צילום מזון

• הוסף לסימניות
אני עובדת בתחום המזון ונורא חשוב לי לדעת לצלם יפה את המוצרים שלי,
יש לי מצלמה טובה, אבל לא מקצועית, POEWR SHOT SX20 IS, ואני רוצה להצליח להוציא ממנה את המיטב,

בקושי בקושי אני מצליחה להוציא תמונות טובות, וגם הן לא הכי,

אשמח לקבל ממכם יעוץ לגבי אביזרים שיכולים לעזור לי בצילום מבלי להשקיע בציוד מקצועי כי איני צלמת,

יש לי כמה שאלות, אשמח למענה:
1. האם נורת פלורוסנט מתכווננת תוכל לשמש כאמצעי תאורה נוסף?
2. איך אני יוצרת טשטוש לכל מה שמסביב לאוביקט, אני מצלמת כשהעדשה מוכוונת על מקרו, אבל אני רואה שהוא משאיר לי את הרקע יחסית חד, ולא את האוביקט חד במיוחד.

כמו"כ ברוב צילומי האוכל מכסים שטח קטן במפה/פורמייקה/פרקט/ ומשום מה עם כל הצילום מגובה המוצר, לא רואים את המשך הבלאגן בחדר? איך עושים את זה? הם מצלמים בתוך קופסא? (תמונה 3)

מצ"ב תמונות שצילמתי , ב2 הראשונות יש עיבוד קל של הצבע וקרופ, השאר כמו שהן, נראות כמובן מכוערות, ואשמח לקבל ביקורת בונה והערות.

תודה מראש מקרב לב

קבצים מצורפים

• IMG_1012-1.jpg
    2.4 MB · צפיות: 43
  • IMG_1030-2.jpg
    2.7 MB · צפיות: 33
  • IMG_1028.JPG
    2.6 MB · צפיות: 30
  • 3.JPG
    2.7 MB · צפיות: 33
  • IMG_0953.JPG
    3.3 MB · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
אפילו צלמים מקצועיים ומנוסים לא תמיד יודעים לצלם מזון, זה דורש המון ידע.
אז מי שהוא לא צלם ורוצה תמונות מקצועיות, לא מצלם לבד.

• הוסף לסימניות
התגובה הראשונית שלי הייתה כמו של פוסטר... אבל היא כבר נזפה בך
אז אשתדל להיות פרקטי...

תכלס, תקני אוהל אור ותצלמי את הפריטים האלו בחוץ... באור שמש
האוהל ירכך את השמש, וככה תקבלי רקע לבן נקי (פחות או יותר)
מומלץ להשתמש בחצובה (קלה ופשוטה תספיק לך)
אופציית המאקרו לא תשנה יותר מדי אצלך בפריטים בגודל הזה

נסי לצלם בזום הכי גדול שאת יכולה (רק אופטי לא דיגיטלי)
זה יעזור לך להפריד את המוצר מהרקע.

ובכל זאת... איך היית מתייחסת לפוסט של צלם שרוצה להכין אוכל לאירוע...
ואין לו את החומרים, הידע והכישרון לעשות זאת?

• הוסף לסימניות
ממליצה לך ללכת לקורס קצר שמיועד לצילומי מזון
אני בעבר למדתי אצל דניאל לילה.

בתמונות שההעלת רואים שיש לך את זה!!!
שזה ממש חשוב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צלמת;937295:

שזה ממש חשוב

כמה לקח לקורס?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צלמת;937295:

שזה ממש חשוב

אני למדתי אצל דניה ווינר, היה מעולה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;937144:
תכלס, תקני אוהל אור ותצלמי
רלוונטי גם בשבילי, מה זה "אוהל אור" איפה קונים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ראש בריא;937831:
דוד, מה אם החסומים? :D
אזהרה: חשמל זה מסוכן! אל תתעסקו איתו אם אתם לא יודעים מה אתם עושים. המדריך לא נותן שום אחראיות ואם אתם מחליטים לבנות משהו דומה, אתם לוקחים סיכון על עצמכם!

light2.jpg

אחד הנושאים שנמכרים טוב באתרי מיקרוסטוק הוא חפצים על רקע לבן. כדי לצלם אותם צריך אוהל אור ותאורה רכה וחזקה. לאחר בדיקת חנויות בארץ גיליתי שמבזקים סטודיו יקרים מדי בשבילי, ותאורה קבוע קשה להשגה. לכן נשארתי עם שני ברירות:
אופציה ראשונה הייתה להשתמש בפנסי הלוגן של 500 וואט שניתן לקנות בכל הום סנטר או ACE. היתרון שלהם שהם זולים. החסרונות הם: לא ניתן לשלוט בעוצמה, נותנים אור צהוב ומאוד מתחממים. אופציה השנייה הייתה לבנות פנסים לבד על בסיס מנורות פלורסנט. החלטתי לבנות פנסי תאורה קבוע, כאשר בכל פנס יהיה שלוש מנורות שניתן להדליקם בנפרד.
light5.jpg

light3.jpg
light4.jpg

בתור רפלקטור השתמשתי בקערת עירבוב הכי גדולה שמצאתי בחנות לטבחים מקצועים. העיקרון של המנורה די ברור מתמונות, אני רוצה לתת רק מספר טיפים למי שיהיה מעוניין לבנות משהו כזה:

- גודל פיזי של מנורה כזאת תלוי בעוצמה שלה. לכן בפנס כזה ניכנסים מנורות עד 28 וואט (מקביל למנורה רגילה של 150 וואט. 3X150=450 וואט – לא רע!). ניסיתי למקם בתי מנורה על תחתית של קערה, אבל אז המנורות בלתו החוצה וחלק מהאור היה מתבזבז.
- כדאי להשתמש במנורות שכתוב על אריזה את צבע אור שלהם, ולא במילים אלה במספרים (לדוגמה K5600 זה אור יום, K2700 זה אור צהוב). אחרת יהיה להגדיר WB נכון במצלמה.
- הדבר הכי קשה בבניית פנס כזה הוא חיבור לחצובה. הפנסים כאלה הם די כבדים וצריך חיבור טוב וחזק. אני בניתי משהו פשוט ממתאה של מבזק ומיטריה, אבל זה יצאה חלש, לא יציב ולא מתכוונן. צריך להמציא משהוא יותר רציני....

light1.jpg

light-example.jpg

• הוסף לסימניות
לא צריך לקנות אוהל אור וכו... צריך לדעת לסדר את התאורה שתחמיא לאוכל וידע בקומפוזיציה. זה לא כל כך מסובך לצלם אוכל שיראה טוב.
נורת פלורוסנט יכולות ליצור תאורה כחולה, צריך לדאוג שזה לא יקרה. כשאת מסדרת את התאורה תנסי לחקות תאורת שמש שמגיעה דרך חלון.
ליצירת טשטוש חזק יותר תרחיקי את האוביקט האחורי ותתקרבי יותר לאוביקט הקדמי.
בקשר לעריכת התמונות אל תפחדי לשחק הרבה יותר בפוטושופ. אף צלם אוכל לא מצלם ושולח ישר לדפוס, תמיד יש המון עריכה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה