נכתב ע"י שעת סיפור;970820:הרבה פעמים מזכירים באשכולות על תלמידי גדי פולק-למדו ציור בשיטה אקדמית. מה זה אומר??
מה שונה השיטה שלו משל מורים אחרים?
מה מיוחד באקדמיה?
נכתב ע"י מתלמדת;970876:אני חושבת שכשכותבים כאן, בפרוג, על 'השיטה האקדמית', מתכוונים שרואים בציור מבנה שמבוסס על תלת מימד. שאפשר לפסל דמות על פי הציור. זאת כמובן לא שיטה של גדי פולק, אבל הוא למד הוראת ציור אקדמי, והוא כנראה המורה החרדי היחיד שמלמד את העקרונות הללו. לא נכון לחשוב שציור אקדמי מכוון לתוצאות ריאליסטיות. הוא מכוון לציור 'הגיוני'. ציור שנאמן לחוקי הפרספקטיבה, המבנה, התאורה והחומר. גם אם התוצאה לא קיימת בממלכת המציאות. אפשר לצייר דרקון מפלצתי בגישה אקדמית... וגם ילדים עם ראשים בגודל פי חמש מהיחס הנכון לגוף שלהם, או עיניים שמכסות שליש משטח הפנים. זה לגיטימי להשתולל, אבל עם הגיון זה יראה מקצועי, ובלי הגיון זה יראה סתם קווים. (שכולם יאמרו עליהם שהם מתוקים ומקסימים, כמובן...)
אני לא יודעת במה השיטה של גדי פולק שונה משל מורים אחרים, כי לא למדתי אצל מורים אחרים. אבל אני מקווה שזה מסביר מה מיוחד באקדמיה.
לא הייתי אומר טכניקה, אנשים שלא מכירים את האקדמי חושבים שהם יבואו ללמוד, יגידו להם ת'רעיון - והם כבר יבינו...מתכוונים בעיקר לטכניקה
נכתב ע"י ראש בריא;970883:לא הייתי אומר טכניקה, אנשים שלא מכירים את האקדמי חושבים שהם יבואו ללמוד, יגידו להם ת'רעיון - והם כבר יבינו...
זה ממש לא ככה! זה לימודים קשים, זה להיכנס לראש אחר לגמרי ממה שציירים מכירים. זה לצייר ולצייר בלי הפסקה, ועדיין להבין שלא הבנו עד הסוף...
(המסקנה שמגיעים אליה אחרי קורס אקדמי - זה עד כמה אני לא יודע לצייר)
בקיצור, זה לא קוסמות, זה עבודה רצינית ביותר.
נכתב ע"י ראש בריא;970883:לא הייתי אומר טכניקה, אנשים שלא מכירים את האקדמי חושבים שהם יבואו ללמוד, יגידו להם ת'רעיון - והם כבר יבינו...
זה ממש לא ככה! זה לימודים קשים, זה להיכנס לראש אחר לגמרי ממה שציירים מכירים. זה לצייר ולצייר בלי הפסקה, ועדיין להבין שלא הבנו עד הסוף...
(המסקנה שמגיעים אליה אחרי קורס אקדמי - זה עד כמה אני לא יודע לצייר)
בקיצור, זה לא קוסמות, זה עבודה רצינית ביותר.
נכתב ע"י naamah;970884:שוב, טכניקה. כדי לרכוש טכניקה צריך עמל רב. אני לא מזלזלת בזה כלל.
במשך שנתיים למדתי קורס דו-שבועי של 3 שעות ברישום קלאסי וזה היה מהקורסים הקשים (ועבורי מתסכלים) שלקחתי במהלך הלימודים.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים