צילום חוץ באיזה מזג אויר?

• הוסף לסימניות
אני עדיין לומדת בקורס בפרוג,
אך מישהי ביקשה ממני לצאת לצלם את בנותיה לקראת הבת מצוה של בתה.
אשמח להמלצות של צלמות מקצועיות המתמצאות בצילומי חוץ.
באילו שעות כדאי לצלם?במתחם התחנה וליד הים?
ובאיזה מזג אויר אפשר לצאת? ובאיזה מזג אויר בכלל לא יוצאים, מחר מחרתיים יהיה מעונן חלקית 13-20 מעלות. האם זה מתאים???

• הוסף לסימניות
בכל מקרה צילום מתוכנן לשעה שעתיים לפני השקיעה או בזריחה, אין בעיה, ולכתחילה הכי טוב. בשעות הצהריים קשה להתמודד עם השמש. צלמים טובים יצליחו. אם ברור לך שיהיה מעונן ולא חלקית צאי בצהרים.

• הוסף לסימניות
זה מצוין שאת מצלמת כשאת עדין לומדת
זה הדרך היחידה להתקדם וליישם את לימודייך.

לגבי שעות צילום,
בחוף הים אין שום מקור שיעשה צל (כגו' מבנים /עצים וכו)
לכן מומלץ לצלם בזמן סמוך לזריחה לפני שהשמש עולה או ממש סמוך לשקיעה.
במקומות אחרים שעפ"י רב יש מבנים /עצים ויש הרבה מקורות צל את פחות
מוגבלת בשעות. (בא נגיד שמ12-3 בצהרים השמש בשיא חוזקה יהיה לך יותר קשה)

בכל מקרה גם בשעות האלה צריך לשים לב לסביבה ולפני שמצלמים לבדוק את התאורה בשטח.

לגבי מזג אויר נראה לי שאולי פחות נעים לצאת בגלל שקצת קריר אבל אם לא מפריעה
אז לדעתי אין בעיה לצלם.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
הים יהיה בכלל כחול ויפה? מהנסיון שלכם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיה רז;2036404:
הים יהיה בכלל כחול ויפה? מהנסיון שלכם?

אם השמיים אפורים מן הסתם גם הים יהיה אפור.
אני בכלל לא אוהבת לצלם ביום מעונן, אם יש לי ברירה, כי הצבעים מתים יותר, אבל זה אולי עניין של טעם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;2036460:
אם השמיים אפורים מן הסתם גם הים יהיה אפור.
אני בכלל לא אוהבת לצלם ביום מעונן, אם יש לי ברירה, כי הצבעים מתים יותר, אבל זה אולי עניין של טעם.

גם לי נראה שביום שמש הים כחול יותר [לפעמים עם חלקים ירוקים]. וצילום ביום מעונן לגמרי ענין של טעם. אישית אני אוהב תמונות ב'תאורת לונדון'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה