צילום לילה

• הוסף לסימניות
נשאר לך רק למלא את הפנים בפלאש עדין מהצד.

הייתי קורפ את התמונה השניה, המנורה מפריעה ומשמאל משעמם

• הוסף לסימניות
מאיר, תודה!
אני יודע שאני עוד לא עושה את זה לגמרי טוב. זה בהחלט מאתגר.
לבינתיים [עד שאוכל לנייד ציוד מלא יותר- כשיהיה לי רכב] עבדתי על פלאש מוקפץ - לא ישיר!
לדעתך חיזוק של פלאש מוקפץ היה עושה את העבודה או שזה חרתא ברתא.
ואגב אתה מורה נהדר;) אתה ההשראה שלי!

• הוסף לסימניות
ואווווו הראשונה הגניבה אותי.(חשיפה ארוכה?)
ובשניה דווקא אהבתי שרואים את המנורה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבי1000;2242925:
ואווווו הראשונה הגניבה אותי.(חשיפה ארוכה?)
ובשניה דווקא אהבתי שרואים את המנורה.

תודה. תתחדש על הלוגו!

זה לא חשיפה ארוכה. אלא צמצם פתוח תריס בסביביות ה1/20. ואיזו בסביבות 2000-2500.

• הוסף לסימניות
באמת התמודדות קשה...
יחסית לתנאים יצא לך תמונות טובות וממש יפות
אהבתי את התוצאה בראשונה!

יכול היות שאם בתמונה השניה
הבחור היה מתקדם מעט מתחת למנורה
היה לך יותר אור, על המצולם עצמו

כמובן צריך לקרופ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ראובן 10;2242849:
עבדתי על פלאש מוקפץ - לא ישיר!
לדעתך חיזוק של פלאש מוקפץ היה עושה את העבודה או שזה חרתא ברתא.

מוקפץ מאיפה?
לא רואה מאיפה יש פה להקפיץ

• הוסף לסימניות
פלאש שעל המצלמה

• הוסף לסימניות
פלאש לא נחשב פלאש מוקפץ אם אין קיר או משהו שיקפיץ את האור לעבר האובייקט (זה יכול להיות אפילו חולצה לבנה של העומד לצידך)

אתה כותב שהוא לא ישיר - כלומר אלכסוני, ומה מסיט את האור חזרה לעבר המצולם? יש מצב שהאור פשוט הלך לאיבוד בדרך
גם את תפתח כרטיס לבן או תשים 'מרכך' על הפלאש לא תועיל כלום, כל עוד אתה בשטח פתוח

• הוסף לסימניות
גם פלאש ללא החזר אור מאיר 360. ולכן אם הוא מוקפץ ולא עד הסוף המצולם יקבל אור ממנו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;2243130:
פלאש לא נחשב פלאש מוקפץ אם אין קיר או משהו שיקפיץ את האור לעבר האובייקט (זה יכול להיות אפילו חולצה לבנה של העומד לצידך)

אתה כותב שהוא לא ישיר - כלומר אלכסוני, ומה מסיט את האור חזרה לעבר המצולם? יש מצב שהאור פשוט הלך לאיבוד בדרך
גם את תפתח כרטיס לבן או תשים 'מרכך' על הפלאש לא תועיל כלום, כל עוד אתה בשטח פתוח

גם אני חשבתי שבשטח פתוח אין טעם להקפיץ עם כרטיס לבן פתוח, עד שיום אחד ראיתי צלם אחר עושה את זה, ושאלתי אותו למה, והוא הראה לי שבפועל התמונה מקבלת אור מפוזר מהפלאש.
אני מציע פשוט לנסות את זה ולראות.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ראובן 10;2245480:
גם פלאש ללא החזר אור מאיר 360. ולכן אם הוא מוקפץ ולא עד הסוף המצולם יקבל אור ממנו.

ספידלייט לא מאיר 360 מעלות, רק פלאש עם מנורת חשופה שיוצא החוצה לגמרי.

התכוונת 180 מעלות, וגם זה לא ממש מדויק בספידלייט משום שהאור שלו ממוקד באזור מסוים ובאזור הרחב מאוד הוא הרבה יותר חלש עד לא קיים, גרוע מכך - המעבר בין האזור הדומיננטי לאזור החלש הוא מעבר די חד ולא הדרגתי וזה יכול לסבך את הצילומים..

נכתב ע"י tadmit;2245917:
גם אני חשבתי שבשטח פתוח אין טעם להקפיץ עם כרטיס לבן פתוח, עד שיום אחד ראיתי צלם אחר עושה את זה, ושאלתי אותו למה, והוא הראה לי שבפועל התמונה מקבלת אור מפוזר מהפלאש.
אני מציע פשוט לנסות את זה ולראות.
בהצלחה

סליחה שאני בוטה, אבל מי שאמר לך שיש טעם להקפיץ בשטח פתוח (בלי שיש אובייקט שיחזיר את האור) פשוט דיבר שטויות ואין לו מושג קלוש בתאורה.

אני קצת (הרבה) עייף עכשיו, כשחזרתי מסיור לילה ביפו של חתונת סוף העונה..
אבל בקצרה - כדי שאור יהיה מרוכך צריך להגדיל את מקור האור, לכם מקפיצים לתקרה כדי שמקור האור יהפוך מגודל קטן של פלאש לגודל של האזור בתקרה שמחזיר את האור
וכך האור שמתקבל על האובייקט הוא רחב יותר - ורך יותר
אם מקור האור הוא בכל מקרה רק הפלאש, שינוי הזוית שלו תשנה את עוצמת האור - לא את מידת רכותו, אז במקום לשים את הפלאש בזוית ולתת עוצמה גבוהה שרק חלק זעיר ממנה ישפיע בתמונה, כדאי פשוט לכוון אותו ישיר ולהנמיך מאוד את העוצמה.. זה יהיה בדיוק - אבל בדיוק - אותו דבר.

• הוסף לסימניות
צודק מאיר.
180 מעלות ולא 360.
האור נשאר קשה בין אם זה ישיר ובין אם מוקפץ [במידה והאור לא חוזר משום מקום].
השאיפה היא להגיע לאור מרוכך יותר.

הענין הוא הוא שבתנאי העבודה שאני נמצא בו כרגע. אין לי אפשרות לריכוך [חצובה-מטריה]
בפעם הראשונה שצלמתי בלילה. לא ידעתי כ"כ איך לעבוד. עבדתי על פלאש ישיר בעוצמה הכי נמוכה-1/128. והתמונות יצאו בכל אופן שרופות!! מדובר בצילום לילה שאתה חייב לפתוח תריס צמצם ואיזו גבוה. בהמשך עבדתי על TTL עדין על פלאש ישיר זה היה לא רע. אבל פספס לפעמים. ושרף.
בהמשך הקפצתי עדין על TTL. היה שיפור [בעיקר אור מדוייק יותר נעים ביחס לרקע הדי כהה-לא הייתי אומר רך- וכמו שכתבת]. וכעת אמרתי נעבוד על מנואל. ומוקפץ. ישיר סבלתי ממנו כבר בתחילה. ובפלא זה די עבד.
עבדתי על מוקפץ [60 מעלות-זוויתי] על עוצמה 1/16 והנה הפנים קבלו משהו מהפלאש. אבל לא מספיק [בזמן הצילום זה כן היה נראה טוב]. חשבתי שאם אעבוד על 1/8 אקבל יותר אור. אמנם הוא לא יהיה רך ונעים כמו עם מטריה. אבל לפחות שהפנים לא יצאו שחורות.
כשלא הפעלתי את הפלאש המצולם יצא שחור לגמרי.

שוב תודה על התגובות.
מאוד נהנתי מעומק הטכני והדיוק שלך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה