צילום או מצלמה?

• הוסף לסימניות
גם אני... כמו הרבה שמסובבות כאן, החליטה שזהו! אני רוצה לדעת לצלם.
אני גרפיקאית כבר הרבה שנים, ומתעסקת גם עם אלבומים דיגטלים וכו', העולם של העיצוב קרוב אלי ואני מחוברת אלי.
אני לא מתכוונת לפתוח סטודיו רציני (אין לי זמן לזה ב"ה), אלא יותר כתחביב.
ולכן אני שואלת:
האם יש ענין ללמוד קורס מקצועי כמובן בפרוג. ואז לחפש מצלמה זולה, יד שניה וכד'
או כדאי להשקיע במצלמה טובה, אביזרים וכו', וללמוד צילום פרטי אצל צלמת.
שוב, אני לא הולכת לפתוח סטודיו אבל בא לי לצלם ברמה של צלמת.
אז איפה לשים את הכסף? בציוד או בלימודים?

• הוסף לסימניות
ציוד. ואז זיתוף תמונות ולמידה מחברות.

קורסים מלמדים מתכונים- לא עקרונות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1362027:

אם הבנתי נכון את העניין של מתכונים ועקרונות אז תלוי איזה קורס. אם מתכונים הכוונה רק לצד הטכני ולא לשימוש בו בפועל במצבים שונים.
בקורס של פרוג לדוג'שמים דגש גם על פיתוח ראיה צילומית מיוחדת ושלדעתי האישית קשה לקבל מצלמת שעוסקת רק או בעיקר בצילום ילדים (סטנדרטי), קרי-תעוד, ושעורים פרטיים אצל איש מקצוע ברמה של המורה של הקורס יעלו מן הסתם הרבה יותר מהקורס עצמו. הצד הטכני כל אחד מפתח עם הזמן את המתכונים לעקרונות משלו עם כלים נוספים שהוא קיבל ופיתח. אבל תלוי מה המטרה, אם המטרה היא רק להוציא תמונות מהממות של ילדים אז אולי גם שעורים מצלמת טובה ברמה הטכנית יספיקו ואז הדגש הוא על ציוד, אבל מפסידים משהו מההסתכלות האומנותית על התחום.

• הוסף לסימניות
השקעה, תודה על התגובה המפורטת
ברור שמורה פרטית לא מלמדת ברמה של המורים בפרוג
גם אני למדתי תוכנות אצל מורות פרטיות, ועיצוב גרפי אצל שרביט (לפני שהיא פתחה את סיעור מוחות) כי בעיצוב צריך את הקבוצה וכל הנושאים מסביב.
אני מעונינת בתמונות מהממות לילדים שלי, אולי קצת צילום אצל לקוחות קבועות שלי.
לא הבנתי מה התכוונת לגבי ההסתכלות האומנותית בתחום.

• הוסף לסימניות
הסתכלות אומנותית (זה ארוך...תקראי את האשכול בנידון :D) אני אישית מתכוונת לראיה קצת מעבר לד' אמות של התחומים שאני עוסקת בהם לפרנסתי ולמה שלקוח מצפה לקבל ושהצילום יהיה לא רק מקצוע אלא גם תחום שמתחברים אליו אישית באיזה צורה.
אני אישית למדתי גרפיקה על הצד הטכני בלבד ואני בהחלט יכולה לייצר גרפיקה נחמדה ומוכרת אבל עד היום אני לא מבינה על מה מדברים כל ה"מעצבים בנשמה" ומה הבעיה שלהם עם הגרפיקות של המקומונים, הרי הן מוכרות ויפות. על צילום אני מסתכלת אחרת ויודעת מה הערך של עבודה טכנית פשוטה, אפילו טובה, לעומת עבודה שיש בה מעבר. ולכן גרפיקה מששעממת אותי ברמות וצילום מרתק אותי, זה פחות או יותר.
אבל ממה שאני מבינה ממך זה לא הולך להיות עיסוק עיקרי, תראי יש חובבי צילום ברמה טכנית גבוהה מאוד-מאוד-מאוד, וזה לא העיסוק שלהם לפרנסתם, הם סתם נהנים לצלם איזה נוף מרהיב או משהו ולזה זקוקים רק לידע טכני וציוד טוב. גם לצלם מוצר למשל ללקוחה של גרפיקה צריך רק ידע טכני וציוד טוב.

• הוסף לסימניות
תודה ענקית! הסברת את עצמך מצוין.
אשמח לשמוע עוד תגובות בנושא.

• הוסף לסימניות
קודם ציוד.
לקרוא מידע ותגובות בפורום, לצלם ולצלם ולצלם.
אם את רק חובבת אז למה לך להשקיע על לימודים?
את יכולה בכסף הזה לעשות להם המון בוקים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1362200:
אם את רק חובבת אז למה לך להשקיע על לימודים?

אסביר לך מדוע, כי גם אני כזו:
אחרי שרואים תמונות מדהימות (וגם פחות) באיכות מעולה, וכשיודעים שמבחינת עיצוב המוצר או קומפוזיציה של המצולם ניתן להצליח, מעוניינים בתמונות משפחתיות ברמה גבוהה, והתמונות שצולמו עד עתה, מעלות גיחוך - לכל הפחות מבחינת האיכות.

אולם לא מקצועית - דעתי כדעת אלו שאמרו להשקיע בציוד. זה חשוב לאין ערוך.

• הוסף לסימניות
עוד יותר מזה, לקחתי את הילדים שלי לצלמת מתחילה...
לא היה לי סיבה מסוימת גיל 3 או משהו, סתם אובי. אז לקחתי למתחילה שיש לה ציוד טוב
זה לא סיפק אותי :(
התאורה לא היתה מידי טובה, הרקע הלבן יצא אפור. והחדות לא משהו (מצלמה מקצועית אמרנו...)
אז מה כן חסר?

• הוסף לסימניות
חבל שאני לא יכולה להראות לך תמונות באיכות נוראית שצולמו במרק 3... התמונות התגלגלו לידי בטעות...
ציוד חשוב מאד אך הידע לא פחות...
ידע נקנה או בעמל רב או בכסף!!! אין קיצורי דרך

• הוסף לסימניות
לא חשבתי לקנות ציוד בלי ללמוד.
ברור לי שצריך לדעת והרבה!
השאלה היתה עם ללמוד קורס של שנה על כמה המשתמע מכך או מספיק קורס פרטי
כמובן לא לאחת שרוצה לפתח את זה כעסק עצמאי וגדול.

• הוסף לסימניות
את צריכה להבין שהתמונות שאת רואה פה שאותן את אוהבת הן כאלו לא בגלל שהעסק גדול או קטן- הן אחרי המון ניסיון, שיפשוף, כישלונות ותמונות בינוניות - ז"א אחת שיש לה הרבה לקוחות או שמצלמת הרבה בחינם, תגיע לתוצאות טובות יותר
לכן
בשביל שלילדים שלך יהיו תמונות יפות (יותר משל הצלמת המתחילה שהיית אצלה )את צריכה:
ציוד איכותי ומקצועי
ידע שלמדת בקורס או בפרטי- לדעתי לא משנה
נסיון רב!

נסיון לוקח זמן ומאמץ, השאלה אם יש לך את האפשרות להשקיע את הזמן הזה?
אם לא, לא תגיע לתוצאות שאת מדמיינת!
ואז השקעת הרבה כסף על ציוד, קורס ו... התוצאות יהיו מאכזבות!

• הוסף לסימניות
לדעתי קורס פרטי יהיה יותר יעיל עבורך.

• הוסף לסימניות
מצטרפת לדעות של ללכת ללמוד אצל מישהו פרטי,
יהיה לך הרבה יותר יעיל

• הוסף לסימניות
עוד נקודה:
נכון מה שאמרו כאן לגבי זה שידע נקנה עם המון התנסות ולכן גם חשוב ללמוד אצל מישהו שלא רק יודע לצלם אלא גם להעביר את זה!
אפשר ללמוד ולהשקיע כסף בשעורים אצל מישהו שישים את הדגש רק או בעיקר על פרטים טכניים ומסחריים, זה יכול פשוט להשניא את התחום על בן אדם ואז המצלמה המעולה אחרי כמה סיישנים רובוטיים מהממים תמצא את עצמה חיש מהר ביד 2 (קרה לי עם תחום אחר שלמדתי ככה). כשאין קשר אישי לתחום אין מוטיבציה להשקיע את העמל שצריך להשקיע (וצריך) כדי להגיע לתוצאות טובות. הקורס בפרוג פשוט נותן קשר אישי לתחום וראיה אחרת הודות לניסיון והגישה של המורה שם, לא סתם כל הבוגרים ממליצים ככה.

• הוסף לסימניות
מחכה לעוד תגובות.
אבל במקביל
מה מחיר של מצלמה טובה? המלצות על דגם מסוים?
וכמובן אם יש משהי שמכירה צלמת שמלמדת! לא רק מצלמת... באזור המרכז.

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקר;1362408:
וכמובן אם יש משהי שמכירה צלמת שמלמדת! לא רק מצלמת... באזור המרכז.

תודה רבה!

לא מכירה, אולם חושבת שעליך לקחת בחשבון פרמטר נוסף לגבי מורה: אחת שמסוגלת לדחוס חומר רב מאד בשיעור בודד, ובצורה יעילה.

• הוסף לסימניות
אני מירושלים מעבירה שיעורים פרטיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1362027:

כנראה לא למדתי בקורס הנכון :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1362059:
אם הבנתי נכון את העניין של מתכונים ועקרונות אז תלוי איזה קורס. אם מתכונים הכוונה רק לצד הטכני ולא לשימוש בו בפועל במצבים שונים.
בקורס של פרוג לדוג'שמים דגש גם על פיתוח ראיה צילומית מיוחדת ושלדעתי האישית קשה לקבל מצלמת שעוסקת רק או בעיקר בצילום ילדים (סטנדרטי), קרי-תעוד, ושעורים פרטיים אצל איש מקצוע ברמה של המורה של הקורס יעלו מן הסתם הרבה יותר מהקורס עצמו. הצד הטכני כל אחד מפתח עם הזמן את המתכונים לעקרונות משלו עם כלים נוספים שהוא קיבל ופיתח. אבל תלוי מה המטרה, אם המטרה היא רק להוציא תמונות מהממות של ילדים אז אולי גם שעורים מצלמת טובה ברמה הטכנית יספיקו ואז הדגש הוא על ציוד, אבל מפסידים משהו מההסתכלות האומנותית על התחום.

מה זה ראיה צילומית?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה