מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
זה נדיר
אני בני ברקית מלידה וזה נדיר!!

שתבינו
רוב האנשים עושים צינורות ארוכים
רוב האנשים משתדלים לכוון את קצוות הצינורות לחניות/לחורי ביוב צדדים
מה לעשות שהתנועה ערה והילודה גבוהה ב"ה
הצינורות זזים/נקרעים/נתלשים (אגב מול עיני ראיתי סודני תולש צינור כך שזה לא רק הילדים)
לא פעם ראשונה שקרה לי

• הוסף לסימניות
גם קרית ספר - אמנם לא מזוהמת
אבל מלוכלכת רצח
ימבה לכלוך על כל המדרכות
אני יודע
אבל לא רוצא להיות קטגור של הערים החרדיות.
אני לא בא להצדיק את חוסר הניקיון שיש אבל בערים החרדיות יש יותר לכלוך בגלל כמויות הילדים שיש בלי עין הרע בערים החרדיות ומה לעשות לצערינו רוב הלכלוך אם לא כל הלכלוך מגיע מהילדים ולכן זה לא צודק ולא נכון להשוות בין עיר חילונית לעיר חרדית.
[לדוגמא בעיר בת ים הרצליה ורעננה ביחד אין חצי מכמות הילדים של קרית ספר]

• הוסף לסימניות
לא פעם ראשונה שקרה לי
רחמי עלייך
כנראה גזרה משמים....
פשוט לא שמעתי על הרבה שזה קרה להם.
אבל באמת לא בסדר
זה ממש ממש פשע

פעם אחת דברה על זה איתי ונאמה בפאתוס- את הולכת לחתונה מושקעת ומטופחת ופתאום מקבלת מקלחת...

את רצה לעבודה בבוקר כמעט מאחרת ופתאום מקבלת זרם

פתאום באה חברה אחרת ואמרה לה-רגע, ואם אני סתם לתומי הולכת ברחוב, לא ממהרת ולא מטופטפת??

בגלל זה זה בסדר?

• הוסף לסימניות
בערים החרדיות יש יותר לכלוך מכיון שיש פחות מ"ר לנפש בלי לחשב את כמויות הילדים שיש בערים החרדיות ומה לעשות לצערינו רוב הלכלוך אם לא כל הלכלוך מגיע מהילדים.
[בעיר בת ים הרצליה ורעננה ביחד אין חצי מכמות הילדים של קרית ספר לדוגמא]
שמעתי את התירוץ הזה עשרות פעמים ועדיין לא הבנתי מה זה קשור כאילו בק"ס ואלעד מלוכלך כמו בני ברק

• הוסף לסימניות
רחמי עלייך
כנראה גזרה משמים....
פשוט לא שמעתי על הרבה שזה קרה להם.
אבל באמת לא בסדר
זה ממש ממש פשע

פעם אחת דברה על זה איתי ונאמה בפאתוס- את הולכת לחתונה מושקעת ומטופחת ופתאום מקבלת מקלחת...

את רצה לעבודה בבוקר כמעט מאחרת ופתאום מקבלת זרם

פתאום באה חברה אחרת ואמרה לה-רגע, ואם אני סתם לתומי הולכת ברחוב, לא ממהרת ולא מטופטפת??

בגלל זה זה בסדר?
אכן קרה לי פעם כשהיתה לבושה במיטב מחלוצתיי ופאת השבת בדרכי לחתונה
מיותק לציין שעשיתי אחורה פנה לתחנת האוטובוס הראשונה שתשיב אותי הביתה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אכן קרה לי פעם כשהיתה לבושה במיטב מחלוצתיי ופאת השבת בדרכי לחתונה
מיותק לציין שעשיתי אחורה פנה לתחנת האוטובוס הראשונה שתשיב אותי הביתה
לדעתי מה שצריך לעשות בכזה מקרה,
פשוט לעלות ככה, בכזה מראה, למשפחה הפושעת
ולהראות להם את תוצאות מעשיהם.
אנשים פועלים ללא מחשבה בד"כ
כמה סיכויים שהם יתעלמו אחרי כזה דבר??
(לא אומרת, יש כזה אופציה, אבל רוב האנשים יבינו למה הם גורמים)
אם לא בשבילך אז בשביל הבאים אחרייך...

• הוסף לסימניות
לפני כמה שנים יצא לנו לעשות סיור במאה שערים, אחת האטרקציות היתה להתענג על שלל מודעות הקיר. היתה שם מודעה מטעם בדץ העדה החרדית, שהיות ועל פי הלכה מוטל על בית הדין לתקן את הדרכים והגגות והמרזבים, לכן הם מבקשים מתושבי השכונה שייקחו אחריות על הניקוז שלהם, וכן שנהגי המכוניות יזהרו מלהתיז בשלוליות על עוברים ושבים. יפה מצידם.

• הוסף לסימניות
על פי הלכה מוטל על בית הדין לתקן את הדרכים והגגות והמרזבים, לכן הם מבקשים מתושבי השכונה שייקחו אחריות על הניקוז שלהם,
זה חמוד מצידם, לא הייתי אומר אפילו 'יפה'
כי אם הם מרגישים ה'בי"ד' של האזור ומוטל עליהם 'לתקן' אז שיכנסו בזה כמו שצריך..

• הוסף לסימניות
אני לא בא להצדיק את חוסר הניקיון שיש אבל בערים החרדיות יש יותר לכלוך בגלל כמויות הילדים שיש בלי עין הרע בערים החרדיות ומה לעשות לצערינו רוב הלכלוך אם לא כל הלכלוך מגיע מהילדים ולכן זה לא צודק ולא נכון להשוות בין עיר חילונית לעיר חרדית.
מאיפה בכלל התחיל הקטע שגמרתי חבילת במבה ואני זורק על הרצפה למרות שיש 2 פסיעות ממני פח אני מנסה להבין כבר הרבה שנים!!
גם כשיש מלא ילדים בעיר (ויש בה הרבה! וכן ירבו) עדיין אין שום הצדקה ללכלוך הזה
כמו שבבית לא תתן לילד שלך לזרוק את השקית במבה על הרצפה אחרי שהוא סיים אותה ככה גם ברחוב
נימוס צריך להיות בכל מקום ואפילו יותר ברחוב שזה שטח ציבורי

• הוסף לסימניות
מאיפה בכלל התחיל הקטע שגמרתי חבילת במבה ואני זורק על הרצפה למרות שיש 2 פסיעות ממני פח אני מנסה להבין כבר הרבה שנים!!
כמו שבבית לא תתן לילד שלך לזרוק את השקית במבה על הרצפה אחרי שהוא סיים אותה ככה גם ברחוב
עצוב וחילול ה'.
עיין ערך מסלולי הליכה וכו'

• הוסף לסימניות
זה הפקרות אמיתית
וזה ממש ענין של חינוך
הייתי מציעה כאן לכל אחד לעשות בדק בית אצלו
לא לשאול את הילדים אלא פשוט לעקוב...
אני בטוחה שעם קצת יותר מודעות של ההורים אפשר לעשות שינוי גדול!

• הוסף לסימניות
לא מבין בזה בכלל...
אבל עלה לי רעיון, ואולי בשיחה הבאה שלכם עם 106 תעלו אותו...
שב"ב תכרות ברית ערים תאומות עם העיר רהט...
נשמע מתאים... לא?

קח דוגמא מירושלים... אחת הערים הכי מלוכלכות בארץ עד לפני כמה שנים....
תכל'ס משה ליאון נכנס בזה בכל הכוח, יש כמויות של רכבי ניקיון, ויש תוצאות אמנם לא מושלמות...אבל יש כיוון...
וכן ביתר עלית עם כל כמות הילדים שיש שם, והבעיות עם חוסר מקום בפחי האשפה עדיין נקי שם מאאאדדד..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה