ציור בצבעי מים

• הוסף לסימניות
צפה בקובץ המצורף 120434זה נסיון ראשון שלי בטכניקת כתמים, ואני לא ממש יודעת איך להעריך את התוצאה, משוחדת...
הייתי רוצה לשכלל את היכולת שלי, אשמח לקבל ביקורת מהמומחים.
ואגב, שאלה לי לחברי הפורום, כחברה חדשה: מה הציפיות שלכם כשאתם מעלים ציור? כמובן, כל אחד זקוק למילה טובה אחרי המאמץ שמושקע בציור, אבל האם הפורום מיועד רק לקבלת אישור שאנחנו חבורת מוכשרים בטירוף? אני תופסת את הפורום כחבורה מקצועית פחות או יותר, שמיועדת לקבלת משוב והיזון חוזר על עבודות, מפני שבד"כ אין בסביבתנו הקרובה עין מקצועית שתגיב עליהם. וגם כמקום לעורר דיונים על היבטים שונים של המקצוע.הגבתי לכמה הודעות בצורה הזו, והיתה לי תחושה שזה מתקבל מאד בקרירות ובביקורת. האם טעיתי בפרשנות שנתתי לפורום? פספסתי איזה קוד לא כתוב? (שצריך, נניח, לכתוב ביקורת בפונט שצבעו כצבע העמוד?...)

קבצים מצורפים

• נוף במים.jpg
    2.4 MB · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
לא רואים את הציור, תעלי בג'ייפג.
לגבי שאלתך... פעמים שמעלים עבודה באמצעה על מנת לקבל ביקורת והכוונה,
פעמים שמעלים עבודה אחרי הדפסתה כדי לקבל עידוד ומשוב... וגם הערות ע"מ ללמוד לפעם הבאה.
בסה"כ עברתי על הודעותיך שכללו הערות עד כה, וראיתי שעל רובן נשלחו תודות מספר,
ועל אחת מהן אף הגיב הרב הלר (צייר גדול דיו (:) - הערה נכונה ומדויקת
לא ראיתי לא קרירות ולא ביקורת, אולי קיבלת הערות באישי?...
בכל אופן לא כולם יודעים להעיר, ולא כולם יודעים לקבל ביקורת.
ולפעמים אין מה לומר - או כי הציור נראה מאד טוב, או כי הוא נראה כל כך לא טוב שאין מאיפה להתחיל (:
או כי זה הסגנון של הצייר/ת ועוד ועוד...
בסה"כ הרבה פה, אני מאמינה שגם הטובים והגדולים, שמחים עם ביקורות ואף פועלים לפיהם,
מנסיון! גם אישי!
ולכתוב בצבע העמוד זה רעיון לא אהוב עלי אישית, לא נוח לקרוא...

אבל -
אני מסכימה שהיה נחמד יותר ומקצועי לתחושה אם היה ניתוח על כל עבודה שמועלה,
אולי באמת צריך לעשות פעם ב אשכול כזה של 'ניתוחים'.
לא תמיד יש זמן, אנחנו אנשים עובדים בסה"כ, זה לא קורס מרוכז של שעה.
אם תעברי, אני בטוחה שתמצאי בהרבה מקומות הדרכות ניתוחים והנחיות נפלאות.
בהצלחה!!!!

• הוסף לסימניות
סורי... ערכתי.
ו-שירי, תודה על התגובה החביבה והמפורטת!

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה בציור בצבעי מים לצערי...
אז אני נאלצת להגיד שזה יפה מאוד ללא ביקורת בונה :p

• הוסף לסימניות
הי מתלמדת!
אהבתי מאוד את השמיים! וגם את הנוף הרחוק. אהבתי את הגוונים והשלווה הפסטורלית!
עצות לשיפור: א. חסר נושא מרכזי שימשוך את העין.
ב. הנוף עובר מקצה לקצה כמעט ללא הפרעה ולכן זה חותך את הציור לחלקים (לרוחב הציור). מקווה שהסברתי טוב. כדאי לדוגמא להוסיף עץ בחלק הקדמי של הציור שיעלה עד לקצה העליון ויהווה חלק מהמסגרת וכך גם יחתוך את קו המים. ועינו של המתבונן לא תברח החוצה.
אבל באופן כללי - ציור שהייתי תולה בסלון!

• הוסף לסימניות
יפה מאוד, מתלמדת!:)
ברוכה הבאה!

• הוסף לסימניות
ממש יפה. במיוחד המשחק בשמים ובנוף.
הייתי עושה את החזית של הציור כהה יותר.
חסר קצת נושא בציור

• הוסף לסימניות
לדעתי חובה להעיר כשצריך.
יחד עם זאת צריכים גם לקחת הכל בפרופורציה: למשל: לא הייתי מעיר יותר מידי למישהו מתחיל שאין סיכוי שיוכל כעת ליישם הערות, ולא הייתי מעיר הערות של טעם אישי בלבד.

• הוסף לסימניות
ציור מאד יפה, יש בו משהו קריר ומרגיע, והצביעה לא רעה בכלל!
<חוצמיזה, אני תמיד שמחה כשמישהו מעלה משהו ידני...:)>

לגבי הביקורת, ההערות שלי הן:
-הצביעה של הנחל לא מספיק משכנעת, אני מציעה לך להסתכל בציורי מים שמופיעים בהם 'מים', יש הרבה כאלה ודווקא עם צבעי מים ניתן להגיע לתוצאות יפות מאד.
- חסר עומק לתמונה, היות ובאופק נראים גבעות וצמחיה, ניתן לשחק עם גוונים קצת יותר כהים כדי ליצור אשליה של צל ומרחק, גם את זה קל מאד להשיג בצבעי מים בעזרת כמה כתמים.

בהצלחה בהמשך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה