ציור על קלף

• הוסף לסימניות
אני רוצה לנסות לצייר על קלף, איפה קונים קלף?,האם אפשר לצייר עליו עם עפרונות? האם למישהו יש נסיון בזה?כל "טיפ" יתקבל בברכה..
שבת שלום ובשורות טובות!

• הוסף לסימניות
קלף קונים בחנויות של קלף לסופרי סת"ם...למשל-גלנדר, מאה שערים 17 (לרדת קומה, בשעות הערב)
אפשר לצייר על קלף בעיפרון, אבל יש לזכור שהקלף לא סובל מחיקות...תמיד כדאי לתכנן את העבודה קודם על נייר פרגמנט, וכך אפשר גם להעביר את הציור בקופי אל הקלף.
במה צובעים?
עפרונות צבעוניים, צבעי מים, גואש איכותי (בשפופרות, יש גם גוונים מטליים יפים)
והעיקר- הרבה הצלחה וסיעתא דישמיא!

• הוסף לסימניות
באותו עניין הייתי שמחה לדעת היכן קונים מי זהב טהור, בשביל נגיעות על הקלף?
זה חשוב לי. תודה

• הוסף לסימניות
ירושלים: ארטסט, רח' שמואל הנגיד (קרוב למשביר)
אבקת זהב שמוסיפים לה מעט מאוד מים. קיים בשלשה גוונים.
יש לו גם כמה אופציות נוספות.

• הוסף לסימניות
שמעתי שיש צבעים מסוימים שנמרחים אחרי תקופה על הקלף ויש מגילות אסתר שנהרסו מזה, יש לכם מושג באילו צבעים מדובר, ועם אילו צבעים כן כדאי לעבוד?

• הוסף לסימניות
מקפיץ, כי מעניין אותי מאוד. יש כאן מישהו או מישהי בפורום שמתמחים בציור קלף? מכירים מישהו כזה? אם כן, נשמח לכל ידע בתחום. אולי אפילו נצליח לארגן מדריך מקיף, היישר ללינקיה החביבה. נכון @אבימי ?

• הוסף לסימניות
מקפיץ, כי מעניין אותי מאוד. יש כאן מישהו או מישהי בפורום שמתמחים בציור קלף? מכירים מישהו כזה? אם כן, נשמח לכל ידע בתחום. אולי אפילו נצליח לארגן מדריך מקיף, היישר ללינקיה החביבה. נכון @אבימי ?
בהחלט.

• הוסף לסימניות
אני לא תותחית בתחום אבל יש לי ידע.
על קלף מציירים בגואש על בסיס מים (לי יש של חברת LINEL - מצוינים!), וצריך מיומנות כדי לדעת כמה להרטיב את הצבע שימרח יפה אבל לא יותר מדי.
לא כל כך קשה ללמוד את זה אם יש את הכלים המתאימים, צריך פשוט להתנסות על קלף - וצריך גם לדעת לבחור את הקלף המתאים לזה, לדוגמא קלף דקיק ומעובד מאד לא מתאים לצביעה. סגנון האיור שונה, גם מי שלא תותח באיור יכול להוציא יצירות מדהימות כי בתחום הזה משתמשים בעיקר בטכניקות צביעה (וקליגרפיה גם, אבל את זה אפשר לתת לסופר / להדפיס).
קשה להסביר ציורים בתאוריה, מי שמעוניין לדעת צריך לקנות קלף (יקר!) או הכי טוב - לגשת לחנות/סופר ולבקש את השאריות, יש כאלה שנותנים בחינם...
אם יש עוד שאלות אפשר בשמחה:)

• הוסף לסימניות
יישר כוח על ההיענות!

הייתי רוצה לדעת:

1. מכלול החומרים שעושים בהם שימוש על קלף:
סוגי הצבעים, שילובי מתכות (כגון זהב), סוגי דיו, כלים לכתיבה, קו, כלים למחיקות ועוד ועוד

2. צורות עבודה מומלצות:
שלב התכנון והשרטוט, שלב הקו, שלבי הצביעה, ( לכה? ) ממה להיזהר בעבודה עם הקלף ועוד ועוד

ושוב, קריאה לכל מי שיודע, שתפו אותנו

• הוסף לסימניות
אני גם מציירת על קלף לפעמים, לא מקצועית מאוד בתחום, אבל מה שאני יודעת-
חומרים- אפשר עם צבעי גואש איכותיים, צבעי מים- בזהירות, עפרונות, אקריליק, ויש צבעי טמפרה אני חושבת שהם הכי טובים לקלף, (אני אישית לא ניסיתי)
שילובי מתכות- יש בצבעי גואש ואקריליק גם צבעי מתכות, יש עלי זהב- זה מה שאני מכירה
סוגי דיו- כל הסוגים מתאימים, רק צריך להזהר שלא יהיו טעויות
כלים למחיקות- עדיך להמנע ממחיקות על קלף בכלל, מציירים על נייר שרטוט ואחר כך מעתיקים לקלף בשיטת קופי, אפשר גם עם שולחן אור- אני אוהבת יותר לעבוד עם שולחן אור- הקלף נשאר נקי.

חשוב מאוד- להזהר ממים, שלא ישפך מים על הקלף- זה מכתים והורס את הקלף ואין דרך לנקות
עוד טיפ- לפני שמתחילים לצבוע, כדאי לעשות דוגמה קטנה על שארית קלף, כדי לראות איך הצבעים משתלבים, כמה צבע ומים צריך לשים על המכחול שהצבע לא יתפשט

• הוסף לסימניות
אני חושבת שהם הכי טובים לקלף, (אני אישית לא ניסית
הכי טובים כי..?
יש עלי זהב- זה מה שאני מכירה
מה צורת העבודה איתם?
בשיטת קופי
כלומר?
אפשר גם עם שולחן אור
כנ''ל, איך זה עובד?

• הוסף לסימניות
הכי טובים כי..?
כמו שאמרתי- לא ניסיתי, אבל ככה אמרו מנוסים ממני, כנראה שזה מתקבל יפה יותר על הקלף וגם מחזיק מעמד בצבעים המקוריים
מה צורת העבודה איתם?
בחנויות שרוכשים אותם אפשר לקבל הדרכה לגבי השימוש איתם

קופי- הכוונה לצייר הפוך עם עיפרון על הנייר שרטוט, להפוך על הקלף, ולהעתיק שוב מהצד השני- ואז הציור מועתק על הקלף
שולחן אור- מציירים על דף את הציור, מניחים על שולחן אור ועל זה את הקלף, ומעתיקים

• הוסף לסימניות
חומרים כבר אמרו. מחיקות - על עיפרון וכן על צבע אם זה ממש חלש אפשר לנסות עם מחק רגיל (לפחות על הגואש שיש לי), אם צריך קצת יותר אפשר עם נייר זכוכית הכי דק שמוצאים, לא זוכרת עם איזה מספר אני ניסיתי, משפשפים מאד מאד בעדינות.
תכנון ושרטוט - מתכננים הכל מראש על נייר, או על פרגמנט - כמו נייר אפיה, איור מפורט בדיוק איך שרוצים שיצא בגודל שרוצים וכו' מעבירים לקלף עם קופי או שולחן אור. צריך להשתדל שהקו של העיפרון על הקלף לא יהיה חזק כי רואים את זה גם אחרי הצביעה. ובגמר הצביעה - על הקו החלש של העיפרון עוברים בעדינות עם מחק עופרת.
מתכננים מראש איזה צבעים. יושבים צמוד לחבילת טישו ומגבונים, צריך קצת לדלל את הצבע וכנראה שזה תלוי באיזה חומר משתמשים. אני אוהבת לצבוע את צבעי הבסיס ואז לעבור עם מכחול קצת רטוב לטשטש את המעברים והמשיכות של המכחול. צריך להתאמן הרבה עד שמגיעים בדיוק כמה מדולל זה צריך להיות.
אם הצבע יותר מדי רטוב הוא מתפשט ואי אפשר לתקן.
יש אבקת זהב, אבל לא ראיתי הבדל בין זה לבין הצבעים המטאליים.
עלי זהב - משתמשים בה להבלטה, לדוגמא אות ראשונה/ מילה מובלטת. עוברים על האות עם לכה - (גם כאן יש סוגים מומלצים שתופס את הזהב ויש מומלצים פחות וזה גם תלוי בהתאמה לסוגי העלים שמשתמשים בהם) עם מכחול כמו עם צבע ממלאים שכבה לפי העובי שרוצים.
מניחים לייבוש חלקי לכמה שעות, תלוי בסוג הלכה כמה שעות צריך, ואז מניחים את העלים כשהצד של הזהב על הלכה ומגרדים את הזהב מעל שיתפס על הלכה.
יש גם טכניקות לצביעה עם דיו מילוי שטח וכו' רק עם דיו, יש גם לקנות דיו צבעוני, פחות התנסיתי אז לא יודעת להסביר.
אפשר לשלב בציור גם חיתוכים בקלף שמאד מוסיף, או כמסגרת או ממש משולב עם הציור - צריך לזה סכין חיתוך טובה, וחותכים מהצד ההפוך כדי שלא יראו את הסימן של העיפרון.
חשוב להיזהר מרטיבות, ומטעויות בכלל...
חשוב מאד גם להיזהר שלא יהיה שום קיפול בקלף כי אין לזה תקנה. קימוט משאיר סימן לתמיד. כדי לשים בצד קלף גדול פשוט מגלגלים אותו.
הקלף גם יותר חלק ונוח לציור כשיש לחות ואויר לא יבש מידי, כך שעכשיו בדיוק הזמן...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה