ציורים או צילומים לספר?

• הוסף לסימניות
אין לנו מושג מה הם הנתונים של המחבר כמו נושא הספר, התקציב ועוד הרבה דברים.
(לדוגמא- ספר על מסכת חולין וחלקי הבהמה לא יומחז ע"י ציורים טוב כמו צילומים או הנפשות)
וכמו שאמרה רחלי בתחילת האשכול- כל האנשים שמסתובבים פה (כולל אנוכי הקטן) נמשכים באופן טבעי לציורים. אבל זה לא אומר שזה ישיג את מטרתו במקרה דנן. וגם לא אומר שלא.

הספר מדבר על הלכות שפוגשות את כולנו בחיי היומיום:
נשים, גברים וילדים, בעלי עסקים, תלמידי חכמים ופשוטי העם...
התמונות/ציורים אמורים לכלול, לכאורה, דמויות שונות, בעלי מלאכה, חפצים, מוצרים זמינים וכו'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבגדה;2058435:
הספר מדבר על הלכות שפוגשות את כולנו בחיי היומיום:
נשים, גברים וילדים, בעלי עסקים, תלמידי חכמים ופשוטי העם...
התמונות/ציורים אמורים לכלול, לכאורה, דמויות שונות, בעלי מלאכה, חפצים, מוצרים זמינים וכו'

אם זה מיועד לאוכלוסייה רחבה- ציורים או תמונות עלולים להגביל את ההתחברות להמחשה. כלומר- נשים נניח, פחות תתחברנה למלאכה שתוצג ע"י גבר, אך גם נשים אי אפשר לשים.
ילדים גם פחות יתחברו, ואם התמונות/הציורים יהיו של ילדים- איבדנו את החיבור של הקהל המבוגר.
גם אם ההשתייכות המגזרית של הדמות שתופיע בציור/בתמונה תגביל את ההתחברות. עם דמות תהיה כחסידית לדוגמא, אז בעלי הכיפות הסרוגות, הליטאיים, הספרדים וכו' פחות יתחברו.

לכן, ההצעה המוצלחת של הרב גולדשטיין, להשתמש בדמויות ניטרליות- וקטוריות מתאימה לעניות דעתי לספר עם קהל יעד מגוון. מבלי להתחייב לאף אחד.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
קוראים לי גולשטיין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י golstein;2058652:
קוראים לי גולשטיין.

מי אמר שהתכוונתי אליכם?;)

קבלו את התנצלותי הכנה.

• הוסף לסימניות
אפשר להפנות אותי לספרים/איורים ברוח ההצעות שעלו פה, על מנת להתרשם?

• הוסף לסימניות
אז איך מתקדמים?

קראתי היטב ובעיון את כל התגובות כאן בפורום. אני מבין שיש כאן ציירים מקצועיים מאוד ואני מעריך את הזמן שאתם מקדישים לקרוא, לחשוב, להתייחס ולהגיב.
אני רוצה להתקדם, ברצוני לברר איך נכון לעבוד מול ציירים.
היות שאני לא מגיע מתחום האיור והעיצוב, לא מבין כלל בתחום, אני לא אדע לומר לאמן: 'צייר כך וכך'.
ולכן אני מעוניין שהצייר שייקח את העבודה, יהיה זה שיציע את הקונספט כולו, יבצע על פי הבנתו, כמובן בהתייעצות איתי. איך נכון ומקובל לעבוד עם המאיירים?
האם מקובל לתת חומר מסויים מתוך הספר, למס' אומנים, שיבצעו לפי הבנתם וסגנונם, כך אוכל להתרשם ולקבל החלטות?

• הוסף לסימניות
תוכלו, אבל אז תצטרכו לשלם לכל אמן על הדוגמא שביצע, גם אם לא אהבתם אותה.

פשוט בקשו מאמנים דוגמאות מציורים קודמים שלהם.

• הוסף לסימניות
יש אמנים שכן מחפשים ליצור בתחומים שהם לא נגעו בהם, ואם הם מוכשרים מספיק הם גם יכולים.
אז בתהליך בקשת העבודות יש לבדוק האם האמן סגור על סגנונו ולא יזוז ממנו כי למה, או שהוא יצירתי בתחומים אחרים.

• הוסף לסימניות
ש אמנים שכן מחפשים ליצור בתחומים שהם לא נגעו בהם, ואם הם מוכשרים מספיק הם גם יכולים.
אז בתהליך בקשת העבודות יש לבדוק האם האמן סגור על סגנונו ולא יזוז ממנו כי למה, או שהוא יצירתי בתחומים אחרים.

אז מה אתה בעצם אומר? אני מבין שצייר מוכשר, יכול לצייר בסגנון שונה מהרגיל שלו.
אז בעצם, אני לא לגמרי יכול לבחור לפי תיקי עבודות וסגנון איורים...
אז לפי מה כן?
ושוב, כמה 'אחריות' ו'ראש גדול' אמור להיות לצייר
כשאני פוגש היום יצירה, איני יודע האם הצייר בחר בעצמו את האיור, האם מחבר הספר אמר לו איך ומה...
ושוב, אני לא מהתחום, לא אדע 'להעסיק' את הצייר באופן שמכתיב לו את האיור.

• הוסף לסימניות
נכון. צודק בכל מילה.
אני בא מהכיוון שלך,
ממקום שבו איור מדויק ובוגר הוא כמעט לא קיים, בציבור שלנו. אז בכדי שלא תתייאש, אני אומר שלא תתיאש....
אם יש לך תקציב נאה יחסית, אנשים ילחמו.
אם זה תקציב צר, באמת, אין פלטפורמה אמיתית שתעזור לך לבחור אמן. לא אצלנו במגזר. וחבל.
לכן רק 2-3 סגנונות נחשבים כמוצלח ים, וכל מי שרוצה למכור צריך לזחול בעקבות מאיירים מקצוענים למחצה ומקוריים לשליש ולרביע.
אולי, אם נסגרת על סגנון מסוים, אפשר לנסות אצל אמנים מהמגזר הכללי.
ושלא ית נפלו עלי אומר, שיש כמה יצרני ספרים גדולים במגזר שעושים את זה ממילא רק לא יודעים.

• הוסף לסימניות
ממקום שבו איור מדויק ובוגר הוא כמעט לא קיים, בציבור שלנו. אז בכדי שלא תתייאש, אני אומר שלא תתיאש....
האם אפשר לאלף אותי בינה ולהראות לי במה מדובר? מה זה 'ציור מדוייק ובוגר'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה