התייעצות צו חקירה ע"י הרשות לאכיפה במקרקעין בטענה של חריגת בניה

לעירייה אין שום סמכות לתווך שטח ירוק. ואין מספיק שטחים ירוקים בבני ברק גם ככה. ובכלל - לא ידוע לי שיש היתר להקים בית כנסת על שטח גזול. לא מערבבים מצוות עם עבירות. בטח שבתי כנסת קהילתיים שאינם שכונתיים בעייתי עוד יותר
כתושב שכונה X לא אמור לעניין אותי שחסידות זימבוואה רוצה להקים לעצמה בית כנסת בשכונה שלי.
אדרבה שהעיריה תתחיל לפנות את כל ההקצאות שלא קשורות לטובת תושבי העיר ומנוגדות לחוק ויתפנה מקום לבתי הכנסת שאין להם הקצאה.
אם רק היה מישהו שהתורה והאמת נר לרגלו היו הן בתי כנסת והן שטחים ירוקים.
לגבי האברכים הרגילים - מעניין למה בתי כנסת אחרים לא קבלו תיווך כזה... הם השתמשו בקשרים לכל מיני בכירים כדי לקבל את התיווך הזה.
ולפחות בכמה מקרים שקבלו קנסות מדובר בבתי כנסת שיש להם הקצאה כבר שנים רבות שהם לא טרחו לממש כי קל יותר לשים קרוון על שטח ירוק.
לא מכירה את כל המקרים. רק חלק.
ולא מדברת על חסידויות אלא על בתי כנסת שכונתיים.
ומי אמר לך שאין עוד בתי כנסת שהעירייה נתנה להם הקצאות? את מכירה את כל המקרים?
ומה אכפת לך שאברכים רגילים עובדים קשה מול העירייה ולפעמים מקבלים? (ואני לא אומרת שאין אפליות בעירייה)

לא אמרתי שכל המקרים בסדר. לא אמרתי שכולם פעלו כמו שצריך.
אבל יש כאן מגוון רחב מאוד מאוד של מקרים.
רק אמרתי שזה מגעיל להכליל את כולם.

ומה אכפת לך שאברכים רגילים עובדים קשה מול העירייה ולפעמים מקבלים? (ואני לא אומרת שאין אפליות בעירייה)
אני כנראה מכיר את העירייה קצת יותר ממך...
שיקבלו הקצאה הכי מלכתחילה. צריך בתי כנסת בכל שכונה. לא שטח ירוק! לגנוב שטחים זה לא צורה לפתור בעיות.
כמו שהם לא יכנסו לבית שלי לנהל בית כנסת כי חסר להם בית כנסת. אין הבדל. השטח הירוק הוא של כל השכונה, כולל
אלו שאינם משתמשים בבית הכנסת ההוא. באיזה זכות לוקחים מהם את השטח???
אדרבה אם יש להם הקצאה בשכונה שלא משמשת תושבי בני ברק או לא מותאמת ליעוד הקרקע או משמשת להשכרה לאחרים וכו' שיטפלו לקבל שם הקצאה.
אני חושב שאותם גבאים אמורים להתאגד, לחשוב פחות בראש קטן וטיפש ולשתף פעולה עם הרשות לאכיפה שתטפל בכל ההקצאות הבעייתיות בעיר מימים ימימה. זה יתן הרבה יותר שטח לצרכי ציבור מאשר השתלטות על הגינות המסכנות.
לכל תושבי העיר יהיה טוב יותר אם נכסי הציבור יחולקו באופן נכון לצרכי תושבי העיר וגם יהיו שטחים ירוקים לתושבי השכונות.

אני כנראה מכיר את העירייה קצת יותר ממך...
שיקבלו הקצאה הכי מלכתחילה. צריך בתי כנסת בכל שכונה. לא שטח ירוק! לגנוב שטחים זה לא צורה לפתור בעיות.
כמו שהם לא יכנסו לבית שלי לנהל בית כנסת כי חסר להם בית כנסת. אין הבדל. השטח הירוק הוא של כל השכונה, כולל
אלו שאינם משתמשים בבית הכנסת ההוא. באיזה זכות לוקחים מהם את השטח???
אדרבה אם יש להם הקצאה בשכונה שלא משמשת תושבי בני ברק או לא מותאמת ליעוד הקרקע או משמשת להשכרה לאחרים וכו' שיטפלו לקבל שם הקצאה.
אני חושב שאותם גבאים אמורים להתאגד, לחשוב פחות בראש קטן וטיפש ולשתף פעולה עם הרשות לאכיפה שתטפל בכל ההקצאות הבעייתיות בעיר מימים ימימה. זה יתן הרבה יותר שטח לצרכי ציבור מאשר השתלטות על הגינות המסכנות.
לכל תושבי העיר יהיה טוב יותר אם נכסי הציבור יחולקו באופן נכון לצרכי תושבי העיר וגם יהיו שטחים ירוקים לתושבי השכונות.
אולי כן ואולי לא...
לא מדובר בגניבה. כבר כתבתי שאני לא מדברת על מי שהנחית קראוון בלי לקבל אישור.
ואתה באמת חושב שהגבאים והציבור ששילמו את בניית בתי הכנסת ייתנו לרשות האכיפה להרוס הכל ואז יבנו מחדש במקום אחר? למה הכסף הזה גדל למישהו על העצים?

למה נראה לך שפתאום יהיו מספיק שטחים? יש מחסור.
גם אם ייקחו את השטח למי שיושב עליו יצטרכו למצוא לו במקום אחר.... ואין.

ושוב. רק ביקשתי לא להכליל ולהוציא לעז על כולם כל עוד אתם לא מכירים כל מקרה לגופו. לא יותר מזה.

אולי כן ואולי לא...
לא מדובר בגניבה. כבר כתבתי שאני לא מדברת על מי שהנחית קראוון בלי לקבל אישור.
ואתה באמת חושב שהגבאים והציבור ששילמו את בניית בתי הכנסת ייתנו לרשות האכיפה להרוס הכל ואז יבנו מחדש במקום אחר? למה הכסף הזה גדל למישהו על העצים?

למה נראה לך שפתאום יהיו מספיק שטחים? יש מחסור.
גם אם ייקחו את השטח למי שיושב עליו יצטרכו למצוא לו במקום אחר.... ואין.

ושוב. רק ביקשתי לא להכליל ולהוציא לעז על כולם כל עוד אתם לא מכירים כל מקרה לגופו. לא יותר מזה.
לדעתי אין פה וויכוח.....
את מדברת על בתי כנסיות שכונתיות....שנפלו בין הכיסאות....ולצערנו נאלצו לפלוש לשטח ירוק....בזמן שהעיריה לא דאגה לתושבים אלא למקורבים......[ולצערנו גם עכשיו מתנערת....ואנחנו לא לומדים לקח]

הרב אהרן שטרן, רב בית המדרש "זיו יהודה" בבני ברק למשי וגדלוביץ" ב"קול ברמה": "להזכיר את אסון מירון זו מניפולציה. ההתנהלות הזו היא רוע לב, זה נעשה בגסות ובאכזריות. ראש הרשות לאכיפה במקרקעין דיבר אתמול על בטיחות, אני מודיע שאין שום בעיה של בטיחות, שיבואו לבדוק. בתי כנסת זה הכי שצ"פ, כל התושבים נהנים מהמקומות הללו. מכים ללא רחם באזרח הקטן והמסכן. נודע לי היום שבגלל איומים על המהנדס החדש - אין אופציה לנסות להפשיר את השטח".

לדעתי אין פה וויכוח.....
את מדברת על בתי כנסיות שכונתיות....שנפלו בין הכיסאות....ולצערנו נאלצו לפלוש לשטח ירוק....בזמן שהעיריה לא דאגה לתושבים אלא למקורבים......
לא בדיוק אבל בערך. לא נאלצו אלא קיבלו אישור. כי ההקצאה המקורית שלהם נגיד ניתנה ל.....

לא בדיוק אבל בערך. לא נאלצו אלא קיבלו אישור. כי ההקצאה המקורית שלהם נגיד ניתנה ל.....
אין כזה דבר אישור לפלוש לשטח ירוק
כמו שאין כזה דבר אישור לפלוש לדירה שלך
שטח ירוק הוא שטח משותף של כל תושבי העיר ללא אופציה לתת אותו לאף אחד

טוב.
סיימתי מבחינתי להתדיין בנושא. כל אחד מה שהוא מכיר וחווה.

אתה צודק בעיר מתוקנת.....
מה אתה מציע לבתי כנסיות שלא קיבלו הקצאה....כי את ההקצאות שמרו למקורבים......
אז פלשו לשטח ירוק באזור שלהם....וזה משמש את רוב הציבור...
ואני לא מדבר על השתלטות על גינה קיימת...צידי גינה וכו.....
אלא על מקום נטוש[לא גינה נטושה]שבעשרות שנים האחרונות השתלטו לאט ובטוח על המקום...גנים מעונות...בתי כנסיות.....

אתה צודק בעיר מתוקנת.....
מה אתה מציע לבתי כנסיות שלא קיבלו הקצאה....כי את ההקצאות שמרו למקורבים......
אז פלשו לשטח ירוק באזור שלהם....וזה משמש את רוב הציבור...
ואני לא מדבר על השתלטות על גינה קיימת...צידי גינה וכו.....
אלא על מקום נטוש[לא גינה נטושה]שבעשרות שנים האחרונות השתלטו לאט ובטוח על המקום...גנים מעונות...בתי כנסיות.....
לבעיה יש כמה פתרונות
אחד לגבות מחיר מאלו שלא דואגים לציבור "בקלפי"
השניה היא פשוט לגנוב מהציבור קרקעות
ונכון פעם זה היה שטח מוזנח אל תשכח שמאז התרבו תושבי האזור ומכוח כך צריך יותר גינות והגזילה הופכת ליותר ויותר משמעותית

נערך לאחרונה ב:
אחד לגבות מחיר מאלו שלא דואגים לציבור "בקלפי"
אני בעד....
ונכון פעם זה היה שטח מוזנח אל תשכח שמאז התרבו תושבי האזור ומכוח כך צריך יותר גינות והגזילה הופכת ליותר ויותר משמעותית
אני מדבר על אזור....שמרחק 5 דקות מכל כיוון יש גינה ממש ממש ענקית......
אני ישמח קודם כל שהעיריה תבנה גינות בשטחים הירוקים[שעוד לא פלשו אליהם]לפני שיהרסו בתי כנסיות....
כמובן רק עם זה בית כנסת שמשרת את רוב ציבור השכונה ולא של קבוצה קטנה ומקושרת....

משהו חשוב שמשום מה לא מוזכר כלל.
רוב ככל בתי הכנסת שנתונים כיום תחת איום של קנס ופירוק ביה"כ-נבנו לפני למעלה מ20/30 שנה.
לא מדובר כאן במקרה שהגיע אדם ובאישון ליל הניח קראון במקום שבו היה-לפי תכנון של מי מהעריה-לבנות גינה ציבורית,
השטחים עליהם מוקמים בתי הכנסיות הנ"ל-הינם שטחים שהיו בעבר נתונים תחת שליטת עברינים, חוות סוסים ועוד דברים שלתושבי בני ברק לא בדיוק היה בהם צורך.
עם כל הנאמר לעיל אדגיש, שבוודאי שלתושבי בני ברק מגיע לא פחות גינות ציבוריות וכדו'-לא פחות....!!!!!!!!!!

אגב באלעד גם כן הם הגיעו לפני כמה שבועות נראה מה יתקדם שם

השטחים עליהם מוקמים בתי הכנסיות הנ"ל-הינם שטחים שהיו בעבר נתונים תחת שליטת עברינים, חוות סוסים ועוד דברים שלתושבי בני ברק לא בדיוק היה בהם צורך.
אז העירייה פתרה את ההזנחה במתן רשות להשתלט על השטח. נפלא. אולי הגיע הזמן ללכת ישר ולא עקום?
אם יהיה לגבאים שכל לשתף פעולה עם הרשות ולרתום אותה לנושא ההקצאות הם וכולם רק ירויחו.

למשל בשכונה שלי בית הכנסת השכונתי שמשמש רבים וטובים מבני השכונה מכל המגזרים משלם שכירות מופקעת לבית כנסת ששייך לדמות מוכרת מאוד שקיבל הקצאה מוגזמת ומשכיר אותה בכסף מלא. זה נקרא הרצחת וגם ירשת.
תכל'ס -
אם לנו כציבור אין שכל לבוא חשבון עם המושחתים טוב שיש מישהו אחר שעושה את העבודה.

מה אפשר לומר כרגע המדינה על כלל מערכותיה עובדים נגד המגזר החרדי
כי הם יודעים שלראשונה מזה עשרות שנים
אין למגזר החרדי שום השפעה וזו התוצאה בכלל המערכות

מה אפשר לומר כרגע המדינה על כלל מערכותיה עובדים נגד המגזר החרדי
אין קשר.
בני ברק זה בעייה פנימית של חרדים מול חרדים. אף חילוני ואפילו בקושי דתי לא מרויח מהחזרת סדר על כנו. רק התושבים החרדים ירויחו בסוף במהלך כולל שתהיה לנו עירייה שתפחד לרמוס את החוק בלי בושה ובלי לתת דין וחשבון.

אז נשאר במחלוקת[כמובן בהתעקשות שלך לקרא לזה גניבה]
זו גניבה ! משום שכל שימוש בקרקע שאינה שלך היא גניבה !
וזאת התורה לא תהא מוחלפת בקומבינות ופלפולים
גם שטחים ירוקים לפעמים לוקח זמן לפתח ויש תקציב שנתי מוגבל אבל זה עדיין לא מתיר לגנוב אותם
כשם שאינך יכול לפלוש לקרקע פרטית מוזנחת
אין מצוקת בתי כנסת בבני ברק יש בתי כנסת חצי ריקים
אלא מאי כל חסידות או בוגרי חניכי ישיבת בית מדרש עליון ותחתון צפון ודרום רוצים לבד : לבריאות
תאספו כסף בחו"ל ותקנו מגרש מקלט וכדו' ובנו בית כנסת להגדיל תורה ולהאדירה
זה שקהילות מסוימות התירו לעצמם לגנוב
לא הופך את זה לחוקי קרקע אינה נגזלת
ואני איני מוחל
לא למי שגנב לי את הגינה ,
ולא למי שגנב את האפשרות להגדיל את האודיטוריום משואות לצורך הכרחי של כל בני בעיר לאודיטוריום גדול!
ולא למי שגונב לי את המדרכה כעת ברחוב חזון איש, !
רוצה לבנות לגובה לרוחב המגרש בתוכו וכו' תסתדר עם השכנים ובהצלחה
את השטח הציבורי המצומצם שנשאר לנו לחיות בבני ברק תשאיר לנו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה