צילום רחפן

• הוסף לסימניות
לאור התפתחות תחום רחפני הצילום וקלות ההטסה גם לידיים שאינם מיומנות. רציתי לדעת
א. האם יש פה משהוא שמשתמש ברחפן כחלק מעבודתו/ תחביב
ב. מה הפורצדורא בישראל לגבי צילומי רחפן מסחריים האם הדבר מחייב רישיון כל שהוא או אישור מגוף כזה או אחר
ג. טיפים ל''שוטים'' של צילום רחפן זוויות וכ''ו
נ.ב. הדיון מתייחם הן לצילום סטילס והן לצילום ווידאו
דיון פורה ומהנה

• הוסף לסימניות
גמאני הייתי שמחה לשמוע!
אני מאוד רוצה לקנות, ורוצה לדעת אם זה אפשרי,לצילום וידיאו.
אם צריך רשיון וידע וכו'...
תודה לכל המגיבים.:)

• הוסף לסימניות
מצלם הרבה עם רחפן.
דורש הרבה תרגול, כמו נהיגה ברכב, רק יותר. זה לא צעצוע, וצריך להתייחס לזה בזהירות ובכובד ראש.
בארה"ב מחייבים כל בעל רחפן לרשום את הכלי שלו, תמורת 5$ לשנה. בארץ עדיין לא הסדירו את הנושא, וכשיסדירו, זה יהיה כנראה 500$ לשנה:eek:.
יש אפשרות להוציא רישיון, לא רלוונטי למי שרוצה לצלם בקרבת אנשים.
הטיפ שלי, להתחיל עם משהו זול (ויש דגמים מעולים וזולים כמו הפנטום 3 למשל) ורק אם באמת נכנסים לעניין להשקיע. אני מכיר הרבה בעלי רחפנים שהתלהבו והשקיעו, ובפועל כמעט ולא משתמשים.
ואם כבר קניתם, תהנו מכל רגע, כי זה באמת פותח את האפשרויות של הצילום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tadmit;n4880627:
מצלם הרבה עם רחפן.
דורש הרבה תרגול, כמו נהיגה ברכב, רק יותר. זה לא צעצוע, וצריך להתייחס לזה בזהירות ובכובד ראש.
בארה"ב מחייבים כל בעל רחפן לרשום את הכלי שלו, תמורת 5$ לשנה. בארץ עדיין לא הסדירו את הנושא, וכשיסדירו, זה יהיה כנראה 500$ לשנה:eek:.
יש אפשרות להוציא רישיון, לא רלוונטי למי שרוצה לצלם בקרבת אנשים.
הטיפ שלי, להתחיל עם משהו זול (ויש דגמים מעולים וזולים כמו הפנטום 3 למשל) ורק אם באמת נכנסים לעניין להשקיע. אני מכיר הרבה בעלי רחפנים שהתלהבו והשקיעו, ובפועל כמעט ולא משתמשים.
ואם כבר קניתם, תהנו מכל רגע, כי זה באמת פותח את האפשרויות של הצילום.

ז"א ששווה לי לקנות עכשיו מהר לפני שיסדרו את עניין התשלומים??:rolleyes:
אשמח אם תוכל לכתוב לי על איזה דגם אתה ממליץ לי בהתחלה, שיהיה משו טוב ואיכותי לוידיאו, הפנטום 3?
ומה זאת אומרת לא רלוונטי למי שרוצה לצלם בקרבת אנשים? אני ושבת שההפך, לא?
הרחפן צורך הרבה זהירות בקרב אנשים...!

• הוסף לסימניות
1) עניין התשלום, זה רק מחשבות..., בארה"ב זה עובד ככה. אם יחייבו תשלום או לא בכל מקרה זה לא קשור לקנייה, אלא יהיה הליך פרוצדוראלי שצריך כל בעל רחפן לעשות.
2) תחום הרחפנים נמצא עכשיו בשלבי התפתחות מתקדמים, שזה אומר שיש קפיצות טכנולוגיותמשמעותיות מדגם לדגם ומשנה לשנה.
3) החברה המובילה בתחום הרחפנים היא DJI, שמובילה בפער ניכר על כל המתחרות. דגם פופולארי שלה שהוא גם זול יחסית פנטום 3, שעולה בחו"ל כ-500$ (יש 2 דגמים סטנדרט ופרופשיונל). מי שיכול להרשות לעצמו הוצאה של 1000-1300$ (מחיר בחו"ל פלוס מס) אני ממליץ על המאוויק פרו. ובהשקעה של 1400-1700$ (מחיר בחו"ל פלוס מס) אפשר לקנות (לא בארץ, כי אין אישור של משרד התקשורת) את הפנטום 4 פרו, שהוא הטוב ביותר כיום (ברמה הזאת, יש גם רחפנים למצלמות DSLR, מיותר).
יש גם הרבה מאוד מכירות ביד 2, הן של כאלו שקנו ולא משתמשים, והן של כאלו שרוצים להשתדרג. אני חושב שב"הוביז" היבואנים של DJI, עושים בדיקה בתשלום.
4) מי שרוצה לנסוע עם אוטו באור אדום לא צריך רישיון נהיגה. כנ"ל מי שרוצה להטיס רחפן בקרבת אנשים לא צריך רישיון לרחפן (תנאי בסיסי בכל רישיון, לא להטיס בקרבת אנשים וכד').

ולסיכום, אני הייתי קונה את מאוויק פרו הקומפקטי (שנמכר בארץ) , למרות שהמצלמה שלו פחות איכותית משל הפנטום 4 פרו. בגלל הניידות והגמישות בעבודה.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
פנטום 4 פרו הוא כרגע הרחפן הטוב ביותר. קיים ב-2 גירסאות עם מסך מובנה ובלי.
אם קונים בלי מסך, צריך טאבלט או טלפון חכם.
עלות של רחפן כולל סוללות נוספות (מחוייב המציאות למי שרוצה לעסוק בזה מסחרית), תיק ואביזרים כ-2000$ בחו"ל.
המוצר לא נמכר רשמית בארץ, בגלל שימוש בתדרים שלא מאושרים ע"י משרד התקשורת. אבל מכיר כאלו שהביאו מחו"ל, ויצא לי להטיס אותו מספר פעמים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רייזי 3153;n4881301:
ואם יש לי תקציב גבוהה יותר, (או שאיפות גבוהות יותר....) על מה אתה ממליץ?

יש לחברת DJI רחפן שנועד לעבודה מקצועית, משתמשים בו כיום גם בתעשיית הקולנוע בשם אינספייר (Inspire) עכשיו יצא דגם חדש Inspire2
אבל העלות היא סביב ה 20K ש"ח בארץ

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה