אולי יש שיחלקו עליי, ולא יאהבו את מה שאני כותב, אך אני חובב צילום מושבע, ובמקום ללכת לקורס מסודר 'חרשתי' את האינטרנט על צילום (ההדרכות של ביה"ס גליץ לצילום) ושיחות ארוכות עם צלמים נחמדים, ואני חושב שאני שולט בצילום בוודאי בתחום שאני אוהב לצלם בו, אנשים שרואים את העבודות שלי בטוחים שלמדתי במקום מסודר, כמו"כ ישנם קורס זולים ופשוטים שיכולים מאוד לעזור.מחפשת משהו מעניין לעסוק בו כתחביב ולא כמקצוע.
חשבתי על צילום כי אני יודעת ש'יש לי את זה',
השאלה היא האם ההשקעה (הכסף והאנרגיה) שווה את זה?
כמה זה יכול לצאת בסך הכל, משהו שמספיק בשביל צילום כתחביב?מצלמה בסיסית טובה עם עדשה טובה זה כמה אלפים (וכמובן שיש גם בהרבה יותר), וכל עדשה אח"כ- עוד הון קטן.
חצובה, פילטרים- כל אביזר שתרצי עולה סכום לא קטן.
את יכולה לקנות מצלמת קנון מהדגם הכי זול-עולה בערך 1000ש"ח( לדו'ג ה-d4000)+עדשת 50מ"מ שעולה 500 ש"ח וכך להתחיל לצלםכמה זה יכול לצאת בסך הכל, משהו שמספיק בשביל צילום כתחביב?
לי יש פוג'י XT-30, עולה בערך 3,000 והיא מצלמה מעולה (אמנם לא פול פריים אבל חיישן גדול מאוד)כמה זה יכול לצאת בסך הכל, משהו שמספיק בשביל צילום כתחביב?
מחפשת משהו מעניין לעסוק בו כתחביב ולא כמקצוע.
חשבתי על צילום כי אני יודעת ש'יש לי את זה',
השאלה היא האם ההשקעה (הכסף והאנרגיה) שווה את זה?
התמונות האלה עם עיבוד?
עוד שאלה, יש לי מצלמת קנון 730, גם אתה אפשר להוציא משהו?
ושאלה אחרונה לעת עתה, יש למישהו המלצות על אתרים שבהם אפשר לראות סרטונים בנושא?
היי
כן עריכה מינימלית כמו קצת חידוד ואם צריך אז גם טיפה הבלטת צבעים
Sx730
ברור מצלמה ביתית מצויינת
לי יש את ה 740 הם בערך אותה מצלמה עם שינויים קלים
יש ביוטיוב כמעט הכל
אבל מה שהכי חשוב כדי להשתפר בצילום זה פשוט לצלם ולצלם ולצלם
ואז לאט לאט עם הסתכלות בתמונות של אחרים להבין מה מפריע לך בתמונות שלך ואז ללמוד איך לשפר את מה שמפריע נקודתית בחיפוש הסברים באינטרנט וביוטיוב
כמו למשל קומפוזיציה , ואיך ואיפה למקם את האובייקט בתמונה ברוב המקרים לתקוע אותו במרכז התמונה לא יהיה נכון
לקרוא על חוק השלישים וכו וכו
אבל לפני הכל לצלם כל דבר שזז
בלי ללמוד כלום
ואז לאט לאט לחפש תשובות ולשפר
להצטרף לקבוצות צילום בפייסבוק בנושאים שהכי מדברים אליך
למשל יש קבוצה של אנשים שמצלמים עם ה 740 ומעלים תמונות שהם צילמו עם המצלמה הזאת אתה יכול להצטרף לראות את התמונות לשאול את המצלם איך עשה שיצא לו ככה וככה וכו
וככה ללמוד
בהצלחה![]()
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים