צילום חתונות - מי אחראי?

• הוסף לסימניות
האמת, שחשבתי שזה די ברור,
אחרי שמספר אירועים במשפחתנו צולמו ע"י רונן שטלצר שחוץ מאשר שהוא משרה אוירה טובה, הוא עובד מסודר באופן מעורר השתאות.
יש לו קלסר בו הוא מציין את כל הקרובים החשובים, אחים אחיות סבים סבתות וכו, והוא לא עוזב את המקום עד שלכולם יש תמונות עם או בלי החתן והכלה, לפני החופה ואחרי החתונה.

והנה, מאחר ורונן היה תפוס, הזמינו את... (דווקא מישהו עם שם שמככב לא מעט)

• שתי אחיות של הכלה, ללא תמונות - וזה אחרי שעשינו 'מאמץ על' מיוזמתנו לקרוא לאחים ולאחיות האחרים.
  • סבתא של הכלה לא צולמה כלל
  • ביקשו ממנו לצלם את החתן שובר את הכוס - 'אתה לא תגיד לי מה לעשות'
  • תמונות שולחנות - 'אם לא תעמדי עכשיו אין תמונות' (לכלה) והיא עמדה, אבל זה הספיק רק לשולחן אחד ותו לא.
  • הגיסות והאחיות שרצו תמונה בסוף יחד עם הכלה - 'אין לי זמן'
  • החברות של הכלה - 'עיזבו אותי' ועוד...
ושלא נדבר על יחס בוטה, לכלה, להורים, למלווה (אבל לא זה הנושא)
מדובר בצלם שלקח טבין וטקילין (לא בסגנון של 'שלמת זול - קבלת זול')
וזה עוד לפני שראינו את איכות התמונות, כי עדיין לא קיבלו את התמונות.

האם האחריות בחתונות שיהיה כיסוי מושלם לכל הקרובים והשלחנות, נופלת על כתפי המזמינים?
האם אנחנו כקרובים צריכים לעקוב אחרי עבודת הצלם, ולבחון שהוא לא מפספס אף אחד?
או שבעצם תפקיד הצלם, להיות מסודר ומאורגן ולדאוג מיוזמתו לכל אלה.

מה אתם אומרים?

• הוסף לסימניות
אין מחובתו של הצלם לארגן קלסר עם שמות כל המשפחות המורחבות לדורותיהם, לטובתו כדאי לו לרשום לעצמו בזיכרון שהוא חייב, חייב לצלם את כולם, כן, גם את מי שלא מעוניין ותמונות לא עומדות בראש מעייניו בערב המרגש כל כך. בשביל זה הוא בוחר לעצמו אח, גיס, דוד או הורה מצמיד אותו אליו ומוודא שאכן כולם עברו תחת שבטו ... במידה והוא נתקל בסרבנות יתירה, במשפחה שצריך להתחנן אליה לכרוע ברך בפניה עבור עשיית הטובה הזאת של עמידה דקת דומיה על מרבד הקסמים שלו, ואחרי כל זה הם עדיין לא מתרצים ... מה ? תצפה מצלם שיסתובב עם אלה עם טייזר ?
אבל ברור שלטובתו כדאי שכולם יבואו ותחנונים שווים וכדאיים ...
בקיצור, תפקידו של הצלם לדאוג שכולם יצטלמו, ובלי קשר תפקידם של מזמיניו לדאוג לעזור לו ולעצמם ולעמוד להצטלם ולא אחרי תחנונים מרובים.

צלם עם חוסר מצברוח ובטח עם יחס בוטה ... זה נורא ... ואיום

• הוסף לסימניות
דעתי כמצולמת :)

האחריות צריכה להתחלק באופן הגיוני. צלם חתונות אמור לדעת שיש דברים מסוימים ואנשים חשובים שצריך לצלם, ושחוזרים עליהם ברוב החתונות, ולדאוג לעשות זאת. אלא שכמובן, הוא לא אמור להכיר את כל המשפחה המורחבת, ולכן -
א. כפי שנכתב בתגובה מעלי, כדאי למנות בן משפחה שינהל את התמונות ויגיד לצלם את מי לצלם.
ב. כדאי לספר לצלם מראש על המשפחה בקווים כלליים - יש/אין סבתות, יש חברים קרובים שחשוב לצלם, מעוניינים בתמונה כזו או אחרת, וכן הלאה.
ככה אפשר לוודא שלא יהיו פשלות רציניות בצילום (תמיד יכולות להיות... אבל לפחות עשינו את המקסימום).

וכמובן, הצלם צריך יחס אנושי ונעים ללקוחות שלו... אבל זה כבר סיפור אחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בראש מילה;1020616:
וכמובן, הצלם צריך יחס אנושי ונעים ללקוחות שלו... אבל זה כבר סיפור אחר.
זה לא סיפור אחר...
זה עיקרו של הסיפור.
אנשים יעדיפו צלם טוב עם יחסי אנוש מעולים, מאשר מקצוען אנטיפת.

• הוסף לסימניות
למה צריך לבקש מצלם (ועוד עם שם) לצלם את החתן כשהוא שובר את הכוס???

• הוסף לסימניות
כשאני באה לצלם ריקודים בחתונה,
אני ניגשת לבחורה עם תיסרוקת וכ'ו שאפשר לזהות אותה בתור אחות של החתן או הכלה ואני שואלת אותה מי אמא שלה,אני ניגשת ואומרת לה "מזל טוב,קוראים לי... באתי בישבילכן,מי מהילדים לא הצטלמו? מי המשפחה הקרובה? מי אמא שלך? וכ'ו
אחרי סיבוב ריקודים ראשון אני ניגשת לכלה ואומרת לה מזל טוב,אני הזנב שלך לערב זה,תגידי לי מי חשובה לך,וכשאת רוקדת עם מישהי חשובה תעיפי מבט,יש כלות ששמעו מה אמרתי ויש כאלה שלא ויש הבדל בתמונות שלהן בגלל המבטים.זה בטוח.

אם צילמתי אותם מתחילת הערב הספקתי כבר להכיר את כולם.האנשים החשובים מגיעים בהתחלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;1020663:
כשאני באה לצלם ריקודים בחתונה,
אני ניגשת לבחורה עם תיסרוקת וכ'ו שאפשר לזהות אותה בתור אחות של החתן או הכלה ואני שואלת אותה מי אמא שלה,אני ניגשת ואומרת לה "מזל טוב,קוראים לי... באתי בישבילכן,מי מהילדים לא הצטלמו? מי המשפחה הקרובה? מי אמא שלך? וכ'ו
אחרי סיבוב ריקודים ראשון אני ניגשת לכלה ואומרת לה מזל טוב,אני הזנב שלך לערב זה,תגידי לי מי חשובה לך,וכשאת רוקדת עם מישהי חשובה תעיפי מבט,יש כלות ששמעו מה אמרתי ויש כאלה שלא ויש הבדל בתמונות שלהן בגלל המבטים.זה בטוח.

אם צילמתי אותם מתחילת הערב הספקתי כבר להכיר את כולם.האנשים החשובים מגיעים בהתחלה.
חחח. איזה קטע. אני לא סובלת שהכלה מעיפה אלי מבט בריקודים. את רוקדת? תרקדי! תסתכלי על החברה שלך במבט מרוגש. אל תביימי למצלמה. סיימנו את הרקע המבויים של הצילומים, בריקודים אני רוצה לתפוס את הרגש!
(חוץ ממקרים חריגים של מבטים משעשעים למצלמה, אבל רק בתמונות בודדות.)

• הוסף לסימניות
:Dרבקה עכשיו את מצחיקה אותי חזרה...
אצלכם הכלה הולכת עם תיסרוקת אסופה ואת רואה את הפנים שלה והמבט ואולי גם צבע העיניים,ככה גם בחוג הליטאי,אבל בחוג החסידי התיסרוקת היום עם פוני לצד על עיניים ועל חצי פנים.את לא יכולה לראות מי זאת בכלל לא הכלה ולא מי שרוקדת מולה.ותמיד תמיד גם אלה שמסתכלות אלי זה אחרי שרקדו בהתלהבות וברגש ואחר כך נזכרו שיש גם מצלמה.ככה שיש לי גם וגם.

• הוסף לסימניות
אנחנו לקחנו את רונן שטלצר לחתונה, וכמו שאמרו לעיל הוא צלם מעולה, עם אוירה טובה ונעימה!
אך לריקודי הבנות לקחנו צלמת, אני לא אשכח איך היא עיצבנה אותי, כל הזמן עצרה אותי בריקודים כדי שאסתכל למצלמה... התמונות נראות מבויימות... כמו שרבקה אומרת, שבריקודים צריך לדעת לתפוס את הרגש ולא לעצור את הכלה כל רגע!!!

• הוסף לסימניות
אני רק מזכירה לכולנו שאנחנו רואים רק צד אחד של הסיפור, ולא בהכרח המציאות היתה בדיוק כפי שמתואר פה. (כלומר: בוודאות היא לא היתה. בנאדם שמעורב בסיפור בטוח לא מתאר את המצב בדיוק כמו שהוא, שלא לדבר על מקרה של חתונה שבה הלקוחות בד"כ לא זוכרת בדיוק מה היה.)
אני לא מצדיקה את הצלם, רק מזכירה שלא לנו הרשות לשפוט.
(דווקא התגובות פה יחסית בסדר מהבחינה הזו. אני רק מזכירה בשביל המשך השרשור.)

===

התייחסויות ספציפיות לתלונות:

אני כמעט אף פעם לא מתחננת לאנשים שיצטלמו. כמו שסבתא שלי היתה אומרת (על אוכל): "אצלנו לא מכריחים". רוצה? תאכל. אני רק מגישה את האוכל. כלומר את המצלמה וכישוריי כצלמת.
אני כן תופסת פיקוד בזמן המשפחתיות, ויש לי גם משפטי שכנוע משלי, אבל אני שמה את הגבול. אני לא ארד על ברכיי.
אני חולקת על המשפט של דוד:
"הוא חייב, חייב לצלם את כולם, כן, גם את מי שלא מעוניין ותמונות לא עומדות בראש מעייניו בערב המרגש כל כך."

אני חושבת שהצלם חייב לנסות. חייב לעבוד מסודר ולדעת את מי הוא צריך לצלם, וחייב להציע לכל אחד מהם להצטלם. מה שהוא לא חייב זה:
1. לרדוף אחרי אנשים (רדיפה אחרי בנאדם בודד יכולה לארוך 15 דקות, שלא לדבר על משפחות שלמות. והצלם צריך לעבוד ולא לבלות את זמנו בחיפוש אחר אנשים. בשביל זה ממנים אחראי שיהיה מופקד על חיפוש אנשים, ותמיד אפשר למנות בזמן האירוע עוד אחראיים <למשל "חמודה, את יכולה רגע ללכת לקרוא לאחותך הגדולה?">)
2. להתחנן בפני אלה ש"התמונות לא עומדות בראש מעייניהם". הוא יכול להסביר, הוא יכול להגיד "כל האחים הצטלמו, זה יראה מוזר באלבום שרק לך לא תהיה תמונה", הוא יכול להציע "רק תמונה אחת, 5 שניות ואני משחרר אותך", אבל לא צריך יותר מזה. אמרו לא? אמרו "יש לנו דברים חשובים יותר לעשות מאשר להצטלם עכשיו"? אז לא. בעיה שלהם.

סבים וסבתות: כן, צריך לעשות מאמץ לצלם, אבל אם הם מגיעים מאוחר ואף אחד לא בא לצלם ואומר לו "זו הסבתא" - יכולים להיות פספוסים. אז בד"כ בצילומי השולחנות תושלם תמונת הסבתא החסרה, אבל לא תמיד. לפעמים הסבתא הולכת לפני שמספיקים לצלם אותה, או שבדיוק במעבר בין השולחנות היא הלכה לשירותים.
אצלנו לא עוברים על כל השולחנות, אלא מסתובבים עם החתנכלה או ההורים בין השולחנות. אם הם העדיפו להצטלם עם חברים ולא עם הסבתא - לא תהיה תמונה שלה.
לעניין העובדה שהספיקו אצלכם רק שולחן אחד: לפעמים זה קורה אם הכלה עמדה ובירכה מיליון חברות במקום להסתובב עם הצלם, או אם ההפסקה היתה קצרה מדי, או אפילו אם במקרה היתה תקלה בציוד של הצלם והוא נאלץ לתקן את זה בזמן ההפסקה במקום להסתובב בין השולחנות. עלול לקרות.
(כאמור, אני מצלמת שולחנות רק עם החתנכלה או ההורים, אז אם כולם אומרים לי "אנחנו מעדיפים לשבת לנוח, עזבי אותנו משולחנות" - לא יהיו להם צילומי שולחנות. אלא אם הם יבקשו מפורשות כמה שולחנות בודדים שהם רוצים שאצלם בלעדיהם.)

גיסות ואחיות: כן, לפעמים בנות מבקשות מהצלם לצלם אותן ביחד כשהוא עסוק במשהו הרבה יותר חשוב (למשל לצלם את הכלה רוקדת עם סבתא שלה, או עם האמא וכל האחיות של החתן, משהו כזה חשוב שאסור לפספס.) או שיש אחיות שמסתובבות סביב הצלם ומבקשות ממנו לצלם אותן בערך עם כל אורחת ואורחת שנוכחת באולם. אז כן, יש לצלם עוד דברים לעשות בחתונה חוץ מלצלם את אחות הכלה עם 800 חברות שונות, וזה עלול לגרום לכך שהוא יעמיד אותה במקום ויגיד שהוא עסוק. וזה עלול לקרות בדיוק כשהיא ביקשה להצטלם עם כל האחיות והגיסות, שזו דווקא תמונה חשובה.

בקיצור, צריך לדון לכף זכות.
ולך פותחת השרשור, חכו שתקבלו את התמונות. ואם חסרות תמונות ממש חשובות - פנו אל הצלם ובקשו הסברים לכך. אולי הוא יתן לכם הסברים מתקבלים על הדעת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;1020713:
:Dרבקה עכשיו את מצחיקה אותי חזרה...
אצלכם הכלה הולכת עם תיסרוקת אסופה ואת רואה את הפנים שלה והמבט ואולי גם צבע העיניים,ככה גם בחוג הליטאי,אבל בחוג החסידי התיסרוקת היום עם פוני לצד על עיניים ועל חצי פנים.את לא יכולה לראות מי זאת בכלל לא הכלה ולא מי שרוקדת מולה.ותמיד תמיד גם אלה שמסתכלות אלי זה אחרי שרקדו בהתלהבות וברגש ואחר כך נזכרו שיש גם מצלמה.ככה שיש לי גם וגם.

כבר היו לי גם כלות או חברות הכלה שכאשר הן בפרופיל אלי - לא רואים את הפנים שלהן. אם זו חברה עם שיער פזור שמסתיר את הפנים - אני פשוט לא אצלם, כי במילא לא יראו מי זו בתמונות. אבל אם הפוני של הכלה מסתיר את העיניים שלה - אז מה? רואים שזו הכלה לפי השמלה והתסרוקת (:)), אז מספיק שאפשר לזהות את החברה ואת המבט שהיא מפנה אל הכלה. וגם אצל הכלה כמובן שאפשר לצלם לא מעט תמונות שכן מזהים הבעה, כי הפוני הוא לכיוון אחד ובכיוון השני אפשר לתפוס הבעה. (וגם כי יש תמונות שבהן הכלה לא בפרופיל אלא במבט חצי קדמי או משהו כזה.)

• הוסף לסימניות
בעיקרון, אני לא מצלמת אירועים..
יצא לי לצלם 2 ארועים בחיים, ומאז כמעט נשבעתי שלא אעשה את זה שוב (עד הפעם הבאה...:) )
עמדה לידי ילדה בת 11 וכל הזמן ניסתה לתת לי הוראות - ברור שזה מעצבן! (תראי היא אומרת מזל טוב לזה ולזה ולזה, נו צלמי אותה.....) אז אם אתה לא בנאדם סובלן באישיות - תענה בהתאם.. (אני פשוט ניפפתי אותה באלגנטיות לשחק בחוץ..)
מיותר לגמרי לבקש ולכוון את הצלם מה לצלם - הרי זו העבודה שלו, ולא של כמה אנשים שהחליטו שהם יכלו להיות צלמים....
לגבי היחס, השימת לב וכו'... כבר כתבו יפה לפני...
מצטרפת לרבקה - חכו שיגיע האלבום....
ו..... מזל טוב :)

• הוסף לסימניות
אף פעם לא עצרתי כלה מלרקוד! ולא ביימתי שום מהלך באירוע הכל טבעי וזורם מי שלא היה בחתונה ויראה את הדיסק ממש ירגיש שהוא שם, אני רק אומרת להם "לבקש ממני דברים חשובים" כי אין לי רוח הקודש מי חשוב פה בחתונה.קצת אפשר לזהות לפי ביגוד וטיפוח מושקע אבל לא תמיד.ובדרך כלל הבקשות באות אחרי הריקודים או בזמן מנוחה[5 דקות הפסקה ואחר כך הורה]ואני נשארת גם אחרי הריקודים עד שסיימתי את כולם ורואה את כולם מרוצים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;1020575:
לטובתו כדאי לו לרשום לעצמו בזיכרון שהוא חייב, חייב לצלם את כולם, כן, גם את מי שלא מעוניין ותמונות לא עומדות בראש מעייניו בערב המרגש כל כך.

רבקה, דוד התכוון לחובה ולאחריות החלה על הצלם לצלם את המשפחה הקרובה גם אם הם לא מזדנבים אחריו במהלך האירוע..
כי לכל חתנכלה (...) חשוב בסופו של דבר לפתוח את האלבום לאחר מס' חודשים ולראות את כל יקיריהם ולא לעגל גבות למה 'הוא' ו'היא' 'ובדיוק הם..' לא מונצחים??!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;1020720:
אני רק מזכירה לכולנו שאנחנו רואים רק צד אחד של הסיפור, ולא בהכרח המציאות היתה בדיוק כפי שמתואר פה. (כלומר: בוודאות היא לא היתה. בנאדם שמעורב בסיפור בטוח לא מתאר את המצב בדיוק כמו שהוא, שלא לדבר על מקרה של חתונה שבה הלקוחות בד"כ לא זוכרת בדיוק מה היה.)
אני לא מצדיקה את הצלם, רק מזכירה שלא לנו הרשות לשפוט.
(דווקא התגובות פה יחסית בסדר מהבחינה הזו. אני רק מזכירה בשביל המשך השרשור.)

===

התייחסויות ספציפיות לתלונות:

אני כמעט אף פעם לא מתחננת לאנשים שיצטלמו. כמו שסבתא שלי היתה אומרת (על אוכל): "אצלנו לא מכריחים". רוצה? תאכל. אני רק מגישה את האוכל. כלומר את המצלמה וכישוריי כצלמת.
אני כן תופסת פיקוד בזמן המשפחתיות, ויש לי גם משפטי שכנוע משלי, אבל אני שמה את הגבול. אני לא ארד על ברכיי.
אני חולקת על המשפט של דוד:
"הוא חייב, חייב לצלם את כולם, כן, גם את מי שלא מעוניין ותמונות לא עומדות בראש מעייניו בערב המרגש כל כך."

אני חושבת שהצלם חייב לנסות. חייב לעבוד מסודר ולדעת את מי הוא צריך לצלם, וחייב להציע לכל אחד מהם להצטלם. מה שהוא לא חייב זה:
1. לרדוף אחרי אנשים (רדיפה אחרי בנאדם בודד יכולה לארוך 15 דקות, שלא לדבר על משפחות שלמות. והצלם צריך לעבוד ולא לבלות את זמנו בחיפוש אחר אנשים. בשביל זה ממנים אחראי שיהיה מופקד על חיפוש אנשים, ותמיד אפשר למנות בזמן האירוע עוד אחראיים <למשל "חמודה, את יכולה רגע ללכת לקרוא לאחותך הגדולה?">)
2. להתחנן בפני אלה ש"התמונות לא עומדות בראש מעייניהם". הוא יכול להסביר, הוא יכול להגיד "כל האחים הצטלמו, זה יראה מוזר באלבום שרק לך לא תהיה תמונה", הוא יכול להציע "רק תמונה אחת, 5 שניות ואני משחרר אותך", אבל לא צריך יותר מזה. אמרו לא? אמרו "יש לנו דברים חשובים יותר לעשות מאשר להצטלם עכשיו"? אז לא. בעיה שלהם.

סבים וסבתות: כן, צריך לעשות מאמץ לצלם, אבל אם הם מגיעים מאוחר ואף אחד לא בא לצלם ואומר לו "זו הסבתא" - יכולים להיות פספוסים. אז בד"כ בצילומי השולחנות תושלם תמונת הסבתא החסרה, אבל לא תמיד. לפעמים הסבתא הולכת לפני שמספיקים לצלם אותה, או שבדיוק במעבר בין השולחנות היא הלכה לשירותים.
אצלנו לא עוברים על כל השולחנות, אלא מסתובבים עם החתנכלה או ההורים בין השולחנות. אם הם העדיפו להצטלם עם חברים ולא עם הסבתא - לא תהיה תמונה שלה.
לעניין העובדה שהספיקו אצלכם רק שולחן אחד: לפעמים זה קורה אם הכלה עמדה ובירכה מיליון חברות במקום להסתובב עם הצלם, או אם ההפסקה היתה קצרה מדי, או אפילו אם במקרה היתה תקלה בציוד של הצלם והוא נאלץ לתקן את זה בזמן ההפסקה במקום להסתובב בין השולחנות. עלול לקרות.
(כאמור, אני מצלמת שולחנות רק עם החתנכלה או ההורים, אז אם כולם אומרים לי "אנחנו מעדיפים לשבת לנוח, עזבי אותנו משולחנות" - לא יהיו להם צילומי שולחנות. אלא אם הם יבקשו מפורשות כמה שולחנות בודדים שהם רוצים שאצלם בלעדיהם.)

גיסות ואחיות: כן, לפעמים בנות מבקשות מהצלם לצלם אותן ביחד כשהוא עסוק במשהו הרבה יותר חשוב (למשל לצלם את הכלה רוקדת עם סבתא שלה, או עם האמא וכל האחיות של החתן, משהו כזה חשוב שאסור לפספס.) או שיש אחיות שמסתובבות סביב הצלם ומבקשות ממנו לצלם אותן בערך עם כל אורחת ואורחת שנוכחת באולם. אז כן, יש לצלם עוד דברים לעשות בחתונה חוץ מלצלם את אחות הכלה עם 800 חברות שונות, וזה עלול לגרום לכך שהוא יעמיד אותה במקום ויגיד שהוא עסוק. וזה עלול לקרות בדיוק כשהיא ביקשה להצטלם עם כל האחיות והגיסות, שזו דווקא תמונה חשובה.

בקיצור, צריך לדון לכף זכות.
ולך פותחת השרשור, חכו שתקבלו את התמונות. ואם חסרות תמונות ממש חשובות - פנו אל הצלם ובקשו הסברים לכך. אולי הוא יתן לכם הסברים מתקבלים על הדעת.
הוי רבקל'ה כבר אמרתי לך פעם כמה סבלנות יש לך???
לכתוב ולהגיע לפרטים הקטנים שתהיי בריאה כל הכבוד.:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י efrat6;1020761:
רבקה, דוד התכוון לחובה ולאחריות החלה על הצלם לצלם את המשפחה הקרובה גם אם הם לא מזדנבים אחריו במהלך האירוע..
כי לכל חתנכלה (...) חשוב בסופו של דבר לפתוח את האלבום לאחר מס' חודשים ולראות את כל יקיריהם ולא לעגל גבות למה 'הוא' ו'היא' 'ובדיוק הם..' לא מונצחים??!
נכון, הצלם צריך שתהיה לו רשימה (ביד או בראש) של מי שצריך להצטלם, ולבדוק שצילם את כולם, או הציע לכולם להצטלם. הם לא צריכים לבקש את זה. (האחים וההורים של החתנכלה.)
אבל הוא לא צריך להתחנן, והוא לא "חייב חייב חייב לצלם גם את מי שלא בראש מעייניו להצטלם" (שזה ביטוי בעברית שנועד להגיד "גם את מי שלא בא לו להצטלם" -> רומז למי שאתה מציע לו להצטלם והוא מסרב).

• הוסף לסימניות
ואל תשכחו שהמשפחות מאד גדולות,
לנו היתה לפני כשנה חתונה -
המשפחה המצומצמת [אחים ואחיות של החתן והכלה] - כללה מעל 20 משפחות וילדיהם! ב"ה
הצלם לא יכול לזכור לצלם את כולם!
וחשוב תמיד להגיע מספיק מוקדם, כדי להספיק להצטלם. [ולא מידי מוקדם כדי לא להפריע]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1020626:
זה לא סיפור אחר...
זה עיקרו של הסיפור.
אנשים יעדיפו צלם טוב עם יחסי אנוש מעולים, מאשר מקצוען אנטיפת.

בוודאי!

אלא שלא על זה בקש פותח האשכול את דעתנו... :)

• הוסף לסימניות
משפחות גדולות מוזמנות לקחת 2 אנשי צוות שיצלמו את כל האירוע מתחילה ועד סוף הריקודים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;1020830:
משפחות גדולות מוזמנות לקחת 2 אנשי צוות שיצלמו את כל האירוע מתחילה ועד סוף הריקודים.

ראיתי חתונה גדולה שהיה צלם לגברים וצלם לנשים.
לפני החופה, 2 הצלמים פתחו סטודיו בנפרד לכל צד!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה