כללי ציידים ברשת!

• הוסף לסימניות
רציתי לעדכן את ציבור הגרפיקאים/יות בפרשיה שקרתה לחברה שלי לפני כשבועיים, פנו אליה לאחר שהיא עשתה גרפיקה לעמותה מסוימת לפני כשנתיים לאיזו הזמנה שעלתה לאתר שלהם.
עכשיו פנו אליה מהאתר בו היא לקחה את התמונה בדרישה לתשלום ע"ס 200,000 ₪!! לא פחות ולא יותר!!"
למעשה התמונה נלקחה מאתר כלשהו שבו תמונות רבות של ירושלים, וכל מטרתו היא לקדם את התיירות בה, ואת גלריית התמונות שם הם מציעים שתשמור את התמונות, תקח לשומר מסך, שתשלח לחבר ועוד. רק באותיות מיני קטנות למטה הם ציינו שאין להשתמש לשימוש מסחרי...<O:p
וכנראה עם האפשרות החדשה בגוגל, בה ניתן לזהות תמונה לפי מה שרואים בה, והצלם כנראה העלה אותה ובדק מי עוד השתמש בה וכך הגע לאיזה דף נחיתה באתר של העמותה שנולד לפני שנתיים.<O:p
בינתיים היא שלחה אלים פניה דרך עו"ד על ההטעיה שהם כביכול גורמים ומכשילים, עוד לא נסגרה הפרשיה, רק ראו להיזהר, כי יש ציידים ברשת!!!!!!
<O:p
<O:pבמקרה הכי הגיוני, מקסימום מגיע לו כמחיר התמונה, או קנס הגיוני, אבל מכאן ועד לדברים הזויים כאלו</O:p הדרך רחוקההההה.
<O:pככה נראים חוקים עקומים שלא כחוקי התורה.</O:p

• הוסף לסימניות
יש חברה ישראלית שעושה מאגר של מלא תמונות וכל מי שמשתמש בתמונות ללא רשות הם קונסים אותו ובגדול.
הטכנולוגיה של החברה מזהה גם תמונות שעשו עליהם מיפולציות כמו עריכה בPS.

• הוסף לסימניות
הבנתי שגם הם מחזיקים עו"ד ומשרד המטפל ומחפש מקרים כאלו.

• הוסף לסימניות
אני תומך באזהרה, רק אני מציע לשנות את הכותרת:
במקום "ציידים ברשת" משהו כמו "גנבים היזהרו!" כדי לשים את הדגש על הדבר הנכון.

מה שייך להתלונן על אכזריותם של בעלי הזכויות ועקמומיתם של חוקי הגויים כשמתעלמים מהעובדה היסודית שהכל היה נמנע אם היו טורחים לברר אם יש להם היתר להשתמש ואיזה סיכון הם לוקחים בזה שהם משתמשים בלי רשות?

• הוסף לסימניות
היא הסבירה שהיה רשום במפורש ובגדול שניתן להוריד ולהשתמש אבל רק באותיות קטנות ולא בולטות היה רשום שלא לשימוש מסחרי, זאת איזשהיא הטעיה, זה לא שלא צריך לבדוק היטב אבל בכל זאת...

• הוסף לסימניות
אולי אפשר הסבר, מה זה לשימוש לא מסחרי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקהil;675546:
אולי אפשר הסבר, מה זה לשימוש לא מסחרי?

אם את רוצה להדפיס ולקשט את הבית שלך / מכתב ברכה לסבתא שלך / פרזנטציה בגן חובה של הילד - את יכולה. כל עוד זה לא משהו שאת מפיקה ממנו תועלת כלכלית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;675512:
אני תומך באזהרה, רק אני מציע לשנות את הכותרת:
במקום "ציידים ברשת" משהו כמו "גנבים היזהרו!" כדי לשים את הדגש על הדבר הנכון.

מה שייך להתלונן על אכזריותם של בעלי הזכויות ועקמומיתם של חוקי הגויים כשמתעלמים מהעובדה היסודית שהכל היה נמנע אם היו טורחים לברר אם יש להם היתר להשתמש ואיזה סיכון הם לוקחים בזה שהם משתמשים בלי רשות?

מסכימה איתך ואולי כדאי לחדד את הענין,
אני אישית קונה כל היום תמונות, ומבינה היטב את חומרת המשמעות של לקחת תמונה של צלם ללא רשותו, ומבינה שזה בדיוק כמו לקחת עבודה שלי ולהשתמש בה לכל צורך אחר.

גם חברתי, זו שארע לה הספור היא מהמפרנסות של מאגרי התמונות אייסטוק, 123 ודומיו, קונה פונטים וכו'. בעבודה ההיא היא נדרשה לתמונה מסוימת של העיר ירושלים וכשחיפשה נתקלה באתר הזה והבינה שאם נותנים שם לשמור ולהעביר לחבר ולשים על שלחן העבודה לא אמורה להיות בעיה. נכון שהיתה צריכה לבדק יותר ולעיין בהאותיות הקטנות, וזו היתה טעות שלה.

אבל מכאן ועד לקנס של 200,000 שח הדרך רחוקה. מקובל עליה שיתנו לה קנס, אבל מציאותי. לא שמעתי שכשאדם עובר עבירת תונעה הוא חוטף קנס דומה שהוא אמור לקחת משכנתא לכסות אותו.
ובענין זכויות יוצרים המצב שונה, זה מה שהדגשתי ולכן באה הכותרת: ציידים ברשת.

• הוסף לסימניות
אני מרשה לעצמי להניח שמדובר באתר המוכר www.jerusalemshots.com שמציג יצירות מוגנות של צלמים. האתר מחזיק בזכויות השימוש בצילומים אלו והוא אף מאפשר הורדה של התמונות למחשב האישי לשימוש כטפט לשולחן העבודה או כשומר-מסך.

מי שמתעניין לגבי זכויות שימוש למטרות מסחריות, לא יכול לפספס את הכיתוב המפורש המופיע בכל דפי האתר וזה לשונו:
הקניין הרוחני באתר זה מוגן על ידי עורכי הדין תומר אפלדורף ממשרד עורכי הדין והמגשרים אפלדורף ושות' , וטל יצחק רון ממשרד עורכי הדין טל רון, דריהם ושות'.
כל זכויות היוצרים שייכת צלמים, אין להעתיק תמונות מאתר זה ללא קישור ארכיון המקורי מאחורי כל תמונה

בקיצור ובמילים פשוטות, אין הצדקה להשתמש בתמונות מהאתר הזה בלי רשות, גם אם לא היתה אזהרה מפורשת ובפרט לאור האזהרה.
באמת כואב לשמוע שחברתך הסתבכה איתם ואני מקווה שהיא תמצא דרך להידברות איתם במטרה למזער את הנזק הכבד.

אגב, 200 אש"ח זה סכום "צנוע", נגד תנועת ש"ס הוגשה בזמנו תביעה בגובה 600 אש"ח על שימוש בתמונה מאותו אתר: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3743075,00.html

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;675562:
מסכימה איתך ואולי כדאי לחדד את הענין,
אני אישית קונה כל היום תמונות, ומבינה היטב את חומרת המשמעות של לקחת תמונה של צלם ללא רשותו, ומבינה שזה בדיוק כמו לקחת עבודה שלי ולהשתמש בה לכל צורך אחר.

גם חברתי, זו שארע לה הספור היא מהמפרנסות של מאגרי התמונות אייסטוק, 123 ודומיו, קונה פונטים וכו'. בעבודה ההיא היא נדרשה לתמונה מסוימת של העיר ירושלים וכשחיפשה נתקלה באתר הזה והבינה שאם נותנים שם לשמור ולהעביר לחבר ולשים על שלחן העבודה לא אמורה להיות בעיה. נכון שהיתה צריכה לבדק יותר ולעיין בהאותיות הקטנות, וזו היתה טעות שלה.

אבל מכאן ועד לקנס של 200,000 שח הדרך רחוקה. מקובל עליה שיתנו לה קנס, אבל מציאותי. לא שמעתי שכשאדם עובר עבירת תונעה הוא חוטף קנס דומה שהוא אמור לקחת משכנתא לכסות אותו.
ובענין זכויות יוצרים המצב שונה, זה מה שהדגשתי ולכן באה הכותרת: ציידים ברשת.

לענ"ד במקרה הזה היא תוכל להוכיח די בקלות תום לב (במיוחד אם תראה שהיא באופן קבוע רגילה לשלם על תמונות ואין דרכה לגנוב תמונות) ויפטרו אותה מכל קנס.

• הוסף לסימניות
גם אם אדם גונב בזדון על פי תורה הוא צריך לשלם כפול משווי המוצר, וגם אם הוא מודה בקנס הוא פטור מתשלום הכפל. שלא לדבר אם זה בשוגג או כשהשני הטעה אותו.
רק בעולם בו דג גדול בולע את הדג הקטן וטייקונים שולטים בו זה קורה שאשה השתמשה בתום לב בתמונה, נכון שלא הבחינה וזו טעות, אבל מכאן ועד לתביעות כאלו ירחם ה'.
על זה אנו מתפללים מגיד דבריו ליעקב חוקיו ומשפטיו לישראל לא עשה כן לכל גוי ומשפטים בל ידעום.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;675587:
לענ"ד במקרה הזה היא תוכל להוכיח די בקלות תום לב (במיוחד אם תראה שהיא באופן קבוע רגילה לשלם על תמונות ואין דרכה לגנוב תמונות) ויפטרו אותה מכל קנס.

זה מה שהיא עשתה, שילמה לעו"ד והם שלחו תגובה חריפה על ההטעיה.
אעדכן כשיהיה מה בע"ה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;675584:
אני מרשה לעצמי להניח שמדובר באתר המוכר www.jerusalemshots.com שמציג יצירות מוגנות של צלמים. האתר מחזיק בזכויות השימוש בצילומים אלו והוא אף מאפשר הורדה של התמונות למחשב האישי לשימוש כטפט לשולחן העבודה או כשומר-מסך.

מי שמתעניין לגבי זכויות שימוש למטרות מסחריות, לא יכול לפספס את הכיתוב המפורש המופיע בכל דפי האתר וזה לשונו:
הקניין הרוחני באתר זה מוגן על ידי עורכי הדין תומר אפלדורף ממשרד עורכי הדין והמגשרים אפלדורף ושות' , וטל יצחק רון ממשרד עורכי הדין טל רון, דריהם ושות'.
כל זכויות היוצרים שייכת צלמים, אין להעתיק תמונות מאתר זה ללא קישור ארכיון המקורי מאחורי כל תמונה

בקיצור ובמילים פשוטות, אין הצדקה להשתמש בתמונות מהאתר הזה בלי רשות, גם אם לא היתה אזהרה מפורשת ובפרט לאור האזהרה.
באמת כואב לשמוע שחברתך הסתבכה איתם ואני מקווה שהיא תמצא דרך להידברות איתם במטרה למזער את הנזק הכבד.

אגב, 200 אש"ח זה סכום "צנוע", נגד תנועת ש"ס הוגשה בזמנו תביעה בגובה 600 אש"ח על שימוש בתמונה מאותו אתר: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3743075,00.html

זה לא יהיה פלא אם יתברר שמטרתו של הפעלת האתר החינמי והחביב הזה הוא לגרוף כספים באמצעות התביעות הללו, קצת מוזר שבנק תמונות של כמעט 15.000 תמונות מירושלים לבד, עם שלל אופציות להורדה, שמטרתו המוצהרת היא רק:
"שאתר זה יביא תיירים לעירנו, ואלה שעזבו את ירושלים יוכלו לשוב ולטייל ברחובות המוכרים"

ואגב, טיילתי באתר בינות לתמונות חופשי להנאתי, ולא מצאתי שום אזהרה או הודעה על זכויות יוצרים.

• הוסף לסימניות
א. אם נתחיל לפרוט את כל ההבדלים בין דין תורה למערכת החוק והמשפט במדינת ישראל, יתברר מהר מאוד עד כמה גדול ועצום המרחק בין השניים, עד כדי כך שאין טעם בכלל לערוך השוואה.

ב. עם זאת, מתוקף היותנו תושבי ואזרחי המדינה, חוקים אלה חלים עלינו, ועלינו להתחשב בהם.

ג. נעמה נגעה בהיבט מסוים של חוק זכויות יוצרים שיכול להיות בסיס להגנה מתביעה זו.
"מפר תמים" הוא מפר אשר לא ידע ולא היה עליו לדעת, במועד ההפרה, כי קיימת זכות יוצרים ביצירה - במקרה כזה, הוא יהיה פטור מתשלום פיצויים עקב ההפרה.

כך נפסק בתביעה של בעל האתר הנ"ל נגד חברת ניוזרו ישראל בע"מ המפעילה אתר חדשות בשפה רוסית.

פסק הדין מצורף.

קבצים מצורפים

• roman_kriman.pdf
    KB 459.9 · צפיות: 31
  • הוסף לסימניות
מדובר בתופעה ישנה וידועה. כבר לפני למעלה משנתיים התריע על זה כאן בפרוג (בהרצאת וידאו לחברי פרוג זהב) עו"ד המתמחה בהגנה על זכויות יוצרים, שיש חברות שזה כל המטרה שלהם: הם מפיצים תמונות ברשת בכל מיני אתרים, פורומים וכדו', ומחכים לתפוס את הגרפיקאי התורן שישתמש בזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;675604:
א. אם נתחיל לפרוט את כל ההבדלים בין דין תורה למערכת החוק והמשפט במדינת ישראל, יתברר מהר מאוד עד כמה גדול ועצום המרחק בין השניים, עד כדי כך שאין טעם בכלל לערוך השוואה.

ב. עם זאת, מתוקף היותנו תושבי ואזרחי המדינה, חוקים אלה חלים עלינו, ועלינו להתחשב בהם.

ג. נעמה נגעה בהיבט מסוים של חוק זכויות יוצרים שיכול להיות בסיס להגנה מתביעה זו.
"מפר תמים" הוא מפר אשר לא ידע ולא היה עליו לדעת, במועד ההפרה, כי קיימת זכות יוצרים ביצירה - במקרה כזה, הוא יהיה פטור מתשלום פיצויים עקב ההפרה.

כך נפסק בתביעה של בעל האתר הנ"ל נגד חברת ניוזרו ישראל בע"מ המפעילה אתר חדשות בשפה רוסית.

פסק הדין מצורף.

אעביר לה את הדברים שתראה, אני רואה שהתופעה מולם ידועה וכואבת.
תודה על המסמך שצרפת.

• הוסף לסימניות
יכול להיות שאת רוב הכסף הם עושים מהתביעות (ואולי זה חלק מהעסק?) :)

• הוסף לסימניות
אולי זה העסק עצמו

• הוסף לסימניות
אם SHIA עלה ישר שמדובר בהם, כנראה ידועים הם ככאלה המנסים להפיל תמימים (למחצה) לפח.
זה לבד יוכל לעזור לנתבע. צריך עו"ד טוב.
תעדכנו מה קרה בסוף.

• הוסף לסימניות
זה לא אלה שתבעו את ש"ס על השימוש בקמפיין שלהם בתמונה של חומות ירושלים?

אם כן, כדאי לראות איך נסגרה התביעה הזאת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה