שיניים ציחצוח שינים - מרגע בקיעת השן!!!

• הוסף לסימניות
במילים אחרות אתה אומר בעצם שגם שצחצחת שניים מגיל 0 יש חורים בגיל קטן.
מנסיון ומדיבור עם מנהלת מרפאת שינים זה בעיקר קשור לגנטיקה ולאו דוקא לצחצוח, הילדים שלה מצחצחים המון ויש להם המון חורים ואני מכירה כאלו שמצחצחים רק לפעמים ועוד יותר רק לפעמים יש לילדים חורים. (בלי קשר להגיינה )
ודרך אגב ממש לא אמור לרדת דם מצחצוח שיני כמובן שלא לילדים, אם יורד בד"כ זה מראה על דלקת חניכים או צחצוח אגרסיבי מדי.

• הוסף לסימניות
אני לא אוהבת שמשווים בין משפחות מרובות ילדים לבין משפחות עם ילד וכלב
זה פשוט חיים אחרים. ומי שרוצה להשקיע משקיע. המודעות קיימת גם אצלינו.
למה כל נושא שטעון שיפור צריך ישר להגיע לביטוי ע"כ שהבעיה ב"מגזר שלנו"?
לא מעניין אותי מה קורה במגזר החילוני! ולא כמה הם מצליחים להשקיע בילד האחד שלהם שיצחצח שיניים!!
טוב לדון איך אפשר לשפר את צחצוח שיניים למרות שזאת מטלה מעצבנת ובמיוחד בשעות ההשכבה של משפחה עם ילדים.
לא רואה סיבה שאמור לעניין אותי שמגזר הכללי נדיר למצוא ילדים שלא מצחצחים...
אני אגיד למה.
כי רואה את ההבדל במודעות ובהבנת החשיבות, לפני ההתארגנות הטכנית (שמסכימה לגמרי שהיא מורכבת במשפחה ברוכת ילדים, אין ספק בכלל).
רואים את זה גם בתגובות כאן באשכול.
ורואה את ההבדל הקריטי יותר - שכיחות החורים. מצב השיניים בפער משמעותי כל כך בין המגזרים, וזה עצוב בעיני. ולא אמור לקרות, לא משנה מאיזו סיבה.
אז כן, מזכירה את המגזר כי יש בהחלט ממה ללמוד, ולראות שיש קשר הדוק בין שכיחות חורים לצחצוח, להרגלים מזיקים כמו מטרנה בלילה או פטל או חלב, ולמעקב סדיר אצל אא"ג, ולא רק לגנטיקה.

ובעיני המוקד הוא מודעות. כמו שברור לכולנו שילד מתקלח, לא משנה כמה ילדים יש וכמה זה מורכב לקלח את כולם, וברור שאוספים לילדה את השיער בבוקר ולא שולחים אותה לגן עם שיער פרוע כי יש ילדים צפופים וקשה לארגן את כולם.

ולגבי האם יש משמעות לטיפול בשיני חלב.
אז ממה שידוע לי, ומומלץ לבדוק מול רופא שיניים - בהחלט מומלץ לשמור ולטפל.
1. עששת יכולה להתחיל משיני חלב ולעבור מיידית לשיניים קבועות מרגע בקיעתן. פה גדוש חיידקים פשוט ימשיך להיות כזה גם הלאה.
2. הרגלים הם הרגלים. ילד שלא צחצח היטב עד גיל שש, לא יעשה זאת גם אחר כך.
3. חורים לא מטופלים מחמירים. חור רגיל כנראה אינו מורגש, אבל כשמחמיר ומגיע לטיפול שורש זה כואב ביותר.

• הוסף לסימניות
בואו תעזרו לי
אשמח להסבר איך אתם מצחצחים לתינוק
הוא לא מוכן
ובתגובה ממש נושך
אודה לעזרה

• הוסף לסימניות
חושבת שההקפדה על צחצוח שיניים פעמיים ביום + ביקורת כל חצי שנה מגיל 3 מרגילה את הילד להתעסקות בפה ועוזרת לו גם לעבור טיפולי שיניים יותר בקלות כשיצטרך
ילד שבפעם הראשונה פוגש את רופא השיניים בעקבות חורים ומרגיש כאב של סתימה או זריקה, יהיה לו יותר קשה לקבל את זה..

• הוסף לסימניות
מחפשת המלצה למשחת שיניים שמתאימה לילדים בגיל 6 ומעלה.
עכ עכשיו השתמשו בעיקר במשחות בטעמים המיועדות לילדים קטנים )בעיקר טעם מסטיק, אבל לא מוחלט)
לא אוהבים מנטה.
אם אין משהו שהוא לא מנטה - מה המשחה עם הטעם הכי עדין?

תודה!

• הוסף לסימניות
בלת"ק
ברור שזה גנטיקה יותר מצחצוח שיניים
יש לאחד מילדי הרבה חורים (בדרך להרדמה כללית)
ללא מוצץ, ללא בקבוק מטרנה בלילה וכו' וכו'
ואוכל את כמות הממתקים והסוכריות פלוס מינוס כמו אחיוהגדול,
מצחצחים שיניים באותה תדירות...
לאחד 10-12 חורים, עששת וכו'.. והוא רק בן ארבע
ולשני אפס, שיניים בריאות ויפות ללא עששת

• הוסף לסימניות
למה כ"כ כואב שמדברים על המגזר, מה קרה אסור?
כי החיים שלנו, וגם שלהם הם מכלול שלם
ולא, אני לגמרי לא חושבת שצריך ללמוד מהם את הדברים הטובים!!
החיים שלהם דוחים (סליחה על הביטוי) סולם הערכים שלהם מעוות, והם לא קשורים אלינו משום צומת!!
ולכן כואב לי שבמקום שקשה אצלנו מסיבות נכונות וטובות, שם נזכרים להסביר שאנחנו לא מספיק משקיעים והם כן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה