אני גם כלולה בהגדרה אשת אברך כולל אצלנו להוציא רביעי וחמישי אוכלים בשרי.
אנחנו 5 נפשות בל"ע ומספיק לנו מגש של עוף שלם לכל השבוע ואיך?
ביום שישי אני מבשלת מרק עוף עם העצמות של החזה והמון ירקות, הילדים לא משוגעים על העוף הזה, אז נשאר ליום א' אז אני בד"כ מכינה או צ'או מיין, או אורז מטוגן בשרי, טעימים טעימים טעימים.
מתכונים:
צ'או מיין:
2 כפות שמן
1 כוס בצל פרוס
2\1 1 כוסות גבעולי סלרי פרוסות
1 כוס פטריות
2 כוסות מרק עוף אמיתי או מאבקה
3 כפות רוטב סויה
2\1 כוס בצל ירוק פרוס
2\1 1 כפות קורנפלור
3 כוסות עוף מבושל חתוך לרצועות
הכנה:
מחממים שמן, מוסיפים בצל, סלרי ופטריות מטגנים במשך 3 דק' מוסיפים כוס אחת ממרק העוף, רוטב הסויה והעוף.
מבשלים 5 דק', בינתיים מערבבים בתוך כוס המרק שנותרה את הקרונפלור, מוסיפים לתערובת ומערבב ים עד להסמכה.
מורידים מהאש ומפזרים בצל ירוק.
מגישים על אורז.
אורז מטוגן בשרי:
1 כוס עוף מבושל חתוך לרצועות
1 כף רוטב סויה
1 כוס אורז ברור
3\1 כוס שמן
2\1 2 כוסות מרק עוף אמיתי או מאבקה
1 בצל קטן פרוס דק
4\1 כוס פלפל ירוק קצוץ
4\1 כוס סלרי פרוס דק
2 ביצים מעט טרופות
1 כוס חסה קצוצה דק או כרוב סיני-לבחירה
הכנה:
מערבבים בקערה את העוף רוטב הסויה ומעט מלח השהי לרבע שעה לספיגת הטעמים, בינתיים מטגנים את האורז עד להשחמה מנמיכים את האש ומוסיפים את העוף ואת המרק מכסים את הסיר ומבשלים 20-25 דק' עד שמתרכך, מגדילים את האש מוסיפים את הבצל הפלפל והסלרי ממשיכים לבשל בלי המכסה עד שהנוזלים מתאדים מעבירים את התערובת לצד אחד של הסיר ושופכים את הביצים לצד הריק מחכים עד שהביצה נקרשת כמעט לגמרי, מערבבים עם כל תכולת הסיר מכבים את האש ומערבבים את החסה\הכרוב.
בתאבון!
ביום שני, אוכלים את הכרעיים והכנפיים עם מרק ירקות כלשהו ותוספת
ביום שלישי שניצלים או קציצות מהחזה או חזה מוקפץ, או שווארמה או, או, או...
ביום רביעי בעלי בדרך כלל לא נמצא בארוחה המלאה, אז אני נותנת משהו חלבי, כמו פיצה ביתית, או (בעוונתי הרבים) פיציות, או פסטה מוקרמת בטעם פיצה או כל מיני דברים שהילדים מבקשים מראש.
ביום חמישי אני מעדיפה לא ללכלך, אז אני מכינה קוגל תפו"א ומקלפת מלפפונים.
לפעמים אני קונה קורקבנים, בשר זול מאוד(18 ש"ח לק"ג), טעים מאוד ויש בו כמות גדולה של ברזל, אצלי מאוד אוהבים, אומנם הנקיון ןהבישול אורך זמן, אבל שווה.
אגב, לגבי זה שכתב על הבקר, היום ידוע שאכילה יותר מפעמיים בשבוע של בקר עלולה לגרום לסרטן, עקב הזריקות שמקבלות הבהמות וההורמונים.
וגם פעמיים בשבוע מדובר על ילדים בגיל ההתבגרות ונשים במצבים מיוחדים בלבד.

Reactions: דסי שר, HennyS, פרפר משי ועוד 2 משתמשים5 //