זה הזמן ללמד את הילד שלא משנה מה כל ממתק או דבר טוב שמקבלים ממישהו זר צריך לשאול תחילה את אמא (מוגנות!)מעניין אותי מה קורה אצל אחרים בעניין -
הלכתי היום ברחוב עם ילדונת בת שנתיים בעגלה - בוכה ומייללת.
פתאום ניגשה אליה אישה והציעה לה חבילת צ'יטוס,
אני ממש לא רציתי את זה, בגלל כל מיני סיבות - ואמרתי לה ש'תודה, אבל לא'.
היא הסתכלה עלי במין מבט מסוים והלכה.
מעניין אותי אם אני חריגה בנוף או שיש עוד אמהות שאומרות לא לאנשים טובים ברחוב...
(וסתם ככה, נראה לי שאני האמא והיא אמורה לשאול אותי לפני שהיא מציעה משהו לילדתי...)
את לא חריגה. המשיכי כך!(וגם אם זה חריג, לא מתכוונת כרגע לשנות את דעתי בעניין...)
מה את אומרת?!הילדים לא ממש מבינים את ההבדל בין "לבד" ל"יחד עם אמא" ועוד...
יש מלא בעיות בתיאור הסיטואציה של פותחת האשכולבלת"ק חלקי
אפשר הסבר לגבי השאלה איפה הבעיה בזה שהציעו ציטוס (ממתק)?בזה שהתערבו? בזה שנתנו לילדה ולא לאמא יש פה הרבה נקודות שלא הבנתי על מה השאלה אשמח להסבר
אני חושבת שגם אם חטיף יכול לעצור בכי למה צריך לתת?אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב.
אני לא מבינה את זה שתוקעים לילדים ממתקים על ימין ועל שמאל,
ונכון שזאת הגדולה שלי, ועוד קצת וזה כבר לא ממש יהיה בשליטתי הנושא הזה, לצערי.
ואני לא באה לחנך אנשים, למרות שזה משפיע בסוף על כולם.
מה שרציתי לדעת בסקר הקטן שלי פה -
האם יש עוד נשים שאומרות לא לחטיפים ודומיהם, גם אם הילד שלהם בוכה וזה אולי מה שיכול לעצור את זה?
או שזה משהו חריג בנוף.
(וגם אם זה חריג, לא מתכוונת כרגע לשנות את דעתי בעניין...)
ויכול להיות עוד סיבות למה אמא לא מרשה לילדה שלה עכשיו צ'יטוס, לא רק אלרגיה.
במקרה שלי, היינו בדרך הביתה לפני ארוחת ערב,
ועוד סיבה, היא החליטה שהיא רוצה לצאת מהעגלה, וזה לא התאים לי, לכן היא בכתה, לא חשבתי שמגיע לה צ'ופר על הבכי שלה.
נכוןאני חושבת שגם אם חטיף יכול לעצור בכי למה צריך לתת?
כמו שכתבת הילדה לא צריכה פרס על הבכי ומותר לבכות אם מתעצבנים על משהו ולא חייב להשתיק את הבכי
נכון זה לא הכי נעים ללכת ברחוב עם ילדה בוכיה
אבל משום מה התרגלו בציבור שצריך להשתיק בכי של ילדים, אני לא הייתי מביאה גם פרס מהכל בשקל, למרות שתכלס אני מבינה את החוסר נעימות והקושי ללכת ברחוב עם ילדה צורחת וכל המבטים מסביב את מריגשה האמא הכי רעה ומזניחה אבל זה ממש לא נכון!! הכל בסדר ילדה יכולה לבכות קצת לא יקרה כלום, היא תלמד דחיית סיפוקים ועוד דברים חשובים בצורה הזאת
אני מצדיעה לך שלא הסכמת לקחת ממנה
אז אני חושבת שיש הבדל גדול בין לתת לילד ממתקים גם ביום חול לבין לתת בשביל להרגיע הבדל ענקיש מלא בעיות בתיאור הסיטואציה של פותחת האשכול
השאלה שלה הייתה באופן ספציפי האם אנשים נותנים לילדים שלהם חטיפים על ימין ועל שמאל
אנשים העירו גם על הנושא של מוגנות / אלרגיה כי זה התבקש מהסיטואציה
שונה מ -עם איגלו בתיק, ביסקוויט או מה שלא יהיה למקרה שיבכו....
אז כן, הביסקויט, ופל, צ'יטוס שאני נותנת לילד בוכה, זה פרס בשבילי,
אני חושבת שגם אם חטיף יכול לעצור בכי למה צריך לתת?
כמו שכתבת הילדה לא צריכה פרס על הבכי ומותר לבכות אם מתעצבנים על משהו ולא חייב להשתיק את הבכי
נכון זה לא הכי נעים ללכת ברחוב עם ילדה בוכיה
אבל משום מה התרגלו בציבור שצריך להשתיק בכי של ילדים, אני לא הייתי מביאה גם פרס מהכל בשקל, למרות שתכלס אני מבינה את החוסר נעימות והקושי ללכת ברחוב עם ילדה צורחת וכל המבטים מסביב את מריגשה האמא הכי רעה ומזניחה אבל זה ממש לא נכון!! הכל בסדר ילדה יכולה לבכות קצת לא יקרה כלום, היא תלמד דחיית סיפוקים ועוד דברים חשובים בצורה הזאת
אני מצדיעה לך שלא הסכמת לקחת ממנה
נכון
היה לנו כזה סיפור באוטובוס חילוני וכולם הסתכלו עלינו כעבמי"ם
צחקנו בלב עליהם שהם לא מכירים את התענוג הזה של לגדל ילדים..
ילד לא צריך פרס ע"כ שהוא החליט לעשות לאמא שלו בושות ברחוב
מסכימה עם כל אלה שכתבו שאין סיבה לתגמל ילד שהחליט לעשות בושות ולא יקרה כלום אם הוא יבכה והכללא ברור לי למה ילד שבוכה אמור לקבל ממתק.
ואצלי אין כמעט חטיפים באמצע שבוע. די נדיר, קונה לשבת, באמצע שבוע מנשנשים בסקויטים וכו' אבל לא חטיפים.
ומה שהם מקבלים מהגן- זה כבר הרבה מידי לדעתי.
ממש לא מסכימה, האוטובוס הוא לא החדר שינה שלך.מסכימה עם כל אלה שכתבו שאין סיבה לתגמל ילד שהחליט לעשות בושות ולא יקרה כלום אם הוא יבכה והכל
מסכימה אבל....
את החינוך תשמרו למקום שאתם הסובלים היחידים מהבכי ומהשלכות החינוך הנוכחי
אני כממתינה בתחנה כנוסעת באוטובוס כקונה בחנות לא אמורה לסבול את העובדה שעכשיו הילד שלכם החליט משהו ואתם החלטתם מכל הסיבות הטובות שבעולם לחנך אותו
אתם אמורים לדאוג לכך שהבכי לא יפריע לי לנוח באוטובוס במידה וזה הצורך (או כל תינוק אחר) או לשמוע בטלפון את המצרך החסר הספציפי
זוהי דעתי בענין ניתן לחלוק עליה כמובן....
אני לא מסתובבת עם חטיפים.צודקת.
אם יש לי משהו בריא יותר, כמובן שאעדיף
אם לא, מעדיפה את הרוגע הנפשי שלי ושל ילדי
מאשר העיקרון המקודש שלא
אוכלים ממתקים ביום חול
הילדים שלך מלאכים שא"פ לא בוכים מחוץ לבית נכון?מסכימה עם כל אלה שכתבו שאין סיבה לתגמל ילד שהחליט לעשות בושות ולא יקרה כלום אם הוא יבכה והכל
מסכימה אבל....
את החינוך תשמרו למקום שאתם הסובלים היחידים מהבכי ומהשלכות החינוך הנוכחי
אני כממתינה בתחנה כנוסעת באוטובוס כקונה בחנות לא אמורה לסבול את העובדה שעכשיו הילד שלכם החליט משהו ואתם החלטתם מכל הסיבות הטובות שבעולם לחנך אותו
אתם אמורים לדאוג לכך שהבכי לא יפריע לי לנוח באוטובוס במידה וזה הצורך (או כל תינוק אחר) או לשמוע בטלפון את המצרך החסר הספציפי
זוהי דעתי בענין ניתן לחלוק עליה כמובן....
בין אדם לחברו.ברור שצריך לנסות להרגיע, אבל באותו סגנון- למה שאני אוותר על עיקרון חינוכי בשביל שתוכלי לנוח?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים