צילומי חלאקה לתאומים זהים (ומתוקים!!!)

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שזה פונקציה, פשוט הילדים הרבה יותר קרובים למצלמה, והרקע הרבה יותר רחוק, אוטומטי זה ניהיה.
אם היא הייתה מצלמת אותם ליד גדר למשל, גם הגדר הייתה יוצאת חדה כמוהם

• הוסף לסימניות
חוץ מזה שהתמונה הזו לא דוגמא , היא עברה הרבה עריכות, לדעתי הסלעים הקדמיים עברו טשטוש בפוטושופ או משהו בסגנון, המכנסים צבועים והשוליים שלהם נראים לא הגיונים.
בקיצור, אם היא תעלה את התמונה המקורית נוכל לדעת יותר טוב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוסטר;1265697:
חוץ מזה שהתמונה הזו לא דוגמא , היא עברה הרבה עריכות, לדעתי הסלעים הקדמיים עברו טשטוש בפוטושופ או משהו בסגנון, המכנסים צבועים והשוליים שלהם נראים לא הגיונים.
בקיצור, אם היא תעלה את התמונה המקורית נוכל לדעת יותר טוב

או! סופסוף מישהו עלה על זה!!...
המצלמה היא רגילה לחלוטין (של קנון מהמכירה הסינית של עזר מציון, לכל המתעניינים).
העיניים כוסו כי ככה, לא מתאים לי פרסום טראנסאטלנטי. (תיק עבודות של צלם זה משהו שמופץ כמו פרוג?)
מה שעשיתי בפוטושופ, באופן לא מקצועי לחלוטין: בחרתי את הילדים, הפכתי בחירה וטשטשתי את הרקע....
צלמים יקרים, אם חלילה פגעתי במי מכם בדרישתי לעבודה מקצועית במחיר מצחיק - הריני מבקשת סליחה מכל לב. זו לא היתה הכוונה!!
כמו שכבר כתבתי כאן, הפכתי למעריצת הצלמים!! רק להתמודד עם זאטוטים בני 3 ולדרוש מהם לעשות פוזות ועוד להישאר בפוזה יותר משניה - זה כבר דבר שדורש הערצה!!!
אם הייתם יודעים כמה הפתעות הבטחתי להם, הייתם מבינים שהיה עדיף לי להביא צלמת..... :confused:

נ.ב.
איך מעלים תמונות שיהיו בגודל נורמלי (ולא כמו התמונה שהעליתי מקודם) ?

• הוסף לסימניות
שאלה קטנה (אולי גם מציקה :eek: )
את מרוצה מהתוצאה הסופית? את אוהבת את התמונות שיצא לך? זה מספק אותך?
אם כן , מעולה.
ואם לא, את עוד יכולה להתחרט :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוסטר;1265687:
במצלמה ביתית זה מתאפשר לעיתים אם מתרחקים מהמצולם ופותחים זום כמה שאפשר.
זה לא מדוייק
עומק שדה מורכב משלושה גורמים:
אורך מוקד, קוטר צמצם, ומרחק מהאובייקט.
עומק שדה רדוד ייווצר בהינתן אורך מוקד ארוך, קוטר צמצם גדול, ומרחק קטן מהאובייקט.
לכן אם מתרחקים מהמצולם מפסידים מעט מהרדידות של עומק השדה
להפך, צריך להתקרב אל המצולם ככל הניתן, וכמובן לכוון את הפוקוס אל פני המצולם ולא אל הרקע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1265886:
זה לא מדוייק
עומק שדה מורכב משלושה גורמים:
אורך מוקד, קוטר צמצם, ומרחק מהאובייקט.
עומק שדה רדוד ייווצר בהינתן אורך מוקד ארוך, קוטר צמצם גדול, ומרחק קטן מהאובייקט.
לכן אם מתרחקים מהמצולם מפסידים מעט מהרדידות של עומק השדה
להפך, צריך להתקרב אל המצולם ככל הניתן, וכמובן לכוון את הפוקוס אל פני המצולם ולא אל הרקע.

יש לי הרגשה שאנשים עם מצלמה ביתית בלבד לא ממש הבינו מה אתה רוצה מהם.
ודרך הגב, להתקרב למצולם עם מצלמה בייתית בלי זום העיוות הוא זוועה:eek:

ומהנסיון שלי במצלמות כאלה, ככל שהוצאתי יותר את הזום- אטומטי העומק שדה היה רדוד יותר.

יבואו כאן האנשים שמצלמים בביתם להנאתם, ינסו לצלם ויגידו מה הגדיל להם את העומק השדה, זום ארוך או קצר.

וכתבתי בכוונה להתרחק, בשביל אנשים לא מקצועיים להתרחק הכוונה לא להצמיד את המצלמה לפרצוץ :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוסטר;1265930:
יש לי הרגשה שאנשים עם מצלמה ביתית בלבד לא ממש הבינו מה אתה רוצה מהם.
ודרך הגב, להתקרב למצולם עם מצלמה בייתית בלי זום העיוות הוא זוועה:eek:

ומהנסיון שלי במצלמות כאלה, ככל שהוצאתי יותר את הזום- אטומטי העומק שדה היה רדוד יותר.

יבואו כאן האנשים שמצלמים בביתם להנאתם, ינסו לצלם ויגידו מה הגדיל להם את העומק השדה, זום ארוך או קצר.

וכתבתי בכוונה להתרחק, בשביל אנשים לא מקצועיים להתרחק הכוונה לא להצמיד את המצלמה לפרצוץ :)
העיוות הוא זוועה דווקא בלי זום
מעל 50 מ"מ אין עיוות.
ומה שאני אמרתי זה לפתוח זום לכל האורך

• הוסף לסימניות
זה מה שאני אמרתי :)
" להתקרב למצולם עם מצלמה בייתית בלי זום העיוות הוא זוועה"

שיחה של עייפים כנראה :D

• הוסף לסימניות
במצלמה ביתית:
זום גדול ככל הניתן
להתרחק מהמצולם ככל שדורש ה"זום"
שהרקע יהיה במרחק גדול ככל הניתן מהמצולם.

ואם יש אפשרות מיקרו במצלמה - כדאי לנסות אותה.

קבצים מצורפים

• 2.PNG
    KB 649.8 · צפיות: 37
  • לכידה.PNG
    KB 911.7 · צפיות: 33
  • IMG_7016.png
    KB 719.6 · צפיות: 29
  • הוסף לסימניות
לפני שנה רציתי כמה תמונות בשביל המשלוח מנות.
וחברה שבדיוק סימה ללמוד לקחה את ביתי בת החצי שנה לצילום, לפני כן ראיתי תמונות שלה בחוץ - מדהימות!!!! בסטודיו קצת פחות .
אבל בסופו של יום ישבתי למיין את התמונות (הרבות...) והצלחתי למצוא מוצלחות ממש, ככה שיצאתי ממש מורווחת.
את העריכה וכל השאר אני עשיתי ובאמת יצא מדהים.

אם יש לך כח וזמן אח"כ לשבת ולעבוד על זה שיגיע לרמה גבוהה של עריכה, אז אולי שווה לך מתחילה, אני לדעתי בשביל אלבום של חלאק'ה ירצה להשקיע יותר. כל אחת והשיקולים שלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1266732:
במצלמה ביתית:

ואם יש אפשרות מיקרו במצלמה - כדאי לנסות אותה.

זה לא משנה כלום.

מאקרו (צורת פרח) מתאים כשרוצים לצלם מוצר קטן מקרוב,
ואז, צריך לפתוח את הזום (כלומר הכי רחב) ולהתקרב פיזית עד לאויביקט.

ואיך כל זה קשור לשרשור הזה?
לא יודעת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1266821:
זה לא משנה כלום.

מאקרו (צורת פרח) מתאים כשרוצים לצלם מוצר קטן מקרוב,
ואז, צריך לפתוח את הזום (כלומר הכי רחב) ולהתקרב פיזית עד לאויביקט.

ואיך כל זה קשור לשרשור הזה?
לא יודעת.

יש מצלמות שהמקרו עובד היטב בדברים קטנים, אבל יש גם אפשרות לבחור שהוא יתמקד בדמות ויטשטש את הרקע (אייקון של הרים ואובייקט באמצע, אין לי אפשרות לבדוק בדיוק כרגע כי המצלמה שלי בתיקון)

זה קשור לשרשור כי מישהו שאל איך עושים עומק שדה במצלמה ביתית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה