ציור מעל קנבס מודפס - מהי הדרך הטובה ביותר?

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,

ציירתי לצרכי תערוכה משותפת איור שלם ומורכב בטכניקה גרפית (עט גרפי-בפוטושופ), לאחר שציירתי התברר שאוצרי התערוכה מבקשים עבודה בחומרים שאינם דיגיטליים, על כן התבקשתי להדפיס את האיור בדפוס איכותי על קנבס ולעבור עליו במכחול.

מאחר ומעולם לא עשיתי זאת, אבל כן ציירתי בעבר בשמן על בד קנבס (לא מודפס כמובן) אין לי מושג כיצד לעשות זאת כך שתינתן תוצאה איכותית ומרשימה. אני יודעת שיש ציירים שעובדים כך באופן קבוע - הדפסה וציור עליה, אך אני מעולם לא התנסיתי.

אשמח לדעת מה השיטה הטובה ביותר להדפסה כזו כך שאוכל להשלימה בצבע שמן, למשל מבלי שהצבעים יתנגשו (מבחינה טכנית), ועל מה עוד חשוב להקפיד?

אשמח לכל עצה בנושא, הבנתי, שזו הדפסה יקרה ואני חוששת להרוס אותה בעבודה לא נכונה.
באיור שלי אגב יש גם כמה פרטים קטנים כך שדיוק של ההדפסה ושלי חשוב כאן.

• הוסף לסימניות
דבר ראשון תבררי מי מדפיס על בד קנווס איכותי -טבעי .
לא סינטטי, לא מבריק, בלי צפוי.
דבר שני תבדקי את איכות ההדפסה עצמה .
ואז את יכולה לעבור עם צבעי שמן כרגיל, להמתין לייבוש ולהנות.

• הוסף לסימניות
תודה רבה, כבר עודדת אותי:)

האם אין בעיה עם חלק מסוגי הדיו בדפוס - שכן חלקם על בסיס מים ויתכן שזה עלול להתנגש עם השמן?

• הוסף לסימניות
לגבי הדפס איכותי, (ברמת הקנבס, הדיפוס עצמו כולל העיבוד וכו' והלקה) מספר אחד בארץ - יאיר מדינה. דפוס אומנותי ירושלים. או דפוס ירושלים, משהו כזה.
לגבי המעבר על שכבת לקה - מה שנקרא ג'יקלה, צריך להשתמש בצבעי אקריליק. לא שמן.
יאיר מדינה הוא הבנאדם להתייעץ איתו גם על זה, אם לא יהיה לא "זמן לזה", הוא יכול להפנות לאחד האומנים שהוא מכיר שמתעסק עם זה.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
תודה רבה. אני צריכה מדפיס בחיפה.

אני מעדיפה לצייר בשמן בו אני שולטת היטב. האם זה לא אפשרי כפי ש'ציורית' הציעה?

למיטב ידיעתי ונסיוני וכפי ש'ציורית' כתבה ציור מעל ציפוי לכה לא כ"כ אידאלי, כי הוא לא יחזיק מעמד לאורך זמן - הלכה משמרת את הציור שתחתיה ובתוך כך פועלת לדחות כל מה שיבוא מעליה. או שמא יש משהו שאיני יודעת בתחום ההדפסה על קנבס?

• הוסף לסימניות
מכחול מקצועי וצבעי שמן איכותיים
וידיים טובות....
יעשו את העבודה בשלמות
רק בעז"ה...
המוני הצלחות !!!

• הוסף לסימניות
לפני כמה שנים כציירתי בצבעי שמן בקורס בירושלים היו כמה בנות שהדפיסו על קנווס וציירו מעל בשמן, יצא מדהים, רק שאין לי מושג איפה הם הדפיסו

• הוסף לסימניות
תודה לכל העונים, אם יש עוד מישהו שיש לו ידע בנושא ממש אשמח.

בינתיים, אני גם מתקשה למצוא מקום שמדפיס על קנבס ללא לכה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה