורכב מ100% בכל ערכי הצבע פרושו שבסה"כ יש 400% רשת צבע על הנייר. בערך פי שניים ממה שאפשר לו לשאת.

• הוסף לסימניות
לא תמיד הגרפיקאי אשם הרבה פעמים הבעיה בדפוס והם מאשימים את הגרפיקה.
אם אכן יש בעיית דפוס תתעקשו על הדפסה חוזרת. אם תעלו את הקובץ יוכלו לומר לכם אם אכן הייתה בעיה של העמסת צבע.
בכ"א תמיד צועקים שזה אחריות הגרפיקאי, אבל אני חושב שאין סיבה שהדפוס יתריע כל פעם שיש העמסת צבע.

• הוסף לסימניות
עומס צבע - הנושא דובר פה כמה וכמה פעמים
כשבוחרים צבע כהה יש לשים לב לאחוזים של ה-CMYK - בחלון של הטפטפת יש את ערכי הצבע בצד ימין.
זה בעצם מצביע על אחוזי כל אחד מ-4 צבעי הדפוס - ציאן, מג'נטה, צהוב ושחור
לבן זה כמובן 0% בארבעתם
שחור פשוט (של טקסט) זה 0% בכולם מלבד הערוץ השחור שהוא 100%
כל צבע אחר יורכב מאחוזים משתנים של חלק או כל הערוצים
כשסך הכל עוברים את ה- 230% בערך (וזה קורה רק בצבעים כהים) מתחילים "להסתבך"
למה? כי הנייר לא מסוגל לספוג כמות כה גדולה של צבע
(תלוי גם בנייר, נייר עיתון סופג פחות מנייר כרומו)
כאשר הגליון עובר במכונה הוא מקבל צבע ב-4 פעמים, כל אחד מהערוצים הנ"ל
אם יש עומס והצבע לא נספג - הוא ימרח, לא יתייבש יפה, יראה עכור ומלא כתמים, וסיכוי סביר גם להדבקה של גליונות ומעבר צבע מזה לזה (כי הם עפים במהירות מהמכונה ונוחתים זה על גבי זה, אם הצבע עוד לא התייבש הם נדבקים יחד)

זה קורה הרבה בשחור עשיר מדי, בורדו, חום, ובמקרים בהם דוגמים צבע כהה מתוך תמונה עם הטפטפת, בלי לבדוק את האחוזים.

וסתם, הערה קטנה -
חשוב להגיע לביקור בבית דפוס ולראות איך זה עובד, זה פותר הרבה שאלות

וכן, אם תעלי את הקובץ (מספיק רק עמוד אחד בעייתי) נוכל לעזור יותר

• הוסף לסימניות
מצטערת על איכות הסריקה אבל אלו ההבדלים, מה אתם אומרים?
מילא אם הכהות היתה על אובייקטים שיצרתי אז אפשר אולי להבין שהטעות אצלי אבל כפי שאתם רואים גם אלמנטים רכושים שלא נגעתי בהם יצאו בצבעים חשוכים, הכתר במקום זהב יצא חום מוזר כזה, וכשזה לא על גבי המסך זה בכלל אפילו קצת יותר גרוע...

קבצים מצורפים

• הבדלי צבע.JPG
    KB 282 · צפיות: 50
  • הוסף לסימניות
מעניין לעניין באותו עניין....
אני רוצה להדפיס כמה דברים, הלוגו שעליהם הוא בגוון בורדו.
וכמובן שבהדפסה חלים שינויים קטנים בגוון.
מישהוא יודע אולי מהם הערכים המדוייקים לקבלת צבע בורדו לאחר ההדפסה?
תודה!

• הוסף לסימניות
תבדוק אם המסך שלך מכויל, והיית צריך לבדוק דוג' אחת לפני. לא תמיד הדפוס אשם.

• הוסף לסימניות
זה לא בעיה של עומס צבע
סה"כ העבודה ברובה בצבעים בהירים
הבעיה היא עודף ציאן, שנתן גוון ירקרק ועכור לכל גווני הצהוב
(כי צהוב עם ציאן נותן ירוק)
משערת שאם הזהב היה נבנה מצהוב ומג'נטה בלבד זה לא היה קורה
(אם אין ציאן בתוך הזהב - גם שחור עלול ליצור גוון ירקרק לצהוב במקרים מסויימים)
יש אפשרות שתעלי את ערכי הצבע של הזהב?

עושה רושם שזו אכן בעיה של הדפוס,
אבל עדיין - מומלץ להשתמש בצבעים "נקיים" וזה חוסך הרבה עגמת נפש
כשדוגמים צבע מתמונה, או משתמשים באלמנט מוכן - לעבור על הצבעים ולנקות אותם
אם יש בזהב 3% ציאן אפשר לוותר עליו בכיף.
אם יש בבורדו 5% ציאן ו-15% שחור - לשחק עם זה עד שמגיעים צבע יפה עם כמה שפחות ערוצים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה