נכתב ע"י Marisa;859133:תודה לכל המעודדים והתומכים! עכשיו גיליתי שנהנים לראות גם אם לא מתחברים לסגנון...
נכתב ע"י Marisa;859128:אבוקדו היקרה.
ועכשיו לחלק הענייני בשאלתך:
הציורים שלי אינם "רק אמצעי שחרור והרגעה". אלא, הם אמצעי להבעת מסר יהודי.
כמו שציטטת מדברי: "אני רואה באומנות כלי להבעה ולביטוי עצמי. זה משחרר, מרגיע ועושה טוב על הנשמה...."
הבעה וביטוי עצמי של מסרים. לאו דווקא של רגשות.
תהליך הציור, הליבון הפנימי של המסר בשעת הציור הם החלק המשחרר והמרגיע. וכן גם ההבעה הויזואלית של המסרים והרגשות פותחת חסימות רגשיות בצורה טובה.
אילו היה מדובר בציור עם מסר אישי לעצמי (ויש לי כאלו בבית) אכן, היה מקום לדיון אם זה מתאים לפורום או לא. אך כאשר המסר הוא יהודי, ורלוונטי לכלל, אין לי צל של ספק שהציור ראוי ומתאים לעלות לפורום זה.
בציור הנוכחי המסר הוא שילדים הם נשמות אלוקיות מאירות. זהו מסר יהודי! מאוד!
נכון שכשציירתי, הנחתי את השכל, את הביקורת ואת השיפוטיות הצידה. נתתי לרגש להביע את דברו ונהנתי עד למאוד. זה עדיין לא הופך את הציור למוקצה... להפך - זה מטמין את המסר היהודי בדרך המגיעה הישר לליבו של הצופה בעל הנפש הרגישה.
נכתב ע"י Marisa;858684:תודה תור!
את עוד תכירי אותי... אני אוהבת את זה ככה ומרגישה קשורה לזה. אי אפשר לשנות את זה.
זה אומנות ולא איור. (אני מציירת ממקום עמוק בנפש)
אני יכולה לצייר את הילד ריאליסטי ויפה אבל זה לא יהיה זה...
תנסי לחשוב על זה כעל נשמה מאירה ולא כעל ילד. אי אפשר לצייר נשמה מאירה בדרך ריאליסטית, זה יוצא דמות ולא מהות. הנשמה היא רוחנית.
(ולמרות טענותיי, אני בטוחה שהרוב יסכימו לדעתך...)
נכתב ע"י מי;859005:איכשהו, אני מוצאת הבדל בין ביטוי רגשות על ידי ציור או מוזיקה, לבין ניפוץ בקבוקי זכוכית.
למה, באמת?
אני דווקא קצת הזדהתי עם תגובתה של אבוקדו, למרות שמאוד אהבתי את הציור, החיבוק של האמא לילד - הוא ממיס!נכתב ע"י Marisa;859128:אבוקדו היקרה.
אני מודה ומתוודה שלא היה נעים לי לקרא את תגובתך.
יחד עם זאת תמהני: על מה ולמה זעמך הוצת? האם בגלל נפח האחסון של פרוג שמתבזבז? או שמא בעקבות 30 השניות שנגזלו ממך בעת שנכנסת לאשכול? לא נראה הגיוני כ"כ. אין זאת כי אם בגלל המסר שלא יכולת להכיל.
התבונני בתוכך פנימה וגלי מה הפריע לך. אולי המראה המרגש של האמא, או שמא הנשמה המאירה בפני הילד? או שמתן הלגיטימציה להבעת רגשות הוא נושא לא פתור אצלך?
נכתב ע"י אבוקדו;859224:אני חייבת להגיב:
אני ממש ממש ממש לא התכוונתי שככה זה ישמע.
בקשר לניפוץ הבקבוקים- לא אמרתי את זה מתוך ציניות, אלא ממקום אמיתי של שיתוף. (דווקא גם אני אימצתי את הרעיון הזה, ולא צריך קהל בשביל זה! )
בקשר למשפט השני- שוב, הוא נשאל מתוך תמימות, כי חשבתי שאת מציירת רק בתור תרפיה, ועכשיו, עפ"י חילופי הדברים- הבנתי שגם ממקום מקצועי ושל העברת מסרים.
ושוב, אני מתנצלת אלפי התנצלויות שהובנתי לא כראוי. ממש לא ניסיתי ללגלג על אף אחד!!!
סליחה,כו"ט ושנה טובה!
אה, ודרך אגב, לא משנה מה הייתה המטרה בציור- הוא מדהים בעיני!!! אכן אומנותי!!
נכתב ע"י נני5;859305:ההבדל הוא, שהראשון - יוצר, והשני - הורס.
אני דווקא קצת הזדהתי עם תגובתה של אבוקדו, למרות שמאוד אהבתי את הציור, החיבוק של האמא לילד - הוא ממיס!
אבל ברגע שאת מעלה לפורום, את צריכה לדעת שאולי תקבלי גם ביקורת, ולא רק מחמאות, וכאן חזר על עצמו הערה אחת, על הילד שנראה 'צהוב' מידי. נכון שזה טעמך, ורצית להביע פה משהו, אבל יש כאלו שלא הבינו מיד את מה שרצית להביע, והעירו כדי שתוכלי לשפר. ובתחילה היה נראה שאת לא מוכנה לקבל את הביקורת. זה הכל.
[אגב, התינוק ה'צהוב' מזכיר לי את השבועות הראשונים לחיים, כשהם עוד קצת צהובים וכ"כ טהורים! זה מעורר געגועים!]
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים