צילומי חלאק'ה -

• הוסף לסימניות
המסקנה שאני הגעתי מכל הסיפור:
בתכלס כמתחילה (טובה) כל הוותיקים יגידו לך לא לפחד לקחת מחיר כי יש לך תוצר טוב כביכול, ומצד שני כשצריך לשלם את המחיר אנשים שמוכנים לשלם אותו לא ילכו למתחיל....לכן אין לך בררה אלא כן לקחת מחירים זולים בהתחלה, ועדיין, מי שמחפש טוב וזול ילך למתחיל, ומי שמוכן לשלם ילך למנוסה. למה? ככה. אלה שמחפשים טוב וזול הם הנתח שוק היחיד שמתחיל יכול לפנות אליו כרגע. כאן נכנסת לתמונה השאלה כמה זול ולמשך כמה זמן? אם זה עד לרגע שהוא יודע שהוא מפיק תוצר מעולה בתחומו (נניח חוץ/סטודיו/ילדים/ ארועים)-סבבה, אבל זה עד לרגע הזה.
כשהוא כבר לא מתחיל והוא ממשיך לקחת גרושים זה כבר אומר דרשני באיזשהו מקום כי כמה שנים כבר אפשר לנסות להכנס לשוק?
במקרה הזה מדובר במחיר מאווווד זול, אם היו מפרסמים משהו כזה באחד הפורומים הסמוכים היה מטר של זעקות על ניצול. אולי זו שלוקחת ככה המציאות היא שהביאה אותה לכך והיא מעדיפה את זה מאשר כלום. אבל אם שנים היא נאלצת לעבוד ככה עדיף לה שתעבוד בשכר מינימום כשכירה וזה מבחינת כדאיות כספית. אם בני ברקיות לוקוחות 30 תמונות והיא מגיעה לשם מהצפון אז היא יוצאת עם 270 שקל עוד לפני הפיתוח ובמקרה שהיא נותנת את הפיתוח הכי קטן וזול בלי שום סוג של אלבום היא משלמת עליו 30 שקל נוספים, נסיעה באוטובוס שזה הכי זול הלוך חזור 60 שקל, נשאר 180, זמן נסיעה הלוך חזור לפחות 6 שעות,זמן צילום לפחות 3 זמן עריכה (בהנחה שהיא עושה זאת) ל30 תמונות לפחות 3 שעות וזה עוד לפני הבורקס עם הקולה שקונים בדרך :)... ולמה היא למדה וקנתה ציוד? אין מצב שזה יותר משתלם מלעבוד בסופר. 180 שקל ל-12 שעות? שכר מינימום היום בשוק 23...הזוי לי הקטע. לא מכירה אפילו מתחילה (טובה) אחת שתעשה את זה, ואני מכירה מתחילות טובות רבות. רק שלא יצא מהאשכול הזה שזה המחיר שאנשים יצפו לקבל ממך כשהם מבקשים הצעה כי אם כן זה מאוד עצוב ופוגע בפרנסתן של רבות ובתחום כולו.

• הוסף לסימניות
נראה לי בכלל לא נושא לדיון כי ברור שצלמת מתחילה היא זולה ומימילא התמונות ייראו בהתאם.
הכל תלוי בשיקול שלך, רותי, אם יש לך כסף להוציא על צילומים ודאי שתלכי לאחת הטובות פה בפורום. ואם אין לך- אז לכי אליה והתכונני להפתעות....:)
מיניסיון שלי.. טרי ממש. שילמתי זול (180 ש"ח לשעה וחצי כל הדיסק כ60 תמונות בלי פיתוח) והתמונות חלקן מצוינות וחלקן אצטרך לעבוד קשה בעצמי לערוך אותן . אבל זו היתה בחירה שלי.

• הוסף לסימניות
לא יודעת, גם אני חיפשתי זול אבל זה כבר נשמע קצת הזוי. את האמת שאני לא מבינה בשביל מה היא צריכה את כל הבלאגן ואם היא לא עושה חובות רק מהנסיעות :)
זה יותר ממוזר, בקיצור.

• הוסף לסימניות
מתפתח כאן דו שיח של חרשים:)
קחו את עצמכם לדוגמה בנושא משק הבית.
כמה מכם קונים רכב איכותי לעומת רכב עממי?
כמה מכם קונים קרמיקה סוג א?
אותה שאלה בקניית מוצרי חשמל "מותגים" (מזגן מיצובישי, מכונת כביסה מילה וכדומה).
כל אחד עושה את השיקולים שלו ומחליט בעניינו לפי סדרי עדיפות של הבית.

כנ"ל בצילום.
יש כאלו המפנטזים לקבל איכות "כמו של הגדולים" במחיר של הקטנים (אין מצב).
יש כאלו מהלקוחות שיקחו צלם מתחיל, שמוציא תמונות יפות במחיר "שפוי" מבחינתם שהם מוכנים להשתגע. כי מה שהצלם ההוא יצלם, זה הרבה יותר "מקצועי" אם יצלמו לבד.
יש צלמים בעיקר מתחילים שמציבים לעצמם יעד.
להרויח X בזמן X מוגבל ויתמחרו את עצמם לפי תמונה ללא עיבוד "מקצועי".

השיקול של כל אחד הוא, מה התקציב שלו ועד כמה הוא מוכן להשקיע בטירוף עבור צילום מדהים באמת, בדיוק כמו שהוא חושב להשקיע בדברים אחרים (בגדים ממותגים וכדומה).

מסקנה.
בקשי מהצלם לראות דוגמאות שהוא צילם.
מצא חן בעינייך? מצויין. מדובר במחיר הוגן!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

אני רואה מדי פעם אנשים שיש להם טענות על תמחור של עצמאיים. המשלם רואה שהוא שילם 300 ש"ח לעבודה שלקח לעצמאי שעה, או סכומים גדולים יותר, וזה נראה לו מוזר. כי הוא עובד תמורת 55 לשעה, אז מה זה החוצפה לקחת 300 ש"ח לשעה?

אני ישתף מהמקרה שלי שאני מכיר בפרטים, ואפשר להקיש מזה למקרים רבים. העצמאיים פה יבינו מיד מה אני מדבר. המטרה שלי היא קצת להסביר לשכירים, למה הם צריכים לעבוד תמורת 55 לשעה, והעצמאי נראה שעושה הרבה יותר.
בנוסף אני מקווה שזה יעזור קצת למי שמקבל שירות מעצמאי ומרגיש מתוסכל מהסכום הלכאורה גבוה שהוא היה צריך לשלם עבור זמן או שירות.

אני עצמאי שעובד בתחום המוזיקה ומרוויח "1500 ש"ח בערב אחד" (והמחמירים מתחילים לעשות חישוב מה קורה אם אני עובד כל ערב...), אשתי מטפלת רגשית ש"יושבת על כורסא ומרוויחה 300 לשעה",

בוא נעשה חישוב קצר. (לכאורה)
כמה זמן זה לנגן בבר מצוה? בוא נגיד 3 שעות? לכאורה 500 לשעה זה אחלה כסף.
אבל...
אם מחשבים את הזמן שאני עובד סביב האירוע, מהרגע שאני מתחיל לארוז את הרכב, ועד שאני חוזר הביתה והולך לישון מדובר על כ6 שעות.
מה שאומר שהרווח הוא פחות מ300 לשעה.
תורידו דלק, ציוד, ידע, אימון, ואין אירוע כל יום.
מליונר אני לא.

אז נכון שבעל האירוע שילם 1500 שח על 10 דקות ריקודים בבר מצוה וקצת מוזיקת רקע (חלק מהזמן היה בכלל מוזיקה מוקלטת...)
אבל העבודה שלי מסביב היא יותר ממה שנראה למי שמסתכל מהצד.

אותו דבר אשתי.
300 לשעה בשביל לפטפט קצת... נשמע אחלה דבר (והמחמירים יעשו חשבון כמה זה אם עובדים יום שלם וכו')

אז בוא נחשוב שניה, אשתי למדה תואר שני, ויש לה 10 שנות נסיון. (אפשר לחשב לכאורה מאות או אלפי שעות לימוד. מהבגרויות ועד ההדרכות שהיא עדיין מקבלת) זה משהו שעושה הגיון לשלם עליו בפני עצמו.
בנוסף, אם היא קובעת טיפול, זה להתכונן (טכנית ונפשית) חצי שעה לפני לפחות, וחצי שעה אחרי להתאפס. בנוסף יש בדרך כלל לפחות 10 דקות של תיאום לפני הפגישה. לפעמים יש דיונים טלפוניים עם אנשים שקשורים לטיפול.
מה עם קליניקה וביטוח? מה אם משלמים על הדרכה?

הגענו לשעתיים ועשר דקות מינימום על פגישה. וזה בקלות יכול להגיע ל3 שעות. לא כולל הוצאות נלוות.
100 ש"ח לשעה זה לא כזה דבר מושלם.

אז לפני שממהרים לעשות את החישוב המהיר: "כמה עולה פיתה, כמה עולה כדור פלאפל, כמה עולה קצת מלפפון- למה זה עולה 15 ש"ח למנה?"

הייתי מציע להסתכל רחב יותר.

נ.ב. אני לא אומר שכל תמחור של כל עצמאי זה הוגן. רק מציע למסתכל מהצד לראות תמונה רחבה יותר (או לא לעשות את החישובים של השני)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה